Öncelikle yazdıklarınıza hemcinsiniz olarak üzüldüm. Niyetim sizi eleştirmek veya kınamak değil fakat eğitim durumu evinin olması vb. konular evlilik öncesi bilgi edinilmesi çok zor konular. Bu yalanlar bugünün değil, başından beri süregelen konular ama evlilik öncesi ki flörtleşmenin o büyülü döneminde ya da sığınacak yeni bir liman bulmanızın verdiği heyecan ile odağınıza girmeyen konular bence. Sığınacak bir liman diyorum çünkü 3. kişilerden bahsetmişsiniz. 3. kişilerin eleştirilerine maruz kalmamak için evi var, üni. mezunu açta açıkta kalmazsanız düşünceleri ile asıl konuya odaklamadan yürümüşsünüz bu yolda. Asıl konu ise evi olmaması değil, üni. mezunu olmaması değil "YALANCI" olması. Şimdi kendi canınıza zulüm edeceğinize öncelikle niyeti iyileştireceksiniz ve kara kara düşünmek yerine elinizi taşın altına koymak, ya da gözünüzü karartmak ne derseniz diyin ama BEYAZ BİR SAYFA AÇACAKSINIZ. Yuva yapmak zor, yıkmak bir söze bakar bu nedenle eğer bu ilişki sevgi ile düzelemeyecek ise, o halde kolları sıvayın ve kendinize iş ayırt etmeksizin ayaklarınızın üzerinde durabileceğiniz bir iş bulup helalinden para kazanın. 3. kişileri duymayın, görmeyin herkes önce kendine baksın. Bugün kendi ayaklarınız üzerinde durmayı başardığınız da yüzünüze itiraf edemeyip ama size imrenecek insanlardan ibaret o insanlar. Çünkü kötü günde herkes vardır ama başarıyı taktir etmek herkesin harcı değildir. "Ölmek intihar etmek istiyorum." bu cümle sağlıklı bir psikoloji ile yazılmış olamaz, olmamalı. Boşanırsanız insanların ne söyleyeceği HAYATINIZDAN daha önemli olmamalı ! Lütfen kalkın silkelenin. Ve aklınız, duygularınız yokmuşçasına bir adamın malı gibi davranmayın. Boşanın diyemem bu sizin kararınız olmalı bu vebali alamam ama size zarar verecek bir birlikteği bu şartlarda sürdürmemek düzeltmek ya da noktalandırmak sizin elinizde. Kalbinize ses verin ve kendinize zulüm etmeyin.