Yakın arkadaşım tarafından kullanılıyorum..!!

Sende Özgüven eksikliği var canım eğer sen kendine olan öz güvenini geri kazanırsan bu tarz şeyleri kafana takmazsın şuan bile 'ne söyleyeceğim 'ne cevap vereceğim ' gibi düşünceler beynini kemiriyor ya cevap veremezsem ya kendimi savunamazsam diye düşünüyorsun, bunların yerine özgüvenini kazanmaya bak bir an önce...nacizane sana tavsiyem bu... Yoksa yaşantının hemen hemen her döneminde bu tarz insanlarla karşılaşacaksın bugün bu arkadaşın yarın Üniversitesi de çıkacak buna dur demelisin...

Canim seni oyle iyi anliyorum ki benimde yillik bir arkadasim vardi ortaokul lise hep beraber ayni sinif ayni siradaydik neyse bu sahsiyet benim kiyafetlerimi donuma varincaya kadar emanet olarak alirdi sene giyer eskitir geri getirirdi:) simdi dusununce safmisim diyorum benden sana tavsiye sinifini ayir zor olacak biliyorum ama sinifini ayir ben oyle yapmistim.Neyse oyle insanlar hic biryere gelemezler!Simdi arkadasimin halini goruyorum faceden arkadaslarimdan duyuyorum durumunu goruyorum herkez hakettigini buluyo unutma once sen kendine deger ver ki baskasida sana ayni degeri versin!!Baskasi uzulecek felan die dusunme eskidenmis o iyi niyet valla simdi bu devirde uzuleden yasamka istiyorsan kendini seveceksin baskalarina kendini kullandirma cok optum seni.Ayrica tipa tip ben sin:)( akrep burcumusun?

Peki ozguven eksikligimden nasil kurtulabilirim, ne yapabilirim

:) yengec burcuyum

canım benım bir abla bır buyuk olarak sana tavsıyem hatta emir! (haddım olmayarak) şu... sakın hayatında ıcınden gelen soylemek ıstedıgın seylerı yutma...bu senı yıpratır...korkma...kımse kımseye bısey yapamaz sen ıstemedıkce...hakaret etmeden ıcınden gelenlerı soyle...gorusmek ıstemıyorum zorla arkadas olmak bana gore deıl benı ıncıtıyor yaptıgın hareketler belkı ıstem dısı yapıyorum ama hosuma gıtmıyor ınsan olarak ıyı bırısım ama bizim karakterlerımız farklı de .merhabanız olsun ama o kadar...sen annenın babanın parasını kımseye yedırme...sakın! bunu hayatın boyunca pırensıp edın...hak etmeyene 1 lıranı verme hak edene sana da verene ver sadece paranı,emegını,arkadaslıgını ve ilerde askını vs...lutfen ya sakın kendıne bunu yapma bak sakın. senden bısey ısteyen bırıne ıkı kere bende de yok de zaten ıstemez bır daha...sen oyle alıstırmıssın.sana bagıran bırıne "benımle bu tarzda konusma sakın bır daha de "arkanı don ve yuru...senı dovecek halı yok...ki o bıraz zor onun cıdden sacını basını yolarım:) şaka bır yana annen deıl baban deıl o senın ekmegını suyunu vermiyor bır daha terslerse senı cevabını ver...artık en ucra koydekı bayanlar bıle kendını kocalarına karsı baslarını eğmıyorlar sen o salak kıza mı egeceksın? kendını degıstırmezsen hayat boyu o x arkadasın gıder y arkadasın gelır...daha sonra aynı muameleyı sevgılınden sonra da eşınden gorursun... hayatta herkes hak ettıgı muameleyı gorurmus (tabıkı ıstısnai adaletsızlıkler dısında ) olmadı msj atarak soyle ama sana bu sekılde davranmaya devam etmesıne ızın verme...o kim ya kucucuk kız bak ılerde cok guleceksın :) senı anlıyorum sınıfta hep dıpdıbe oldugun bırı bu yuzden guzelce anlat olmadı msj at aynen soyle : ismı ayse dıyelım...aysecım ben bır suredır senın bana olan tavırlarından cok rahatsız oluyorum belki istemeden yapıyorsun ama ben gercekten hıc hoslanmıyorum bu tavırlarından...örnegın gecen gun dıger kızların ıcınde "defooll"dıye bagırman benı çok uzdu...benımle bu sekılde kımse konusamaz..sınıf arkadasıyız sonucta ama artık cok samımı olmak ıstemıyorum cunku bız cok farklı yapılardayız...insallah sen de en ıyı yerlerı kazanırsın bu senemızı guzel bıtırelım ıstıyorum . umarım anlatabılmısımdır...ıyı aksamlar gıbı bırseyler yazabılırsın mesela:)

