Yalan söylüyor değil mi?

Azer1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2021
7
3
1
Eşimle 1haftadir küsüm konuşmuyorum.Alkol alan arkadaşları var tamam seslenmiyirum gidiyor geliyor içmiyorum diyor onada eyvallah ama eve vakit ayirmayipta arkadaşları ile gece 12ye kadar kalıyor çocuklar haliyle üzülüyor.Tq ki bugüne kadar seslenmedim.İcmiyorsan ne işin var dedim iki güne bir gidilmezki annemde kalacağım demiştim ona sonra düşündüm eve geldim.Oda bende annemde kalırım demişti.Neyse eve geldi😡 oda yemek yedi aradan zaman geçti çıkiyorum dedi gelince tartıştık.Bunun telde aramayı kaydediyor baktım o icenlerle konuşmalar silinmiş.Uykum kaçtı sabahı bekliyorum işe gitme saatini sorcamsiz ne düşünürsünüz ne yaparsınız akıl verin ne olur hiç çevremde alkol alan yok ne gibi belirtileri olur bilemiyirumda geçen yine gittiler ses kaydını dinlemiştim onda biri diyor ki o sesler ne iciyinuz mu bu da sadece var diyor sordum geçen giderken çay içeceğiz demişti yok dedi yemin et dedim etti.ne yapayım

İçkilerin çoğu (ki erkek erkeğe içilen içkileri de düşününce) kokar. Yani kokusunu eve geldiğinde bile alırsınız. Ya da çakır keyif olabilir vs.
Bence ana sorun evine, size zaman ayırmaması. Bu konuyu düzgün bir şekilde konuştunuz mu daha önce?

İçkilerin çoğu (ki erkek erkeğe içilen içkileri de düşününce) kokar. Yani kokusunu eve geldiğinde bile alırsınız. Ya da çakır keyif olabilir vs.
Bence ana sorun evine, size zaman ayırmaması. Bu konuyu düzgün bir şekilde konuştunuz mu daha önce?
Çakır keyif ne demek onu bilmiyorum.
Evet konuşmaya çalıştım ama cevabı ilgileniyorum ya dedi sonu tartışmaya gidiyordu çocuklar duymasın diye uzatmadım

bu sorunu hep mi yaşıyorsunuz yoksa yeni yeni mi başladı?

ben çocuklarına gereken sevgi ve ilgiyi vermeyip, yalnızca maddi açıdan ihtiyaçlarını karşılayıp (hoş çoğu onu da yapmıyor) bir kenara çekilen erkeklere baba diyemiyorum.

adam kendi çocuklarının boynunu bükmesine sebep olup bir de buna üzülmüyorsa siz ne yapsanız da boş...

çocuklarıyla ilişkisi nasıl normalde? evdeki sorumluluklarını yerine getirir mi?

eğer bağımlı değilse,çok geç olmadan önünü almak lazım. önce konuşun, sakince anlatın,sonunun kötü olabileceğini söyleyin.

yeni yeni huy edindiyse,sebebini sorun,bir problemin,kafaya taktığın bir şey mi var diyin .

gerekirse aile terapistine gidin. yine olmazsa bir aile büyüğü konuşsun, uyarsın.

yine sallamazsa uğraşmayın, sanki zorla evlendiniz,zorla çocuk yaptınız.

kendi haline bırakın ne yapıyorsa yapsın. alkol bağımlılığı boşanma sebebidir benim gözümde. ha adam bırakmak için uğraşır,siz bunu görüyorsunuzdur,orası ayrı.

ama halinden memnunsa, kahrını asla çekmeyin.

çalışıyor musunuz?

Çakır keyif ne demek onu bilmiyorum.
Evet konuşmaya çalıştım ama cevabı ilgileniyorum ya dedi sonu tartışmaya gidiyordu çocuklar duymasın diye uzatmadım
Yani içki yüzünden oluşan yarı sarhoş olma durumudur çakırkeyif. Ama kokusundan dahi anlarsınız içip içmediğini.
İçki, aile ihmal etme edilmeye başlandığında, bağımlılığa dönüştüğünde ciddi bir sorun.

Ben sakince karşınıza alıp konuşmanızdan yanayım öncelikle. Ama tartışma mantığından uzak durmalısınız. Ve mümkünse bunu o içkiliyken yapmayın.

bu sorunu hep mi yaşıyorsunuz yoksa yeni yeni mi başladı?

ben çocuklarına gereken sevgi ve ilgiyi vermeyip, yalnızca maddi açıdan ihtiyaçlarını karşılayıp (hoş çoğu onu da yapmıyor) bir kenara çekilen erkeklere baba diyemiyorum.

adam kendi çocuklarının boynunu bükmesine sebep olup bir de buna üzülmüyorsa siz ne yapsanız da boş...

