yalan soyledim

köy değil ilçeyi söylemişsin tam olarak yalan sayılmaz aslında köyde o ilçede sonuçta:44:bence sırası gelince laf arasında sıkıştıver,normal sohbet ederken
mesela;
-havalarda çok sıcak
-hmm evet bizim ordada sıcakmış,babamlar yanmışlar köyde sıcaktan:1:nasıl oldu mu:37:

valla güzel bencede böle laf arasında söyle yoksa kötü bi izlenim bırakırsın.eğer sana sen bana böyle sölememiştin falanda derse nasıl demiştim sen yanlış anlamışsın özümü niye saklıyım bu kötü bişeymi diye üste çıkıver hatta darıl sen nedemek istiyosun diye bide küs naz yapp tatlı tatlı:52:

Arkadaş konuyu öyle yerlere getirdi ki biz cahil olduk o kendisi psikolog:52::52:
Gerçekten alamıyorum böyle insanları ya allah aşkına ailesinden utanan bu yüzüden yalan söyleyen birinden bahsediyoruz
Ama birileri çıkıp aa yapmayuın mızlar ona benzettiniz vay efendim böyle kötü yorumlar yaptınız
İlla pışpışlamak mı gerekir
Diyceklerini diyolar sonrada çekilip aa ben tartışmıycam sizinle diyolar biz ne olduk deli sanırım :52::52:
Anlamıyorum böyle insanları gerçekten herkesin eğitimi kendine bilgiside..
Gerçi şu iyi yorumuda bitürlü çözemedim bi çözsem tamamdır herşey valla

koylu olduğundan niye utanıyorsunuzki hepimiz koyluyuzz koyden indik şehree :1::1: koylusun diye bırakacaksa seni bıraksın zaten adam değilmiş o zaman :47::47:

sevgilime yalan soyledim kendimle ilgili iki konu hakkinda...3 aydr beraberiz ama hala itiraf edemedim ona bu yalanlarimi...bu gunlerde artk itiraf edicem deyip duruyorum kendi kendime bilmesi lazim diyorum daha fazla bole devam etmek istemyiorum sanki ne kdr gec solersem o kdr cok beni affetmicekmis gibime geliyor...aslinda oyle ck onemli seylerde degil...ben koy kiziyim yani koyde buyudum ailem koyde yasiyor snra liseyi yatili okudum univ de ole yatili okuyorum...ona koyden oldugumu soleyemedim...ama er yada gec solemem lazim...koylu oldugum icin utanmiyorum sadece insanlarin sana bakisi degisiyor...belkide oda oyle bakar diye soylemedim...soyleyemedim...onu cok seviyorum kaybetmekten ck korkuyorum...zaten beni ben oldugum icin gecmisimle dogrularimla yalnisalirmla sevmicekse sevmesin...dort dortluk biri degilim...ona gelince onun durumu ck iyi zenginler desem abartmam herhalde...ilk zmnlar onu simarik buluyordum sevgili olunca onu tanidim ve ona ck baglandim...yalanimi itiraf etmek ona daha fazla yalan soylemek istemiyorum...onunla konusmadan once sizlere sormak istedim...sizce affeder mi beni...

üzmek istemem ama söylesen de söylemesen de her şekilde bu iş yaş
"kabulümsün sevgilim. köylü olman hiç önemli değil" bile dese, iş ciddiye binince ailesi istemeyecektir.

nerenin köyündensin bu arada? trakya, karadeniz, doğu, iç anadolu?

Yalan Üzerine İlişki Kurulmaz..
Yalanın İğne Ucu Kadar Olanı da Yalandır, Büyüğü de..
Bunu ASLA!! Değiştiremezsin!!
Doğruyu Söyleyip Rezil Etme Kendini..
Bitir Bu İlişkiyi Dinle Kafanı..

koylu olduğundan niye utanıyorsunuzki hepimiz koyluyuzz koyden indik şehree :1::1: koylusun diye bırakacaksa seni bıraksın zaten adam değilmiş o zaman :47::47:

öyle de genelde herkes 3. kuşaktan bilemedin 2.kuşaktan taşralı. konu sahibi 1.kuşaktan taşralı, sevgilisi sorun etmese bile sevgilisinin ailesi arkadaşları ileri geri konuşabilir. açık arayabilir. "şehirli" insan yapsa batmayacak şeyler o yaptı diye batabilir.

Yalan yalanı doğrurur.Ve asla çıkılmaz işin içinden..
Peygamber Efendimizin(s.a.v) çocukluğumdan beri bana aşılanan bir sözü hiç aklımda çıkmıyor.
Ne zaman sıkışsam bir cevapta hep aklıma geliyor ve mutlaka uyguluyorum.
Bu yüzden çok şükür asla hata yapmadım. '' KURTULUŞ DOĞRUDADIR''

Çocuklarımıza bunu aşılarsak hayatları boyunca gittikleri yol hep kurtuluşla son bulur.

