Yaklaşan istanbul depremi

Haliçe çok yakın oturuyorum.. haberleri gördükçe Haliç etrafının yerle bir olacağını içten çökecek şeklinde haberler görüyorum. Okumamayı tercih ediyorum

Okuma turuncu okuyunca ne geçecek eline? Sen bireysel olarak en fazla ne yapabilirsin ki eminim onu da yapmışsındır. Ben de deprem yönetmeliğine uygun kolonları kirişleri sağlam bir evdeyim ama İstanbul öyle dip dibe ki ya arkamdaki ya önümdeki yıkılacak hepsi kırk senelik bina. Yani bireysel olarak bizlik bir durumdan çıktı artık bu ayrıca dediğim gibi belki anlatıldığı kadar şiddetli gerçekleşmeyecek onu da bilemiyoruz.

Tek olayda bu zaten. Binama güvensem ne değişir ki ? Binalar birbirine yapışık. Tam binamın üst sokağında yaklaşık 20 katlı bina var. Bazen otururken eşime de diyorum. Bir deprem olsa bizim bina sağlam kalsa bu üstümüze yığılır diye.
Sokakların darlığından kimse kaçamayacak ki. Kimse yardıma da gelemeyecek. İnsanlar göçük altında çıkamadan ölmeyi bekleyecekler. İstanbul depremi bu yüzden çok tehlikeli. O kadar çok iç içe yaşam var ki. Özellikle yeni yapılan binalar eskilere göre daha tehlikeli. Çok yüksekler, daha çok daire yapabilmek için ufacık alana yan yana 3 bina dikiyorlar.

2023.08.19 1746 40.8423 28.0998 5.0 -.- 3.9 3.7 MARMARA DENIZI İlksel
evet olmus arkadaslar marmara deniiznde

Bir uzman Marmara depreminde en güvenilir bölgesinin İstanbul olduğunu söylemiş. Her uzman farklı konuşuyor
Deniz tarzı yerlere yakın oturanlar için sıkıntı. Çünkü depremden sonra zaten su yükselip kıyıya vuracak bu yüzden birçok yalı sahibi gitti zaten. Haliç gibi dibi bataklık olan yerlerde var İstanbul'da çok. Oralar için büyük sıkıntı maalesef

Arkadaşlar batıl inanç dersiniz inanırsınız inanmazsınız ama bence konuşup çağırmayalım. Evet biraz var böyle bir tarafım beni aklı başında bilen tüm üyelerden özür dilerim

Ben 27 sene Avcılarda yaşadım, 99 depreminde de Avcılar'daydım. En çok kayıp veren yerlerden biriydi, hem denize yakın hem sağ olsun eski müteahhitlerimizin itirafları gibi eski evlerin çoğu deniz kumundan yapılmıştı. Bizim karşı komşu anlatıyor sizin bina yan binayla kafa kafaya yatmıştı diye hatta. Bakırköy, Avcılar, Zeytinburnu gibi yerler hep böyleyken en güvenilir yer İstanbul diyen uzman neye göre dedi acaba

99’da Büyükçekmeceydim evimizde bir bardak kırılmadı ama Avcılarda arkadaşımızın babasını kaybettik, o kokuyu unutamam aylarca geçmemişti büyük travmadır benim için. Ve halen oturanlar var Denizköşklerde şaşkınım.

Deprem geldiği anda hiçbi şey yapamıyorsunuz hele yüksek katta oturuyorsanız sadece bekliyorsunuz. 04.17 deki depremde 10. Katta tek başımaydım. Deprem bitene kadar kaçılmıyor sadece yerim belli olsun bina yıkılırsa diye odadan bile çıkamadım. Öğlene kadar aileme doğru düzgün ulaşamadan pijamalarla karda kışta bekledim. Burada halen depremler devam ediyor eve girmeyelim desen nereye kadar girmeyeceksin, taşınalım desen hangi birini götüreceksin sevdiklerimizi ailenin. Aklın kalbin kaç parçaya bölünsün. Ben depreme kişisel olarak çare bulabileceğimizi düşünmüyorum anca ciddi manada bi şeyler yapılması lazım. O da gerçekçi değil. Burada orta ve ağır hasar binaları az hasara çevirdiler girin yaşayın dediler. Ne yapabiliriz? Kişisel olarak önlem almak istenirse az katlı toki binasına taşınılanilir. Ben gördüm ki ne kadar yeni ve lüks olursa olsun müteahhitlerin yaptığı evlere denetleyenlere de güven yok. Allah yardımcımız olsun

en güvenilir yer İstanbul diyen uzman neye göre dedi acaba
İstanbul 7 tepeli şehir ya, tepeleri kayalık zemin diye demiştir ama İstanbul yerleşimi hep tepelerde mi ?
Allah kimseyi doğal afetlerle sınamasın ne İstanbul’da ne de başka bir şehrimizde artık acılar yaşanmasın ama rahmetli deprem dedeyi anmadan geçemeyeceğim depremden korkmayalım kötü olan binalarımız maalesef.

Vaktiyle tüm şehirler için diyorum, binalar dikilirken insana değer verilerek inşa edilselerdi, izin vereninden yapanına çimentosunu karıştıranından temelini dökene kadar her kurum, kuruluş, şahıs vicdan ve dürüstlükle işini yapsaydı bugün 85 milyon insan deprem olacak korkusu yaşamazdı evinde güvenle otururdu.

Ben 2 sene öncesine kadar Denizköşklerdeydim, o kafa kafaya yattı dediğim evde hatta. İzmir depremi olmuştu yakın zamanda, bizim mahallede tabak çanak sesleri yankılanmıştı. İzmir nere Avcılar nere? Kapıdan kamyon geçse ev sallanırdı. Hala milyonluk ama evler komik bi şekilde

Ben denizkosklerde oturdum 2014-2016 arası hemde sahile yakindi .evin alt kolunu kırılmış dediler bi bakayım dedim deniz kabuğu geldi elime. Yollarda kaldırım kirilinca deniz kabukları....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…