Haliçe çok yakın oturuyorum.. haberleri gördükçe Haliç etrafının yerle bir olacağını içten çökecek şeklinde haberler görüyorum. Okumamayı tercih ediyorum
Peki tam konuyu okurken deprem olması. Şiddeti 3 ,4 arası vardı.
Tek olayda bu zaten. Binama güvensem ne değişir ki ? Binalar birbirine yapışık. Tam binamın üst sokağında yaklaşık 20 katlı bina var. Bazen otururken eşime de diyorum. Bir deprem olsa bizim bina sağlam kalsa bu üstümüze yığılır diye.Okuma turuncu okuyunca ne geçecek eline? Sen bireysel olarak en fazla ne yapabilirsin ki eminim onu da yapmışsındır. Ben de deprem yönetmeliğine uygun kolonları kirişleri sağlam bir evdeyim ama İstanbul öyle dip dibe ki ya arkamdaki ya önümdeki yıkılacak hepsi kırk senelik bina. Yani bireysel olarak bizlik bir durumdan çıktı artık bu ayrıca dediğim gibi belki anlatıldığı kadar şiddetli gerçekleşmeyecek onu da bilemiyoruz.
IstanbulGeçmiş olsun hangi şehirdesiniz?
hanı ne zaman oldu ?Istanbul
Deniz tarzı yerlere yakın oturanlar için sıkıntı. Çünkü depremden sonra zaten su yükselip kıyıya vuracak bu yüzden birçok yalı sahibi gitti zaten. Haliç gibi dibi bataklık olan yerlerde var İstanbul'da çok. Oralar için büyük sıkıntı maalesefBir uzman Marmara depreminde en güvenilir bölgesinin İstanbul olduğunu söylemiş. Her uzman farklı konuşuyor
Ben 27 sene Avcılarda yaşadım, 99 depreminde de Avcılar'daydım. En çok kayıp veren yerlerden biriydi, hem denize yakın hem sağ olsun eski müteahhitlerimizin itirafları gibi eski evlerin çoğu deniz kumundan yapılmıştı. Bizim karşı komşu anlatıyor sizin bina yan binayla kafa kafaya yatmıştı diye hatta. Bakırköy, Avcılar, Zeytinburnu gibi yerler hep böyleyken en güvenilir yer İstanbul diyen uzman neye göre dedi acabaDeniz tarzı yerlere yakın oturanlar için sıkıntı. Çünkü depremden sonra zaten su yükselip kıyıya vuracak bu yüzden birçok yalı sahibi gitti zaten. Haliç gibi dibi bataklık olan yerlerde var İstanbul'da çok. Oralar için büyük sıkıntı maalesef
Yattığım halde duymadım ben.Istanbul
Ben 27 sene Avcılarda yaşadım, 99 depreminde de Avcılar'daydım. En çok kayıp veren yerlerden biriydi, hem denize yakın hem sağ olsun eski müteahhitlerimizin itirafları gibi eski evlerin çoğu deniz kumundan yapılmıştı. Bizim karşı komşu anlatıyor sizin bina yan binayla kafa kafaya yatmıştı diye hatta. Bakırköy, Avcılar, Zeytinburnu gibi yerler hep böyleyken en güvenilir yer İstanbul diyen uzman neye göre dedi acaba
Uzanmış konuyu okuyordum. Net hissettim. Eşim hissetmedi . Esime dedim 3,5 4 diye. 3.9 mus gerçekten deYattığım halde duymadım ben.
İstanbul 7 tepeli şehir ya, tepeleri kayalık zemin diye demiştir ama İstanbul yerleşimi hep tepelerde mi ?en güvenilir yer İstanbul diyen uzman neye göre dedi acaba
Ben 2 sene öncesine kadar Denizköşklerdeydim, o kafa kafaya yattı dediğim evde hatta. İzmir depremi olmuştu yakın zamanda, bizim mahallede tabak çanak sesleri yankılanmıştı. İzmir nere Avcılar nere? Kapıdan kamyon geçse ev sallanırdı. Hala milyonluk ama evler komik bi şekilde99’da Büyükçekmeceydim evimizde bir bardak kırılmadı ama Avcılarda arkadaşımızın babasını kaybettik, o kokuyu unutamam aylarca geçmemişti büyük travmadır benim için. Ve halen oturanlar var Denizköşklerde şaşkınım.
Bugün bir bilim adamı mı diyim prof mu diyim emin değilim ama bir adam da buna benzer bişey demiş.İstanbul depremini torunlarımız bile zor görürbu da burda dursun..
İstanbul'da değil Tekirdağ da oldu. Sadece Silivri hissetti sanırımYattığım halde duymadım ben.
99’da Büyükçekmeceydim evimizde bir bardak kırılmadı ama Avcılarda arkadaşımızın babasını kaybettik, o kokuyu unutamam aylarca geçmemişti büyük travmadır benim için. Ve halen oturanlar var Denizköşklerde şaşkınım.
Ben denizkosklerde oturdum 2014-2016 arası hemde sahile yakindi .evin alt kolunu kırılmış dediler bi bakayım dedim deniz kabuğu geldi elime. Yollarda kaldırım kirilinca deniz kabukları....Ben 27 sene Avcılarda yaşadım, 99 depreminde de Avcılar'daydım. En çok kayıp veren yerlerden biriydi, hem denize yakın hem sağ olsun eski müteahhitlerimizin itirafları gibi eski evlerin çoğu deniz kumundan yapılmıştı. Bizim karşı komşu anlatıyor sizin bina yan binayla kafa kafaya yatmıştı diye hatta. Bakırköy, Avcılar, Zeytinburnu gibi yerler hep böyleyken en güvenilir yer İstanbul diyen uzman neye göre dedi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?