telefon düşmez elimden simdi doktora gidip lens rica edebilir miyim yani 0.25 derece?Göz bozukluklarının kademeleri var biliyorsun. Çok kitap okuyor, bilgisayarla çok uğraşıyorsan/tv izliyorsan 0.25 lens takıyor olabilirsin, aksi halde baş ağrısına sebep olabilir gözü bu kadar yormak. Buradan mütevellit doktorun da sana 0.25 lens önermiş olabilir. Bu derece zaten lens veya gözlük takılması elzem bir derece değil, tamamen konfora yönelik bu yüzden lensleri takmaktan vazgeçtiğinde göze batmaz.
Miyopum dedim birde : )Ha bak onu da 2 değil 0.2 yani 0.25 miş ne bileyim ben gözden pek anlamam diye çıkarsın işin içinden. Diğer türlü 2 numara epey sağlam bir derece
Mümkün degil ameliyat fobik olduğumu biliyo olsam haberinin olmaması imkansız çünkü hep bir aradayız
Yok ben lens kullanmaya devam edicem zaten ama evlendikten sonra görüp hani numaraliydi senin gözün demesin diye. Simdi doktora gidip muayene mi olmalıyım? Aynı sehirdeyiz oda gelecek muhtemelen benimle yalnız bırakmaz.yahu salladın küçük sallasaydın 2 ne
0.75 olmuş gözlüksüz de idare ederim artık dersin bu durumda
kardeşim 4 derece hipermetroptu, düzenli gözlük kullanımıyla 0.50 ye düştü, ama bir anda olmadı tabi.
o kadar kurcalayacaklarını da sanmıyorum sormazlar bile.
Bu kadar cahili olduğum konuda büyük salladım isteAmeliyat demedim, lazer dedim. Normal goz muayenesine gidince yapilan bir sey.
telefon düşmez elimden simdi doktora gidip lens rica edebilir miyim yani 0.25 derece?
Yok ben lens kullanmaya devam edicem zaten ama evlendikten sonra görüp hani numaraliydi senin gözün demesin diye. Simdi doktora gidip muayene mi olmalıyım? Aynı sehirdeyiz oda gelecek muhtemelen benimle yalnız bırakmaz.
Lensleri çıkarınca hafif bulanık görüyorum birkac gün takmayinca geçiyor en iyisi doktora gideyim ben bi sağolunMuayenede eğer gözlerinin 0.25 derece bozuk olduğu ortaya çıkarsa tabii alabilirsin. Değilse de okuma muayenesinde tüm harfleri güzelce okuduktan sonra, doktor okuyabiliyorum ama yani hafif bir bulanıklık var 0.25 falan bir deneyelim mi diye sen önerebilirsin. Açıklama olarak da dediğim gibi fazla bilgisayar kullanımı, çok kitap okumayı öne sürebilirsin.
Miyop demistimYani baya kötü olmuş ama madem öyle bir şekilde çözün.
Eğer astigmati olanlar lens takabiliyor ise astigmat diyebilirsiniz çünkü onun numarası gerileyebiliyorlar ve tamamen bitiyor.
Miyop demistim
Olay şöyle oldu arkadaşlarından birininde gözü bozukmus ordan açıldı konu bende ne biliyosam salladım gözüm şöyle numaralı böyle lens kullanıyorum diye akıllarında kalmış mıdır benim numaram bilmiyorum gerci sonrasında hic gözümün numarası hakkında konuşmadık zatenyahu neden bu kadar detaya girsin,
ben 12 yıllık eşimin gözlük derecesini bilmiyorum,birden ben artık takmıyorum dese sorgulamam adam niye sorsun.
ayrıca kendim de astigmatım, günlük yaşamımda evde, kırda, sporda ne gözlük ne lens kullanıyorum, işe giderken lens evde okurken gözlük takıyorum, kimseye de bunun hesabını vermedim, hoş kimse de sormadı. adam niye sizin lensinizin göz derecenizin derdine düşsün ki.
Ben lensi hic çıkarmıyorum gozumden bana yakıştığı için ee madem görüyorsun niye surekli takıyosun diyecek diye çekiniyorumBen miyopum, yillar yili seffaf lenslerden kullaniyorum..hemde derecelerim epey yuksek..goz malesef kendi kendine iyilesmiyor. Sorarsa eger 0,25 miyopluk vardi dinlendirici gozluk verecekti ama ben kullanmakta zorlanirim diye lens aldim dersin..0,25 de gayet iyi gorur yani.. Tabi en guzeli yalan soylememen aslinda ama..
Ben lensi hic çıkarmıyorum gozumden bana yakıştığı için ee madem görüyorsun niye surekli takıyosun diyecek diye çekiniyorum
Lazer olduktan sonra anında iylesilmiyor ki süreci varAmeliyat demedim, lazer dedim. Normal goz muayenesine gidince yapilan bir sey.
Caktirmadan konuyu oraya getirip soyle gitsin kendinle dalga gecerek ay sonra aklima gelince cok guldum fln de.Merhaba konuya direk giriyorum... cok komik ve utandırıcı bir derdim var. 24 yaşında böyle ergence bi salaklik yaptım. nişanlıyım. Nisanlimla tanıştığımda renkli lens kullanıyordum. Lensler yesil beni oyle gördü beğendi falan... Birgün arkadaşlarıyla otururken birisi ne guzel gözlerin var dedi bende lens var gozlerimde numaralı dedim. Halbuki tamamen kozmetik amaçlı kullanıyorum :/ nişanlım da numaralı diye öğrendi. Ben yakıştığı için hep lens takıyorum dışarıda. Hay dilim kopsaydi da oyle çıkmasaydı ağzımdan. Bu küçük ama bana gore utandırıcı olan yalan buralara kadar geldi ailesi de gözüm bozuk sanıyo. Yalan söyledim demek istemiyorum. Gözlerim de sağlam hani birkac numara bozulsa yalancı olmuycam ama böyle nereye kadar gidecek. Itirafta edemem yaratıcı bi cozumunuz varmı lütfen yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?