Rica ederim, evet insanlarda bu pis huy var maalesef. Kendi istedikleri olmayınca karşı tarafı suçlamak bir çeşit manipülasyon ve kendilerini akıllı sandıkları için bunu yapıyorlar. Linkedin'den bir paylaşım gördüm, kızcağızın biri iş başvurusu yapıyor, firmanın bir yetkilisi kıza işe alındığını whatsapp üzerinden mesajla bildiriyor hayırlı olsun vs vs muhabbetinden sonra kıza, pazar günü kahve içmeyi teklif ediyor. Kız da ne münasebet kafasına giriyor tabii, adam da sohbet ederdik falan diyor, kız bu teklifi kabul etmiyor, kahveyi ofiste içeriz, sohbeti de ofiste ederiz gibisinden bir yanıt veriyor. Adamın kıza cevabı ne olsa beğenirsin :) x hanım çok agresifsiniz diyor. Sırf kahve teklifini kabul etmedi diye kızı agresif ilan ediyor. Kız da agresif değilim bla bla bişeyler söyleyip kendini savunuyor, ben sizi görmedim bile sadece isminizi biliyorum vs diyor. Adam geri vites yapıyor kusura bakmayın falan yazıyor. Kız bu yazışmayı firma sahibine yani patrona iletiyor diyor ki x bey bana bunu bunu yazdı. Patron da bu olaydan haberim yok diyor. Ertesi gün kıza patrondan bi mesaj. X hanım işe alındınız demiştik ama vazgeçtik sizinle çalışamayacağız falan yazıyor.Uzun uzun cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Ben söyle hissediyorum sosyal çevrem konusunda, beni ezik görmeye çalışıyorlar ve sindirmeye çalışıyorlar. Sonra kendimden şüphe ediyorum gerçekten kaba ve kırıcı biri miyim diye. Yani sonuçta yapmak istemedigim şeyi yapmak istemiyorumdur. Bana da bu ısrarlı teklifler saygısızlık gibi geliyor. Ama bir değil iki değil bir çok defa eleştiri alınca dedim bende sorun var. Bundan önce yaşadığım şehirlerde hep sevilen biriydim. Burda kimse sevmiyor beni. Içimden sevilmek de gelmiyor zaten.
En iyisi kimseyle muhatap olmadan işime odaklanmak. Bundan sonra böyle yol alacağım.
Bunu neden anlattım şimdi sen iş ortamında bu saçma sapan hareketlere uyum sağlamadın diye dışlanıyorsun belki ve acaba hata bende mi diye düşünüyorsun. Ama verdiğim örneğe bak mesela, kız resmen adama yüz vermedi diye işe alınacakken vazgeçilmiş ve ekmeği ile oynanmış. Üstelik o postun altında dangalak herifin biri, o mesajı atan adamı savundu biliyor musun? "kötü niyetle yazmamış, bişey yok ki bunda alt tarafı bi kahve içmek istemiş" gibi bişeyler zırvalayıp kızın zihniyetine falan laf etmiş.
Bana da zamanında az buçuk benzer bişey olmuştu, iş ortamından biri vardı tanımam etmem. Tanışmak istedi böyle saçma sapan, laubali laubali konuştu. Dışarıda görüşmek istedi vs ben yok dedim kesip attım. Herif beni kötü ilan etti millete. Neymiş o arkadaş olmak istemişmiş, insanlık etmişmiş, biz geri kafalıymışız, İstanbul'dan gelmişmiş İstanbuldaki kızlar böyle değilmiş hemen arkadaş oluyorlarmış, biz İzmirliler yabaniymişiz ahahha sırf bu yüzden bu etiketi yemiştim.