• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YALAN AFFEDİLİR Mİ?

GDragon

Kalp Her Zaman SOLdan Atar
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
541
493
103
Geçmiş doğum günüm için erkek arkadaşım hediye almak istediğini söyledi. Çok uzak olduğumuz için istemedim. Ama ilk hediyem olacağı içinde çok sevindim. Daha önceki e.ark. hiç hediye almamışlardı.
Aralık 1 gibi hediyeni kargoya yolladım dedi.
normalde 10 gün içinde gelmesi gerekir diye düşündüm. Ona söyledim.

Ben: "Sana takip numarası verdilermi"
O: Faturamı kaybettim. ama internetten araştıracağım. Yada Yarın postaneyi arayacağım. Biraz Bekle.
B: Tamam.
O: Hediye Pasifikte gözüküyor. Yarın Postaneyi arayacağım.

Ve o an beni şeytanmı dürtükledi ne oldu.. Ben pek inanmadım. Yalan söylediğini düşündüm. Ne bilim ama her konuda güvendiğim adama bu konuda bir türlü inanamadım.

B: Bana ekranın resmini alabilirmisin. Birde ben bakayım burdan.
O: Farenin sol tuşu bozuldu. ekran resmini çekemiyorum.
B: Neden sürekli bahane uyduruyorsun.
O: Neden bana güvenmiyorsun. Sonsuza kadar şüphe duy. Sana gönderdiğimi söyledim.
B: Evet şüphe duyuyorum dedim.

Ve sadece teşekkür etti.
Tüm gün boyunca kendimi suçlu hissettim. ama yine bir yandan da yalan söylediğini hissettim :(.. Çünkü ondan zorla hediye istemedim. Biliyorum şu an çalışmıyor. Parası olmayabilir. Ordan buraya hediye gönderilmeside saçma. Ama alamadım demek o kadarmı zordu.

Bütün gün konuşmadı.. Ve 1 saat önce mesaj çekti..
iki kutu koli yapıp resimlerini çekmiş..
"İlk olarak çok özür dilerim. Sana yalan söyledim. (Pahalı bir klavyesi varmış onu satmış) Benim erkek olarak güven vermem lazımdı. ama sana o güveni veremedim. Ben kız arkadaşıma hediye almak istedim ama beceremedim. Yalan söylemek zorunda kaldım, şu an kendimden utanıyorum. bugün konuşmasak iyi olur" dedi.

Daha önce hiç böyle bir yalan söylememişti. Cimri birisi değil. Birlikte olduğumuz zamanlarda. Onun arkadaşlarıyla tanıştığım zamanlarda. Hiç parasını kimseden sakınmaz. Herkese birşey ısmarlamaya çalışır.

Ufak bir yalan ama ben bugün söylemesem belki beni daha kandıracaktı. En nefret ettiğim şey kandırılmak, aptal yerine konulmak..
Ben o hediyeyi alsam bile mutlu olamamki. Sanki zoraki yollanmış birşey gibi.. Ve ne yapmalıyım. Affetmelimiyim..

İki kutu koli ne şimdi anlamadım onları sen şüphelenince mi göndermeye kalkıştı?
Başlığa cevabımsa şu kişinin kendisine bağlı aldatılmayı bile affeden var ayy yalan mı çabuk ayrıl çabuk diyenlere de çok itibar etme :) ben yalanı affetmenin de aldatma gibi boyutuna bağlı olduğunu düşünenlerdenim ;)

Affedilir bunda birşey Yok bence sadece bu konuyu konuşmanız ve aradaki iletişim kopukluğunu çözmeniz gerekiyor. O size bozulmuş sizde ona bozulmuşsunuz. Tamam yaptığı yanlış sonuçta ama çözülmeyecek birşey değil

evet.. Şüphelenmekle kötü birşey yaptım. Onu mahçup ettim.
Şüphelendiğimi de belli ettim. kötü bir şey yaptım. Ondan sonra o da gitmiş hediye almış.. Yollamış.
ama ben şüphelenmesem belkide beni kandırmaya devam ederdi diye düşünüyorum... Ve bu düşünceyide sevmiyorum :(

iyi de nasıl bir yalan bu, hediye gelmeyince unutacağını mı düşündü? Yani almak istedim ama aksilik çıktı alamadım, en yakın zamanda telafi edeceğim demek yerine neler neler uyduruyor. Bir de utandırmışsın diyenler olmuş. Utansın tabii, böyle bir konuda yalan söylemek ayıp ama karşıdakini aptal yerine koymaya çalışmak daha da ayıp. Bu adam bunu denemiş ve utanmalı.

