yalan söyledim...

korkuyorum ona bişey olacak diye...kıyamıyorum anneme...herşeyim o benim
benim sadece çekindiğim konu...ilk zamanlarda oturup ona benim babam çok kötü biri annemin hayatını mahvetti ne çocuklugunu yasadı ne gençliği nede kadınlığını diyip babamı kötülemekti...istemedim öyle düşünsün...yoksa erkek arkadaşım çok iyi biridir...ona karşı çok büyük bir hata yaptım ve şimdi zamanı geri alamıyorum...

herkese merhabalar;
sürekli takip ettiğim ve bir çok şey öğrendiğim foruma yazıp yardım almak istedim...değerli fikirlerinize ihtiyacım var...

ben 26 yaşındayım.2sene 8 aydır bir ilişkim var herşey yolunda gidiyor şimdilik...şuanda askerde...onu çok ama çok seviyorum...ama erkek arkadaşıma bir konuda yalan söyledim ve gerçeği kendisine söyliyemiyorum ailemle ilgili...

benim annem 12 yaşında evlendirilmiş babamla 4 kardeşiz babam hiç çalışmamış...annemde bizi mağdur etmemek için evlere temizliğe gitmeye başlamış o yıllarda..bütün çocukları okuduk ben işletme ablam denizcilik diğer ablam muhasebe kardeşim elektronik mezunu...ama annem hala evlere temizliğe gidiyor...ama ben bunu erkek arkadasıma söyleyemedim.çünkü onun gayet düzgün bir ailesi var...utanmıyorum annemde asla! ama ailemi küçümsemesinden korktum aile yapısına çok önem veren biri...bu durumdan dolayı benimle ilgili yanlış düşünmesinden korktum...babamla ilgili kötü eleştiride bulunmasından korktum...artık söylemek zorundayım...ayrılacak benimle biliyorum ama günlerdir uyku uyuyamadım...söylemesem hiç olmaz...napıcam lütfen yardımcı olun...

bana açık açık anlat diceksiniz ama anlatamıyorum hep anlatmak istedim ama yapamadım...yapıcı eleştirilerinize ihtiyacım var...lütfen yardım edin...annemin durumunu en yakın arkadaslarım dahil kimse bilmiyorum sadece burada duygularımı size anlattım...

anam türk filmi gibi.
yıldız kenterle neşe karaböceğin birfilmni vardı onu hatırladımbirdenbire..:delphin:
emeğiyle çalışmış sizlere bakmış ,okutmuş annenize temizliğe gidiyor diye ,o asil kadını küçümseyecekse sevgiliniz ondan uzak durun. vede böyle bir kişiyle görüşmeyin bile. takdir edeceğine küçümseyecek ha.
var ya ,tam uçmalıkmış sevgiliniz ne diyeyim

Canım sen özgürce anlat eğer ailen için ayrılacaksa varsın ayrılsın, o düşünceye sahip biriyle evlensen bile mutlu olamazsınki...
Sonuçta ortada gurur yapacak bir durum değil, ailelerimizi biz seçmiyoruz değilmi, öyle olsa bile senin utanılacak değil, aksine takdir edilecek bir ailen var...

işte bunu yapamıyorum açılamıyorum ona...sadece bu deil...insanların kendine özel duyguları vardır.duvarları vardır aşılamayan...ben kimseye hayatım boyunca açılamadım...çözülemedim...hep içimde saklı gizli şeyler vardır...

çekingen biriyim ben...ablamada erkek arkadasımı anlatamamıştım mesela...mail atıp söyledim anneme ben anlatamadım ablama söyledim söyle annem bilsin diye...daha çok fazla örnek vardır bu şekilde...

anam türk filmi gibi.
yıldız kenterle neşe karaböceğin birfilmni vardı onu hatırladımbirdenbire..:delphin:
emeğiyle çalışmış sizlere bakmış ,okutmuş annenize temizliğe gidiyor diye ,o asil kadını küçümseyecekse sevgiliniz ondan uzak durun. vede böyle bir kişiyle görüşmeyin bile. takdir edeceğine küçümseyecek ha.
var ya ,tam uçmalıkmış sevgiliniz ne diyeyim

insanların böyle türk filmine benzetip gerçek olamazmış gibi düşünmeleri de çok incitici...
benim erkek arkadaşım küçümser demedim...sadece ailem hakkında kötğ düşünmesini istemedim dedim.

Seni aileni küçük görecek, heleki eli öpülesi anneni yaptığı işten dolayı yadırgayacak adamın alnını karışlaman gerekir.ne utanması ya, ne utanması.

Ben sevgilinin yerinde olsam terkederdim seni bacım, ne yalan söyliyim. Böyle bir konuda yalan söylenirmi.

Bence hiç burda annem başımın tacıdır bilmem ne deme. Eğerki öyle olsaydı ilk başta yalan söylemezdin, gururla söylerdin o paşa oğlu sevgiline durumunu.

