• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan Söylemesem Böyle Olmazdi Belkide :/

Bence en guzelini yapmissin.
Simdi sana" cocuk yapin" diye diretiyorlarya?
Eger cocugunun olmadigini soylersen " su ot iyiymis onu ic, su doktor iyiymis ona git, sorun sende galiba, sorun kimde? sen kucukken hic corap giymezdin ayagin ciplak gezerdin, bak ondan oldu( annelerin sozu), sorun esinde galiba, bosanmayi dusunuyomsun?(seni dusunen "iyi niyetli" dostlarin) ..." boyle uzar bu.
Simdilik sadece " cocuk yap" desinler sende dusunmuyoruz diye gecistir konuyu. Bu kdr.

Herkese hayirli günler :)

Bugunlerde o kadar cok bunaliyorumki geceleri uyuyamiyorum artik..
Yaklasik 2 senelik evliyim. Fakat bebegimiz olmadi henuz. Bu ay hsg filmi cekilcek insallah. Bugune kadar kimseye bebegimiz olmuyo vs demedik..

Ne esim ne de ben bebegimizin olmadigini ailelerimize soylemedik. Henuz bebek dusunmuyoruz diyerek gecistirdik hep. Tedavi surecinde disardan baski olsun istemedik bide o strese girmek istemiyoruz..

Ama su 3 gundur gozumden yas eksilmez oldu. Telefonda annemle konusuyorum su hamileymis artik sizde yapin diyo.. Arkadasimla konusuyorum(o da 3 aylik hamile) annelik cok guzel bi duygu sende bebek yap diyo. Kayinvalidemle konusuyorum artik torun isteriz diyo. Biliyorum onlarin hicbiseyden haberi yok o yuzden boyle davraniyolar..

Ama yoruldum artik. Belki en bastan soyleseydim destek olurlardi diyorum. Sonra dusunuyorum iyiki soylememisim sessiz sedasiz kafamiz rahat tedavimiz bitsin diyorum..

Ama psikolojik olarak cok yoruldum. Insallah hsg filmimde sknti cikmaz tez zamanda bebegimiz gelir. Lutfen benim icin dua edin bebegim bian once gelsin :KK200:

aynı durum biz sadece ailelere söyledik eşimde sorun çıktı bizde. öğrenmeleri fayda değil zarar veriyor. gereksiz acımalar, bi bebek sevsen allah sana da versin demeler..iyi niyetliler evet ama gereksiz sorular, konuşmalar..

Yaklasik 2 senelik evliyim. Fakat bebegimiz olmadi henuz. Bu ay hsg filmi cekilcek insallah. Bugune kadar kimseye bebegimiz olmuyo vs demedik..

Ne esim ne de ben bebegimizin olmadigini ailelerimize soylemedik. Henuz bebek dusunmuyoruz diyerek gecistirdik hep. Tedavi surecinde disardan baski olsun istemedik bide o strese girmek istemiyoruz..

Ama su 3 gundur gozumden yas eksilmez oldu. Telefonda annemle konusuyorum su hamileymis artik sizde yapin diyo.. Arkadasimla konusuyorum(o da 3 aylik hamile) annelik cok guzel bi duygu sende bebek yap diyo. Kayinvalidemle konusuyorum artik torun isteriz diyo. Biliyorum onlarin hicbiseyden haberi yok o yuzden boyle davraniyolar..

Ama yoruldum artik. Belki en bastan soyleseydim destek olurlardi diyorum. Sonra dusunuyorum iyiki soylememisim sessiz sedasiz kafamiz rahat tedavimiz bitsin diyorum..

Ama psikolojik olarak cok yoruldum. Insallah hsg filmimde sknti cikmaz tez zamanda bebegimiz gelir. Lutfen benim icin dua edin bebegim bian once gelsin :KK200:
Ben söylemiştim sonra pişman oldum söyleme :(

İnsallah bebegin saglikli bi sekilde olur canim. Benim hic bebegim olmicak ama olsun boylesi hayirliymis demek ki :)

cnmm ins en kısa zmnda olur. stres yapma. Sabır ve dua ile.. Bide esinin dna sperm hasarına baktır kaan aydos öneririm

Bence de söylememeniz iyi olmuş. Çoğu kişi yüzünüze üzülmüyormuş gibi yapıp arkadan konuşup anlatırdı birilerine.

İnşallah tez zamanda hayırlı evladınız olur, strese girmeyin :)

İnş hemencicik bir bebişin olur. Bence iyiki söylememişsin. Millet çok konuşuyo... Sonra yayılacak her seferinde bu sefer oldumu inş olur muhabbeti.... Bu da çok sıkacak seni.

