Yalan söyledim. Vicdan azabı cekiyorum

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
Universitenin ilk zamanlarında bir arkadaş grubum vardı. 6 7 kişilik. Daha sonra bu grup dağıldı. Genelde böyle olur zaten. 3 kız 1 erkek kaldık. Ben ilk zamanlar o erkekten hoşlanmaya başladım. Ve o da bana diğerlerine davrandığdan yakin davranıyordu. Aramızda hiç sevgili çıkma vb muhabbet olmadı ama nasıl olduysa biz sevgili olduk. Ama herşey bir anda oldu.

Fakat ben bunu grubumdaki kızlara itiraf edemedim. Daha sonralari diğer 2 kız da gruptan koptu. Kalan biriyle o dönemler samimi değildik ama aradan 1 2 yıl geçince samimi olmaya basladik. Şuan en yakınım diyebilirim.

Benim sevgili okdugum çocukla problemli bir ilişkimiz oldu. Psikopat bagladi sevgili olduktan sonra. 3 4 yil kavga gürültü sevgililik gibi bişey yaşadık ama ben hiç bir zaman yakın olduğum arkadasima itiraf edemedim. Çünkü hep siz kardeş gibisiniz kankasiniz vs gibi şeyler söylüyordu. Bende utandim diyemedim.

Daha sonra bu arkadaşım başka birileriyle takilmaya başladı üniversitenin son senesi. Konuşuyorduk ama eskisi gibi birlikte zaman geçirmiyorduk. O donem 'demekki baskalari olunca beni umursamiyor yeterince iyi arkadaş değiliz' diyerek vicdanımı rahatlatmaya çalışmıştım. Sonra o samimi olduğu arkadaşları gidince tekrar benle vakit geçirmeye başladı ben yine bana bu kadar yakın olan kıza nasıl yalan söylerim diye vicdan yaptım.

O çocuktan ayrılalı 1 2 yıl oldu. Ama böyle bir şeyi ondan sakladığım için inanılmaz vicdan azabı çekiyorum. Söylemek istiyorum ama onu kaybetmekte istemiyorum. Ne yapmam lazım sizce. Nasıl.itiraf edebilirim ben senelerce o çocukla sevgiliydim ama sana söylemedim diye. Simdiki aklım.olsa asla böyle bişey yapmazdım. Sırf beni yargılamasınlar beni kinamasinlar diye sakladım. çok pismanim. Bu işin telafisi var mı

Bir insanın birden fazla arkadaşı olabilir. Başkalarıyla iletişim kurması aaa arkadaşlığımıza değer vermiyormuş dedirtmez ama arkadaşım dediğim insan bu kişi beni yargılar diyip kendince arkamdan herhangi bir şeyi gizlerse arkadaş olarak görmezdim.
Üniversite dönemleri arkadaşlıkları karışık olur. Söyleyin içiniz rahatlasın. Kaç sene önce olmuş bir şey için arayı soğutacaksa da soğutsun.

Valla olmuş bitmiş. O zaman vicdan azabı çekmemişsiniz aradan geçmiş 2 yıl neyin vicdanı neyin azabı ? Ki bence hiçte azaplık bir durum değil . Sanki kocasını aldınız elinden .
Dert mi arıyorsunuz kendinize allasen:KK70:
O dönemlerde de hep üzüldüm. Uyuyamadigim zamanlar oldu ama söyleyemedim bir türlu. Çok mantıksız . Şimdi düşünüyorum neden böyle saçma bişey yaptım ne gereği vardı diye ama yaptım işte oldu bitti. Şimdi itiraf etmeli miyim

Bir insanın birden fazla arkadaşı olabilir. Başkalarıyla iletişim kurması aaa arkadaşlığımıza değer vermiyormuş dedirtmez ama arkadaşım dediğim insan bu kişi beni yargılar diyip kendince arkamdan herhangi bir şeyi gizlerse arkadaş olarak görmezdim.
Üniversite dönemleri arkadaşlıkları karışık olur. Söyleyin içiniz rahatlasın. Kaç sene önce olmuş bir şey için arayı soğutacaksa da soğutsun.
Benden başka arkadaşları olduğu için değil de o dönemde başkaları varken mesajlarıma bile doğru düzgün cevap vermediği için bana davranışları değiştiği için öyle hissetmistim.
Söylersem büyük ihtimalle beni silecek biliyorum ama bende bu yalanla yasiyamiyorum.

