Yakın arkadaşlarınızın yalan söylediğinden şüphelenmek

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Yakın arkadaşlarınızın yalan söylediğinden şüphelenirseniz ne yaparsınız? Mesela arkanızdan iş çevirdiklerini, sizin yüzünüze gülüp arkanızdan atıp tuttuklarını vs düşünürseniz ilk adımınız nasıl olur? Ama sürekli görüştüğünüz, yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen arkadaşlar bunlar. Tabi diyeceksiniz ki nasıl oluyor da bu kadar yakın oldukların senin arkandan atıp tutuyor. Oluyor hanımlar. Birden bire hayal kırıklığına uğruyor insan.

Direk sorarım neden böyle yapıyorsunuz derim mesafe mi.koyayrim ben düşüneceğime onlar dusunsun

Örnek verseniz daha net yorum yapılır aslinda ne gibi şüpheleriniz var?
Mesela ben bir şey istediğimde işim var, hastayım diyip başkalarına rahatlıkla vakit ayırabilmesi. Benimle sürekli dalga geçmesi, aşağılaması. Biraz bozulduğumu görünce seni seviyorum, uğraşıyorum diyip kıvırması. Evdeyim diye söylediğinde, kendisini başkaları ile çay içerken filan görmem( sosyal medyada başkaları foto paylaşıo filan) bunun gibi.

Mesela ben bir şey istediğimde işim var, hastayım diyip başkalarına rahatlıkla vakit ayırabilmesi. Benimle sürekli dalga geçmesi, aşağılaması. Biraz bozulduğumu görünce seni seviyorum, uğraşıyorum diyip kıvırması. Evdeyim diye söylediğinde, kendisini başkaları ile çay içerken filan görmem( sosyal medyada başkaları foto paylaşıo filan) bunun gibi.
O zaman siz de onlar sizi aradığında müsait değilim diyin. Bozuldugunuzda da benimle uğraşma, bu tür tavirlardan hoslanmiyorum kirici oluyor diye tepki verebilirsiniz. Ya da iletişimi kesebilirsiniz. Sizi bundan ne alikoyuyor?

O zaman siz de onlar sizi aradığında müsait değilim diyin. Bozuldugunuzda da benimle uğraşma, bu tür tavirlardan hoslanmiyorum kirici oluyor diye tepki verebilirsiniz. Ya da iletişimi kesebilirsiniz. Sizi bundan ne alikoyuyor?
Yalnız kalma korkusu

Yalnız kalma korkusu
Iste tam da bu sebeple psikolojik destek almaniz lazim
Yalniz kalinca ne olacak?
Yalniz kalmamak uğruna karaktersiz insanlarla görüşmek sizi ne kadar mutlu ediyor?
Önce kendinizi sevin, kendinize deger verin, emin olun o zaman da insanlar sizi sever, size deger verir ve gerçekten yaninizda olurlar.
1 yildir pandemiden evdeyim 8 yildir yalnız yaşıyorum herseyi tek basina yapıyorum çok şükür sağlığım yerinde, isim gücüm var. Ailem uzakta da olsalar sağlıklı ve güvendeler.
Ve biliyor musunuz is yerindeyken bir cok ise koştururken kimse yardim.etmezdi simdi herkes beni ariyor lily bu nasil yapilacakti diye. Ayrıca daha samimi ilişkiler kurmaya basladik, yani bazen hep göz önünde olmak değil uzak durup özlenmek gerekir. Bu 1 sene bana insanlarin gerçek yüzünü görmemi sagladi diyebilirim.
Size de tavsiye ederim, olaylara daha farkli gözle bakmali ve işin içindeki guzellikleri görebilmelisiniz. O yüzden psikolojik destek alin diyorum yine.

Benim unideki eski ev arkadaşım, 4 senelik sınıf arkadaşım, bilmediğimiz şehirde birbirimizin ailesi olduğumuz kız beni tanıştırdığı başka bir kızdan kiskanmis, hakkımda kimi doğru,kimi abartı,kimi atmasyon bazı şeyler söylemiş. Mesela tatilde sevgilimle x sehrindeydim, iki gün kalıp y'ye geçecektim . Onun da x şehrinde olduğunu öğrenince bulunduğu yer bana çok uzak ve ters bir noktada olmasına rağmen,az vaktim olmasına ragmen, arabam olmamasına rağmen ve yanımdaki kişi çok hevesli olmamasına rağmen ayarladım ettim ve onunla buluştum . O da coook mutlu oldu, bir yıl sonra ilk defa zaman geçirdik,eskileri andık... Ama o günlerde meğer 'baksana, yalnız kaldı heralde, kendini yamamak için arıyor durmadan' falan diyormus yanındakilere. Ki zaten Cook mutlu bir tatile çıkmıştım, ve yalnız değildim. Sadece emek ve zaman harcayıp arkadaşımi görmek istemiştim
Bunu ve bu tarz,hakkımda konuştugu seyleri öğrenince verdiğim değere layık olmadığını anladım.
Bir miktar borç vermistim, önce onu istedim, kalmasın diye😅 sonra da her yerden engelledim. 5 sene oldu daha adını bile duymadım. Hala beraber geçirdiğimiz güzel günleri gülerek hatırlıyorum, ama hayatımdan cikarttigim için mutsuz değilim.
Herkesin bir vadesi var. Sırf bir zamanlar çok mutluyduk diye ne bir iliskimi sündüre devam ettiririm ne de bir arkadaşlığımi.
Sana da tavsiye ederim

Yakın arkadaşlarınızın yalan söylediğinden şüphelenirseniz ne yaparsınız? Mesela arkanızdan iş çevirdiklerini, sizin yüzünüze gülüp arkanızdan atıp tuttuklarını vs düşünürseniz ilk adımınız nasıl olur? Ama sürekli görüştüğünüz, yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen arkadaşlar bunlar. Tabi diyeceksiniz ki nasıl oluyor da bu kadar yakın oldukların senin arkandan atıp tutuyor. Oluyor hanımlar. Birden bire hayal kırıklığına uğruyor insan.
Valla geçen 11 yıllık arkadaş müsvettesi yüzüme gülüp twitterından bana hitaben saygısızca şey yazmış.(Twitterım yok. Onunkine tesadüfen baktım herkese açıktı profili.) Hemen buna yazdım. Suçluluk psikolojisiyle bana verdi veriştirdi. Ben de yol verdim gönderdim. Sizinki de böyle sinsiyse hayatınızdan gönderin gitsin. Merak etmeyin rahatlıyor insan.

Şüpheleniyorsam doğrudan sorarım, biliyorsam görüşmeyi direkt keserim. Hayatımı insanların saçma sapan hareketlerini düşünerek harcayamam.

Bence bu saydıkların üzerine hayatından çıkarabilirsin. Ama bunlar yeterli değilse arkandan konuştuklarından emin ol bence Ben de ev arkadaşlarımın arkamdan konuştuklarını düşünüyordum ( çünkü bi tanesi diğerinin arkasından da konuşuyordu) markete gittim telefonun ses kaydını açtım dinledim. Neler dediler neler. Direkt olarak evden çıktım hiç bir şey de söylemedim

Back
X