Yalan söyledi ayrılıyorum

madamore

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
140
0
46
- Yurtdışı
Merhaba arkadaşlar bilenler biliyor ben 3 aylık evliyim dünden beridir dua ediyordum içimde bir sıkıntı vardı zaten çok dua ettim Allah'ım eşim bana yanlış yapıyor gibi hissediyorum doğru ise göster ne olur dedim. gene Allah her zmanaki gibi çıkardı karşıma gerçekleri.Eşimin görüşmesini istemediğim arkadşı var her gün alkol alan biri.Görüşmesini istemiyordum görüşmüyorum dedi asla bundan sonra dedi.Ne olduysa şimdi bankaya gitti bende kardeşinin facesinin şifresini biliyordum hayatta böyle birşey yapmam imkansız ama nasıl olduysa facesini açtım kız kardeşinin bunlar yazışmışlar madomore'ye söyleme seninle görüştüğümü diye.Yarabbim ben onca yolları onun için geleyim memleketimi bırakayım anneme kardeşlerime hasret kalayım o bir benim içi,n bu kadarını yapamasın revamı bu şimdi.Geldiğinde konuşacağım ayrılacağım şimdiden bunu yapan ileride ne yapar Allah'ım ne yapayım ben yardım et.Şimdi aileside beni iknaya kalkacak biliyorum ama ben yalan hazmedemeyen biriyim bunuda yutarsam daha büyük yalanlar söyleyecek ömrümü onun için heba etmeyeceğim.Valizimi hazırladım en kısa zamanda aileme söyleyip gideceğim bitti benden bu kadar...

bu kadar kesin kararlı birisini ilk defa görüyorum açıkcası bu forumda...açılan konular genelde acaba ayrılsammı ile biterdi..özgüvenine hayran kaldım...

canım benım hıc bır sekıl de yalan soylemenın gerekces olamaz elbette ama ,
erkek mılletı arkadaslarından kolay kolay da vazgecemıyor .ılla ondan bır zarar gorecek kı
vazgececek .sen hoslanmadıgın ıcın sana gorusmuyorum der ,ama gorusuyorlar canım .
kolay kolay arkadaslarını sılemıyorlar .ayrıca canım esınızın arkadasının kendınden baska
kımseye zararı yok ıse ,gorusmemesını ıstememen de yanlıs olur .
cocukken annelerımızın bızı uyardıgı gıbı "o kotu tembel cocuk onunla gorusme" demek gıbı olur .
ben sızın fotolarınızı gormustum ,cok mutlu gorunuyordunuz .
bence ayrılık kararı almak ıcın cok erken .her ılıskı de olur boyle tatsız sorunlar .
ama cozulebılır de .esınızle konusun orta yolu bulun derım .hemen ayrılma kararı almayın .
dedıgım gıbı esınızın arkadasının kendınden baska kımseye zarar vermıyor ıse gorusmelerını de sıkıntı etmeyın .
hanı esınız sızı ıhmal eder sureklı onunla gorusur veya esınız sureklı onun gıbı hergun alkol alıyor ıse
tamam haklısınız tebkınız de .ama esınızın sıze karsı herhangı bır ıhmalsızlıgı yok ıse arkadasından da zarar
gormedı ıse ,gorusmelerıne kızmayın derım

3 aylık evlilik için çok fevri kararlar.İstemedğiniz bir arkadaşıyla görüşmeside çok abartılacak bir durum değil.Tamam bir bayan olsa belki hak vericem size ama.Evlilik böyle kolay değil ki ya.Diyelim ki sizin görüşmenizi isemediği bir arkadaşınız olsa,eşin bu kadar tepki gösterse ayrılcam dese saçmalama demezmisin.Bu kadar basit bir neden çünkü.

Herkesin kararı kendine tabi.Aileni bırakıp gelmişsin sevmişsin belli,böyle bir sevgi bu kadarcık şeyde nasıl hemen yıpratılır...Outurulup konuşulacak şeyler var.bence bu o tarz bir şey...yazık etmeyin sevginize.Gerçi çoktan karar vermişsiniz ama bence bu cesaret değil fevrilik olur.

