- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.703
- 528
Kız Mahmut senle arkadaş çıkmayalım :))Ben denizkosklerde oturdum 2014-2016 arası hemde sahile yakindi .evin alt kolunu kırılmış dediler bi bakayım dedim deniz kabuğu geldi elime. Yollarda kaldırım kirilinca deniz kabukları....
Olabilir sahilde düğün salonu vardı y ordA oturuyordum efe sokakKız Mahmut senle arkadaş çıkmayalım :))
Denizköşkler ilköğretimi biliyor musun, Gümüşpala ilköğretimle karşı karşıyalar. Oradaydım ben deOlabilir sahilde düğün salonu vardı y ordA oturuyordum efe sokak
TabikiDenizköşkler ilköğretimi biliyor musun, Gümüşpala ilköğretimle karşı karşıyalar. Oradaydım ben de
Japonya'da 9luk depremde yere sadece eşyaları düşüyor adamlar eşyalarını yerden toplayıp hayatlarına devam ediyorlar. Ama bizim ülkemizde maalesef ağır bedeller ödeniyor. Senelerdir hiçbir şey yapılmamış. Depremden sonra yapılıyor. İnsanın canını da bu sıkıyor.İstanbul 7 tepeli şehir ya, tepeleri kayalık zemin diye demiştir ama İstanbul yerleşimi hep tepelerde mi ?
Allah kimseyi doğal afetlerle sınamasın ne İstanbul’da ne de başka bir şehrimizde artık acılar yaşanmasın ama rahmetli deprem dedeyi anmadan geçemeyeceğim depremden korkmayalım kötü olan binalarımız maalesef.
Vaktiyle tüm şehirler için diyorum, binalar dikilirken insana değer verilerek inşa edilselerdi, izin vereninden yapanına çimentosunu karıştıranından temelini dökene kadar her kurum, kuruluş, şahıs vicdan ve dürüstlükle işini yapsaydı bugün 85 milyon insan deprem olacak korkusu yaşamazdı evinde güvenle otururdu.
Ayyy keşkeee. Ailem istanbul da. Korkum olmasa gidip yerleşeceğimİstanbul depremini torunlarımız bile zor görürbu da burda dursun..
Ünlü deprem bilimciler ve astrologlar şehir değiştirmeye başladılar. Bugünde silivri de afad kontrynırları… korkuyorum çok korkuyorum. bulunduğum ilçenin zemini çok sağlam görünüyor haritalarda. Memurum tayin durumum yok bütün ailem akrabalarım burada. Bir yandan depremden kaçarak gidip nerede başımıza ne geleceği de belli değil. Öyle zor bir durum ki. İstifa edip gittim diyelim bütün ailemi nereye sürükleyeyim? Ne iş yapayım nasıl yapayım? Memur maaşıyla anca ay sonu geliyor. Çok daha iyi bir ev almak hayal bile değil artık biliyorsunuz. Mecburiyetler kaderimizi belirliyor ne acı… benim gibi olan var mı? Anksiyete mi yaşıyorum ne yapmalıyım? Çok üzülüyorum bu duruma.. konuyu niyr açtım onu da bilmiyorum sadece korkuyorum
Ne kolay değil mi tüm sanayi buray yığılmış, İstanbul dışında iş kolları kısıtlıyken gidin demek. Sanki ben bayılıyorum 20 milyon insanla, Suriyelisiyle o da yetmez gibi turistiyle dip dibe yaşamaya. Ben bilmiyorum İzmir’de bir köy evi alıp yaşamayı. Biz buna çok yaklaştık eşim remote çalışıyordu bu evimizi satıp gidelim dedik ki belirli günler ofise gel dendi, üstüne saçma bir enflasyon oluştu ki tek maaş mümkün değil yetmedi yine kaldık buraya. Celal Şengör zaten yurtdışında yaşıyor yazlığı Çanakkale’de zaten ayrıca Şengör yapar bunu Ortaylı yapar sen ben yapamayız. Bunları düşünmek insanı ancak kaygı sahibi yapar. Binanız sağlamsa Allah’a sığınıp yatacaksınız.
Bir büyük depremde İstanbullular olarak ekmek bile bulamayacagiz.Benim ev sağlam ama İstediği kadar ev sağlam olsun hayatta kalsakta ne yardim gelebilecek ne yiyecek icecek kalacak ne yol kalacak.tüm çevrem İstanbulda kaçıyor hem deprem korkusu hem maddi sebepler hem yaşam konforunun çökmesi. İstanbulu her türlü zor günler bekliyor
İç Anadolu da ilçede annem. Abim bugün bir memurun oturacağı klasik kombili apartman dairesinde kiranın 7 bin olduğunu söyledi ben şok oldum.4 sene önce taşındım ordan dedim ki canım İzmir'im dedim yani yok yaşanmaz İstanbul'da.. Velhasıl bu konuyla ilgili şunu düşünüyorum taşınmak için 6 aylık bir süre belirlense, şehir seçilse işler bulunsa iyi bir olan yapılsa gayette taşınılır.İstanbul'dan taşınmak için tek sebep deprem değil. Birincisi yaşam çok pahalı. Küçük şehirlerde gül gibi geçiniliyor kiralar 3-5 arası Uşak'ta Denizli'de Manisa'da. Daha bir çok şehirde. Her türlü yaşam kaliten artıyor. İstanbul'da aylık 5 bin dolar kazanmadıktan sonra hayat çileyle geçer gider. Ben 3 sene nasıl geçti anlamadım bile koşturmaktan. Güzel mı çok güzel evet. Ama çilesi çok :)
İç Anadolu da ilçede annem. Abim bugün bir memurun oturacağı klasik kombili apartman dairesinde kiranın 7 bin olduğunu söyledi ben şok oldum.
İstanbul pahalı diyoruz da ekonomide ucuz yer kaldı mı kiBizimde ufacık 20 bin nüfuslu ilcede 9 bin kira isteyen var. Ogretmen maasi artmis. Adam merkezde otursa daha karli su an. Eski ogretmen kiracisini çıkardı oda tayinle gitmis cokta bayiliyordu koyden bozma ilceye sanki. gelen öğretmenleri beğenmiyor torununa özel okul arıyor. Aldığı kira ile öder artik
Bunlarda delirdi iyice..İç Anadolu da ilçede annem. Abim bugün bir memurun oturacağı klasik kombili apartman dairesinde kiranın 7 bin olduğunu söyledi ben şok oldum.
allah korusun ki eğer deprem olsa ekmek son dert olacakBir büyük depremde İstanbullular olarak ekmek bile bulamayacagiz.Benim ev sağlam ama İstediği kadar ev sağlam olsun hayatta kalsakta ne yardim gelebilecek ne yiyecek icecek kalacak ne yol kalacak.
İstanbul pahalı diyoruz da ekonomide ucuz yer kaldı mı ki
Ulaşım vs gideri yüksek artık sadece kira kalemi ile de olmuyor. Ekmek fiyatı bile istanbul da daha yüksek.
Depremden bende yıllardır korkuyorum ama kurtulmak da öyle kolay değil ki.
Taşın desen nakliye olmuş 50 bin eşyalar yarıso taşınırken telef olacak. Gittiğin yerde yüksek kira ile başlayacaksın. 2 kira bir depozito.İmkanı olan gitsin evet ama her yere de tayin çıkmıyor arap saçı bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?