Yakın arkadaşım

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Arkadaşlar yakın bir arkadaşım var. 2 çocuğu var. Birisi daha bebek.

Çok iyi niyetli biri. Hissediyorum bunu çok içten bir şekilde. Ama bir sorunum var.

3 yıllık bir arkadaşlığımız var ama son 1 yılda falan çok yakın olduk. Bana oturmaya gelmişti bir gün. Ben de evde hiç kullanmadığım kristal takımlarımı daha paketinden açmadığım mutfak eşyalarımı hediye ettim. O günden sonra beni eşimle yemeğe davet etti. Gittik ama öyle bir sofra hazırlamış ki , baklava açmış , su böreği yapmış , içli köfte sarmalar , tavuk dolmaları vb... Çok abartmış . Sağolsun baya güzel yedik içtik sohbet ettik falan. Sonra başka bir gün bana gel oturmaya dedi tamam dedim. İşyerimden arabayla aldı beni. Bi gittim yine döktürmüş . Çok zamanım da yoktu açıkçası hemen kahve içip eve gitmem lazımdı. Eşimi aramak zorunda kaldım , ayşe sofra kurdu buraya gel istersen diye. İnanılmaz mahcup olduk.

Sonra bi kere ben davet ettim. Gelmemek için kirk takla attı. Sen çalışıyorsun ben ev hanımıyım senin gelmen lazim diye. Israr kıyamet zorla ikna ettim. Onun kadar harika sofra kuramam ama güzel ağırladım.

Sonraki hicbir davetime gelmedi. 2 ay falan ben de gitmedim protesto ettim harcadığı zamani,emeğini. Boyle bi beklentim yok çünkü.

En son geçenlerde gittim. Giderken de söyledim bak ayşe sadece kahve içip kalkacağım lütfen hazırlık yapma. Bi de gitmeden 1 saat önce falan aradım haber verdim. Eve bi gittim fırın çalışıyor buzluktan bir suru yiyecek indirmiş aşağı. Saat 2 gibi gittim. Eşimi aradı zorla yemeğe davet etti, manti açmış , yöresel zor yemekler yapmış yine. 2 saat içinde bir suru hazırlık yapmış. Beraber hazırladık sofrayı. Eşim de bana kızdı neden zahmet veriyorsun diye.

Bu bir iki değil sürekli oluyor sürekli. Artık gitmek istemiyorum inanın.

Yok yani içime sinmiyor gerçekten böyle. Kaç defa konuştum yapma boyle diye ama yok yani anlamıyor. Hem mahcup oluyorum hem de eksik kalıyorum. Yani bir misafirlikte 2 saatten fazla kalmayı da sevmiyorum. Zaman ayıramıyorum çünkü. Ama öğlen gitsem aksam 10 a kadar göndermiyor da. Beni beğenmiyor musun , sevmedin mi yemeklerimi falan diyor.

Sorunum bu arkadaşlar. Fikir istiyorum.

Ay keşke bana da yapıp gel arkadaşım diyen olsa bunun neyi dert ayol herkes böyle arkadaş ister çok canı sıkılıyordur, kimsesi yoktur belki bazı insanlar kalabalık sever benim annem de öyledir yedirmeye içirmeye bayılır kim gelirse gelsin hemen bişeyler yapmaya çalışır misafir seviyor belli ki ara bence ve söyle benim zamanım olmuyo bu kadar şey yapman çok güzel fakat zaten ben planımı kahve içer kalkarım diyerek yaptım lütfen alınma de..

Kime neyi ispat etmek istiyor anlamadım açıkçası.
Kendinizi kötü hissediyorsanız evine gitmeyin madem dışarda görüşürsünüz. Dışarıya gelemez ya da kabul etmez derseniz evine gitmezsiniz artık yani kadın yapma etme demenizden anlamıyor inatla sofrayı donatıyor.

Annem, arkadaşınızın bi değişik versiyonu desem? Yani öyle Gaffur tadında "Beni beğenmiyör musun?" demez ama ikramda coşuyor kadın, zor zapt ediyoruz. Bekarken, bize gelen arkadaşlarım sorardı hatta "Kızım sen bu ortamda nasıl bu kadar zayıf kalabiliyorsun?" diye. Poğaça-çörek kokusuna uyanmadığım sabah hatırlamam diyeyim. 4-5 senedir yapmaz oldu işte, kendi de babam da şeker hastası olunca, ben evden gidince :) Yine de kim gelirse gelsin döktürür. Arkadaşları "Uğraşma o kadar bak, kendini yoruyorsun diye gelesimiz gelmiyor" derler, kadın yapar.

Bunun tamamen size özel bir şey olduğunu zannetmiyorum, huy gibi bir şey. Kendi ailesine de öyle hazırlıyordur, mantı yapmak, sizin patates salatası yapmanız gibi bir şeydir ona göre; basittir, yapar, yendikçe de hoşuna gider :)
Siz gönlünüze göre icabet edin davetlerine, kendinizi mahcup hissetmemek için belki tatlıdır, çerezdir, içecektir alıp gidersiniz yani en fazla. Bunda dertlik bir şey yok.

yok anlamıyor maalesef. Anlamıyor kaç defa söyledim. Olmuyor

Seviyor belliki,yoksa o kadar ikramlı ve ısrarcı olmaz.