Erkek arkadaşımı görüştüğü? Bence birisiyle evlisiniz diye onu arkadaş çevresinden uzaklaştırmaya çalışmanız yanlış, öyle çocuk gibi kısıtlamalar sunarak yalan söylemeye siz itmişsiniz eşinizi. Ki söylediği yalan da çok aman aman bir yalan değil ama sizin evliliğiniz sonuçta, madem bu kadar kararlısınız ayrılın.

Bir anlayamadığım nokta da kızkardeşinin face adresinin şifresinin neden sizde olduğu neden durup dururken karıştırdığınız herkesin hayatı ilişkileri farklı tabi ama bana çok garip geldi?

Son düzenleme:
neden bu kadar katısınız anlamadım tamam yalan hoş bişey değil ama çok katısınız hemen evi terk etmek falan millette ne dertler var yinede kocalarının arkalarındalar onların yanında sizinki komik kalıyor acaba arkadaşının size eşinize yada evliliğinize bi zararımı dokundu?

acele alınmış bi karar bence de..konuşarak halledilebilecek bişey.haklı olduğun yerler de var elbette ama konuşmak en mantıklısı..

acele verilen bir karar,öfke ile kalkan zararla oturur diye boşyere dememişler,hem bu eşinizin arkadaşı yani bu kadar karışmanızın sebebi nedir ?onu anlamış değilim ,her gün alkol kullanan biri olabilir ama eşinizde hergün alkol kullanmasını stemediğiniz için mi görüşmesini istemiyorsunuz ?biraz sabırlı olun lütfen,insanların ne dertleri ,sorunlar var yapmayın allah aşkına..

Bu kısmı anlayamadım

yalan konusunda haklısınız ,çok kötü birşey yapmış.
ama neden kocanızın arkadaşlarıyla görüşmesine karşı çıktığınızı anlamadım.
eşiniz evlenecek kadar büyüdüyse,bu kadar basit bir konudada kendi başına karar verebilecek olgunluktadır diye düşünüyorum.
kimi zaman çocuklarımıza bile bu baskılarımızı kabul ettiremezken siz koskoca adamın hayatına müdehale ediyorsunuz,ki bu konu evliliğinizle alakalı veya evliliğinizi tehdit edecek bir konu değil.
boşanma kararınızı da iyi düşünmenizi öneririm.

Sorun ne biliyormusunuz ailesi dahil herkes biliyor yalan ihanet asla katnanamayacağım şeyler ben herkesi bir kalemde sildim onun için.Burada yapayanlızım insan hiç mi düşünmez bu kız geldi benim için yanlış yapmayım diye.İşe gidiyorum diyor ben ne bileceğim işe gittiğini söyleyin şimdi bana.Biliyorum bununla kalmayacak yalanları ileridede söyleyecek demekki benim onun için en ufak bir kıymetim yok.Bunuda anlamış bulunuyorum benim anneme yazıkk değilmi orada iki gözü iki çeşme benim hasretimden ben kim için ona hasret çektiriyorum değermi bu adama yani.Eskiden korkan adama ne oldu şimdi evlendim diye bu kadar rahatça.Ben ona bir arkadaşın verebilceceğinden fazlasını verdim arkadaşlık ettim ihtiyacı yoktu.Aileside biliyor bastıra bastıra söylemiştim görüşmesini istemediğimi ve annesigilden yazışmış şimdi geldi kavga çıktı herşeyi kırdı döktü acıtasyon yapıyor şimdi bana sinir kriizi geçiriyor içeride gidip bakmadım bile ne hali varsa görsün artık

eşin açısından da bakmalısın olaya. sen istemiyosun diye olmaz diye bir şey yok. ortak karar vermelisiniz. belli ki arkadaşından kopamamış. hem her içki içen insan kötü, yuva yıkıcı insan mıdır.

