Yalan söyledi ayrılıyorum

Evet ilk defa yalan söyledi ben yalan söylemedim ona bu 4 yıl içerisinde biliyorum inanmayacak kimse bu sözüme ama öyle.Benim ailem bu yalan yüzünden parçalandı annem babam ayrıldı.Ben böyle düşünmemiştim ondada aynı şeyi görünce hayal kırıklığına uğradım.Belki benim eşim farklıdır dedim güvenip geldim.Haketmediğimi düşünüyorum belki benim gibi düşünen vardır şimdi tamam desemde ayrılmasamda bu içimde kalacak büyüyecek en küçük bir şüphede acaba budamı yalan diyeceğim.Bende istemezdim böyle bir konu açmayı ben isterdimki eşimle benim hakkımda güzel şeylerden bahsedeyim.Eşimi seviyorum ama böyle birşeyi kaldıracak karekterdede değilim.Şimdi sineye çeksem ne olacak peki.Ne yapayımda gözünü iyice korkutayım bir daha yalan söylerse beni gerçekten kaybedeceğini düşündürmem gerek o halde.Kafam çok karışık inanın.Sizleride benim problemimle meşgul ettim kusuruma bakmayın lütfen.

canim bence cok buyutuyorsun bu olayi biraz sakin ol,esinde almistir dersini bence...

Öfkeyle kalkan zararla oturur. Oturun, konuşun, dinleyin. Evlilik böyle ani kararlarla bitirilecek bir şey değil. Rahatsızlığınızı dile getirirsiniz, hiç kimse kusursuz değildir. Herkes hata yapar, yeter ki yapılan hatalar çok ciddi ve affedilemez düzeyde olmasın. Ben de bu hatanın çok ciddi bir hata olduğunu düşünmüyorum. Ama bunun arkasında bilmediğimiz başka konular varsa bilemem. Siz evliliğinizi böyle basit bir konuda bitirme kararı aldığınıza göre eşinizi yeterince sevdiğinizi de düşünmüyorum(sadece benim fikrim). Göz korkutmak, beni kaybedeceğini anlaması lazım gibi düşünceler tehlikeli düşüncelerdir. Evlilikte, aşkın olduğu yerde sevdiğiniz insanı terbiye etme düşüncesi olmamalı.

Estfrllh neden bizi mesgul edesin. Bu forum biz paylaşalım diye var.

Prensip sahibi olman cok güzel. Geçmişte yalan yüzünden dağılan bir yuvaya sahipsin ama biraz bekle lütfen. Tükürdüğünü yala demiyorum ama biraz sakin olmakta fayda var.

acikcasi bana burda sucun cogunlugu sizde gibi geldi siz evlisiniz esinize onunla gorusme asla onu sevmiyorum ben gibi bi kesitirip atma yerine ben o insandan hoslanmiyorum bu kadar icli disli olma lütfen deyip tatliya baglayabilirdin bu kadar fevrilik neden hem böle yaparak ortami yumasatmak size düserdi ne demisler yuvayi disi kus yapar aslinda birazda komik geldi bu davranislariniz yani kocaniz konustugu erkek tabi illa erkek diye sevmek zorunda degilsin ama komik ya sen evlenmissin sevmissin bu insani kendi dedigin gibi anneni kardesini birakmissin neleri goze almissin simdi bukadar ufak bi konu yüzünden birakip vazmi geciceksin
bu kadar ufak bi konuda vaz gecen daha büyük sorunlarda ne yapar acaba senin yasadigin bi evlilik iyisiyle kötüsüyle cok abarti olmadikca bence bagzi seylere katlanmalisin yoksa nasil bi yastikta yaslanicaksin kocanla

bence bole ayrilik kararlarini vermeden önce sakin ve fevri davranmadan uzun uzun düsünmeni tavsiye edebilirim cunku benim bildigim evlilikler cocuk oyuncagi degildir

Teşekkür ederim yorumlarınız için.Şimdi sakince düşünmeye çalışıyorum inşallah hayırlı bir karar veiririm.Eşimde sakinleşti ama gideceğim diye ikna etmeye çalışıyor beni.

Bence çok sıkboğaz ettiğiniz için yalana başvurmuş.. Bazen yapabiliyoruz yada bize yaptırabiliyorlar resmen adama zorla yalan söyletiyorlar ..

''''Oturup konuş bu yalan konusu benm için çok önemli sana göre ufak yada önemsizde olsa bana doğruları söyle bu şekilde bu kadar ağır tepkiler vermem ve huzurumuz bozulmaz die belirtebilirsn '''

Daha geçenlerde eşinin mükemmel biri olduğundan,ama senin ona bazen gereksiz çıkışlar yaptığından, sen ne kadar gereksiz yere öfkelensende seni hiç üzmeyen eşinden bahsediyordun. Yanlış mı hatırlıyorum?

Bu arada kız kardeş olayını anlamadım ben kim kimle konuşmuş eşin kız kardeşinin facesini mi kullanıyor?

Ne kadar basit bir durum, ve sen ömür boyu elini bırakmamak üzere beraber adım attığın eşini, sırf istemediğin biriyle görüştü diye yarı yolda bırakıyorsun?

İnsan sevgilisinden bile böyle kolay ayrılamıyor, ki burda bir evlilikten bahsediyoruz.

Nişanlımın görüşmemi istemediği bayan bir arkadaşım var. Nadir de olsa görüşüyoruz ama nişanlımın haberi olmuyor. Bu durum ona herşeyde yalan söylediğimi göstermiyor. Aksine hiç yalan söylemiyorum.