Bi aile yakinimizin oglu bana askini ilan etmisti yillar once ben de ona ben seni kardes gibi goruyorum dedigimde ne kardesi yahu anamiz ayri babamiz ayri demisti:KK70::KK70:o geldi aklima:KK70:
Yani demem o ki sonucta arkadas demek ana bir baba bir kardes demek degil ki sevgili olmus ola bilirsiniz kinanacak ne var burda

Benden başka arkadaşları olduğu için değil de o dönemde başkaları varken mesajlarıma bile doğru düzgün cevap vermediği için bana davranışları değiştiği için öyle hissetmistim.
Söylersem büyük ihtimalle beni silecek biliyorum ama bende bu yalanla yasiyamiyorum.
Yetişkin bir insan anne babası da dahil yaşadığı her şeyi birilerine anlatmak zorunda değildir. Ki ona direkt olarak zararı dokunacak bir konu da değil bu. Kimseye hayatınızın her anı için hesap vermeyin lütfen

Bi aile yakinimizin oglu bana askini ilan etmisti yillar once ben de ona ben seni kardes gibi goruyorum dedigimde ne kardesi yahu anamiz ayri babamiz ayri demisti:KK70::KK70:o geldi aklima:KK70:
Yani demem o ki sonucta arkadas demek ana bir baba bir kardes demek degil ki sevgili olmus ola bilirsiniz kinanacak ne var burda
O zaman ki aklımla böyle dusunmusum. Şimdi olsa asla böyle bişey yapmazdım. O zamanlar biri beni kınayacak diye çok korkardim. Her konuda oyleydim

Yetişkin bir insan anne babası da dahil yaşadığı her şeyi birilerine anlatmak zorunda değildir. Ki ona direkt olarak zararı dokunacak bir konu da değil bu. Kimseye hayatınızın her anı için hesap vermeyin lütfen
Yakin arkadaşım dediğim insana anlatmam gerekirdi diye düşünüyorum. Hesap vermek zorunda değilim ama yaptığım şeyde yanlış bana göre. Böyle biri değildim nasıl yaptım bunu anladim

eşine eski erkek arkadaşı itiraf edecek biri gibi davranıyorsunuz. bunda vicdan azabı çekecek ne var. herkes her şeyi bilmek zorunda mı?

eşine eski erkek arkadaşı itiraf edecek biri gibi davranıyorsunuz. bunda vicdan azabı çekecek ne var. herkes her şeyi bilmek zorunda mı?
Öyle olsaydı daha iyiydi. En azından geçmişimde o yokken yaşadığım bir olay olurdu. Bilmiyorum fazla mı abarttim

Herkese ozelinizi yaymak zorunda değilsiniz ki.
Benim bir arkadaşım devlete atandı, tümol ofis kendi gibi genç. Herkesle de çok samimi- iş çıkışı beraber plan falan yapıyorlar... Ama kız kaç yıllik sevgilisini onlardan gizliyor. Millet onun yalnızlığından bahsedince 'hayirlisi' falan diyormuş.
Sebebini de 'bir ömür ayni iş yerinde çalışacağım. Yarın bir gün ayrilirim, başkasıyla evlenirim, çocuklarım olur. Hala şimdiki ilişkimi konuşurlar, huzurum kacar' olarak anlatmıştı.
Yani çok benlik değil ama bir sürü kadının yapacağı bir şey ilişkisini gizlemek.
Kimse sizin ozelinizi bilmek zorunda değil. Kendinize dert aramayın bence. Geçmiş gitmiş mesele. Hem Allah bilir o kız sizden neler gizlemiştir. Bence boşu boşuna kuruntu yapmayın

O nasıl bir kankaymış ki hiç anlamamıs brn olsam bir bakısta anlarım ayol :) Hiç mi konusurken mesajlasırken kavga ederken görmedi duymadı hiç mi bi yerde pişti olmadınız? İnsan onca sene nasıl anlamaz birşey şaşırtıcı geldı bana .

Arkadasiniz kış uykusunami yatmis anlamadim ki iki cilveye bir bakismaya sahit olsa yeterdi!hayır arkadas cok safti yada siz iyi gizlediniz madem farkedilmedi şimdi bu vicdan niye!Hayır sevgilinizle devam etse evlenecegim deseniz neyse bitmiş gitmiş,sır olsun artık napalim!vicdaninizi(?)bu sekil rahatlatın...

Yakın arkadaş diye hee haltı paylaşmak zorunda mısın? Zaten zaman içinde yakınlaşma uzaklaşıp durmusunuz. Boşver bu dert edilecek bir set değil.

Back
X