öfkeyle kalkan zararla oturur. biraz sakinleş. daha 3. ayında valiz toplamaya başlamışsın..sen daha çok valiz toplarsın bu halinle. şimdi sen düşünüyosun ki, gidersem ne kadar ciddi olduğumu anlar, bi daha bana ne yalan söyler ne de onunla görüşür. ama öyle değil güzelim. hayata tek pencereden bakarsan fazla bakış açısı yakalayamazsın.

eşine bi sor önce, neden sözünü tutmamış. acil bi şey mi oldu da görüştü acaba. bi öğren. icabına sonra bakarsın. ama bir şeyi öğrenmeden etmeden karar vermemelisin.

kimin yalana tahammülü var ki? sence kendine yalan söylenilmesinden kim hoşlanır bu dünyada. tek senmişsin gibi konuştun.

canım erkekler bu tarz yalanlar soylerler kotu bısey ama yalan soluolar ıste sen karsına alıp konusmadan hemen valızını toplamıssın bole yapma hemen herseyde daha yenı evlısın ne durumlar gorup gecırceksın yolun bası evlılık fedakarlıgı cok gerektırıyo bole seylerden bosanma kararı alınacaksa ooooo bız valızı hep kapıda tutalım hale hazır

Bence de çok fevri bir karar ve pişman olma ihtimalin çok yüksek.Sevdiği bir arkadaşıysa vazgeçememesi normal.Arkadaşının içiyor olması eşininde içeceği anlamına gelmez eşin şimdiye kadar alkolik olmadıysa demekki aklı yerinde ve neyin yanlış olduğunu biliyor.Arkadaşlara müdahlae etmek çok yanlış oluyor her zaman karşımızdaki çocuk değil çünkü.Evlenmiş olmak bunu gerektirmiyor.

işte aynen benim kafadan biri.
yalan konusunu asla hazmedemem. bence bir insan sevgilisine yalan söylemeyi bilmemeli bile. ben en ufak bir şeyi saklarken bile gözlerine bakamam yerimde zıplar dururum, içim rahat etmez.

bugün herhangi bir konuda yüzü kızarmadan yalan söyleyen adam, istese her şeyi saklar asla güvenilmez.

evli değilim, zaten yaşım küçük evlilik için ama 2 yıldır sevgilim var ve dün aynı şey için tartıştık. sorduğum bir şeye cevap verirken yalan söyledi. bir arkadaşı söyleme kimseye demiş o yüzden yapmış ama ben normalde bilmene gerek yok dediği şeyleri falan kurcalamam zaten insanlar her şeylerini paylaşmak zorunda değiller ama yalan söylemesi hoş değil.

içimi döktüm sanki yangına körükle gidiyormuş gibi de oldu ama böyle düşünüyorum.
yine de sen bir kaç gün konuşma burnundan getir korkut iyice, bence

Sende silmemeliydin kimseyi.Arkadaşın verebileceğinden fazlasını tabi ki verirsin ama herkesin arkadaşa ihtiyacı vardır.Yalan tabi ki yanlış ama başta oturup ortak bir karar alsaydınız istemiyorum görüşme demek yerine daha mantıklı olurdu sanırım.

Olay sadece alkol de değil buradaki çevre çok farklı arkadaşlar erkeklerin çevresi satılık kadınlara giden tipler istemiyorum diğer arkadaşlarıyla görüşüyor birşey demiyorum ama istemiyorum onunla görüşmesini evli barklı adam ne diye görüşecek bu tip insanlarla kardeşinin şifresi bende yoktu daha önce eşimin kardeşi girdiği için otomatik açıldı şimdi ne hacetse birden sinir krizi aniden geçiverdi yanıma geldi.Erkekler yalan söyler dediğimizden dolayı bunlar olmuyormu sizcede olmamalıydı istemiyorum benim ilişkimde yalan olsun dolan olsun.

iyide canım madem bu adama güvenmiyorsun,neden evlendin,neden onun için herkesi sildin?

şunu da hiçbirzaman unutma her insanın arkadaşa ihtiyacı vardır.
eşin yeri ayrıdır,arkadaşın ayrı.

yalan gerçekden çok kötü. aynı sizin gibi benim de nişanlımın arkadaşı var aynen alkolik adam bende ona uymasını istemiyrm korkuyorm bu yüzden görüşme dedm tmam dedi ama bence görüşüyo. bende huzursuz oluyorm haklısın ne diyim. biz onların iyiligini istiyorz onlar anlamıyo bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…