Peki ozguven eksikligimden nasil kurtulabilirim, ne yapabilirim
Canım senin bir uzman psikologdan yardım alarak daha etkin çözüm yollarına başvurabilirsin
bunun dışında kendine iyi bak, ruhuna ve bedenine özen göster Spor yapı düzgün beslen, ruhunu ve beynini dinlendir sadece keyif almak için yaptığın aktiviteler olsun.
İşlerini yapılması gerekenleri sürekli erteliyorsan “başaramadıklarını” git gide bir yığın haline getiriyorsun demektir. Bunun yerine yapılacaklar listenize en basit olandan başlaman “başarılı olma” düşüncesini sana tekrar getirecektir.
Yaşantınla ilgili kendine yeni hedefler koy ve bunu hayata geçirmek için plan yap. Bir hedefi gerçekleştirdiğinde, özlemini duyduğun bir çok duyguyu da yaşamış olursun (umut, cesaret, güç, dayanıklılık gibi). Her başarın için kendini tebrik etmeyi de unutma!
Okulun dışında herhangi bir konuya ilgin ve hevesin varsa, o konuya eğil, zamanını ayır. Bunun için, kurslara ya da sanatsal kulüplere üye olabilirsin, bu yöndeki gelişimini sevdiklerinle paylaşabilirsin.Annenle,ablanla babanla vs.
Kendi hakkında olumsuz cümleler kurmaya başladığında, bunu fark et ve olumsuz cümleler yerine kendine olumlu özelliklerini hatırlat, olumlu cümleler kur.
Kendini pek çok şey için suçlamak yerine, kendinii olduğun gibi kabul etmeye çalış, her insan gibi sieninde de hataların olabilir, kendini affetmeye çalış.
Ben tek başıma üstesinden gelemiyorum dersende dediğim gibi uzman bir psikologdan yardım al bu senin için daha iyi olacaktır canım...