Yalanın ahlaki boyutunu yazmayacağım belliki sizde biliyorsunuz ve pişmansınız..
Sorunuza cevap olarak ; bence affeder..
Samimi bir şekilde açıklama yapın, fakat asla ezilerek değil net ve açıklayıcı olun.Kaybetme korkusunu asla ama asla yansıtmayın.

Burada önemli olan yalan yalanı çok fazla mı doğurdu. ? Çok mu abarttınız bu yalanın ardındakileri ?
Bunları da affeder belki ama zaman ve büyük aşk lazım kafasındaki soru işaretinin tükenmesi için
.Az sabır..LÜTFEN söylemekten vazgeçmeyin ve mutlaka konuşun.

Bu size ders olur en azından.Hayatınızda en büyük ve son hatanız bu olsun.. :71:

öyle de genelde herkes 3. kuşaktan bilemedin 2.kuşaktan taşralı. konu sahibi 1.kuşaktan taşralı, sevgilisi sorun etmese bile sevgilisinin ailesi arkadaşları ileri geri konuşabilir. açık arayabilir. "şehirli" insan yapsa batmayacak şeyler o yaptı diye batabilir.

boşuna dememişler davul bile dengi dengine
o zaman ayrılacak biticek bu iş köylü diye aşşalanacaksa mutsuz olucak hor görülecekse
o insanla birlikte olmasının bi manası yok

Bunu yapan-böyle SIĞ DÜŞÜNEN ''sözde şehirli'' kafalar 1. kuşaktan taş kafadır; öyleyse zaten ancak kendi gibi 1. kuşaktan taş kafaya layıktır.

sevgilime yalan soyledim kendimle ilgili iki konu hakkinda...3 aydr beraberiz ama hala itiraf edemedim ona bu yalanlarimi...bu gunlerde artk itiraf edicem deyip duruyorum kendi kendime bilmesi lazim diyorum daha fazla bole devam etmek istemyiorum sanki ne kdr gec solersem o kdr cok beni affetmicekmis gibime geliyor...aslinda oyle ck onemli seylerde degil...ben koy kiziyim yani koyde buyudum ailem koyde yasiyor snra liseyi yatili okudum univ de ole yatili okuyorum...ona koyden oldugumu soleyemedim...ama er yada gec solemem lazim...koylu oldugum icin utanmiyorum sadece insanlarin sana bakisi degisiyor...belkide oda oyle bakar diye soylemedim...soyleyemedim...onu cok seviyorum kaybetmekten ck korkuyorum...zaten beni ben oldugum icin gecmisimle dogrularimla yalnisalirmla sevmicekse sevmesin...dort dortluk biri degilim...ona gelince onun durumu ck iyi zenginler desem abartmam herhalde...ilk zmnlar onu simarik buluyordum sevgili olunca onu tanidim ve ona ck baglandim...yalanimi itiraf etmek ona daha fazla yalan soylemek istemiyorum...onunla konusmadan once sizlere sormak istedim...sizce affeder mi beni...

sen utanırsan o senden kat be kat utanır ...ah keşke ben de alıp başımı gidebilsem köylere dağlara...sanmayın şimdi köyüm dağım yok özeniyorum öyle güzel bir köyüm var ki ama işte hayat şartları tıkıldık kaldık beton içine

Özünden utanma bence.
Şimdi önemsemiyorsun fakat farzetki erkek arkadaşınla uzun yıllar sürecek bir birlikteliğin var bunları başına kakma ihtimalini düşün veya senin söylediklerine inanmama ihtimalini.
Benimde bir tanıdığım var babası hastanede hademe fakat herkese doktor diye anlatıyor.Ve herkes ondan nefret ediyor ve söyledikleri tek bir laf var
Bugün sen babandan utanıyorsun ama yarın senin çocuklarının senden utanmayacağı ne malum..
Yol yakınken herşeyi anlat

Nasıl olsa öğreneceği bir şeyi saklamanız çok saçma. Benim annem köylüdür, yaz tatillerim hep köyde geçmiştir. Ne zaman konusu açılsa (öyle olmasamda) "ben yarı köylü sayılırım" derim hep. Sanki ayıp birşey yapmış gibi saklamamalısınız.

herkes hayatında bazen yalan söyler ama bir nedeni vardır sizin nedeninizi bilemem bunu elbet size soracaktır itiraf edeceğiniz zaman herşeyden önemlisi ona bunu söylemeden önce eğer gerçekten utanmıyorsanız yetiştirilme tarzınızdan apaçık dürüstçe bana karşı önyargılarından korktum ne bileyim senin yaşantınla benim ki çok farklı belki bu yüzden de olabilir gibi açıklamalarda bulun çünkü yanlış anlamaya sebep olmakta var. ve yanlış anlaşılırsa daha çok üzülürsünüz bir an önce bu yalanı itiraf edin o zaman daha çok rahatlayacaksınız...

evet kesinlikle yeni bir kurgu yaratma. neden yaptıysan neden çekindiysen samimiyetle ve incelikle anlat. utandıysan utandın olabilir insanız ya hu. içini ferah tut, ve önce kendinle barış, kendine açıl bir emin ol. sonra sıra sevgiline gelsin.

