• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan Söylemesem Böyle Olmazdi Belkide :/

bu toplum baskısından nefret ediyorum

bekarsın evlen derler çocuk derler yok 2. çocuk derler.

tavsiyem böyle konuşan olunca ters konuşun bir daha aynı kişiler aynı muhabbeti açmasın size.

bence söylememekte iyi etmişsiniz busefer tedavi nası diye bunaltırlardı anlaşılan biraz hadsiz çevreniz var sizi boğuyorlar her şekilde başarırlardı bunu. biraz yeni insanlarla kaynaşın bence gençlerle mesela eşinizle dans kursuna gidin ordan insanlarla tanışırsınız genel muhabbet edersiniz kimse de size bu kadar özel konularda hadsizlik yapamaz samimi olmaduğınızdan hem kafanız dağılır.

e müdahale edin
çok açık ve kati bir dille (saygısızca değil) hayatınıza karışılmasını veya bu fikirleri duymak istemediğinizi söyleyin insanlara
aynen katiliyorum. bizde iki senelik evliyiz, bebek istemiyoruz. belki denesek de olmayacak onu bilemem tabi ama kim bebek muhabbeti acarsa esimle onu öyle bir bozuyoruz ki bir daha konusamiyor. bu bence mahrem bir konu kimseyle yatak odasi muhabbeti yapmak istemiyorum diyorum zink diye kaliyorlar

Tedavi surecinden haberdar olduklarinda eminimki bicok soru soracaklar. Herkese ayri ayri laf anlatmak istemiyorum. Zaten psikolojik olarak yorgunum birde "niye olmuyo" , "tup bebek deneyin" , "ne kadar sure korundunuz" gibi sorularla ugrasmak istemiyorum. Simdi en azindan dusunmuyorum deyip geciyorum.
Ama sızde rahatlardınız ıcınızı dokerdınız , ne gıbı kotu etkısı olabılırkı bazı kısılerle paylaşmamanın ?
Sız suanda bu durumunuzundan rahatmısınız kı bu bılgılerı vermek ıstemıyorsuunz , bende tup bebek annesıyım benım herkes bılıyordu hıcte sorun olmadı cok destek hıssettım

Herkese hayirli günler :)

Bugunlerde o kadar cok bunaliyorumki geceleri uyuyamiyorum artik..
Yaklasik 2 senelik evliyim. Fakat bebegimiz olmadi henuz. Bu ay hsg filmi cekilcek insallah. Bugune kadar kimseye bebegimiz olmuyo vs demedik..

Ne esim ne de ben bebegimizin olmadigini ailelerimize soylemedik. Henuz bebek dusunmuyoruz diyerek gecistirdik hep. Tedavi surecinde disardan baski olsun istemedik bide o strese girmek istemiyoruz..

Ama su 3 gundur gozumden yas eksilmez oldu. Telefonda annemle konusuyorum su hamileymis artik sizde yapin diyo.. Arkadasimla konusuyorum(o da 3 aylik hamile) annelik cok guzel bi duygu sende bebek yap diyo. Kayinvalidemle konusuyorum artik torun isteriz diyo. Biliyorum onlarin hicbiseyden haberi yok o yuzden boyle davraniyolar..

Ama yoruldum artik. Belki en bastan soyleseydim destek olurlardi diyorum. Sonra dusunuyorum iyiki soylememisim sessiz sedasiz kafamiz rahat tedavimiz bitsin diyorum..

Ama psikolojik olarak cok yoruldum. Insallah hsg filmimde sknti cikmaz tez zamanda bebegimiz gelir. Lutfen benim icin dua edin bebegim bian once gelsin :KK200:
Allah hayirli zamanda bebegini kucagina nasip etsin insallah

Herkese hayirli günler :)

Bugunlerde o kadar cok bunaliyorumki geceleri uyuyamiyorum artik..
Yaklasik 2 senelik evliyim. Fakat bebegimiz olmadi henuz. Bu ay hsg filmi cekilcek insallah. Bugune kadar kimseye bebegimiz olmuyo vs demedik..