Keşke bu kadar baskı yapmasaydın.
Hediye gelirse gelir.
Tamam sen hediye al diye diretmemişsin ama neden gelmedi diye zorlamışsın.
Ayıp etmişsin.

evet.. Şüphelenmekle kötü birşey yaptım. Onu mahçup ettim.
Şüphelendiğimi de belli ettim. kötü bir şey yaptım. Ondan sonra o da gitmiş hediye almış.. Yollamış.
ama ben şüphelenmesem belkide beni kandırmaya devam ederdi diye düşünüyorum... Ve bu düşünceyide sevmiyorum :KK43:

Yalanı sakin affetme nelerde uydurmuş fare bozuk fln
güven tek kullanimliktir unutma
Evlenirseniz bedbaht olursun son konumu oku:(

Çok saçma, seni aptal yerine koymaya çalışmış resmen. Alamadiysa kusura bakma çok istedim niyetlendim ama alamadım desin ne var bunda? Tek ayak üstünde kırk tane yalan söylemiş, ısrar etmesen gerçeği de soylemeyecekti sen de saf gibi hediye gelecek diye bekleyecektin. Böyle her durumdan anlık yalanlarla kurtulmaya çalisan insanlara guvenemiyorum.

Ama çok saçma bi iş yapmış
eninde sonunda çıkacaktı
yalan söylemeyi pek beceremiyor
iyi yönden bak...

niye kendi kendini bu duruma düşürmüş ki ?
hediye gönderdim yerine göndereceğim müsait olunca alıp diyebilirdi ..
hayır yani ne diyecekti kargoda kaybolmuş mu ?

hediye aldım diyen o gönderdim diyen o mahçup olan o .. :KK53:

Affedilir ama saçma bir şekilde bu kadar yalana ne gerek vardı şu anda durumum yok ileride telafi ederim deseydi bu kadar basit :KK14: mahçup kendi yüzunden olmuş konu sahibi yüzunden değil hediyeni gönderdim derse heralde sorucak gelmeyince :işsiz:

kızdığım tek şey bahaneler uydurması. Çocuk yerine koyması. Param yoktu yada başka birşey oldu alamadım dese. Ona darılmazdım bile. Ve sormamın nedenide merak etmem. Sevdiğim birisinden hediye gelecek ve ben onu gümrüklerde yada başka bir yerlerde takılmasını istemem. Ve birazda ilk hediyem olduğu için sevindim, mutlu oldum. Nerde olduğunu merak ettim. Öyle bahaneler uyduruncada şüphelendim. Ve şimdi utandığı için benle konuşmuyor..

Neden bu konuda yalan soyledi onu anlamadim?? Zaten sen ona bana hediye al dememissin ki. Ya da daha once hic hediye almadim dediysen o da jest yapmak istemistir. Ama yinede yalan soylemek cok sacma.cunki hediyenin sana ulasmayacagini biliyor. Ama sonunu guzel baglamis sevgilim ben olsam affederdim :)

Yalan söylemek huydur.Değişmez.
Pembesi ,beyazı vs vardır ama,sizinki ağır saçmalamış.
Hediye almak zorunda değildi,alamadım kusura bakmayı en başta söyleseydi keşke.Ya da o gün seni seviyorum diye msj atsaydı siz şimdi mutluluktan uçuyor olacaktınız.

Saçmalamış resmen alamadıysa alamadım diyebilir yalana neden başvuruyor ki, bir de siz hediye istiyorum diye diretmediğiniz halde hediye yolluyacam triplerine giren kendisi.
Sizde normal olarak sormuşsunuz 10 gün olmuş hediye yolladım diyor insan merak eder sorar nerde kaldı bu hediye?

Evde kendi giydigi kazagi gonderse daha iyi ve hatta anlamli olurdu calismiyor sonucta. Yanlis yapmis. Affetme meselesini bilmiyorum. Bir sans ver istersen.

bu ne biçim yalan ya?

hani param yok bişey alamadım dese insan sorun çıkarmaz zaten

bence bu tip şeyde yalan söylemesi kötü

demek aranızda mesafe var ki size kendini olduğundan farklı göstermeye çalışıyor

ben olsam güvenmezdim.

affedersen de takipte ol bu tip yalanları varsa sil. hiç değişmez çünkü.

Çocuk için düşünürsek, affedilmeyecek birşey yapmadığını görürüz.
Utanmış, sana yetemediğini düşünmüş. Yalan söylemesi çok normal, şuan eminim "doğruyu da söyleyebilirdi, onu anlardım" gibi şeyler geçiyor içinden fakat o öyle içten geçmeye benzemez dile dökülmesi. Özellikle bir erkek tarafından.
Kırılacağını düşünüp yalan söylemiş, muhtemelen zaman kazanıyordu. O ara hallederim demiştir içinden.

Üstelik özür dilemiş ve mahçup,
En azından, her ne olursa olsun dürüst olalım diyebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz..

Back
X