• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın Arkadaştan Karamsar Diye Vazgeçilir mi.

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.737
2.726
133
Kızlar herkese merhaba öncelikle hepinizin anneler gününü kutluyorum

Konuma gelecek olursada cok eski bir arkadaşım var zaman zaman ciddi sıkintılar ve kuslukler kendisini çok seviyorum onunda beni sevdiğinden şüphem yok.
Sıkıntı ne diye soran olacak olursa hayatlarımız birbirine cok benziyor cocukluklarimiz belkide bizi birbirimize bağlayanda budur yani ikimizde kotu bir cocukluk gecirdik sorumsuz babalar maddi manevi sıkıntılar kavgalarla dolu bir ev psikolojik şiddet vs vs vs

Arkadasim 3 yıl önce eşini kaybetti tahmin edeceğiniz gibi zaten esini kaybetmis olmanin sıkıntisinın yaninda birde ailenin yanına geri dönme durumu yaşadı.
Ben ise evlenmedim ailemle yaşıyorum hala çalışıyorum.

Arkadaşım maalesef aşırı derecede karamsar neredeyse hergun konusuruz ve her gün Allah bizi unuttu bizim zaten şansımız yok diger insanlarin yasantisina bak birde bizim yasantımiza bak biz hep boyle kalacagız Allah neden herkese veriyorda bize vermiyor gibi sayamayacagim kadar isyankar sözler bazen ağlamalar falan

Şöyle söyleyeyim mükemmel bir hayatımız yok sıkıntılarımızda var ama eski hayatlarımıza göre de suanki hayatımız v.i.p derecesinde neredeyse

Kendisiyle konuşuyorum bak yaşadığın sey kolay degil bizden daha iyi durumda olanlar olduğu gibi daha kotu durumda olanlarda var diyorum konuşmaya çalışıyorum ama yok

Mesela konuşurken de hep biz biz diye konuşur bize kadar yok Allah bize vermedi gibi bu durum beni cok uzuyor zaten bende karamsarım zaten ailevi maddi manevi bi dolu sıkıntım var ben unutmaya pozitif olmaya çalıştıkça arkadaşımla konuşunca dahada karamsarlasiyorum.

Hangi konuda fikir versem hep hayır olmaz olmaz gibi bi dolu itiraz duyuyorum bende ne yapacagimi sasirdim

Ona faydam olmadığı gibi kendi ruh sağlığımda iyiden iyiye çöküyor sevdiğim bi insanı bu nedenden dolayı hayatımdan çıkarmak istemiyorum katacağını sasirdim siz olsanız bu durunda ne yapardıniz

benim böyle bir arkadaşım vardı. iki kuzenlerdi. bu iki kuzen biz evde kaldık öyle kötüyüz böyle kadersiziz işimiz yok kocamız yok bilmem ne. birbirlerini tüketiyorlardı. sonra ben arkadaşımla tanıştım iş vasıtasıyla tanışmışım yani. arkadaşıma kpss konusunda destek oldum , çok hoş bıcır bıcır kızdı, evlenmesi için tüm desteğimi verdim. önce atandı, sonra atanınca aşk evliliiği yaptı ve evlendi. bebeği oldu. kuzeni hala bekar ,işsiz ve küstüler. neden diğeri bu zinciri kırdığı için.

sizin yanınızda böyle laflar etmesine izin vermeyin belli ki psikolojisi bozuk. tam tersine siz arkadaşınızı motive etmeye başlayabilirsiniz. onu güzel uğraşlar edinmeye teşvik edebilirsiniz. benim hayatımda böyle insanlar olduğunda tam tersine onları mutlu etme ihtiyacı duyuyorum. ben olsam arkadaşım mutsuz diye çekip gidemezdim.

Cok yakınınızmış. Bu yuzden hayatınızdan çıkarmanız bence doğru bir seçenek değil.
Arkadaşınızın yardıma ihtiyacı var ve bana kalırsa sizin de var. Yardımcı olmak adına yazıyorum yanlis anlamayın lütfen ama dışarıda neyden rahatsizsak içimizde taşıdığımızdır. Bence birlikte bir terapiye başlamalısınız. Kendisi karamsar olabilir ama siz de yapmaz,etmez,istemez diyerek onun hakkında karamsar düşünmeyin. Insan değişken bir varlık. Once kendiniz inanmalısınız. Eğer zaten hayatınızda yer alması gereksiz ise zamanla hayatınızdan çıkacaktır.