Ne esim ne de ben bebegimizin olmadigini ailelerimize soylemedik. Henuz bebek dusunmuyoruz diyerek gecistirdik hep. Tedavi surecinde disardan baski olsun istemedik bide o strese girmek istemiyoruz..

Ama su 3 gundur gozumden yas eksilmez oldu. Telefonda annemle konusuyorum su hamileymis artik sizde yapin diyo.. Arkadasimla konusuyorum(o da 3 aylik hamile) annelik cok guzel bi duygu sende bebek yap diyo. Kayinvalidemle konusuyorum artik torun isteriz diyo. Biliyorum onlarin hicbiseyden haberi yok o yuzden boyle davraniyolar..

Ama yoruldum artik. Belki en bastan soyleseydim destek olurlardi diyorum. Sonra dusunuyorum iyiki soylememisim sessiz sedasiz kafamiz rahat tedavimiz bitsin diyorum..

Ama psikolojik olarak cok yoruldum. Insallah hsg filmimde sknti cikmaz tez zamanda bebegimiz gelir. Lutfen benim icin dua edin bebegim bian once gelsin :KK200:
bizde de aynı durum söz konusu
ailelere soyleyebılırdınız ama cevrenıze soylememekte haklısınız
umarım kısa zamanda guzel haberlerı alırsınız

Çok iyi anlıyorum ne hissettiğini yaşadığını hep hayırlısı için dua et sabret sebepsiz infertiliteyse lütfen kendinde iç esinde içsin folik asit omega 3 desteği al ben 3.yılın 2 aşılamanın sonunda çok supriz hamile kaldım hayırlısı olacağı zaman olacak inşallah sabret

Ama sızde rahatlardınız ıcınızı dokerdınız , ne gıbı kotu etkısı olabılırkı bazı kısılerle paylaşmamanın ?
Sız suanda bu durumunuzundan rahatmısınız kı bu bılgılerı vermek ıstemıyorsuunz , bende tup bebek annesıyım benım herkes bılıyordu hıcte sorun olmadı cok destek hıssettım

Benim cevrem ailem millet destek olmaz. Tuh vah diyerek kostek olurlar. Onlar oyle yaptikca ben daha da strese girerim olacagi varsa bile olmaz. Ailemi cevremi biliyorum cunku :/

Çok iyi anlıyorum ne hissettiğini yaşadığını hep hayırlısı için dua et sabret sebepsiz infertiliteyse lütfen kendinde iç esinde içsin folik asit omega 3 desteği al ben 3.yılın 2 aşılamanın sonunda çok supriz hamile kaldım hayırlısı olacağı zaman olacak inşallah sabret

Cok sevindim sizin adiniza. Suan elimden sadece dua etmek geliyo. Sizlerde eksik etmeyin dualarinizi :)

bizde de aynı durum söz konusu
ailelere soyleyebılırdınız ama cevrenıze soylememekte haklısınız
umarım kısa zamanda guzel haberlerı alırsınız

Insallah cok tesekkur ederim :) Ailem destek olmaz aksine beni strese sokarlar. Sessiz sedasiz tedavimi bitirmek istiyorum insallah :)

neden saklıyorsunuz kı ? Arkadaslarınzıdan bıle?
herkes sizin etrafınızdaki gbi anlayıslı değil malesef
ben de saklıyorum çnk tekl seferde hatta kaza ile bebek sahibi olan zihniyetler çocugun olmaması ıhtımalını, herseyın Allahtan olma ıhtımalını göz ardı edıyorlar.
bana kaç yasındasın bir cocuk dahi yapamadın dıyen kişiler oldu,
anneliği hiç merak etmıyor musun dıyenler oldu
yaşın gectı bu saatten snr olsa bıle hangı enerjı ıle bakacaksın dıyenler oldu

bunlar özel konular , neden soyleyıp anlayıssız ınsanlarla diyaloga girsin ki
istemediklerini düşünmesi daha ıyı bence cevresının

hop diye cocugu olan insanlar, çocuğu olmayanlara malesef acıyarak bakıyorlar.

