Yaklaşan istanbul depremi

Ben de İzmir de yaşıyorum. Ama korkarak yaşamak bin kere ölmek. Bu ara çok fazla söyleniyor siz de haklısınız. Ama sürekli bunu düşünmek de çok yorucu geliyor bana. Tek başımıza da önlem alamıyoruz. Zor bir durum. Ben artık haber, instada bana iyi gelmeyen, sürekli kötü haber veren kanalları izlemeyi bıraktım. Elden gelen bir şey yok. Benim oturduğum yerin zemini de pek iyi değil. yapacak bir şey yok. Elimden bir şey gelmediğinden düşünmemek ve hatırlamamak için kendimce önlemler aldım.

İstanbul’da deprem olması sadece İstanbul’u değil Türkiye’yi mahveder. Ne kadar başkent Ankara da olsa hayat İstanbul’dan akıyor. Çoğu şeyin merkezi İstanbulda, fabrikalar Marmara Bölgesinde falan da falan.

Bir de şu var. Maraş depreminde yardımın çoğu İstanbul’dan gitti. İstanbul’a kim yardım edecek?

Ben bir de şuna inanıyorum. Deprem herkesin bu kadar gündemindeyken olmaz. Elazığ, İzmir, Maraş bütün depremler kimse deprem konuşmazken oldu. Unuttuğumuz hayata kapıldığımız anda vuracak.

Umarım bir kaç aileye faydanız olur kurtarırsınız.
Korku salmaya devam.
O insanlar belki evinde bir önlem daha alacakken sözde rahatlatma amaçlı bunu engellemek neden? Bilim insanları maraş depremini bekliyordu oldu. İstanbul'da da bekleniyor. Ayrıca umarım gelmez ama o gün gelirse de Allahın izniyle doktor olarak gelen yaralılara faydam olur merak etmeyin.

Hanımefendi şaka mi yapmıyorsunuz ya
Bas bas bağırıyorlar her an deprem olacak diye de benim torunlarımız zor görür diye bir cümlemden önlem almaktan vazgeçen var mı aranızda çok merak ettim.
İstanbulda 99 oldu bitti başladılar her an olacak her an olacak.
Evet olabilir.
Herkes fikrini yazıyor size mi soracağım ne yazacağımı. :)
Evet torunlarımız bile zor görür.
Dilerim de öyle olur.
İnsanlar aç ya aç, 15-20 bin ödediği kirada ne gibi önlem alabilir? Ev nasıl değiştirebilir.
Yeter artık sizin gibiler yüzünden deprem olmasa bile insanlar korkudan psikolojik hasta oldular. Panik ataklar anksiyeteler çoğaldı. Daha hala benim kücücük bir cümlemi almış üstünden bilim diye prim kasıyorsunuz.
Çok biliyorsan tarih ver o tarihte insanlar yer değiştirsin, yine de mümkün değil de neyse.
Yetti sizin gibiler ben bilirimciler korku salanlar.

Diyarbakır'ın zemini da kayalık deprem bölgesi değil diye bilinir hatta deprem anında uyku sersemi ile eşini uyandıran arkadaşıma eşi ne depremi burası Diyarbakır deprem olmaz burada demiş ama gel gelelim kaç bina yıkıldı yani zemin iyi bile olsa çürük yapı oldu mu gidiyor

Kimse yer değiştirsin demiyor.Değiştirebilen tabii ki değiştirsin. Ama hazırlanan bir çanta, indirilen bir uygulama bile çok şey fark ettiriyor.Yukarıda hanımefendinin birisi yazmış mesela yaşadığı olayı, aldığı önlemi. Kimse size bunu niye yazdınız demedi ayrıca ama onca bilim insanı geliyor derken uzak demeniz gereksiz bir özgüven. Kimsenin amacı korku aşılamak değil. Ayrıca Marmara bölgesinde yaşamadığımı nereden biliyorsunuz? Umarım birine yardımınız dokunur diye abuk subuk kendinizce laf sokmadan önce düşünseydiniz bu kadar sinirlenmezdiniz diye düşünüyorum.