Allah razi olsun yorum yapan herkesten.bu arada boyle uzun uzun yazdigin icin cokk tesekkur ederim.tavsiyelerini uyguliycam mutlaka.biz o olaydan sonra hic konusmadik konusmuyoruz da ben simdi mesaj atsam uygun olur mu yani hic sesimi cikarmasam mi, acik acik soylesem mi

Peki ozguven eksikligimden nasil kurtulabilirim, ne yapabilirim

Canım senin bir uzman psikologdan yardım alarak daha etkin çözüm yollarına başvurabilirsin
bunun dışında kendine iyi bak, ruhuna ve bedenine özen göster Spor yapı düzgün beslen, ruhunu ve beynini dinlendir sadece keyif almak için yaptığın aktiviteler olsun.
İşlerini yapılması gerekenleri sürekli erteliyorsan “başaramadıklarını” git gide bir yığın haline getiriyorsun demektir. Bunun yerine yapılacaklar listenize en basit olandan başlaman “başarılı olma” düşüncesini sana tekrar getirecektir.
Yaşantınla ilgili kendine yeni hedefler koy ve bunu hayata geçirmek için plan yap. Bir hedefi gerçekleştirdiğinde, özlemini duyduğun bir çok duyguyu da yaşamış olursun (umut, cesaret, güç, dayanıklılık gibi). Her başarın için kendini tebrik etmeyi de unutma!
Okulun dışında herhangi bir konuya ilgin ve hevesin varsa, o konuya eğil, zamanını ayır. Bunun için, kurslara ya da sanatsal kulüplere üye olabilirsin, bu yöndeki gelişimini sevdiklerinle paylaşabilirsin.Annenle,ablanla babanla vs.
Kendi hakkında olumsuz cümleler kurmaya başladığında, bunu fark et ve olumsuz cümleler yerine kendine olumlu özelliklerini hatırlat, olumlu cümleler kur.
Kendini pek çok şey için suçlamak yerine, kendinii olduğun gibi kabul etmeye çalış, her insan gibi sieninde de hataların olabilir, kendini affetmeye çalış.

Ben tek başıma üstesinden gelemiyorum dersende dediğim gibi uzman bir psikologdan yardım al bu senin için daha iyi olacaktır canım...

Son düzenleme:

hayır eger konusmuyorsanız konusma hıc ses cıkarma .eger ki konusmaya calısır veya konusma gecerse soylersın...sakın kimsenın senı maddi yada manevi kullanmasına ızın verme asıl allah senden razı olsun:) ne ıstersen sor yazarım elımden geldıgınce:)

O neden boyle oldugunu sordu bende sizlerin cevaplarinizi dusunerek ona cevap yazdim arkadasligimiz tamamen bitti.simd sinifta diger kisilere karsi benim hakkimda sinirlenip iftira falan atarsa napicam,nasil davranicam.onlara cevaplarini vermeli miyim yoksa susmali miyim.ilk defa boyle bir seyle karsilasiyorum.ve inanin pazartesi gununun gelmesinden korkmuyorum ama o gunun gelmesini de istemiyorum

