Yaklaşan istanbul depremi

Ben denizkosklerde oturdum 2014-2016 arası hemde sahile yakindi .evin alt kolunu kırılmış dediler bi bakayım dedim deniz kabuğu geldi elime. Yollarda kaldırım kirilinca deniz kabukları....
Kız Mahmut senle arkadaş çıkmayalım :))

Japonya'da 9luk depremde yere sadece eşyaları düşüyor adamlar eşyalarını yerden toplayıp hayatlarına devam ediyorlar. Ama bizim ülkemizde maalesef ağır bedeller ödeniyor. Senelerdir hiçbir şey yapılmamış. Depremden sonra yapılıyor. İnsanın canını da bu sıkıyor.

4 sene önce taşındım ordan dedim ki canım İzmir'im dedim yani yok yaşanmaz İstanbul'da.. Velhasıl bu konuyla ilgili şunu düşünüyorum taşınmak için 6 aylık bir süre belirlense, şehir seçilse işler bulunsa iyi bir olan yapılsa gayette taşınılır.İstanbul'dan taşınmak için tek sebep deprem değil. Birincisi yaşam çok pahalı. Küçük şehirlerde gül gibi geçiniliyor kiralar 3-5 arası Uşak'ta Denizli'de Manisa'da. Daha bir çok şehirde. Her türlü yaşam kaliten artıyor. İstanbul'da aylık 5 bin dolar kazanmadıktan sonra hayat çileyle geçer gider. Ben 3 sene nasıl geçti anlamadım bile koşturmaktan. Güzel mı çok güzel evet. Ama çilesi çok :)

şener üşümezsoyun attığı 2.posta bak detaylı anlatım yapmış yorumları okumanı da tavsiye ederim ve bu videoyu izleyebilirsin

Feliscatus doğru söylüyor. Bizim gibi orta halli vatandaşın yapabileceği şeyler çok sınırlı.

tüm çevrem İstanbulda kaçıyor hem deprem korkusu hem maddi sebepler hem yaşam konforunun çökmesi. İstanbulu her türlü zor günler bekliyor

tüm çevrem İstanbulda kaçıyor hem deprem korkusu hem maddi sebepler hem yaşam konforunun çökmesi. İstanbulu her türlü zor günler bekliyor
Bir büyük depremde İstanbullular olarak ekmek bile bulamayacagiz.Benim ev sağlam ama İstediği kadar ev sağlam olsun hayatta kalsakta ne yardim gelebilecek ne yiyecek icecek kalacak ne yol kalacak.

İstanbul depreminde ölen şanslı kesim olacak ne kdr acı. Asıl amaç insan kurtarmak mi olacak yoksa tarihi eser kaçakçılığı ve belli belgeleri korumak mi çok ciddi şüphelerim var mesela. Hatay da bile İncil yakalandı geri alındı fln..
Benim 2 kuzenim taşındı biri kari koca bankasi diğeri bankacı öğretmen. Biri çok iyi bir pozisyondan istifa etti umrumda değil dedi evini sattı Akçakocaya taşındı.
Kişisel olarak yapabileceğimiz şeyler var mesela araç kaskolarini kapsamlı almak, dask ve ek sigortaları ara vermeden devam ettirmek. Olabildiğince açık otopark kullanmak. Nüfus tapu gibi evrakları maile toplamak gibi. Binalarda kolon ve diğer önemli yerlerde harap varsa şikayet etmek takipçi olmak gibi
Istanbul degil aslında Marmara konuşulmalı. 3 ihtimal var 1. Si 99 un tekrari bunun periyodu ortalama 30 yıl be 24teyiz
2. Si Tekirdağ tarafındaki İstanbul için konuşulan fay. 3.de Mekece İznik ve Geyve de Maras gibi ölü olan uzun yıllardır bekleyen faylar.
Hep İstanbul konuşuluyor ama maras oldu denmiş hayır marasta konuşuluyordu oralı arkadaşlarım biz biliyorduk ama asla inanmıyorduk diyor.
Beni asıl ilk korkutan Mekece fayi.

İç Anadolu da ilçede annem. Abim bugün bir memurun oturacağı klasik kombili apartman dairesinde kiranın 7 bin olduğunu söyledi ben şok oldum.

İç Anadolu da ilçede annem. Abim bugün bir memurun oturacağı klasik kombili apartman dairesinde kiranın 7 bin olduğunu söyledi ben şok oldum.

Bizimde ufacık 20 bin nüfuslu ilcede 9 bin kira isteyen var. Ogretmen maasi artmis. Adam merkezde otursa daha karli su an. Eski ogretmen kiracisini çıkardı oda tayinle gitmis cokta bayiliyordu koyden bozma ilceye sanki. gelen öğretmenleri beğenmiyor torununa özel okul arıyor. Aldığı kira ile öder artik

İstanbul pahalı diyoruz da ekonomide ucuz yer kaldı mı ki
İstanbulda ulaşım vs gideri yüksek çünkü iş yerleri uzak mesafe kaç vesait gerekiyor bazen. Artık sadece kira kaleminin yüksek olması ile de olmuyor. Ekmek fiyatı bile istanbul da daha yüksek.
Depremden bende yıllardır korkuyorum ama kurtulmak da öyle kolay değil ki.
Taşın desen nakliye olmuş 50 bin eşyalar yarıso taşınırken telef olacak. Gittiğin yerde yüksek kira ile başlayacaksın. 2 kira bir depozito.İmkanı olan gitsin evet ama her yere de tayin çıkmıyor arap saçı bir durum.

Bunlarda delirdi iyice.. Geçen bi muhabbet oldu Uşak'tan baktık nasıl diye 2+1 eşyalı daire 4 liraydı mis gibi valla. Memur olsam böyle bir yer bulur yaşardım

Bir büyük depremde İstanbullular olarak ekmek bile bulamayacagiz.Benim ev sağlam ama İstediği kadar ev sağlam olsun hayatta kalsakta ne yardim gelebilecek ne yiyecek icecek kalacak ne yol kalacak.
allah korusun ki eğer deprem olsa ekmek son dert olacak
ölenler kurtulacak kalanlar taciz tecavüz yağma hırsızlık cinayet açlık susuzluk mevsime göre soğuk-sıcakla savaşacak
imkanı olan kaçsın bence

Tayinci insan için hiç mantıklı değil ztn
Birde kişiye göre değişiyor. Benim eşim için orada kazanç miktarı diğer şehirlere göre 6 7 kat daha fazla
Ama ne yoğunluğu ne deprem asla söz konusu bile değil hele şu an istediğim hayata çok yakınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…