• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan söyleyeceğim. Vicdanen çok rahatsızım.

Gecen hafta cöplükte kadin cesedi, daha dogrusu parcalari bulundu okumadiniz mi?? Sevgilisi yapmis, evde sopayla vura vura öldürmüs, parcalayip her gece normal cöp atar gibi götürüp bir köseye birakmis. Birak kadini erkegi cocuklara bile acimiyorlar artik. Ben de eminim herseyi göze alip gideceksiniz de olan geride kalana oluyor. Böyle haberleri okumayayim diyorum ama bir degil iki degil heryerde.

Canim bak 10 yillik evliyim iki cocugum var. Üniversite zamaninda biz de yaptik. Yatili kagitlarina sahte imzalar atip hafta sonu grup halinde tatillere gittik. Simdi düsünüyorum da yapmasam daha iyiymis. Yakalanmis olsaydim okul hayatim bile bitebilirdi. Annem babam zor sartlarda beni oraya okumaya göndermis 4 kardesiz hepimiz de ögrenciyiz, basima birsey gelirmi diye gram düsünmemisim. Bak 40 yasindayim hala anneme itiraf edemem bunlari.

Kadin erkek iliskilerinde cok sey degisti ama degismeyen tek sey var ki, genc bir kiz kendisini ayagina cagiran erkege asla gitmemeli. Erkek arkadasim evde kaliyordu ben yurtta. Sehir merkezine giden bütün ulasim araclari evine cok yakin yerden kalkardi. Yine de bir gün bile bana sen cik gel burdan gideriz demedi. Gelirdi efendi gibi beni alir, gezer tozardik geri yurdun kapisina kadar birakirdi. Gencsiniz baska erkek mi yok? Üyelerin tecrübelerine kulak verin. Ne derse desin gitmeyin. Ölüyorum son günüm dese bile gitmeyin. Allah biliyor bunu erkek kardeslerim bile yapsa acarim agzimi yumarim gözümü. 2+2, bir kizi baska bir ile ayagina cagiran, gelmezsen de böyle söyle olur diyen bir erkegin derdi ask mesk degildir. Seven erkek sakinir, basina bir kötülük gelsin istemez, herseyden herkesten korumak ister.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Sen gel, gelmezsen şöylr olur böyle olur demiyor. Hiç demedi. Allah var hiç zorlamadı da beni. Kaç aydır konuşuyoruz. Hiç görüşmedik. Sadece pürüzler çoğalmaya başladığı için ben de sıkıldım. Size, onu anlatmaya çalışıyorum. O burada olmadıkça kendisini benim ifade etmem imkansız. Abla, siz de dinleseniz hak verirsiniz ona, şu anda buraya gelememe konusunda. Çok istiyorum görüşmeyi. Yalan söyleyeceğim için korkuyorum, üzülüyorum. Sizin yazdıklarınızdan dolayı huzursuz oldum. Bana kötü bir şey yapmayacağını biliyorum ama yine de ihtimalleri düşünmek lazım.

Birisi 'gözün kara' dedi. Ben de bilmiyorum belki de dediğiniz gibi öyleyimdir dedim. Israrla böyleyim demiyorum.

gözü kara olmak iyi bir şey değil zaten. hayat yerden yere vurur pişmanlık duysan da iş işten geçmiş olur. bu kadar insanın söylediğine bir kulak ver. iptal et gitme. o gelsin. internetten tanıştığın birine asla ilk aşamada bu kadar güvenilmez. hem bak o da gelme benim gelmem lazım falan demiş. aranız da bozulmaz yani bunun için. zaten böyle bir sebepten bozulacaksa da haketmiyordur seni.

Konuştuğum çocukla daha önce hiç görüşmedik. Onun, şu anda yanıma gelme şansı yok. Kışta geleceğine dair söz verdi. Ben yanına gideceğim Ekim ayında. Gideceğim yer baya uzak. Ve ben aileme 'arkadaşımın yanına gidiyorum' diye yalan söyleyerek gideceğim. Vicdanım çok rahatsız. Onu görmeyi çok istiyorum ama aileme yalan söylediğim için de çok huzursuzum. Bir de annem gitmemi istemiyor. Babam bana destek çıkıyor. Onlara yalan söylüyor olduğum için kendimi çok kötü hissediyorum. Onunla görüşmemiz lazım artık. Çünkü birbirimizi görmedikçe gerçekten problemler büyümeye başlıyor. O sıkılıyor, ben sıkılıyorum. Ne yapacağım? Çok karışığım.