İnsanı aşağı çeken bir tip
Ben olsam iletişimi keserdim
Dünyaya 1 kez geliyorum, millete psikolog olacağım diye harcayamam. Gitsin ağlama duvarına ağlasın. Ya da psikolojik destek alsın.

Bardağın dolu tarafını değil boş tarafını görmeyi tercih edenleri sevmiyorum. Elimizin altında bir sürü imkan var. Psikoloğa gidemiyorsa instagramda takip etsin kişisel gelişim ve psikoloji sayfalarını.

Ama benim bu yaşıma dek gözlemlediğim şey; bazı insanlar ağlamayı seviyor. Bir şey düzelse başka sızlanacak şey buluyor. Negatiflikten besleniyor. Kendine yapsa iyi, çevresine de akıtıyor bu zehrini.

Bencil düşünüyorum bu konuda. Her gece kızlarımı yatırırken beraber şükrediyoruz. En başta başımızın üstünde bir çatımız var diye. Bir yatağımız var diye. O gün karnımız doydu diye. Bunları göremeyen bir insanla bir geleceğim olamaz.

Arkadaşının destek alması gerekiyor aslında.Dile getir bir kere istersen.Yanaşmazsa da iletişim sıklığını düşür.Bu tür insanlar mood düşürür çünkü.
Bunu konuştum kendisiyle öncesinde zaten profosyonel destek alıyordu ama bırakınca aynı hali tekrarlıyor coronadan once söylemiştim
Her bıraktıktan sonra aynısı gibi oluyor gerek yok demisti tekrar düşündü ama şuan evden cikmiyor coronadan dolayi internetten online baktığı doktorlar psikologlara cok yuksek fiyatlar söylüyor hatta bende destek çıkmak istedim ama kabul etmedi ne kadar süre boyle bi mevla ödeyebilirim ki dedi haklı olarak

Hayatından tabiki de cıkarma.
Telefon gorusmelerını azalt.
İletisimimi azaltirdim zamanla da tamamen kopartirdim.

Hayatımdan tamamen çıkarmak onada arkadasligimizada yapılacak bir haksızlık gibi geliyor ama rutin olarak hemen hergun görüşüyoruz telefonlarına cevap vermesem yada geri dönüş yapmasam görüşmek istemediğini anlar diye dusunuyorum

Aslinda daha once bi kaç kere kırgınlık yaşadık 1 yılı aşkın zamanlar göremediğimiz olmadi ama o hayatimda olmayoncada sanki birseyler eksik

Yeni tanıştığınız bir arkadaşınız olsa hayatınızdan çıkarın derdim ancak sizin dostluğunuz epey uzun bir zamana dayanıyormuş. Belli ki arkadaşınız zor zamanlar geçiriyor, bu dönemde kendi ruh sağlığınız yettiği kadarı ile yanında olun ancak sizi de zorlamaya ve yormaya başladıysa görüşmeleri azaltın derim. Fakat bu denli yakın olduğunuz bir arkadaşınızı üstelik zor zamanlarında bir kalemde silmeniz biraz acımasızlık olur zannımca.

Bilakis.. arkadaşın çok kötü bi süreçten geçiyor ve sen eğer gerçekten yakın arkadaşıyım diyorsan onu yalnız bırakmamalısın ..
Her daim yanında olduğunu ona hissettir
Kafasını dağıtmasını sağla .. yardımcı ol ona .
Inanın elimden geleni yaptim eşini kaybettiği surecte ben onu teselli edecek seyler söylerken o bunu yanlıs algılayıp beddua etti o süreçte ben görüşmeyi kestim dayanamadim sonrasinda ben aradim konustuk

Onsuzken bende kendimi yalniz hissediyorum cunku bende herşeyimi bir tek ona anlatabiliyorum ama o varken de zaten çokuk olan ruh halim dahada çöküyor

Inanın bende ne yapacagimi bilmiyotum

Arkadaşınız psikolojik destek almalı. Siz yanında olun bence ama psikoloğu da değilsiniz, düzeltemezsiniz. Sadece duygusal destek verebilirsiniz.
Onu da istemiyorsanız görüşme sıklığını azaltın.

