• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yakında kayınvalidem geliyor :(

yine gelecek kocamla aramı bozacak beni kötü beceriksiz gösteriyo herseyi eleştiriyo :((

nasıl ya senı kötü becerriksiz göstere bilir eşinle nasıl arranı bozabilir.. eşin seni tanımıyormu.. Yoksa annem nederse doğrudur diıyenlerdenmi??..

off çok zor ya benım annemde senelrce cektim mutfaga girerdi babannem çek sen elini ben yaparım yemek yapardı bulaşık yıkardı kendı ısteyiyle sonra off çok torumdum butun gun yemek temızlık tek başıma bellerim koptu derid babama onalrda kavga ederdı bunlar hep böyle. bence hurmette saygısızlık yapma. ama bırak herşeyı sen yap söz hkkı bıle tanıma gerekırse tatlı tatlı ben yaparım ben getırım sız zahmet etmeyın deyıp fırla herşeye onlar muhappeyt ederken eşini hayatım bi gelirmisin de misal annee meye tabağı yaptım götürmüsün dde gülümse :) genelde yanlız konuşmalarına bı şekilde izin verme onlar fişekçidirllerrrrr.. >)

yeni evlisin,yeni bir hayata ve herkesin birbirine alışma sürecindesiniz..mesela eşyalarının yerinimi değiştirdi kendin için uygun bir açıklama yapıp eski yerinde kalmasını sağlarsın kırmadan,bu çözzüm olmadı mı bekle gidince kendin istediğğin gibi düzeltirsin..kendini üzüp sıkma , kendini sıka sıka hasta edersin allah korusun..rahat ol,rahat davran..herkesin binbir çeşit huyu var,herkesi kendimiz gibi beklememek,biraz empati kurabilmek ve eğer karşıdaki oyunlu,içten pazarlıklıysa saygıyı elden bırakmadan ve belli etmeden biraz mesafe koymak en iyisi..Allah yardımcın olsun...

amin tesekkur ederim eşim benden yana olsa hiç takmam sabrederim ama heran ne yumurtlıycakta eşim bana gelip annem neden üzgün diyecek surat asıo oğlunu üzüo bişey olmuş gibi halbuki birsey olmadı

nasıl ya senı kötü becerriksiz göstere bilir eşinle nasıl arranı bozabilir.. eşin seni tanımıyormu.. Yoksa annem nederse doğrudur diıyenlerdenmi??..

off çok zor ya benım annemde senelrce cektim mutfaga girerdi babannem çek sen elini ben yaparım yemek yapardı bulaşık yıkardı kendı ısteyiyle sonra off çok torumdum butun gun yemek temızlık tek başıma bellerim koptu derid babama onalrda kavga ederdı bunlar hep böyle. bence hurmette saygısızlık yapma. ama bırak herşeyı sen yap söz hkkı bıle tanıma gerekırse tatlı tatlı ben yaparım ben getırım sız zahmet etmeyın deyıp fırla herşeye onlar muhappeyt ederken eşini hayatım bi gelirmisin de misal annee meye tabağı yaptım götürmüsün dde gülümse :) genelde yanlız konuşmalarına bı şekilde izin verme onlar fişekçidirllerrrrr.. >)

keşke böle yapabilsem ama yapım çok farklı yapamıorum bnm için içimden geleni engelleyemiyorum ortada bana laf sokup ne istersen emret gibi davrananmam ona keske yapabilsem kocamda ozamn çok memnun olur bakalım nasıl atlatacagım

Size kayınvalideniz gibi davranmanızı tavsiye ederim, kayınvalidenizle başbaşayken karakteriniz gereği nasıl davranıyorsanız öyle davranın, eşiniz kapıdan içeri girerken kayınvalidenize sarılıp sarılıp öpün, canım annem, güzel annem, iyiki doğurmuşsun oğlunu deyin kocanızıda sarılın, bazı kayınvalideler böyle yapmaktan anlıyor gözlemlediğim kadarıyle, yapamam ikiyüzlü olamam demeyin, yapmalısınız ki kayınvalideniz sizi alt edemeyeceğini anlasın, yoksa sizi daha çoook üzer kayınvalideniz:ssz:

Size kayınvalideniz gibi davranmanızı tavsiye ederim, kayınvalidenizle başbaşayken karakteriniz gereği nasıl davranıyorsanız öyle davranın, eşiniz kapıdan içeri girerken kayınvalidenize sarılıp sarılıp öpün, canım annem, güzel annem, iyiki doğurmuşsun oğlunu deyin kocanızıda sarılın, bazı kayınvalideler böyle yapmaktan anlıyor gözlemlediğim kadarıyle, yapamam ikiyüzlü olamam demeyin, yapmalısınız ki kayınvalideniz sizi alt edemeyeceğini anlasın, yoksa sizi daha çoook üzer kayınvalideniz:ssz:

bende yol yakınken böyle yapamıyacagı mesajını vermek istiyorum deniycemm bunu

keşke böle yapabilsem ama yapım çok farklı yapamıorum bnm için içimden geleni engelleyemiyorum ortada bana laf sokup ne istersen emret gibi davrananmam ona keske yapabilsem kocamda ozamn çok memnun olur bakalım nasıl atlatacagım

kayınvalıdeeen ikiyuzluluk yapıyor.. mune arkadaşımıza katılıyorum onun gbi yap bakalım o ne yapıcak..