Gittiğin yerde kiminle kalacaksın? Bu daha önemli. Ayrıca orada başına bir şey gelse ailen seni arkadaşında bilmeyecek mi? Biraz cesaret isteyen bir hareket açıkçası.. :/

arkadaslar burda ilk o gelsin ilk sen gitme dyen arkadaşlara birsey sormak istyrm. srun gerckten ilk buluşma hangi tarafın gelip gtmesi miP bi arkadasımız adamın kendini subay olarak tanıtmasından kadını dolandırmasndan bahsetti. bu haberi grmussunuzdr belki. ilk adam kızla buluştu geldi. adam kadının memur olduğu yere kaddr gelp arkadşlaryla tanıştı bi kaç buluşmadan sonra kız adamın yanına gitti ve aem onlarca insanın içinde üniformalı seklde blnde sahte silahla evlenme teklifi . snra da bi mktar parayı alıp kayboldu.
demek istedim su ki bazı arkadşlr durumu ilk buluşmada yok kız gtmez seni kolay biri olark alglr, yok bilmem ne falan demissiniz. olayın boyutunu degtrmssiniz ya iyice. yukrda da söledm gbi bunun ilkk buluşma ne bileyim kızın ilk gtmesi vs hiç alakası yokkk. gryrz onlrca sevgili vahsetlerini haberlerde. allah korusun allah şeytana uydurmasın ama onların hepsi ilk buluşma mı olyr. ya da netten tanısan insanlar mı hepsi.. tabi ki de değil. insan seytana uyarsa afedersiniz kanında geninde bozkluk varsa son buluşmada da her fenalığı yapabilirr.
ben konu sahibi kardesimize burda "KESİNLİKLE GİT FALAN DEMYRUM ASLA. ONUN DÜŞÜNCLERİ DE SAVUNMUYORUM DOĞRULAMAIYORUM" .bnm söylemek istedimi umarm anlatablmisimdr.
ne demek istediğinizi yazım şeklinden dolayı pek anlayamadım ama evet elbette her insan bir olmuyor iyisi çıkar kötüsü çıkar. ben karakterinden eminse buluşsun demek istedim.

gözü kara olmak iyi bir şey değil zaten. hayat yerden yere vurur pişmanlık duysan da iş işten geçmiş olur. bu kadar insanın söylediğine bir kulak ver. iptal et gitme. o gelsin. internetten tanıştığın birine asla ilk aşamada bu kadar güvenilmez. hem bak o da gelme benim gelmem lazım falan demiş. aranız da bozulmaz yani bunun için. zaten böyle bir sebepten bozulacaksa da haketmiyordur seni.

Evet. Ben onunla bu konuda tartışmıştım. O da 'Ben erkeğim benim gelmem lazım ilk önce tabi ki ama durumu da biliyorsun' demişti. Gelmiyorum, desem ısrar etmez ama bir şeyler çatırdamaya başladı. Kışa kadar duramayız ikimiz de.

Gittiğin yerde kiminle kalacaksın? Bu daha önemli. Ayrıca orada başına bir şey gelse ailen seni arkadaşında bilmeyecek mi? Biraz cesaret isteyen bir hareket açıkçası.. :/

Onunla kalacam. Ailem arkadaşımda bilecek. :(

Konuştuğum çocukla daha önce hiç görüşmedik. Onun, şu anda yanıma gelme şansı yok. Kışta geleceğine dair söz verdi. Ben yanına gideceğim Ekim ayında. Gideceğim yer baya uzak. Ve ben aileme 'arkadaşımın yanına gidiyorum' diye yalan söyleyerek gideceğim. Vicdanım çok rahatsız. Onu görmeyi çok istiyorum ama aileme yalan söylediğim için de çok huzursuzum. Bir de annem gitmemi istemiyor. Babam bana destek çıkıyor. Onlara yalan söylüyor olduğum için kendimi çok kötü hissediyorum. Onunla görüşmemiz lazım artık. Çünkü birbirimizi görmedikçe gerçekten problemler büyümeye başlıyor. O sıkılıyor, ben sıkılıyorum. Ne yapacağım? Çok karışığım.
Tanıdığın güvendiğin yüz yüze görüştüğün biri olsa tamam diyeceğim. Sonuçta sevgili iken biz de geçtik o yollardan. Ama ne kadar konuşursan konuş ilk görüşmede sen gitme hem ağırlığını ortaya koymuş olursun hem de tehlikeli. Türkiyede yaşıyoruz her gün yeni bir kadın cinayetine uyanıyoruz bana olmaz dememeli.

Onunla kalacam. Ailem arkadaşımda bilecek. :KK43:

Güzelim bak yetişkin insansın kimse sana karışamaz. Ama diyeceğim tek kelime "gitme". Bak neler neler duyuyoruz hem de öyle okumuş çalışan kadınlar öyle tuzaklara düşüyor ki. Ortak bir yer belirleyin ya da gitsen bile orda öğretmen evidir polis evidir öyle bi yerde kal. Olmadı kıy paraya otelde kal ama evinde kalma. Evine de gitme. Hatta bence o memlekete de gitme. Korkuttun beni :(

Evet. Ben onunla bu konuda tartışmıştım. O da 'Ben erkeğim benim gelmem lazım ilk önce tabi ki ama durumu da biliyorsun' demişti. Gelmiyorum, desem ısrar etmez ama bir şeyler çatırdamaya başladı. Kışa kadar duramayız ikimiz de.

o zaman rapor alıp o gelebilir en kötü ihtimal izin alamıyorsa. gündüz bi yerlerde oturur yemek yersiniz sohbet eder halledersiniz sıkıntılı konuları. ayrıca yollara mı düşmen lazım hiç görmediğin biri için sırf sıkıntı var diye. soğukkanlı olmaya çalış. o senin kadar sıkıntıya düşmemiş belli ki o çatırtılar için. isteyen adam her türlü gelir. sen çok iyi niyetlisin belliki.

