Yalan söyleyenin kaynanası ölsün mü ? sözü beni çok kızdırdı..

cansubeauty

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
993
1
0
- Yurtdışı
kizlar size birsey soracagim. bugün evli bir tanidik bana internetten ev esaglarinin resimlerini cekmis onlari gösterdi. ve bende cok beyendim eflatun crem rengiydi esalar. cok beyendim güle güle kullan falan dedim. gercekten beyendinmi dedi, bende evet cok beyendim gercekten cok hos dedim.
güldü ve "yalan söyliyenin kaynanasi ölsün mü" demezmi bana ! okadar cok sinirlendimki, bir anda agzimdam nebicim konusuyorsun sen allah korusun haddini bil dedim:26: öyle diyecegine gercektenmi gercektenmi dogru söyle de diyebilirdi!
size danismaya karar verdim, böyle birsey söyliyenin niyeti nedir sizce? yoksa laf mi sokmak niyeti ? yani ne olabilir?? okadar cok sinirlendimki bence bu kizin agzinin ayari yok ve ailesinden saygi ahlak dersi almamis. ben korkarim böyle birsey demeye yukarda allah var. nasil birden insan böyle birsey diyebilir? allah korusun yaa, belki simdi ne var bunda diyenler olur ama bana göre cok ters gercekten cok sasirdim öyle dediginde ve sinirlendim yani böyle sözler sakaya gelmez bence.. yorumlarinizi bekliyorum simdiden tskler

arkadaslar yorumlariniz icin cok tsk ediyorum, hic duymadigim icin sizlerden fikir almak istedim. kimisine konum cok sacma gelmis olabilir ama fikir almak istedim. bana göre yine saygisizca birsey ve herzaman saskina dönecegim bir cümle.. acikcasi bana görede ahlakla ilgisi cok var. herkezin görüsü düsüncesi kendine :) hepinize tsk ediyorum verdiginiz yorumlar icin. herkezin yorumuna saygi duyuyorum. sanirim biraz fazla sinirlenmissim, oda kaynanami cok sevdigim icim sanirim. söz konusu kaynanam olunca akan sular duruyor bende

Son düzenleyen: Moderatör:
laf icabı denır bu..bende kaynanamı severım..evlenelı 3 yıl oldu 5 yada 6 kere duymusumdur..bence deyım olarak kullanmıstır..olmesını ıstedıgınden veya senı kıskandıgından dolayı oldugunu sanmam

ya olabilir tabiki ama bana göre kullanilmaz yani, böyle bir lafin oldugunu bile bilmiyordum ta ki duyana kadar.. ters geldi acikcasi bana hayata böyle birsey lafin gelisi bilene olsa söylemem...yorumun icin tskler

samımıysenız saka nıyetıne yapmıs olabılır bu soz aranızdakı mesafeye baglı bnce.deyım olarak denır ya genelde yalan soleyenın .... olsun mu dıye..o anlamdadır muhtemelen ama sız tanıdıgnız ıcın o kısıyı az cok anlarsınız nıyetını..

Ben de bir artniyet göremedim bu cümle de.
Kullanılan bir cümledir genelde.
Sizi niye kıskansın ki.

Şaka yapmış.Bugün pazarda bağırıyordu pazarcılar "tezgaha bakmayanın kaynanası ölsün" diye..
Tamam şık bir laf değil saçma bir deyim ben de kullanmam ama ahlak kalmamış türünde ithamlara da gerek yok bence.

hadi şaka kaldıramıyorsunuz heralde dicemde kıskançlıkla ne ilgisi var çözemedim..

bende aynrkadaşlara katılıyorum
çok hoş bir laf olmayabilir ama ahlaksızlıkla bağdaştıracak kadar da değil
hele kıskançlıkla hiç değil

ailesinin sucu ne bacim, hem ahlakla ne alakasi var ?
genelde söylenilen bi laf.. neden bu kadar büyüttün :44:
ayrica bu lafin altinda kiskanclik aramanada bi anlam veremedim

lafın gelişi denen bişeydir o demeyle kimse ölmez çok abartıyosun hemde çok bu kimsenin terbiyesizliği anlamına gelmez sadece senin fazla alınmanla alakalı

samimiyetten kullanılır bu tarz cümleler bence bu cümlede bir art niyet yok daha öncede duydum bu cümleyi espiri mahiyetinde kullanılır

ahlaki sınırları zorlayacak bir kelime göremedim ben.
ahlak değerleri ne kadar hafif cümlelerle tartışılır oldu.

bende digerlerine katiliyorum bu laf kaliptir ve bi cok insan kullanir art niyet oldugunu kesinlikle dusunmedim bu arada karsin en unlu lafidir AY KAYNANAN OLSUN EMIII derler

görgüsüzce bir söz olduğu doğru. kayınvalidenizle ilgili bu sözü kaldıramayacak kadar onu seviyor olmanız çok hoş. darısı başıma İnşallah. olaya baktığım nokta budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…