Yeni tanıştığınız bir arkadaşınız olsa hayatınızdan çıkarın derdim ancak sizin dostluğunuz epey uzun bir zamana dayanıyormuş. Belli ki arkadaşınız zor zamanlar geçiriyor, bu dönemde kendi ruh sağlığınız yettiği kadarı ile yanında olun ancak sizi de zorlamaya ve yormaya başladıysa görüşmeleri azaltın derim. Fakat bu denli yakın olduğunuz bir arkadaşınızı üstelik zor zamanlarında bir kalemde silmeniz biraz acımasızlık olur zannımca.
Zaten bunu düşünmeyi onada arkadasligimizada haksızlık olarak görüyorum onun icin elimden geleni yapıyorum ama hep herşeyin olumsuz tarafını görüyor sadece iste ediyor ona gore herkesin hayati mükemmel bi bizimki tepetaklak sosyal medya fenomenlerini örnek gösteriyor
Sadece onlar öyle göstermek istediği için öyle görüyoruz hersey yansıttıkları kadar diye konuşmaya çalışıyorum ama nafile
Ona ayri uzuluyorum kendi durumuma ayri

Inanın evde ayri iste ayri arkadas hayatında ayri sıkıntılar yasiyorum ona ragmen pozitif olmaya çalıştıkça bi sekilde benimde düşüncelerim olumsuzlasiyor

Bunu konuştum kendisiyle öncesinde zaten profosyonel destek alıyordu ama bırakınca aynı hali tekrarlıyor coronadan once söylemiştim
Her bıraktıktan sonra aynısı gibi oluyor gerek yok demisti tekrar düşündü ama şuan evden cikmiyor coronadan dolayi internetten online baktığı doktorlar psikologlara cok yuksek fiyatlar söylüyor hatta bende destek çıkmak istedim ama kabul etmedi ne kadar süre boyle bi mevla ödeyebilirim ki dedi haklı olarak
Sadece terapi mi aldı? artık alternatif terapi yöntemleri var. Sadece konuşmak üzerine dayalı değil mesela grup terapisi. Çocukluğunuzda sizin probleminiz. Sadece konuşarak gecmez sanirim. Mutlaka çocukluğuna inecek çalışmalar yapıp, o zamanıyla hesaplaşması gerekiyor.

Sadece terapi mi aldı? artık alternatif terapi yöntemleri var. Sadece konuşmak üzerine dayalı değil mesela grup terapisi. Çocukluğunuzda sizin probleminiz. Sadece konuşarak gecmez sanirim. Mutlaka çocukluğuna inecek çalışmalar yapıp, o zamanıyla hesaplaşması gerekiyor.
Evet hep psikayatristler görüşmüş bildiğiniz gibi psikiyatristlerde ilaç ağırlıklı calisiyor

Zaten bunu düşünmeyi onada arkadasligimizada haksızlık olarak görüyorum onun icin elimden geleni yapıyorum ama hep herşeyin olumsuz tarafını görüyor sadece iste ediyor ona gore herkesin hayati mükemmel bi bizimki tepetaklak sosyal medya fenomenlerini örnek gösteriyor
Sadece onlar öyle göstermek istediği için öyle görüyoruz hersey yansıttıkları kadar diye konuşmaya çalışıyorum ama nafile
Ona ayri uzuluyorum kendi durumuma ayri

Inanın evde ayri iste ayri arkadas hayatında ayri sıkıntılar yasiyorum ona ragmen pozitif olmaya çalıştıkça bi sekilde benimde düşüncelerim olumsuzlasiyor

O halde şöyle yapmayı deneyin, arkadaşınıza bu karamsarlığının sizi bile çok yıprattığını, hiç değilse kendisine bunu yapmaması gerektiğini ve bi psikologdan yardım alması gerektiğini söyleyin. Hala daha çaba göstermeyip aynı modda devam ederse artık siz de koyun araya mesafeyi. Gerekiyorsa da telefonlarını 2 gün açıyorsanız 3 gün açmayın evet. Kendisi bilir.

Arkadaşınız psikolojik destek almalı. Siz yanında olun bence ama psikoloğu da değilsiniz, düzeltemezsiniz. Sadece duygusal destek verebilirsiniz.
Onu da istemiyorsanız görüşme sıklığını azaltın.
Yönlendirmeye çalıştım ama korkmadan once düşünmedi ajandada korumadan dolayı devlet evden çıkamadığı için devlet hastanesine gidemiyor
Online çalışanlarda cok fazla ücretler talep ediyor

Back
X