konu sahibine iyi davrancam diye yalanı pembeleştirmiyorum,yaptığım şey nasıl olsa olmuş bitmiş bir olaydan pişman olan bir kişiye yardım etmek...eğitim psikolojisi diye bir ders vardır bilmem duydunuz mu? Eleştiri ve ceza asla insanı doğruya sevketmez... Bir kişiye gerçekten yardımcı olmaksa niyetiniz karşınızdakine kendisini zaten pişman olduğu bir meseleden dolayı suçlu hissettirmezsiniz...
Yalanın iyibirşey olduğunu hiçbir yerde yazmadım,yazmam da...tek maksadım yardımcı olmaktır anlaşıldığı üzre. Ben burdaki insanlar sorunlarını anlattığında sadece düşündüklerimi hissettiklerimi yazıyorum,hayatın heryerinde hoşgörü gerektiğine inanıyorum.
Burda birisi konusunu anlattı diye "feriha" diye lakap takmaktansa(yapmadığınızı iddia etmeyin lütfen) gerçekten kendimi ablası gibi görüp akıl veriyorum.çok fazla insan tanıdım,çok fazla örnek gördüm,ve bu kızın böyle sanal ortamda rencide edilecek kadar büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum.
Ciddi konularda söylenen yalanlar insanın güvenini sarsar ama herkesten sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz değilmi, ayrıca kızın ve çocuğun yaşlarının kaç olduğu hakkında bir fikriniz varmı?
18-20 yaşlarında köyde büyümüş bir kız kasya tahmin ettiğim kadarıyla...şehirde büyümüş okumuş,mevki ve tecrübe sahibi olmuş,evlenmiş değişik tecrübeleri olmuş, farklı ortamlara girip çıkmış insanlarız çoğumuz.onun nasıl hissettiğini nerden bilebiliriz.empati diyoruz işte.keşke herkes yapabilse suçlamak yerine.