Çok haklısınız hanımefendi fevri davrandım gözüm döndü ama bu onun ylana söylemesini gerekçe göstermez değilmi yinede

Konuştum şimdi ama kafamda bir yandan karışık sanırım oturup sakince düşünmeliyim teşekkür ederim yorumlarınıza.

Yalan konusunda hassassın,tamam.
Ama bana da cidden büyütecek bir durum gibi gelmedi.
Eşin hatasını anlayıp özür dilerse,uzatma bence.

( Bu konuya dair yorumum bu kadar)

-----------------------------

Ama durumuna genel yorumum....
Uğruna herşeyimi bıraktım,herkesi sildim dediğin eşin,biraz daha sabrı hakediyor.
Yani herşeyi sildin geldin diye adam kusursuz olacak,tek hata bile yapmayacak diye birşey yok.
İlk kızgınlığında "değer mi böyle birine" diyorsun.
Nasıl birine değer ? Kimse kusursuz değil ki.

Türkiye'den kalkıp,masallar diyarına gitmedin.
Orada da gerçek hayat var.Yalan da var,tartışma da,kavga da...
Üstelik farklı bir kültür,farklı adetler...Bunlara adapte olman zor biliyorum.

Hemen ilk hayalkırıklığında yılacaksan,bir an evvel evine dön.
Çocuğun olursa dönmen çok daha zor olur.
Yok ben bunları aşarım,eşim beni seviyor,anlıyor diyorsan,biraz idareci olmayı öğreneceksin.

Son düzenleme:
3 aylık evlilik için çok fevri alınmış bir karar bence de..
Hee eşiniz bu arkadaşıyla size yalan söyleyip görüşse ve onunla birlikte gizlice alkol alsa çok haklısınız derdim..
Ama arkadaşının kendi hayatı eşiniz kendine hakim olabilir ona uymak zorunda değil yalnızca arkadaşıyla görüşüyorsa bunda kötü bir şey yok bence..
Eşim sırf alkol alıyor diye çok sevdiğim bir arkadaşımla görüşmemi engellemeye kalksa bende gizlice görüşebilirdim doğrusu..
Yaşam farklılıkları dostluğa engel olmamalı..

Ben kendim için saçma sapan şeyleri abartıp erkek arkdaşımı üzüyorum,sevgimizi yıpratıyorum diye üzülüp henüz olgunlaşmadığımı düşünürken,böyle konular okudukça ben baya bi olgunlaşmışım diyorum

Çok haklısınız hanımefendi fevri davrandım gözüm döndü ama bu onun ylana söylemesini gerekçe göstermez değilmi yinede

elbette göstermez keske sölemeseydide ama o kadar ufak bi yalan ki hem biraz da sizin katkiniz var bence esinizede kendinizede söle köpüklü bi kahve yapin ona duygularinizi aciklayin ve bu meseleyi daha da cok büyümeden tatliya baglayin eminim oda üzülmüstür cünkü umarin hersey yoluna girer ve mutlulukla bi oh cekersiniz

Ben neden buraya yazdım sorunumu çünkü insan kendi içinde olunca problemin farklı düşünüyor nasıl söyleyeyim mantıklı düşünemiyor.Şimdi eğer bu olay başkasının başına gelseydi bende aynı siz gibi yorum yapardım kesinlikle.Eşimi çok ama çok seviyorum 4 yıl beraberdim dile kolay çoğu zaman uzaktan uzağa sürdürmek zorunda kaldık ilişkimizi.Kolay olmadı ama başka bir insan içinde hayatını paylaştığı karısını üzmeye değermi öyle bir arkadaş için.Sanmayın ki ben onu eve hapsediyorum arkadaşlarıyla görüşüyor ama istemiyorum o arkadaşıyla görüşmesini evli bir adamın öyle bir arkadaşla ne gibi bir paylaşımı olabilir.Hatta ailesi diyor izin verme görüşmesine demekki belkide bilmediğim çok şey var o aarkadaşı ile ilgili .Evet biliyordum buraya geldiğimde çok zorluklar bekliyordu beni ama ondan 2 şey istedim yalan söyleme ihanet etme.Maddi anlamda birşey istemedim oda farkında çevresindeki çoğu kişide farkında çok şey göze aldım buraya gelirken hayatımı sana adıyorum bundan sonra dedim.Fedakarlık herkes yapar ama birazda fedakarlık yapan insana kıymamak gerek değilmi.Teşekkür ederim yorumlarınıza.

gözünü korkutma
konuşun onunla niye yalana ihtiyaç duydun deyin. Arkadaşımı seviyorum görüşmeye ihtiyaç duyuyorum anla beni diyecektir muhtemelen..
Gerçekten anlamalısınız.. Bu çok büyük bir hata değil. Çok istediği bir şeyi engellemezseniz yalana gerek duymazki. Görüşme saatleri
bilginiz dahilinde olsun alkol almasını istemiyorsnız buna dair söz verdirtin bu anlayışımın karşılığında hoşuma gitmeyen bir tek davranışın
beni kaybetmene yeter demeniz yeter.. bu konuyu büyütüp kendinizi de eşinizi de üzmeyin

Senin için yalan belki saçma olabilir ama ben kaldıramıyorum anlatabildimmi yalanın saçması olmaz.Senin için yalan sıradan birşey olabilir benim için çok büyük bir yanlıştır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…