O kimki beğenmeyecek senin aileni. Çok afedersiniz size bakmak için o.. lukmu yapmış anan. Haşaa.Gitmiş namusuyla çalışmış, helal lokma için.Aç mı koymuş sizi, açıktamı bırakmış. Senin annenin yaptığını şimdi burdaki kaç kişi yapabilir.

Elin oğlu için anandan utanma bacım.

korkuyorum ona bişey olacak diye...kıyamıyorum anneme...herşeyim o benim
benim sadece çekindiğim konu...ilk zamanlarda oturup ona benim babam çok kötü biri annemin hayatını mahvetti ne çocuklugunu yasadı ne gençliği nede kadınlığını diyip babamı kötülemekti...istemedim öyle düşünsün...yoksa erkek arkadaşım çok iyi biridir...ona karşı çok büyük bir hata yaptım ve şimdi zamanı geri alamıyorum...

Anladığım kadarıyla annen değil şu an sorun olan babanın vurdum duymazlığı sorumsuzluğu

insanların böyle türk filmine benzetip gerçek olamazmış gibi düşünmeleri de çok incitici...
benim erkek arkadaşım küçümser demedim...sadece ailem hakkında kötğ düşünmesini istemedim dedim.

peki,neden kötü düşünecek, anneniz temizliğe gidiyor diye mi...
bu küçümsemek değilmi yani.
ayrıca ,inanmıyorum demedim ben.
zaten o filmlerde hayattan yaşanmışlıklardan esinlenerek yazılmıyor mu?
ne alaka...

Seni aileni küçük görecek, heleki eli öpülesi anneni yaptığı işten dolayı yadırgayacak adamın alnını karışlaman gerekir.ne utanması ya, ne utanması.

Ben sevgilinin yerinde olsam terkederdim seni bacım, ne yalan söyliyim. Böyle bir konuda yalan söylenirmi.

Bence hiç burda annem başımın tacıdır bilmem ne deme. Eğerki öyle olsaydı ilk başta yalan söylemezdin, gururla söylerdin o paşa oğlu sevgiline durumunu.

O kimki beğenmeyecek senin aileni. Çok afedersiniz size bakmak için o.. lukmu yapmış anan. Haşaa.Gitmiş namusuyla çalışmış, helal lokma için.Aç mı koymuş sizi, açıktamı bırakmış. Senin annenin yaptığını şimdi burdaki kaç kişi yapabilir.

Elin oğlu için anandan utanma bacım.

bende terkederimdim onun yerinde olsam...zaten üzgünüm çok üzgünüm lütfen biraz daha güzel cümlelerde anlatın bana...

peki,neden kötü düşünecek, anneniz temizliğe gidiyor diye mi...
bu küçümsemek değilmi yani.
ayrıca ,inanmıyorum demedim ben.
zaten o filmlerde hayattan yaşanmışlıklardan esinlenerek yazılmıyor mu?
ne alaka...

gerçekten kendimi savunmıcam...tşkler fikirlerin için...saol...

ama artık zamanı gelmiş erkek arkadaşın ailen neden böyle diye laf etmez ama nie bana daha önce söylemedin diye kızar ne yap et konuş onunla açık açık

sanki dünyanin sonu gibi geliyor sana degilmi cook büyük yalan söylemis gibi:) seven erkek gögüs gerer,üzüldgünü anladiginda seni dahada sahiplenir cünkü üzülmeni istemez seni mutlu etmeye cabalar..âmaa canim sana dicegim:asla anlatirken bile boynun bükük anlatma sakin esas o zaman hata yaparsin,hayat bu insanin ne zaman basina ne gelicegi belli olmaz, su an evli ve cok mutlu olan ailenin ne gibi güvencesi var hep ayni mutlulukla devam edicegi..bu senin anlatigin durum türkiyede cok örnekleri var en basiti televizyonlarda neler neler gördük..Ne mutlu sana bu tecrübeleri yasamissin yakindan daha evlenmeden Anneniz arkanizda kardesleriniz herbiri okumus..Sen ne istedigini hayatdan ne bekledigini kendine güveniyorsan gerisi fasafiso..birde ne olursa olsun ailene ve kendine laf söletirme sakin.

Anladığım kadarıyla annen değil şu an sorun olan babanın vurdum duymazlığı sorumsuzluğu

kızlar hayatınıza biri girdiğinde onu irdelersiniz sorular sorar tanımaya çalışırsınız deil mi? bu forumda erkek arkadasımın eşimin ailesi diye başlayan çok fazla konu var...ailemle ilgili kötü düşünmesinden korktum...hayatıma yeni girmiş hiç tanımadığım biriydi...anlatamadım işte...söyleyemedim...yapamadım...zaten bir kerede söylemeyince söyleyemiyor insan...

bende terkederimdim onun yerinde olsam...zaten üzgünüm çok üzgünüm lütfen biraz daha güzel cümlelerde anlatın bana...

