arkadaşlar dediklerinizin çocğunda haklısınız ancak ne yzık ki hayatta böyle bir durumda konu sahibi arkadaşın korktuğu gibi tepki verecek birçok adam müsvettesi var. benim halam bundan yaklaşık 30 yıl önce eğitimli, meslek sahibiyken bir adamla tanışmış, bir zaman flört etmişler. iş cddileşip evlilik aşamasına geldiğinde halam sevgilisine babasının "kapıcı" olduğunu söylemiş. bir kapıcı maaşıyla 5 çocuğunu ünv mezunu yapmış, ancak kendisi zar zor okuyabilen bir adamdır benim dedem. Fakat sevgili damat adayı duruma dudak büküp, olayı ailesine anlatmış ancak halamıda " sen aileme layıksın ancak ailen değil" diyerek terk etmiş. bu olayı gurur meselesi yapan halam şu an 55 yaş civarında maddi durumu çok iyi ancak bekar... Bunca yıl değil biriyle evlenmek, bu kelimeyi bile duymaktan nefret etti. dedemin ve babannemim yaşadığı hayalkırıklığını düşünın. dedem halama " keşke babam öldü deseydin, abinlerden isterlerdi seni" bile demiş. bu olay ailemizde o kadar tabuydu ki, ben bile çok geç öğrendim dedemin mesleğini. ben evlenirken( halamdan sonra gelen kız benim) tüm aile bu konudan hiç bahsetmediler ve banada özellikle tembih ettiler nişanlıma söylememem konusunda. ben kzıınca halam ağlayarak yemin ettirdi aynı şey başıma gelmesin diye. " aileden bir mutsuz yeter" dedi. bende eşime söylemedim. bu doğru değilbiliyorum . dedemden asla utanmadım ancak karşı taraf ne der, nasıl insanlar bilinmez.
tabi herkes halamın karşına çıkan kadar insan müsveddesi olmaz ama siz yine temkinli olun. ben halamın yaşadıklarına,acılarına birebir şahit oldum. kimsede yaşasın istemem.