Yalan söyledim ama pişmanım

GlassySky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
262
728
53
Merhaba arkadaşlar. Bugünlerde beni rahatsız eden bir durum oldu. Kimseye anlatamadım. Olay 2 ay önce geçiyor . Bir kız arkadaşım vardı onu bütün sene yks sinavi olduğu için motive ettim dertlestim. Ama zaman geçti sürekli dertlenmeye başladı. Sürekli ailevi problemini anlatıyordu psikoloğu gibi olmuştum ve soğudum kızdan. Ama asıl soğumam. Sınavı bitince oldu. Sınavı bitince buluşalım dedi. Bende olur dedim. Işte buluşmaya yakın sürekli gün ve yer değiştirdi. Ta ki buluşacağımız günden 1 gün öncesine kadar. Aradım konuştuk mutluymuş. Yarın buluşuruz dedi tamam dedim bende. Yarim saat sonra mesaj attı. Yok babasıyla kavga etmiş gelemicem dedi. Ona da tamam dedim. 1 gun sonra bana mesaj atti seni ozledim knk buluşalım mi. Ben çok sinirlendim. Oyuncak etti beni. Bende soğuk bir şekilde olmaz dedim. Sonra bayramda bayramını kutladim grupta cevap vermeyince hem haksız olup hemde güçlü gibi davranması çok kızdırdı beni. Bende hayirdir bayramda mi kutlamıyorsun dedim. Bir konuşmamız oldu. Ailevi problemlerim var dedi. Bir sürü şey söyledi. Dedim tamam hadi bir daha yazmam. Bende köye gidicem dedim . Muhabbet bitmişti. Üniversite tercihleri oldu. Benim gittiğim universiteyi küçümsemişti tercih listesine yazmis aldigi puanla da benim üniversite çıkabilir. Bu bana yazmaya ayrı eve cikariz gibi seyler soylemeye başladı. Ben evdeyim ama buna köydeyim diyorum. Çünkü benimle buluşmak isticek. Hiçte buluşmak görmek istemiyorum. Aynı şehirde bile onunla okumak istemiyorum şahsen. Çünkü sadece kendi ailevi derdi kendi şeyleri var. Benimde var benimde bir hayatim var. Bu arkadaşımla nasıl konuşmayı keserim benden beklentisini yok edebilirim.

ailevi problemlerim var diyen arkadaşıma “tamam hadi bir daha yazmam” değil problem ne anlatmak ister misin? Derdim ben olsam.
Anlatıyor ama artık beni de boğuyor. Ben ne oldu diye soruyorum. Sonra teselli ediyorum. Sonra birşey deyince benim ailevi problemim var senide ilgilendirmez.

Dümdüz niye seninle eve çıkmak istemiyorum demiyorsunuz?
Bu kızdan vazgeçmenizi engelleyen nedir?
Zaten şikayetçisiniz, sizi defalarca kez ekmiş. İnsan sevdiğine hayır demeye, kırmaya çekinir. Siz çok mu seviyorsunuz da bu kızı, bu kadar çok düşünüyorsunuz bir hayır demek için?
Ghoshlamak ise dünyanın en kolay şeyi. Mesajlarına önce geç döneceksiniz, sonra yavaş yavaş cevap vermemeye başlayacaksınız. Güzin ablalık kariyeri gibi bir şey düşünüyorsanız tabi dert dinlemeye devam edin tabi.

illa söylemek istemiyorsanız (ki bence ben ayrı Eve çıkmak istemiyorum demelisiniz) cevap yazmayın olsun bitsin. Hiçbir şekilde de onunla aynı eve falan çıkmayın. Muhtemelen hazır ortama konma derdinde

Çok dersiniz evet haklisinizda. Ben aslında bir hata yaptım. Ona ailemin çok özel bir şeyini anlatmıştım. Babamın annemi aldatmasını . Çok kötü ruh halimdeydim sonradan çok pişman oldum. Zaten o günden sonra hep beni güzin abla olarak gördü. Yks sınavına 3.ye girecekti. Bende teselli verdim . Yaparsın dedim. Ama benim okuduğum üniversiteyi küçük gördü. Daha iyisini yaparım o yüzden mezuna kaldım fln dedi. Artık konuşmuyorum kimsenin güzin ablası olmak gibi bir niyetimde yok. Bir anlık aptalligimla ailemin özelini paylaştım. O yüzden de korkuyorum. 10 sene boyunca kimseye anlatamadığım derdimi bir an anlattım.

Mesajlarına cevap vermeyi birakarak

Neden korkuyorsunuz? Birine anlatır diye mi?
Babanızın annenizi aldatması sizin utanciniz değil. Asla bundan utanmayın.
Ayrıca tek sır bilen o değil, siz de onun hakkında bir şeyler biliyorsunuz. Bunu da bir düşünün bence.

Arkadaşın ciddi manada küstah ve bencil davranmış gözü kendinden başkasını görmüyor ayrıca da saygısız verdiği hiçbir sözde durmamış ondan uzak durmanı tavsiye ediyorum kesinlikle cevap vermeyerek en kısa yoldan konuşmayı kesebilirsin oda aynısını sana yapmış ortadabişey yokken.

Ailen sırrını anlatman birşeyi değiştirmez son olarak onunla bir konuşma daha yaparsın verdiğin sırra yakın bir konu açarak bunu birine anlatırsa sana sır verdiyse aynısı olacağını söyleyeceğini yada bu sırrın açıklanması halinde aileninde bu olaya karışıp onun açısından kötü olacağını söylersen durdurabilirsin onu yada en kısa yoldan engelle onu

Patavatsızlık iyidir bazen... Direkt konuşmak,seninle görüşmek istemiyorum demek en iyisi. Neden diye hesap sormaya kalkarsa,cevaplarınız da hazır zaten. Kasmaya gerek yok.

Böyle toksit insanlar her daim insanın sinirlerini bozacak bişey yaparlar benimde vardı etrafımda sessizce uzaklaştım şükür
Sadece kendi dertleri varmış dünya etraflarında dönüyormuş gibi davranırlar..işiniz düşse bahane üretip kendi işlerini hallettirirler..en ufak bişeye alınıp gerginlik yaratırlar..
Uğraşmayın mesafe koyun her aradığında açmayın ..mesajlarına dönmeyin hayır demeyi alışkanlık haline getirin
Sessizce uzaklaşın kendi ruh sağlığınız için

Her seyi dramatize eden böyle sürekli aile sorunlarım var diyerek kompozisyon edasıyla konusan tipler ruh emici oluyor, uzak durun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…