Yalan üzerine bir ilişki olmaaaaz. Güzel cümlemidir, değildir, ama gerçektir bu.
Böyle bir konuda yalan söyleyen biriyle ben yapamam, paşa oğlu sevgilini bilmem tabi.

Güzel bacım, niye böyle şeylere başvurursunki. Niye???

Ailenden utanmasaydın böyle birşeye ihtiyaç duyarmıydın, bence hayır, o zaman niye hayır başımın tacıdır annem diyorsun, mantıklı olalım. Baştacı olan bir insan için, bir evlat niye yalan söyler.

Ne dedin peki paşa oğluna, annen baban hakkında.CADIARZU

sanki dünyanin sonu gibi geliyor sana degilmi cook büyük yalan söylemis gibi:) seven erkek gögüs gerer,üzüldgünü anladiginda seni dahada sahiplenir cünkü üzülmeni istemez seni mutlu etmeye cabalar..âmaa canim sana dicegim:asla anlatirken bile boynun bükük anlatma sakin esas o zaman hata yaparsin,hayat bu insanin ne zaman basina ne gelicegi belli olmaz, su an evli ve cok mutlu olan ailenin ne gibi güvencesi var hep ayni mutlulukla devam edicegi..bu senin anlatigin durum türkiyede cok örnekleri var en basiti televizyonlarda neler neler gördük..Ne mutlu sana bu tecrübeleri yasamissin yakindan daha evlenmeden Anneniz arkanizda kardesleriniz herbiri okumus..Sen ne istedigini hayatdan ne bekledigini kendine güveniyorsan gerisi fasafiso..birde ne olursa olsun ailene ve kendine laf söletirme sakin.

tşkler canım çok saol...iyi niyetinle kelimeler birleşmiş çok saol tekrardan

Arkadaşımız çok güzel yorumlamış hemfikiriz... eğer seni hakeden ve seni gerçekten seven bir erkekse durumu olgun karşılayıp seni anlayabilir... hayatta olur böyle şeyler.. caramelim de dediği gibi ailenden utanmadan, eğilmeden bükülmeden anlat bunu ama sevdiğin askerdeyken yapma bunu orda duuygu karmaşasında oluyolar zaten sevdiklerinin özlemi.. farklı bir ortam.. o yüzden dönmesini bekle...

Yalan üzerine bir ilişki olmaaaaz. Güzel cümlemidir, değildir, ama gerçektir bu.
Böyle bir konuda yalan söyleyen biriyle ben yapamam, paşa oğlu sevgilini bilmem tabi.

Güzel bacım, niye böyle şeylere başvurursunki. Niye???

Ailenden utanmasaydın böyle birşeye ihtiyaç duyarmıydın, bence hayır, o zaman niye hayır başımın tacıdır annem diyorsun, mantıklı olalım. Baştacı olan bir insan için, bir evlat niye yalan söyler.

Ne dedin peki paşa oğluna, annen baban hakkında.CADIARZU

annemin çalışmadığını söyledim o kadar...yani öyle palavralarım yok...zenginiz falanız filanız diye...evimizi de gördü...başka hiç bişey yok yalan olan...

böyle konuşarak anenin ne iş yaptığını saklayarak zaten o çilekeş annenin bütün emekleri ve çektikleri boşa gitmiş oldu benim böyle bir annem olsa onunla gurur dyardım bencede erkek arkadaşın senden senin okutan karnınıdoyuran insandan nasıl utanabilirsin ki birde eğitimli bir insan olduunu idaa ediyosun

Arkadaşımız çok güzel yorumlamış hemfikiriz... eğer seni hakeden ve seni gerçekten seven bir erkekse durumu olgun karşılayıp seni anlayabilir... hayatta olur böyle şeyler.. caramelim de dediği gibi ailenden utanmadan, eğilmeden bükülmeden anlat bunu ama sevdiğin askerdeyken yapma bunu orda duuygu karmaşasında oluyolar zaten sevdiklerinin özlemi.. farklı bir ortam.. o yüzden dönmesini bekle...

bekleyemiyorum içim acıyor....hemen şimdi söylemek istiyorum...çok büyük bir yanlış yaptım...çok hatalı davrandım...kendime yakıştıramıyorum...

Yüzyüze konuşmanı kolaylaştırmak için söylemek istediklerini evde herhangi bir objeye anlatabilirsin, sanki onunla konuşuyormuşcasına.
Kendini alıştırırsan düşündüğün kadar zorlanmazsın

böyle konuşarak anenin ne iş yaptığını saklayarak zaten o çilekeş annenin bütün emekleri ve çektikleri boşa gitmiş oldu benim böyle bir annem olsa onunla gurur dyardım bencede erkek arkadaşın senden senin okutan karnınıdoyuran insandan nasıl utanabilirsin ki birde eğitimli bir insan olduunu idaa ediyosun

annemden utanıyorum demedim..lütfen ama!! gerçekten...

Back
X