Benim takıldığım size neden gelmiyor.
Çalışmanız gerekçe değilki.
Sizden de aynı performansı bekliyor ve göremiyor diye mi.
Öyle ise çok saçma, arkadaşlığın önemi kalmaz o şekilde

Arkadaşınızın hayatta yaptığı en güzel şey bellide yemek yapmak. Bu nedenle takdir edilmek övülmek güzel bir söz duymak istiyor. Ne kadar düşünceli ki sen çalıştığın için sana zahmet vermek istemiyor. Ayrıca 2 çocuğu olduğu için evinde daha rahat ediyordur. Senin evini Çocuklar kirletir diye gelmek istemiyordur. Sende kırma arkadaşını giderken elin boş gitme çocuklarına ufak hediyeler al. Bende çocuktan dolayı kimseye gitmek istemem. Bana gelsinler isterm. Yakın arkadaşımın evi olsa bile benim yüzümden dağılsın istemem. Arkadaşın düşünceliymiş bence

anladım, ama bebeği var diyorum , yoruluyor diyorum sürekli içten içe sıkıntı yapıyorum. Dediğiniz gibi ben patates salatasını 1 saatte yapıyorum o mantıyı yarım saatte açıp pişiriyor. Maşallah çok yetenekli.

Öyle yapacağım ama haklisiniz. Her gittiğimde ben de alışveriş yapayım madem. Cocuklara hediyeler alayim. Öyle daha iyi hissederim.

aynen çok düşünceli. Kesinlikle öyle yapacağım. Hediyeler alacağım her gittiğimde. Çok mantıklı.

Bazı insanlar böyledir misafiri sever ve 2 saat icin de 30 cesıt hazırlarlar sıze Özel bısey degil bence o her misafire karsı oyledır. Yapıyla alakalı bazıları yedirmeyi ıcırmeyı sever beceriklidir.
Mesela ben hic anlamam Öyle dokturmekten.. Klasik gün yemekleri dışında baska bısey bilmem

yok çalıştığım için gelmiyor. Bi evlerimiz uzak. İki çocukla çıkmam çok zor olur falan diyor esli davet ediyorum , eşi dükkanı bırakıp gelemiyor. Benden hicbir beklentisi yok. Kışlıklarimi bile o hazırladı para bile kabul etmedi .

evet herkese karşı öyle arkadaşım. Her gelen misafire döktürüyor.

evet herkese karşı öyle arkadaşım. Her gelen misafire döktürüyor.

O zaman rahatsız olmanıza gerek yok ki. Gideceğiniz zaman Bı tatlı bi hediye alırsınız yada cocuklarına birer hediye.

Allah başka sorun vermesin hatta sizden alsın bana versin öyle arkadaş.
Kadın ev hanımı bol zamanı var misafir ağırlamayı seviyor ve elinden gelenin en iyisini yapıyor demek ki.
Çalışan kadın olarak kendisini takdir ettim ne güzel işte tamam sen karşılığını vermek istiyorsun da ne ara o kadar yemek hazırlayacak vaktin var ki kadın iyi niyetli bence gayet.

Benim arkadaşımda iş aradığı zamanlarda beni çağırırdı hep ben sen gel derdim yok derdi bende kalkar giderdim ve çok güzel şeyler hazırlardı....çalışıyor bebişi oldu hala ayda bir kalk gel der bize ve böreğine kadar yapar... yani böyle iyi niyetli insanlar var.

benim annemede eve gelen
"senin bu yorulman ve surekli birşeyler yedirmek istemenden dolayı gelmek istemiyorum "derdi.
verdiğiniz hediyelere çok sevinmiş.sizi gözünde çok iyi niyetli görüyor.
bir minnet duygusu içine girmiş ve sizi memnun etmeye çalışıyor.
evinden mutlu göndermeye
çalışıyor.normalde de misafirperverdir ancak size daha çok ozeniyordur.
tamamen iyi niyetli.
sizin yerinizde olsam güzel bir konuşma yaparım.
böyle bir insanı kaybetmek istemem.
ona böyle yapınca mahcup olduğunuzu evine gitmek istemediğinizi söyleyin.
arkadasliginizi sevdiğinizi
ancak arkadaşlarınızla bu sekilde ilişkiyi sevmediğinizi
aranizda bazen sadece bir kahve içip kalkacak kadar samimiyetin oluştuğunu anlatin.kendini bu kadar yorarsa ona yorgunluk verdiğinizi düşünüp gitmek istemediğinizi söyleyin.
en azından azaltacaktır diye umuyorum.
annemin yeğeninin
" valla bir daha gelmeyecegim teyze otur artık " diye isyan edip gittiğini bilirim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…