- 11 Kasım 2015
- 388
- 178
- 53
- Konu Sahibi Mavisim696
-
Utanılacak bir şey değil ki. Söyleyin, içinizde tutmayın.
Benimde 6 sene olmadı. Tabi ben 50 yaşındayım bahsettiğim olay 26 yıl öncesi. O zamanlar bizde söyleyemiyorduk. Sanki utanılacak bir şey yapmışız gibiydik.
Ama şimdi bu konuda tıp çok ileride ve asla utanılacak saklanacak bir durum değil.
söylememekle iyi etmişsiniz.söyleyince soruların arkası kesilmeyeceği gibi tedavinizin tüm aşamalarına dahil olmak isteyecekler,her kafadan bir ses çıkacak. bizimkilerde tüp bebek ve hala bir kaç kişi(dostlarımız) dışında kimse bilmiyor
Söylememeniz bence iyi olmuş yalnız daha 2 senelık evlısınız önünüzde koca bir ömür var tıp çok gelişti illakı bir gün cocugunuz olacaktır ınsallah en dogru zamanda olur sız sadece bekleyın ve umutsuzluğa kapılmayın çevresel faktörler saglıksız beslenme sebebıyle normal yollarla gebelık oranı gun gectıkce dusuyor yalnız degılsınız yanı gönlünüzü ferah tutun ve ıyı bır doktor buldugunuzda sıze gercekten yardım edecegını unutmayın kımseye bırsey soylemek zorunda değilsiniz geçmiş olsun.Herkese hayirli günler :)
Bugunlerde o kadar cok bunaliyorumki geceleri uyuyamiyorum artik..
Yaklasik 2 senelik evliyim. Fakat bebegimiz olmadi henuz. Bu ay hsg filmi cekilcek insallah. Bugune kadar kimseye bebegimiz olmuyo vs demedik..
Ne esim ne de ben bebegimizin olmadigini ailelerimize soylemedik. Henuz bebek dusunmuyoruz diyerek gecistirdik hep. Tedavi surecinde disardan baski olsun istemedik bide o strese girmek istemiyoruz..
Ama su 3 gundur gozumden yas eksilmez oldu. Telefonda annemle konusuyorum su hamileymis artik sizde yapin diyo.. Arkadasimla konusuyorum(o da 3 aylik hamile) annelik cok guzel bi duygu sende bebek yap diyo. Kayinvalidemle konusuyorum artik torun isteriz diyo. Biliyorum onlarin hicbiseyden haberi yok o yuzden boyle davraniyolar..
Ama yoruldum artik. Belki en bastan soyleseydim destek olurlardi diyorum. Sonra dusunuyorum iyiki soylememisim sessiz sedasiz kafamiz rahat tedavimiz bitsin diyorum..
Ama psikolojik olarak cok yoruldum. Insallah hsg filmimde sknti cikmaz tez zamanda bebegimiz gelir. Lutfen benim icin dua edin bebegim bian once gelsin
Canım nerden biliyosun olmadiğini? yani bi tedavi gördunmü bu iki yilda, benmi atladim?Aynen bende bundan skldm. Tamam bebegim olmuyo bunaliyorum uzuluyorum ama birde baskalarinin hayatima karismasindan bunaliyorum
eğer denemediysen soğan ve incir kürlerini dene. çok fayda gördük.Herkese hayirli günler :)
Yaklasik 2 senelik evliyim. Fakat bebegimiz olmadi henuz. Bu ay hsg filmi cekilcek insallah. Bugune kadar kimseye bebegimiz olmuyo vs demedik..
Ne esim ne de ben bebegimizin olmadigini ailelerimize soylemedik. Henuz bebek dusunmuyoruz diyerek gecistirdik hep. Tedavi surecinde disardan baski olsun istemedik bide o strese girmek istemiyoruz..
Ama su 3 gundur gozumden yas eksilmez oldu. Telefonda annemle konusuyorum su hamileymis artik sizde yapin diyo.. Arkadasimla konusuyorum(o da 3 aylik hamile) annelik cok guzel bi duygu sende bebek yap diyo. Kayinvalidemle konusuyorum artik torun isteriz diyo. Biliyorum onlarin hicbiseyden haberi yok o yuzden boyle davraniyolar..
Ama yoruldum artik. Belki en bastan soyleseydim destek olurlardi diyorum. Sonra dusunuyorum iyiki soylememisim sessiz sedasiz kafamiz rahat tedavimiz bitsin diyorum..
Ama psikolojik olarak cok yoruldum. Insallah hsg filmimde sknti cikmaz tez zamanda bebegimiz gelir. Lutfen benim icin dua edin bebegim bian once gelsin
Yinede git bi rutin kontrol ol derim ben.Benimde 10 aydır olmuyo yani erken mi daha telaslanmam için bilmiyorum ama biz ailelere söyledik çünkü daha ilk ayimizda kv çekti beni koseye varmı bebek diye sormaya başladı dusunmuyoruz dediğimde de sürekli baskı en sonunda yeter sormayın denedik olmuyo olursa ben solicem dedikten sonra bi kere bile sıkıştırması iki tarafta şuan kafam daha rahat ayrıca belirgin bi sorunumuz olmadığından tedavi saçma geliyo Allahın bi bildiği var ve o istediğinde nasip eder diye dusunuyorum sizde öyle dusunun ve bana göre söyleseniz daha iyiydi
Herkese hayirli günler :)
Yaptırdım kist yok hiçbir sorun yok eşimin de belirgin bi sorunu yok yanlız bnm rahim tersmis ondada bütün doktorlar engel değil solak ve sağlak olmak gibi bisey dediler ama ben artık ona veriyorum sebep yok çünkü oyuzden Allah ne zmn verirse o zmn olur vücuduma yok yere hormon yüklemeleri yapmak istemiyorum ztn hassas bi bunyem var olursa olur ben pek takilmiyorum da esim çok istiyo ona üzülüyorum bir yıla yaklasioz bakalım nolcak...Yinede git bi rutin kontrol ol derim ben.