Ben de 17 yasindayim ve senin tam tersinim insanlara karsi cok acimasizim hemen silip atiyorum. Arkadas grubumda bir kiz digerlerini kullaniyordu surekli ben de onunla tartisirdim hep diger kizlara da kendinizi kullandirtmayin falan derdim en son hepsiyle iliskimi kestim. Kizlardan bir tane yakin arkadasim kaldi o da kimseye hayir diyemiyor cok uyardim boyle yapma dedim her seyin farkinda o da hata yaptigini biliyor bana soz verdi bir daha kimseye karsi boyle davranmayacagim dedi ama hala ayni ve ben onu cok sevmeme ragmen aramiza mesafe koydum cunku bu tarz insanlari hep gucsuz olarak nitelendirdim ve uzak durmaya calistim. Kendi hakkini savunmaktan bile aciz birinin arkadasligi bana hicbir sey katmaz diye dusundum hep ve en ufak bir hatasinda insanlari silmeye basladim ve bunu saglam bir kisiligin belirtisi olarak gordum ne kadar yalnizsam o kadar gucluyum demektir kimseye ihtiyacim yok diyip durdum kendime ve hayatimdan cikardigim her insanin beni daha guclu biri yaptigini dusundum. Cok komik degil mi? Hosgorusuz olmayi erdem saydim ben. Hayir kelimesini bol bol kullanir oldum. Kisiligim guclu ya benim (!) insanlarin beni kullanmasina izin vermiyorum güya.
Ikimizin durumu da ayni derecede kotu bence ve ikimiz de guclu olmaya calisiyoruz. Sadece yollarimiz farkli. Ben arkadaslarimi hayatimdan ne kadar kolay cikarirsam ve ne kadar yalniz kalirsam o derece guclu olacagima inandim sen ise arkadaslarinin her istegini yaparak kabul gorecegini ve boylece guclu olacagini dusundun.
Degismek zor ama yasimiz daha kucuk umarim bu olumsuz yonlerimizi duzeltebiliriz.

atarsa atsın. sen de o zaman aılene soylersın. onunla onlar konusur ve o da tırsar. ne dıyebılır hırsız mı dıyecek? katil mı dıyecek? desın ne ısterse soylesın sende buna ınanan olursa zaten muhatap olmazsın.son senen deıl mı senın o lısede? zaten 2.5 ay sora okullar kapanınca onları bı daha gormeyeceksın.ıstedıgını desım "ben onun gıbı kımsenın arkasından ıftıra atıcak deılım ona acıyorum" der cıkarsın.!!

seni tebrık ederım !!!! gercekten muhtesem sekılde kendını ıfade etmıssın....ıkınız de farklı sekıllerde de olsa en azından hatalarınızın farkındasınız.bu o kadar onemlı nırsey ki....ıkınız de sağ ve sol gıbısınız.gercek arkadaslıklarda bunun ortası olması gerek.tabı kı ınsanlar fedakarlık yapmadan (karsılıklı olarak) dost sahıbı olamaz.gerektıgı yerde evet gerektıgı yerde hayır demek onemlı olan. ınsanları sılıp atmak cok kolay ama herkesın ınsana ,arkadasa, dosta ıhtıyacı vardır.kımse bır dagda tek basına hayat surduremez .hayvanlar gıle kolonı halınde gezıyorlar dogada...ama bu karsılıklı anlayısla olur.eger sen en ufak bır hatada bırını sılıp atarsan kımse kalmaz etrafında.mutlulugunu yada sıkıntını paylasıcaz cıkıp gezıcek dertlesıcek bır kısıyı bulamazsın...ve herkesın hataları vardır.sen mukemmel mısın? hıc mı kusurun yok? arkadaslarının gozuden kendını hıc gordun mu? emın ol herkesın hepımızın antıpatık yonlerı vardır.zaten senın en basta acımasızım demen cok ıtıcı bır yon.herkes cok guzlu olmak zorunda deıl....kımseyı kendın gıbı olmaya zorlayamazsın...zaten bu mumkun deıl...arkadasının kıme nasıl davradıgı deıl sana nasıl davrandıgı onemlı..tabıkı insan ıkı yuzlu arkadas ıstemez.tabıkı herkese canım cıcım yapıp arkadan dedıkodu yapan bırıyle gorusulmez.ama o yumusak yuzlu ve bırılerıne ters davranan bırı deıl dıye onunla kusuyorsan burda bır tuhaflık vardır.ben benım sen sensın o da o..kımse kımseyle aynı deıl.kısaca bıraz hosgoru gerek.ama tabıkı cok buyuk bır zarar verıyorsa sana karsı taraf sıler atarsın..daha cok gencsınız ama arkadaslıklar yaş ılerledıkce daha zor bulunur oluyor buna emın olun.ben lıse ve unıv arkadaslarımdan baska suan o kadar guclu arkadaslık bulamam.cunku herkesın gemısten gelen kemıklesmıs arkadaslıkları vardır.ve oyle arkadaslıklara 25 den sonra dahıl olunsada o kadar samımı olunmaz...kısaca benım ıcın dostluk ınanılmaz onemlı.onlar olmadan nefes alamam o derece.ama onlarında gıcık oldugum seylerı var.emınım onların da bende vardır.kısaca bıraz kımse dort dortluk deıldır gozuyle bakmak gerek.