Yahu siz neye bu kadar takıldınız.
Nedir bu polemik yani.
İsteyen istediği yorumu yazar. Korku salmak istemiyorum. Korkuyla kaosla olmuyor.
Uzamasın daha.
Sizi ilgilendirmez benim yaptığım yorum

Yahu siz neye bu kadar takıldınız.
Nedir bu polemik yani.
İsteyen istediği yorumu yazar. Korku salmak istemiyorum. Korkuyla kaosla olmuyor.
Uzamasın daha.
Sizi ilgilendirmez benim yaptığım yorum
Gocunan sizsiniz benlik bir şey yok. Kendinizce umarım yardımınız olur falan dediniz sonra toslayınca destan yazdınız olay bu. Siz napıyorsanız yapın ama bilim var dediğim gibi öneririm. İyi günler.

Gocunan sizsiniz benlik bir şey yok. Kendinizce umarım yardımınız olur falan dediniz sonra toslayınca destan yazdınız olay bu. Siz napıyorsanız yapın ama bilim var dediğim gibi öneririm. İyi günler.
Kusura bakmayın da gelmiş durduk yere laf çarpıyorsunuz kim gocunmuş belli oluyor
Bugün deprem olsa ohhh diye ellerini ovuturursunuz dediğim oldu demek için
Bitmediniz.

maras depremini onceden siddetine,yikilacak bina sayisina kadar hesaplanmis bir makale vardi .hatta ayni makale mi emin degilim ama iki depremin arka arkaya gerceklesme ihtimalinden bahsediliyordu .tabi ki cok cok buyuk kismimiz depremden sonra ogrendi o makaleyi .belki marasta bir sey degisirdi ama İstanbul cok zor bir yer .
Her gittigimde İstanbulda yasayan insanlara dua ederek geri donuyorum . umalim ki hic bir zaman olmasin illa olacaksa da cok cok uzun yillar sonra her turlu onlemi aldiktan sonra olsun
Gitme sansiniz varsa gidin sadece deprem degil kalabaligi,trafigi ,pahaliligi cok zor bir sehir .ama az bir kisim gidebilir o yuzden her gun bu dusunulmez . trafik kazasindan ani kalp krizine kadar bir suru kotu senaryo var

99 depreminde merkezi oldugu halde yikilan ev kadar yıkılmayan evde coktu. Ama malasefki ozamanki nüfusla şimdiki nüfus aynı değil. Istanbul coook kalabalık bir şehir. Her yer bina heryer ev. Bende fay hattına yer yer 50/100/150 klometrede oturuyorum. TOKİ'nin yaptığı evlerdeyim zemin kayalık yüksekte ama bu halde bile aşırı derecede korkarken sahil kesimini düşünemiyorum. Duzce depreminde 6. Olduğu zamanda cok sallandık 90km mesafedeydim öğünden beri ne gece uykum var ne gündüz her adımım deprem hiç aklimdan çıktığı bir an yok Allah herkesin yardımcısı olsun

Korkmakta haklısınız açıkçası bende depremden çok korkuyorum. Ama maalesef depremden kacilabilecegine inanmıyorum.
Mesela Ben İzmir de yaşıyorum ama 99 depreminde İstanbul'da tatildeydim.Haftalarca sokakta kaldık. Yani kaderde bunu yaşamak varsa bir şekilde başımıza geliyor. Mesela Hatay depreminde Kıbrıs'tan turnuva için gelen çocukları kaybettik yani eğer kaderde varsa bir şekilde yaşayacağız.
Çok iyi bir yöntem olmayabilir ama ben kendimi böyle teskin ediyorum. Deprem çantam, evin her yerinde sularim,arabada çadırımız hepsi hazır ben önlemimi aldım, gerisini Allah'a tevekkül ettim.Allah yaşamında,herşeyin de hayırlısını nasip etsin