bu duruma düşmesin , ben de düşmek istemediğim için söylemedim

ben kendımı de kahretmıyorum olmuyor diye,
tedavi için bile acele etmıyorum
biliyorum ki Allah ne zaman isterse o zaman verecek, tedavi ile ya da doğal yoldan.
bu zihniyette oldugum için çok da umursamıyorum.

bu toplum baskısından nefret ediyorum

bekarsın evlen derler çocuk derler yok 2. çocuk derler.

tavsiyem böyle konuşan olunca ters konuşun bir daha aynı kişiler aynı muhabbeti açmasın size.

bence söylememekte iyi etmişsiniz busefer tedavi nası diye bunaltırlardı anlaşılan biraz hadsiz çevreniz var sizi boğuyorlar her şekilde başarırlardı bunu. biraz yeni insanlarla kaynaşın bence gençlerle mesela eşinizle dans kursuna gidin ordan insanlarla tanışırsınız genel muhabbet edersiniz kimse de size bu kadar özel konularda hadsizlik yapamaz samimi olmaduğınızdan hem kafanız dağılır.

Bizim toplumumuz maalesef hep baskici. Baski geldikce psikolojim de etkilenmeye basladi. Bi susturuyorum iki susturuyorum ucuncude yoruluyorum artk

Bu bence çevreyle alakalı bisey. Mesela çok yakın bi akrabamizinda maalesef olmuyor. Bu konuyu hepimizle sadece 1 kez paylaştılar seneler önce. Ondan sonra kimse ağzını açıp tek şey sormadı. Yani tedavi vs oldular mi veya denediler mi veya olmayi hic bi şekilde bilmiyoruz çünkü aileden kimse üzmemek için sormadı. Bizimde bir süre olmadı belli insanlar bildi ama belli bi kısım düşünmüyoruz cümlesini duydu. He bazı çevreler var paylastigin saniye sık bogaz edip ne durumda olduğunuzu sorar. O şekilde bi cevreniz varsa aman diyeyim..
Allah inşallah tez zamanda tüm isteyenlere nasip etsin.

Utanılacak bir şey değil ki. Söyleyin, içinizde tutmayın.
Benimde 6 sene olmadı. Tabi ben 50 yaşındayım bahsettiğim olay 26 yıl öncesi. O zamanlar bizde söyleyemiyorduk. Sanki utanılacak bir şey yapmışız gibiydik.
Ama şimdi bu konuda tıp çok ileride ve asla utanılacak saklanacak bir durum değil.

Bu bence çevreyle alakalı bisey. Mesela çok yakın bi akrabamizinda maalesef olmuyor. Bu konuyu hepimizle sadece 1 kez paylaştılar seneler önce. Ondan sonra kimse ağzını açıp tek şey sormadı. Yani tedavi vs oldular mi veya denediler mi veya olmayi hic bi şekilde bilmiyoruz çünkü aileden kimse üzmemek için sormadı. Bizimde bir süre olmadı belli insanlar bildi ama belli bi kısım düşünmüyoruz cümlesini duydu. He bazı çevreler var paylastigin saniye sık bogaz edip ne durumda olduğunuzu sorar. O şekilde bi cevreniz varsa aman diyeyim..

Tam anlamiyla o sekilde bi cevrem var o yuzden soyleyip de bi de o strese girmek istemiyorum hic

söylememekle iyi etmişsiniz.söyleyince soruların arkası kesilmeyeceği gibi tedavinizin tüm aşamalarına dahil olmak isteyecekler,her kafadan bir ses çıkacak. bizimkilerde tüp bebek ve hala bir kaç kişi(dostlarımız) dışında kimse bilmiyor

Back
X