Ben yaklaşık 5 yıl çocuk yapmadım. Ama gerçekten biz düşünmedik. Sonra da rabbim uğraştırmadı çok şükür... Ama Toplum içinde olmuyo mu diyenler, anneme "belki de olmuyo da size söylemiyor" diyenler oldu... Düşününce hala sinirleniyorum.

aynı seyleri bende yasıyorum canım emin ol söylememek en iyisi ben en basından beri ne kadar hevesli oldumu ne kadar istedimi belli ettimki 1 olmadı 2 olmadı derken iş uzadı iş uzadıkca konusmalar çogaldı simdi diyorm keske bu kadr belli etmesiydim isin basında bende ekimn 3 ünde hsg çektirdim ilk ay olmadı bu ay insallah olur diyorum. evet yalnız hissedebilirsin dertleşmek isteyebilirsin belki bu kisi kendi annen ve varsa kız kardeslerin ablan filn olsun ya da en yakın dostun.

Bende iki yıllık evliyim sürekli bekliyorm
Başarısız tüp bebek tedavim ardından öğrenmeyen kalmadı. söylememekle ii yapmışın canım. öyle iyi anlıyorum ki seni. etrafımdakiler ve arkadaşlarımn sürekli hamilelik haberini alıyorum elbetteki kçtü kıskançlık yapmıyorum ama çok üzülüyorm içim yanıo. rabbim isteyen herkese içinde sana bana sağlıklı sıhatli hayrlı evlatlar bağışlasın....

Bu konuları çok da düşünmemek lazım. Benim de çocuğumun olmayacağı söylendi başka sebeplerden gittiğim kadın doğumcular tarafından. Tüp bebekle şansımın çok yüksek olduğu belirtildi. Zaten ben de bi 4-5 sene daha planlamıyordum. Hiç de umursamadım. Kaza sonucu bebeğim oldu.
Stres yaparsanız iyice zor... Takmayın kimseyi. Falancanın kızı hamile diye sizin de mi hamile olmanız gerekiyor? Sidik yarışı mı bu? Ayrıca 2 yıllık evlilikte bebek olmaması çok normal bence.

Yaptırdım kist yok hiçbir sorun yok eşimin de belirgin bi sorunu yok yanlız bnm rahim tersmis ondada bütün doktorlar engel değil solak ve sağlak olmak gibi bisey dediler ama ben artık ona veriyorum sebep yok çünkü oyuzden Allah ne zmn verirse o zmn olur vücuduma yok yere hormon yüklemeleri yapmak istemiyorum ztn hassas bi bunyem var olursa olur ben pek takilmiyorum da esim çok istiyo ona üzülüyorum bir yıla yaklasioz bakalım nolcak...

benimde rahmim ters,bebek sahibi olup olmamanin onunla zerre alakasi yok,sadece adetlerin agrili gecer.
3 hamileligim oldu,1 tanesi kayipla sonuclandi.
arkadan sarilarak beraberlik pozisyonu denesin esin,bu sekilde ters rahime daha kolay sperm ulasir,benim doktorum sadece bunu tavsiye etmisti.

benimde rahmim ters,bebek sahibi olup olmamanin onunla zerre alakasi yok,sadece adetlerin agrili gecer.
3 hamileligim oldu,1 tanesi kayipla sonuclandi.
arkadan sarilarak beraberlik pozisyonu denesin esin,bu sekilde ters rahime daha kolay sperm ulasir,benim doktorum sadece bunu tavsiye etmisti.
Verdiğin bilgi için çok teşekkürler peki geç mi hamile kalmistin yoksa hemenmi

Bence en guzelini yapmissin.
Simdi sana" cocuk yapin" diye diretiyorlarya?
Eger cocugunun olmadigini soylersen " su ot iyiymis onu ic, su doktor iyiymis ona git, sorun sende galiba, sorun kimde? sen kucukken hic corap giymezdin ayagin ciplak gezerdin, bak ondan oldu( annelerin sozu), sorun esinde galiba, bosanmayi dusunuyomsun?(seni dusunen "iyi niyetli" dostlarin) ..." boyle uzar bu.
Simdilik sadece " cocuk yap" desinler sende dusunmuyoruz diye gecistir konuyu. Bu kdr.

:KK9:Cok iyi anlamissiniz ,cidden bu sorularla ugrasmaktansa hic soylemeyim daha iyi diyorum bende :)

Bende iki yıllık evliyim sürekli bekliyorm
Başarısız tüp bebek tedavim ardından öğrenmeyen kalmadı. söylememekle ii yapmışın canım. öyle iyi anlıyorum ki seni. etrafımdakiler ve arkadaşlarımn sürekli hamilelik haberini alıyorum elbetteki kçtü kıskançlık yapmıyorum ama çok üzülüyorm içim yanıo. rabbim isteyen herkese içinde sana bana sağlıklı sıhatli hayrlı evlatlar bağışlasın....

Benimde bu aralar etrafimda 6 tane hamile var. Ben duymasam baskalari soyluyo falanca hamileymis filanca hamileymis. Hep de ayni donem evlendigim kisiler. Kiskanmiyorum sadece ozeniyorum. Rabbim nasip eyler insallah tez zamanda bizlere :)

İnş hemencicik bir bebişin olur. Bence iyiki söylememişsin. Millet çok konuşuyo... Sonra yayılacak her seferinde bu sefer oldumu inş olur muhabbeti.... Bu da çok sıkacak seni.