İstanbul'da 26 yıl yaşamış biri olarak 6 yıldır Ankara Sakarya yeniden iş dolayısıyla mecburen herkesin kaçtığı zamanda İstanbul'a geldik.
Deprem her an aklımda biz sağlam olduğunu düşündüğümüz yeni binalardan birini tuttuk ama bizle bitmiyor ki iş.
Tüm ailem akrabalarım sevdiklerim bu şehirde.Olası bi depremde kim kalır kim gider bilemiyorum.
Öyle ya da böyle bir gün gelecek deprem umarım tüm binalar yenilenmiş tüm önlemler alınmışken gelir.

Kusura bakmayın da gelmiş durduk yere laf çarpıyorsunuz kim gocunmuş belli oluyor
Bugün deprem olsa ohhh diye ellerini ovuturursunuz dediğim oldu demek için
Bitmediniz.
Ay gerçekten yazık kafanıza ya. Kalitenizi belli etmişsiniz. Ben insan hayatı için okudum, çocukluğumu verdim. Kendi düşüncenizi bana yamamayın. Mahalle karısı ayarına indiniz benim için burada bitti zaten bu tartışma.

Konu sahibine özel olarak yazmak istiyorum S sedefinci . Emin olun gencecik yaşta kalp krizi geçirip vefat eden insanlar olduğu gibi zincirleme trafik kazasından sağ salim çıkanlar da var. Havuzda boynu kırılıp felç kalanı da var, beyninden vurulup yaşayan da. Yani demem o ki taşınamıyorum demişsiniz. Elinizden gelen her önlemi aldıktan sonra Allah’a bırakmak en doğrusu. İnsanı ölümden eceli korur bunu asla unutmayın. Ölüm her koşulda her şekilde gelebilir. Deprem bölgesinde yaşamayan birinin yarına çıkma ihtimali sizden daha fazla değil. Eğer çok anksiyete yapıyorsanız bir doktora görünün ya da kafa dağıtmak için bir hobi edinin. Bunu beklemek ya da korkmak sadece size zarar verir. Umarım hiçbir kötü olay yaşanmaz

Koronada da boyle ortaligi velveleye verdiler hepimizi sacma sapan asilattilar. Hastaneye tiktilar yok sokakta yuruyene ceza yazdilar. Ne oldu? Bir persembe gunu ogleden sonra haberini yapmamaya basladilar. Amac neydi? Ben zaten korona gecirmistim zorla 3 defa biontech vurdurttular 4. illa olacak dediler baktilar kalp krizi yukseliyor artik zorunlu degil dediler.

Haberleri izlemek = Koyun gibi gudulmek. Bir amaclari olmasa bunu bu kadar vurgulamazlar.

Ha deprem olur yine niye olmasin ama endiseniz cok yuksek boyutta ve bunun sebebi haberler. Ben de Sakarya'dayim. 99u burada yasadim mahvolduk sonra kalktik ayaga yeniden. Yok ic savasmis yok silahlanmamiz lazimmis. Ya millet twitterda savasa hazirlaniyor resmen.

Bu twitter ve haberlerin fos oldugunu ben en son secimlerde gordum, biraktim artik. Herkesin dili her yana donuyor. Fazla endiselenmemek lazim. Memurluktan istifa fln cok ust boyutlar. En kotu istanbulun daha yeni binalarina tasinin.

Belki sirf onlarin bu asi deliligi yuzunden kalp krizi gecirip erken yasta olecegim. Ya da dedikleri gibi marmara depreminde olecegim. Bu kadar korkuyu bana niye pazarliyorlar? Ben eninde sonunda olecegim zaten alnima en once bu yazilmis. Cok buyuk bir korku pazarlama araci bu sosyal medya ve haberler. Ben biraktim hepsini olursem de olurum yani olecegim diye endiselenmek daha zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…