Ay keşke bana da yapıp gel arkadaşım diyen olsa bunun neyi dert ayol herkes böyle arkadaş ister çok canı sıkılıyordur, kimsesi yoktur belki bazı insanlar kalabalık sever benim annem de öyledir yedirmeye içirmeye bayılır kim gelirse gelsin hemen bişeyler yapmaya çalışır misafir seviyor belli ki ara bence ve söyle benim zamanım olmuyo bu kadar şey yapman çok güzel fakat zaten ben planımı kahve içer kalkarım diyerek yaptım lütfen alınma de..
Peki siz öyle söyleyince o ne diyor ?yok anlamıyor maalesef. Anlamıyor kaç defa söyledim. Olmuyor
Annem, arkadaşınızın bi değişik versiyonu desem? Yani öyle Gaffur tadında "Beni beğenmiyör musun?" demez ama ikramda coşuyor kadın, zor zapt ediyoruz. Bekarken, bize gelen arkadaşlarım sorardı hatta "Kızım sen bu ortamda nasıl bu kadar zayıf kalabiliyorsun?" diye. Poğaça-çörek kokusuna uyanmadığım sabah hatırlamam diyeyim. 4-5 senedir yapmaz oldu işte, kendi de babam da şeker hastası olunca, ben evden gidince :) Yine de kim gelirse gelsin döktürür. Arkadaşları "Uğraşma o kadar bak, kendini yoruyorsun diye gelesimiz gelmiyor" derler, kadın yapar.
Bunun tamamen size özel bir şey olduğunu zannetmiyorum, huy gibi bir şey. Kendi ailesine de öyle hazırlıyordur, mantı yapmak, sizin patates salatası yapmanız gibi bir şeydir ona göre; basittir, yapar, yendikçe de hoşuna gider :)
Siz gönlünüze göre icabet edin davetlerine, kendinizi mahcup hissetmemek için belki tatlıdır, çerezdir, içecektir alıp gidersiniz yani en fazla. Bunda dertlik bir şey yok.
Arkadaşınızın hayatta yaptığı en güzel şey bellide yemek yapmak. Bu nedenle takdir edilmek övülmek güzel bir söz duymak istiyor. Ne kadar düşünceli ki sen çalıştığın için sana zahmet vermek istemiyor. Ayrıca 2 çocuğu olduğu için evinde daha rahat ediyordur. Senin evini Çocuklar kirletir diye gelmek istemiyordur. Sende kırma arkadaşını giderken elin boş gitme çocuklarına ufak hediyeler al. Bende çocuktan dolayı kimseye gitmek istemem. Bana gelsinler isterm. Yakın arkadaşımın evi olsa bile benim yüzümden dağılsın istemem. Arkadaşın düşünceliymiş bence
Peki siz öyle söyleyince o ne diyor ?
Seviyor belliki,yoksa o kadar ikramlı ve ısrarcı olmaz.
Benim takıldığım size neden gelmiyor.
Çalışmanız gerekçe değilki.
Sizden de aynı performansı bekliyor ve göremiyor diye mi.
Öyle ise çok saçma, arkadaşlığın önemi kalmaz o şekilde
Bazı insanlar böyledir misafiri sever ve 2 saat icin de 30 cesıt hazırlarlar sıze Özel bısey degil bence o her misafire karsı oyledır. Yapıyla alakalı bazıları yedirmeyi ıcırmeyı sever beceriklidir.
Mesela ben hic anlamam Öyle dokturmekten.. Klasik gün yemekleri dışında baska bısey bilmem
evet herkese karşı öyle arkadaşım. Her gelen misafire döktürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?