Ben yaklaşık 5 yıl çocuk yapmadım. Ama gerçekten biz düşünmedik. Sonra da rabbim uğraştırmadı çok şükür... Ama Toplum içinde olmuyo mu diyenler, anneme "belki de olmuyo da size söylemiyor" diyenler oldu... Düşününce hala sinirleniyorum.

Evet evet annem de bana aynisini dedi. Siz dusunmuyosunuz ama millet olmuyo diye dusunuyo dedi. Millet cok merakli boyle konulara. Artik nefret ediyorum dusuncesiz bos muhabbet yapan insanlardan

Seni okdarr iyi anliyorumkii peki esin gittimi doktora bizimde olmuyor biz zaman kaybetmedik hemen doktora gttik ve esimde sperm azligi cikti simdi tedavi asamasindayiz allahim bizede nasip eder insallahh hayirli saglikli bebislerr nasrettin hoca bana damdan duseni getirin demis ya cok dogru insan basina gelince anliyor bekarken cocugu olmayan ciftleri farketmezdm bile niye cocuklari yok acaba istiyorlarmi da olmuyo bunlar hicc aklima gelmezdi ama simdi basima gelince anladim ki cook zormuss allahim kimseyi evlat hasretiyle sinamasin

Bekarken bende cocugu olmayanlara acaba niye olmazki derdim. Evlenince hemen hamile kalivercekmisim sanardim. Megersem oyle olmuyomus o isler. Basa gelince anliyo insan. Biz cok zaman kaybettik. 1 sene dolsun diye bekledik. Bu ay tam anlamiyla butun testlerimiz yapilacak. Hayirlisiyla insallah gelir nasiplerimiz bian once :)

Heh iste herkes bisey soyleyecek ve daha fazla strese giricem diye korkuyorum :)
Yaa ben tam tersi çocuğum olmuyor diye yalan söylüyordum.(üçüncü olmuyor diye halbuki istemiyordum korunuyordum)
Hakkaten öyle bir vah vah bakışı yapıyorlar ki; içimden gülsemmi ağlasammı bilemez duruma geliyordum. Sinir bozucu bi sey.

Gerçekten sizinki çok zor bir durum.
Allah beni yalan söylediğim için affetsin ama sizinki de bir çeşit yalan yani ;)

Lutfen kafanıza takmayın. Siz üzülmedikçe kimse sizi üzemez. Etkilenmeyin kimseden.
Özellikle annenize kızdım ben.
Nasıl bir çevre baskısıymış arkadaş.
İnsan annesiyle bile paylaşamıyor.

Verdiğin bilgi için çok teşekkürler peki geç mi hamile kalmistin yoksa hemenmi

ilk hamileligim 3. denemede oldu,oglumu saglikla kucagima aldim sukurler olsun.
ikinci hamileligim ilk denemede oldu ama dusukle sonuclandi malesef.
suan hamileyim,Allah nasip ederse 1 ay sonra dogumum var insallah,bunu da dusuk yaptiktan 2 ay sonra Allah nasip etti cok sukur.
esinin sperm kalitesinde bi sorun yoksa ve sen normal duzende adet gorup yumurtluyorsan Allahin izniyle hamile kalirsin,stres yapmamaya calis.
ben kur filan denedigim aylar hep husran oldu,hamileliklerimden bikac ay once hep biraz kilo aldim isteyerek ama ceviz findik fistik yiyerek,o donemlerde kaliteli yumurtam oldugunu akintimdan anlardim.
guzel besleyici seyler ye,guzel yaglar tuket,cevizde findikta ay cekirdeginde olan yaglar kaliteli yag,folik asidini ihmal etme.

Yaa ben tam tersi çocuğum olmuyor diye yalan söylüyordum.(üçüncü olmuyor diye halbuki istemiyordum korunuyordum)
Hakkaten öyle bir vah vah bakışı yapıyorlar ki; içimden gülsemmi ağlasammı bilemez duruma geliyordum. Sinir bozucu bi sey.

Gerçekten sizinki çok zor bir durum.
Allah beni yalan söylediğim için affetsin ama sizinki de bir çeşit yalan yani :KK66:

Lutfen kafanıza takmayın. Siz üzülmedikçe kimse sizi üzemez. Etkilenmeyin kimseden.
Özellikle annenize kızdım ben.
Nasıl bir çevre baskısıymış arkadaş.
İnsan annesiyle bile paylaşamıyor.

Annem kafasina toz dusse takan biri. Esim sagolsun en buyuk destegim. Iyikide kimseye soylememisim en basindan cocuk dusunuyoruz diye :/

[/QUOTE

Soyle bi kısa film geçim sana

Sorun sende mi kocanda mi .
Hsg çektin mi
Ee doktor be diyor
Yaşta geciyo
Bak şu doktor çok iyi
Canım gittin mi bahsettiğim doktora
Tüp bebek yap bence
Aşılama denediniz mi
Hangi doktora gidiyorsun
Kesin kocasinda problem
Bak bir tane hoca var bi üç kesin o ay hamilsin