Doğru söylüyorsun nabza göre şerbet vermek gerek,bazen bir paragraf anlatılmak isteneni anlatmaya yetmiyor işte.Kardeşim sakın yanlış anlama benim kimseye senden daha bilgiliyim senden daha tecrübeliyim gibiyim gösterme arzum yok.Ben genelde ayetlerden veya hadislerden yola çıkarak birazda kendi hayatımdan katarak yorum yapıyorum . Bir ayet insanı nasıl yanlış yönlendirebilir ? Biliyor musun kardeşim daha sonraları durulmuş insanlarla ilişkileri daha sakin olmuş kimselerle konuştuğum da benzer şeyler söylüyorlar,insanları olduğu gibi kabul etmek gerek.
Bu demek değil ki yatak odasına girebilir veya özel hayatına karışabilir.Bunu uygun bir dille direk söylemesi icap eder bence.
Ama farzı misal oldu diyelim, Dünyanın sonu mu bu? Kendimi yıpratmaya ruhumu yormaya değer mi . Eşimle aramı bozmaya huzurumu kaçırmaya değer mi.
Kaynana gelin terazisi 70 bin sene sürecekmiş:)) Onca günahım varken bir de o teraziylemi uğraşıcam başka derdim mi yok:)
Tatlı dilin çıkarmayacağı yılan yoktur ben yine söylediklerimin arkasındayım .Hem şimdi uzmanlar bile söylüyor gülümsemeye devam ederseniz beyniniz bile mutlu olduğunuza inanırmış.Siz güzel lisanla konuşursanız bir zaman sonra o şekilde de hissedersiniz.Bu illa annecim annecim demek değildir.Neyse bu söylediklerimin benzerini bakın bu linktede anlatmışlar bi göz atar umarım konu sahibi.Daha İyi İletişim Kurma Yolunda Kullanabileceğimiz Yedi Yöntem - adanakigem - Blogcu.com

ablacım belli ki hayatta bazı hırsları aşmışsın bende tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır diyenlerdim taaki hyat bana bunun yalan olduğunu gösterene kadar..ben 3 yıllık evliyim 20 yaşında gelin oldunm kaynanamla 1 minübüslük mesafe var aramızda çokta yakın oturmuyoruz ben evlenirken hiç önyargı taşımadan evlendim eşimin ailesi ile iç içe olacağımı kabullenerek evlendim kendim böyle istedim ama 1 haftalık evliydim kaynanam yeni gelinin evine 9.30 gelmeye başladı eşim 9 da giiyo buçukta kaynanam eşimin dedesinide almış gelmiş neyse uzatmıyım ben daha küçüklüğümden beri çok severim yemek yapmayı çokta becrekliyimdir övünmekse evet övünüyorum hiçbirşeyin hazırını almam çorba bile almamışımdır daha evime.. baklava börek pasta ne varsa yapabilirim zeytinyağlı sarmasız misafir ağırlamam içimden gelio herkeste kurduğum sofralara yemklere bayılır bende yeni hevesle her geldiğinde tatlı pasta kek falan yaoıyordum kaynanam bilmez bunları yapmayı canı istiyo çok sever yemek yemeyi ama her yaptığıma sanki kendisi yapabiliyormuş gibi yo bu kuru olmuş yok benim neslihanım yapıcakki bunu göreceksin neslihanda benden 15 büyük görümcem 14 yıllık ev hanımı bende daha yeni gelinim bi yaptığımı komşular falan beğensin hemen bunu benim kızımda çok güzel yapar diyo insanlarında tuhafına gidiyo sanki onu yapan yabancı onun kızıda güzel yaparmış ben oturur elimde börek açarım hemde incecik süper o kızına yapar buzluğa koyar gelince götürür yani yapaımıyo ama benim açtığım börek övülmez herkes yapıyo bunu olur ama onun kızlarının yaptığı hazır yufkadan gül böreğii sanki ilk defa yapılmış gibi öveöve bitirilemez bide bana demezmi bak ablan ne güzel yapmış tarifini al diye ondan sonrada bana hep gelinim bana annnecim desin isterdim sen demiyosun der eee gelde de şimdi buna annecim nasıl diyim benimle 32 yaşında kızını yarıştıran bi kadına bide benim ondan çok yemek bilmemi daha güzel yapmayı bilmemi hazmdemeyen bi kadına yani artık yapmıyorum kızı gelsin yapsın dedim şimdide ağzıyla istiyo yani herkese işlemiyo tatlı dil ama bana canım de canımı ye yani o kadar herşeyimi veririm :3::3::3::3:

ablacım belli ki hayatta bazı hırsları aşmışsın bende tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır diyenlerdim taaki hyat bana bunun yalan olduğunu gösterene kadar..ben 3 yıllık evliyim 20 yaşında gelin oldunm kaynanamla 1 minübüslük mesafe var aramızda çokta yakın oturmuyoruz ben evlenirken hiç önyargı taşımadan evlendim eşimin ailesi ile iç içe olacağımı kabullenerek evlendim kendim böyle istedim ama 1 haftalık evliydim kaynanam yeni gelinin evine 9.30 gelmeye başladı eşim 9 da giiyo buçukta kaynanam eşimin dedesinide almış gelmiş neyse uzatmıyım ben daha küçüklüğümden beri çok severim yemek yapmayı çokta becrekliyimdir övünmekse evet övünüyorum hiçbirşeyin hazırını almam çorba bile almamışımdır daha evime.. baklava börek pasta ne varsa yapabilirim zeytinyağlı sarmasız misafir ağırlamam içimden gelio herkeste kurduğum sofralara yemklere bayılır bende yeni hevesle her geldiğinde tatlı pasta kek falan yaoıyordum kaynanam bilmez bunları yapmayı canı istiyo çok sever yemek yemeyi ama her yaptığıma sanki kendisi yapabiliyormuş gibi yo bu kuru olmuş yok benim neslihanım yapıcakki bunu göreceksin neslihanda benden 15 büyük görümcem 14 yıllık ev hanımı bende daha yeni gelinim bi yaptığımı komşular falan beğensin hemen bunu benim kızımda çok güzel yapar diyo insanlarında tuhafına gidiyo sanki onu yapan yabancı onun kızıda güzel yaparmış ben oturur elimde börek açarım hemde incecik süper o kızına yapar buzluğa koyar gelince götürür yani yapaımıyo ama benim açtığım börek övülmez herkes yapıyo bunu olur ama onun kızlarının yaptığı hazır yufkadan gül böreğii sanki ilk defa yapılmış gibi öveöve bitirilemez bide bana demezmi bak ablan ne güzel yapmış tarifini al diye ondan sonrada bana hep gelinim bana annnecim desin isterdim sen demiyosun der eee gelde de şimdi buna annecim nasıl diyim benimle 32 yaşında kızını yarıştıran bi kadına bide benim ondan çok yemek bilmemi daha güzel yapmayı bilmemi hazmdemeyen bi kadına yani artık yapmıyorum kızı gelsin yapsın dedim şimdide ağzıyla istiyo yani herkese işlemiyo tatlı dil ama bana canım de canımı ye yani o kadar herşeyimi veririm :3::3::3::3:
Az önce dışardan geldik kayınvalidemle geçen bir yere gittiğimiz de giydiklerimi beğenmemiş ,gel alışverişe gidelim dedi peki annecim dedim gittik.
Elbise aldık bi tane, birde etek dönerken teşekkür ediyorum annecim masrafa girdin teşekkür ederim diye.Bana dediği şuydu güzel giyinmeni istiyorum toplantılara geldiğin de .Bozuldum mu evet bozuldum:)) Sonra düşündüm neden bir insanı kırmak için masrafa gireyim ki ? Demek ki gerçekten iyiliğimi istiyor.Ama önceki bakış açımla bakmaya devam etseydim içten içe kin gütmeye devam edicektim ...Sen nasıl benim çirkin giyindiğimi ima edersin diye ! Ki insanlar kıyafet konusun da bana çok sık danışırlar.
Canım emin ol karşındaki insanın sana karşı olan davranışını sen şekillendirirsin.Eğer ki sen efendi olursan elinden gelen en doğru şekilde davranırsan bundan sonra olacaklar ,söylenenler senin karışabileceğin veya müdahele edebileceğin nokta değildir. Doğru davranan insan olaylar karşısın da her zaman avantajdadır. Senin böreğini tadan misafirler yediklerini bilirler o an övülen görümcenin böreği değil.Kayınvaliden istediği kadar anlatsın gözün gördüğünü dil yüz sene anlatamaz.

Son düzenleme:

bu kaynana olmakla alakalı bişey değil bana göre.kişilikle alakalı.sadece koacalar olunca arada düşmanlık oluo.çünkü eşler objektif yaklaşamıyorlar olaylara.kadınlarda ses çıkaramıo içinde büyüo bu nedenle.bu anlattığını ben kaynanamdan yaşamadım pek ama benim bi teyzem var aman allahımmm.kaynanama benle ilgili oynak demiş:))) eşim entrüman çalar bikaç tane.çevresinde çalan bile olmadığı halde taaaa kızının görümcesinin kocasıda çalarmış ondan bahseder:) belki hayatında görmedi adamı:))) bi çorba yaparım herkes bayışlır övünmek gibi olmasın.teyzem hemen eh işte bunu benim torunumda güzel yapıo dayanamadım valla.dedim zaten bi ben yapıom die idaa etmedim:)) en son bombasıda ben eşimle 3 seneden fazla flört ettim.diyormuş allahtan çocuk gezip tozup ortada bırakmadı kızımızı:)) allah allah senin kızını isteyecek kişi başkaydı isteyen başka.şok olmuştuk:)) o namus olmuo tabe:)) ayhhhh

Back
X