Yalan söylemeden reddetmek

İyi de önceden de istemediğinizde hayır diyormuşsunuz dolaylı yoldan da olsa.
Şimdi tarz değiştirip daha sert bir uslup takınmışsınız.
Hayır diyebiliyorsunuz bence.
Öncelikle şuna karar vermelisiniz biriyle iletişimde olurken bence,bu kişiyle görüşmek istiyor muyum?hayatımda olmalı mı?sonrasında ona göre bir tavır belirlemelisiniz.
Mesela sabah kızımı okula bırakıp geldim,arabayı park ederken, çok sevdiğim "zaman zaman"görüşmekten keyif aldığım bir arkadaşım da çocuğunu okula bırakmış karşılaştık,ayak üstü sohbet ettik. İsrarcıdır yapı olarak ben ısrarı sevmem,tek sevmedigim yönü bu desem yalan olmaz. Görüşelim, gelmiyorsun vb cümle kurunca şu an seninle görüşecek psikolojide değilim demedim(değilim zira yakin zamanda cenazem vardı,kendimi iyi hissetmiyorum, evde vakit gecirmeyi tercih ediyorum bu süreçte)kızımın mezuniyet koşturmasından,oğlanın huysuzluklarindan dem vurdum ,arayacağımı söyledim ki yalan değil biraz kendimi iyi hissedince arayacağım görüşecegim ,vedalaştık. Ben onu kırmadım o bana ısrar etmedi.
Olabilir yani zaman zaman,görüsmek istemezsin,evine misafir kabul edesin yoktur,yada arabanda tek seyahat etmek istemişsindir gayet normal ama yüzyüze bakacağin birine ay kusura bakma musait değilim dersin ,araba için eve gitmiyorum başka bir yere uğrayacağim dersin ilerde görüseceksen,bir başkasına da önünu kesmek için daha samimiyetten uzak şekilde söylersin,ipler kopar zaten,o sana ısrar etmez bir daha,ne düşündüğü de umurunda olmaz.
Bu tavır herkese eşit olamaz diye düsünenlerdenim..
Kırmak istemedigin,hayatımda olsun severim dediğin kişiye tavrin farklıdır, ha çok yakinındır zaten seni bilir ona zaten acıklama bile yapman gerekmez,halinden anlar.
Ayda alemde bir görüştüğün ,devamlı görüsmek istemeyeceğin birine daha net sınırlar çizersin bu ayrıdir.

Aslında siz böyle söyleyince, Şuan ki iş ortamımdaki insanları sevmediğimi fark ettim. Onlarla vakit geçirmek istemediğimi sırf yalnızlıktan onlarla arada bir görüştüğümü . Aslında benim konum hayır demek dememek değil de nezaketen de olsa insanlara tahammül edebilmek.

Mesela biriyle bir problem yaşadım ya. Kahve falına bakmak istemedigim için. Şuan herkese karşı beni kötülüyor . Nerden anlıyorum? Dün günaydın diyip cevap alamadığım arkadaş, bugün günaydın diyorum yüzüme boş boş bakip yüzünü çeviriyor. Ya da bana inceden laf sokmaya çalışıyor.

Ilk defa böyle bir ortamım var. Bi gün bir konuda bilgiye ihtiyacım vardı. Iş yerinin ortak whatsap gurubundan soru sordum. arkamdan aranıyor vb. Gibi yorumlar yapmışlar.

Böyle olunca ben fevrileşiyorum. Ailem uzakta tek başıma ayaklarımın üzerinde durmaya çalışan bir kadınım. Insanların arkamdan konuşması ve sonra hicbir şey yokmuş gibi yüzüme gülümsemeleri bir şeyler talep etmeleri sinirlerimi bozuyor.

Ama kendim için istiyorum sakin olmayı, reddederken bile kibarliğimı koruyabilmeyi, ne olursa olsun duygularımı dizginleyebilmeyi, öfkemi davranış ve sözlerime dökmemeyi.

Bahane bulmak da istemiyorum açıkçası. Çünkü basıma geldi. Bahane bulmak yerine yüzüme net bir şekilde söylensin isterimm , çevrem de böyle olsun ki, reddedilmedıgim zamanlarım kıymeti olsun

Aslında siz böyle söyleyince, Şuan ki iş ortamımdaki insanları sevmediğimi fark ettim. Onlarla vakit geçirmek istemediğimi sırf yalnızlıktan onlarla arada bir görüştüğümü . Aslında benim konum hayır demek dememek değil de nezaketen de olsa insanlara tahammül edebilmek.

Mesela biriyle bir problem yaşadım ya. Kahve falına bakmak istemedigim için. Şuan herkese karşı beni kötülüyor . Nerden anlıyorum? Dün günaydın diyip cevap alamadığım arkadaş, bugün günaydın diyorum yüzüme boş boş bakip yüzünü çeviriyor. Ya da bana inceden laf sokmaya çalışıyor.

Ilk defa böyle bir ortamım var. Bi gün bir konuda bilgiye ihtiyacım vardı. Iş yerinin ortak whatsap gurubundan soru sordum. arkamdan aranıyor vb. Gibi yorumlar yapmışlar.

Böyle olunca ben fevrileşiyorum. Ailem uzakta tek başıma ayaklarımın üzerinde durmaya çalışan bir kadınım. Insanların arkamdan konuşması ve sonra hicbir şey yokmuş gibi yüzüme gülümsemeleri bir şeyler talep etmeleri sinirlerimi bozuyor.

Ama kendim için istiyorum sakin olmayı, reddederken bile kibarliğimı koruyabilmeyi, ne olursa olsun duygularımı dizginleyebilmeyi, öfkemi davranış ve sözlerime dökmemeyi.

Bahane bulmak da istemiyorum açıkçası. Çünkü basıma geldi. Bahane bulmak yerine yüzüme net bir şekilde söylensin isterimm , çevrem de böyle olsun ki, reddedilmedıgim zamanlarım kıymeti olsun
Bu kadar önemsemiyor/sevmiyorsanız o zaman kırılırlarsa kırılsınlar diyip geçeceksiniz.
Tabi ki kaba davranmayın ama ortası bulunur diye düşünüyorum.
Size günaydın demeyene günaydın demeyin mesela.
Whatsapp grubunda aranıyor diye konuşanla da yüzleşin, ne hakla neye dayanarak böyle söylemlerde bulunduğunu sorun mesela. Araniyor nedir yani biraz haddini bilip,konuşurken iki kere düşünsün bunu diyen. Diğerleri de dikkat eder bu sayede konuşmalarına.
Bu insanlardan son paragrafta yazdiğıniz tarz bir çevre oluşturabileceğinizi sanmıyorum acıkcası.
Bilemedim yani insan dedikodu yapar,iş yerlerinde olur bu yüzüne gülüp arkadan cekiştirme gayet normal(olmasa daha iyi tabi ama oluyor bu bir gerçek) ama whatsapp grubuna yazacak kadar salak insanların sizi anlayabileceğini sanmıyorum,daha fazla dedikodu malzemesi bulacaklardır her zaman.

Back