Bence sen benden bir adim daha ondesin kendini bu kadar acimasiz gorme.ben kimseye hayir diyemedigim icin sadece kendim uzuluyorum ve gucsuz olarak goruluyorum,ama sen insanlari hayatindan cikaricak kadar cesarette bulunabiliyorsun bu tabi ki de cok iyi bir sey degil ama en azindan sen guclusun! Ben de senin gibi olucam artik insanlari dusundukce ezilen taraf hep ben oldum.secen degil secilen taraf olmiycam artik.yarin okulda yalniz kalicagimi bildigim halde o kiza cok sert ve gercekleri soyledigim bir mesaj attim,artik bende kendimi secici ve guclu hissediyorum.bir nebze senin gibi olmak icin cabaliyorum yani

Haklisiniz o boyle bir sey yaparsa kendi ezikligi acizligi olur.bu arada bu sene son degil seneye son okulum:)

merhaba ilknurycim buradan konu ile cok alakasiz olucak fakat alb ve fot.cok olmasi dikkatimi cekti.....bende telden album yapmak istiorum pc yok....telden su albumleri olusturmayi biliomusun merak ettim...bi bilgin warsa paylasirsan cok sewinirm....formda catlak ses oldum herkesden ozur dilerim....

Ne kadarda güzel demişsiniz bu arkadasin yasadigi seyin neredeyse aynisini bende yaşıyorum ve artik tek takmamaya karar verdim. Hic arkadaşım kalmadı ama zaten lisede son senem. Okulu bitirmeye bakiyorum

Aynısından lisede benimde başımda vardı.bakın madem farkındasınız onun gerçek yüzünün kurtulmaya bakın yoksa bir daha insalara güvenemezsiniz.ben kendisiyle iletişimi koparır ve arkadaşlar edinmeye bakardım.üniversiteye geldim baktım tam 3 kişi var sizin anlattığınız gibi.ilk sene he canım hi canım sınırlı bi şekilde konuştum baktın 2. sene daha fena olmuşlar yerimi değiştirdim.sınıftakilerinden o üçünden farkı yok bende başka bölümlerden arkadaş edindim.bana laf atıyolar uğraşıyolar ama hiiiç umursamıyorum.yerinizi değiştirin.aileniz veriyorsa paranızı öyleleri yesin içsin canınızı sıksın diye kazanmıyorlar.ya da siz kendi geçiminizi sağlıyorsanız o parayı ne hallerle kazandığınızı düşünün.sanırım o arkadaşınız sizi "ne yapsam ne etsemde bana muhtaç" diye düşünüyor.

benim "arkadaşım" zaten seneye gorusmeyecegiz bari bu sene kullanayim kafasında. Benimde yalniz kalma korkum olduğu için onun istedigi gibi davraniyordum. Ama artik yeter bundan sonra okul bitene kadar tek takilacagim. Universitede dediginiz gibi insanlar oldugu icin herkesle mesafeli olmayi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…