konu sahibine iyi davrancam diye yalanı pembeleştirmiyorum,yaptığım şey nasıl olsa olmuş bitmiş bir olaydan pişman olan bir kişiye yardım etmek...eğitim psikolojisi diye bir ders vardır bilmem duydunuz mu? Eleştiri ve ceza asla insanı doğruya sevketmez... Bir kişiye gerçekten yardımcı olmaksa niyetiniz karşınızdakine kendisini zaten pişman olduğu bir meseleden dolayı suçlu hissettirmezsiniz...
Yalanın iyibirşey olduğunu hiçbir yerde yazmadım,yazmam da...tek maksadım yardımcı olmaktır anlaşıldığı üzre. Ben burdaki insanlar sorunlarını anlattığında sadece düşündüklerimi hissettiklerimi yazıyorum,hayatın heryerinde hoşgörü gerektiğine inanıyorum.
Burda birisi konusunu anlattı diye "feriha" diye lakap takmaktansa(yapmadığınızı iddia etmeyin lütfen) gerçekten kendimi ablası gibi görüp akıl veriyorum.çok fazla insan tanıdım,çok fazla örnek gördüm,ve bu kızın böyle sanal ortamda rencide edilecek kadar büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum.
Ciddi konularda söylenen yalanlar insanın güvenini sarsar ama herkesten sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz değilmi, ayrıca kızın ve çocuğun yaşlarının kaç olduğu hakkında bir fikriniz varmı?
18-20 yaşlarında köyde büyümüş bir kız kasya tahmin ettiğim kadarıyla...şehirde büyümüş okumuş,mevki ve tecrübe sahibi olmuş,evlenmiş değişik tecrübeleri olmuş, farklı ortamlara girip çıkmış insanlarız çoğumuz.onun nasıl hissettiğini nerden bilebiliriz.empati diyoruz işte.keşke herkes yapabilse suçlamak yerine.

haatınızın her döneminde bu kadar anlayışlı bu kadar olgun musunuz çok merak ettim.
Yorum şekliniz bile çok hoş....

neyi nasıl söyledin peki ?
bende evlenıp ayrıldım 1.5 sene evvel 23 yasıdnayım tüp bebek yontemıyle dogan oglum var 18 aylık
sevgılımle tanıstıgımızın 7.gunu soyledım basta nıyetım soylememektı benden yana beklentıye gırmesın dıye sonradan soyledım plansız hemde
sımdı daha gec soyleseydın benı kandırmıs oalcaktın dıyor
ılk soyledıgımde neden en bastan soylemdın dedı ama bız zaten yenı tanıstık tanıstıktan sonra 7.gun soyledım aylarca bakıstık ortak bı arkadaımız olmadan en bastan soylemezdım merhaba benım bebegım var
sende cok gecmeden soyle sevgılım tam zamanında soyledııgmı dusunuyor suadna

ya yalan mı söyledin yoksa henüz söylemedin mi? henüz söylemediysen sorun olmaz, yalansa da pek sorun olmaz bee, çekinmişsin işte söylemeye

ama köylüsün diye bakışı değişen insanlar öküzdür. böyle bir şeyden dolayı senden uzaklaşcak insan etrafında olmasın daha iyi. bundan sonra ilk işin köylü olduğunu söylemek olsun bence insanlara. ne salakça mantık ya

haatınızın her döneminde bu kadar anlayışlı bu kadar olgun musunuz çok merak ettim.
Yorum şekliniz bile çok hoş....

çok teşekkür ederim ...garip karşılansa da gerçekten böyleyim ,hoşgörünün ve iyiniyetin sorunların çok fazla bir kısmının çözümü olacağına inanıyorum. çünkü dobrayım adı altında yapılan patavatsızlıkları sevmiyorum,dobralık ve kötü niyet arasında çok ince bir çizgi var bence ve çoğunluk bu çizgiyi aşıyor...her ne kadar burdan birkaç arkadaş dalga geçmişse de kendimi gerçekten burda konu açan kızların ablası ya da kardeşi gibi düşünerek yorum yapıyorum.tekrardan teşekkürler.

3 ayda neden birine baglanamayim ki...baglanmanin bi zmni mi var anlamadim...bu kdr sert konusmasanz hatamin farkindayim yarami daha ck kanatmasanz...yalnis yaptim simdide o yalnisi duzeltmek istiyorum...

iyi baglan banane ki :)
ben cok sert bir yorum mu yazmisim gercekten o kadar sert mi geldi..
ben yalan söylediginiz konuya bakip ailenizden utandiginiz fikrini cikardim ve bununla birlikte ilerde ailenizi saklayamacaginiz icin söylemeniz gerektigini yazdim..
buna mi kirildiniz,üzüldünüz iyi madem söylemeyin ne olacak böyle zaten 3 ayi devirmissiniz biraz daha söylmeyin...
iyi yaptin aferim desek,sagol canim cok anlayissin derdin demi

Back
X