Vala canim bende sosyal medyada tanistim esimle 1hafta konustuk baktim hoop mersine geldi dedi senle degil ananla abilerinle gorusecem seni aldigimda hep gorecem zaten dedi. Ben sok oldum tam guvenmiyordum bile o istanblda ben mersinde anneme soyledim annem gelsin bakim dedi bize geldi annemle konustular ben kizinizn resmini gordugum an iste bu benim karim dedim dedi ben sereni alacam dedi :) 1ay sonra nisanlandk zaten 1yildrda evliyiz istanbula gelin geldim Allahima.binlerce sukurler olsun kii onunla evlenmisim. Sen gideceksin bide kalacaksn onunla bence bu cok yanlis. Her insan bir olmaya biliyor o yuzden sen gitme eger niyeti ciddiyse gelsin babanla konussun once.

Sen gel, gelmezsen şöylr olur böyle olur demiyor. Hiç demedi. Allah var hiç zorlamadı da beni. Kaç aydır konuşuyoruz. Hiç görüşmedik. Sadece pürüzler çoğalmaya başladığı için ben de sıkıldım. Size, onu anlatmaya çalışıyorum. O burada olmadıkça kendisini benim ifade etmem imkansız. Abla, siz de dinleseniz hak verirsiniz ona, şu anda buraya gelememe konusunda. Çok istiyorum görüşmeyi. Yalan söyleyeceğim için korkuyorum, üzülüyorum. Sizin yazdıklarınızdan dolayı huzursuz oldum. Bana kötü bir şey yapmayacağını biliyorum ama yine de ihtimalleri düşünmek lazım.
Anne Babadan gızlı iş olmaz daha bırde yalan soyleyıp gıdıceksın basına bır sey gelse aılen senı nerde arayıp bulacak ...

git tabi kimse karışamaz. ama sonra kayıp aranıyor diye fotonu sosyal medyadan paylaşırız.

Konu sahibinin basina bir is gelirse kac kisi uzulur merak ettim??

Anne babasi bile boyle birsey yaptigi icin uzulmekten once kizarrr

anne babana, hatta kimseye yalan soyleme.. hem niye sen gidiyosun? problem cikmasini dusunuyosa, onemsiyosa o gelsin..
ayrica bu kisiye ne kadar guveniyosun? anan babasini bile ezdi benim icin, dedirtme..

hele bu zamanda nasıl bi cesaret bu:KK64:
Allah muhafaza insan kendi eşine dosuna güvenezken senin kalkıştığın durum hiç doğru değil bence,
şahsi tavsiyem sakın ola gitmeyin özelliklede ailenizin haberi yokken..

Ondan bana herhangi bir zarar geleceğine inanmıyorum. Onunla ilgili içimde herhangi bir kuşku, korku yok. O konuda bir huzursuzluk hissetmiyorum. Zarar vermeyeceğini biliyorum. Benim için en büyük sıkıntı 'yalan'... İçimi huzursuz eden bu. Çünkü dediğiniz gibi yola gidiyorum. Ondan bir şey gelmeyecek olsa bile bana yolda ne olur ne olmaz bilinmez ve ayrıca bir şey olduğu takdirde yanına gideceğimi düşündükleri arkadaşımın da huzuru bozulabilir. Hepsini çok iyi düşünmeye çalışıyorum.

Sakın gitme Hemde başka ile. Benim kuzenim gece 3 de gezmelerden dönerken kaza yaptı babasına 11 dedi,tutanakta gece 3 yazıyor aman Allah kourusun dunyanın binbir türlü hali var. Duyarlar sonra ömür boyu sana güvenmezler sen mahvolursun hep yalancı durumuna düşersin.çok isterse kendi gelsin erkek adam.. Ki ben arkadaşının yerinde de olmak istemezdm onu da bu yalan ortak ediceksin. Bana yapılmasını ıstemem asla..

Zaten herkes herkese güveniyor bakarsan, yıllarca dayak yiyip aldatılıp hala "ama beni sevdiğini biliyorum" diyen kadınların sayısı hayli fazla.
Ben de internetten tanıştığım adamın yanına yalan söyleyerek gittim ama bu koşullarda değil.
Öncelikle kendisi geldi bir kaç kere, tanıdım, çevresini tanıdım ve o şekilde gittim.
İnsan önce bir bakar; gitmezsem ne kaybederim? Gidersem ve başıma bir şey gelirse ne kaybederim? hangi kaybı önemsemiyorsanız ona göre yolunuzu çizersiniz.

Back
X