Yani yumurtaliğinda kist olabilir, tembel çalışiyir olabilir.
Nebilim bazen ufak tedavi gerektiren basit şeyler önlem alinmazsa buyüyebiliyor.
Muayene ol için rahatlasın.
ELbette olur ayrıca daha 10 ay olmuş
canım saraçoğlunu takip ediyor musun?Söylememekle en iyisini yapmışsınız , hiç pişman olma. destek değil köstek oluyor millet çünkü.
Benim 3 düşüğüm var , ilkinde hamileyim diye söyledik herkese böylelikle öğrenmiş oldular çocuk istediğimizi.. duymadığım şey kalmadı bilenlerden. söylesen de derdini anlayan sana yarenlik eden çıkmıyor zaten ancak altın günlerine dedikodu malzemesi oluyorsun.
En kısa sürede sağlıklı bir hamilelik olur inşallah isteyen hepimizin..
canım saraçoğlunu takip ediyor musun?
onun önerileri benim çok işime yaradı. 8 yıl çocuğum olmadı. yani oluyormuş ama ben farkedemeden düşüyormuş.
onun kürleri sayesinde 4 yılda 3 çocuk nasip oldu :)
bazıları soğan kürüyle başlıyor ama ben incir kürü yaptım. sonra arslanpençesini okudum ama çok şükür gerek kalmadı.
Bu bitkinin rahim kaslarını güçlendirme özelliği vardır. Hamileliklerinin ileri aylarında (dört-beş-altıncı aylar) düşük yapmış kadınların imdadına yetişir. Testere dişli arslanpençesinin, hamileliğin üçüncü ayından itibaren günde bir-iki kez içilecek çayı rahim kaslarını güçlendirerek ileri hamilelik dönemlerinde düşük yapma riskini büyük oranda ortadan kaldırır.
Canım benimde rahmim ters biliyomusun :)Yaptırdım kist yok hiçbir sorun yok eşimin de belirgin bi sorunu yok yanlız bnm rahim tersmis ondada bütün doktorlar engel değil solak ve sağlak olmak gibi bisey dediler ama ben artık ona veriyorum sebep yok çünkü oyuzden Allah ne zmn verirse o zmn olur vücuduma yok yere hormon yüklemeleri yapmak istemiyorum ztn hassas bi bunyem var olursa olur ben pek takilmiyorum da esim çok istiyo ona üzülüyorum bir yıla yaklasioz bakalım nolcak...
inşallah şifası vardır. Rabbim önce sana sonra isteyene hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.yaptım canım soğan kürünü 3 kere , incir havuç kürünü de 2 kere. çoğu kişiye vesile olmuş ama bana olmadı. yeni histereskopi yapıldı, rahimde yapısal olarak üstten basıklık varmış o düşüğe neden olabilir diye orası düzeltldi. henüz 3 gün oluyor yapılalı. inşallah bu vesile olur.. uzun süredir hamile de kalamıyorum 1.5 yıl oldu son düşüğümü yapalı
Seni okdarr iyi anliyorumkii peki esin gittimi doktora bizimde olmuyor biz zaman kaybetmedik hemen doktora gttik ve esimde sperm azligi cikti simdi tedavi asamasindayiz allahim bizede nasip eder insallahh hayirli saglikli bebislerr nasrettin hoca bana damdan duseni getirin demis ya cok dogru insan basina gelince anliyor bekarken cocugu olmayan ciftleri farketmezdm bile niye cocuklari yok acaba istiyorlarmi da olmuyo bunlar hicc aklima gelmezdi ama simdi basima gelince anladim ki cook zormuss allahim kimseyi evlat hasretiyle sinamasinHerkese hayirli günler :)
canım çok geçmiş olsun Rabbim sana da versin inş benm sana tavsiyem bizimde 1.5 yıl olmadı çocuğumuz 313 defa yetel kürsiyi oku çocuğa niyet ederk ve bunu mümkünse bir oturuşta oku bitir ben bunu yaptıktn 1 ay sonra hamile kaldım bunu her sıkntı yaşadığın şeyde niyet edip yapabilrsin çok ciddi faydası var dua etcm bnde sana ama inanrak bunu yap faydasını görürsn Allahın izniyle
çok basit cnm 1 saat bile sürmüyo bn ne zmn başım sıkışsa okurum çok uzun sürmüyo ama ben hızlı okurum biraz da çocukluğumda beri aytel kürsi dilime yapışmıştır alışkanlk oldu bnde cnm ederim tabiki hepinize edicemmcanım 313 ayetel kursiyi nasıl okudun bitirdin gerçekten merak ettim ,rabbim kabul etsin ,
bana da dua et tüp bebek ted basladık rabbım kızımı kardeşsiz koymasın,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?