çocuklarıyla ilişkisi nasıl normalde? evdeki sorumluluklarını yerine getirir mi?

eğer bağımlı değilse,çok geç olmadan önünü almak lazım. önce konuşun, sakince anlatın,sonunun kötü olabileceğini söyleyin.

yeni yeni huy edindiyse,sebebini sorun,bir problemin,kafaya taktığın bir şey mi var diyin .

gerekirse aile terapistine gidin. yine olmazsa bir aile büyüğü konuşsun, uyarsın.

yine sallamazsa uğraşmayın, sanki zorla evlendiniz,zorla çocuk yaptınız.

kendi haline bırakın ne yapıyorsa yapsın. alkol bağımlılığı boşanma sebebidir benim gözümde. ha adam bırakmak için uğraşır,siz bunu görüyorsunuzdur,orası ayrı.

ama halinden memnunsa, kahrını asla çekmeyin.

çalışıyor musunuz?
Yaklaşık 7aydir ama bu gitmeler bu ay fazlalaştı aynen dediğiniz gibi maddi açıdan sadece istediklerini almak eve ekmekgetirmeyi baba sanıyor bunu da dile getirdim böyle sanıyorsun galiba çocuğun ayağındaki ayakkabı artık giyilemez hale geldi ben demesem bayram yaklasiyir olmasa almayacaksın dedim suçlu ben oldum söyleseydin ya dedi.cocuklarla pek ilgilendiğini söyleyemem çünkü elinde bir telefon televizyon karşısında çocukları ne Bir yere götürür ne de bir vakit geçirir.ama sorduğumda ilgileniyorum ya öptüm ya der Ben kendimden geçtim. kendimden biliyirum çocuk ne olacak evde babadan sevgi görmeyince başka erkeklerlerden bekleyecek arayacak

Adamin üzerinde dinleme cihazı mi var ?
Nasil kayıt aldın gitti yerdeki konusmalarini ?
Alkolik olduğuna dair endişe mi taşıyorsun?
Ayrıca geçmişi siiliyorsa,akşam geç saatlere kadar gelmiyorsa,ilgisini ve alakasını kaybetmiş ise bu bir arkadaş grubundan ziyade başka bir kadın gibi geliyor.
Tamam, 4*4'luk bir imla kuralları beklemiyoruz ama yazdıkların anlasilmiyor.En azından bana anlatımin çok karmaşık geldi.

Hayatında hiç içmemiş adam çay bardağı ile içse de anlarsın

Lakin içsin ya da içmesin konu o değil ki

Eşiniz yavaş yavaş evden kopuyor sorun bu

İçki içti ondan değil eğer içerse de bu sorundan kaynaklı

Çocuklar kaç yaşında öptüm yeter denir mi

Oyun kurun birlikte oynayın sonra her gün baba ile oynayınca arada bir gelmeyince çocuklar zaten tepki koyar

Ama 7/24 sizinle ise çocuklar ayakkabı tişört ilgilenmez

herkes yazmış, ben de ekleyeyim, içen insandan alkol kokusunu alırsınız. ama asıl sorun bu değil. çıkıp arkadaşlarıyla arada birşeyler içer, eve döner, ailesine zaman ayırır, ok.
eşiniz sizden uzaklaşıyor.
anlattıklarınıza göre ne size ne de çocuklarına zaman ayırmıyor ve dışarıda olmayı tercih ediyor.
bence içkiden önce bunun nedenini çözmelisiniz.

Belki içtiği şey içti değildir. Başka şeydir. Var dediğine göre sadece. Kaynımda öyle konuşur ama içki içmez başka şeyler içer. Sigara tarzı

Alkol alan kişi kokar, hali hareketi farklı olur az bile içmiş olsa ya daha içine kapanır ya konuşkan olur. Eve ilk geldiği anı gözlemleyebilirsiniz.

Sıkma çıklığı sizi daraltmış olabilir, orada yaşadığı meçhullük sizi daralmış olabilir.

Eşim de ben de dindar yaşamaya çalışıyoruz ancak arkadaşlarımızın yaşantıları noktasında çok müdahaleci değiliz. Özellikle onun eski arkadaşlarından bir kısmı alkol kullanıyorlar geçtiğimiz bir süreçte hepsi sık buluştu. Aralarında içen de içmeyen de var. İlk etapta rahatsız oldum sonrasında kendimi sorguladım neden rahatsızım diye, sonra dedim ki bu kadar sık olduğu için diye.

Ona neden bu kadar sık çıkıyorsun diye sormalısınız? Sizle ve çocuklarla ilgilenmekten neden kaçıyor?

Bir de dikkat edin alkol değil ama farklı kolay elde edilebilir uyuşturucu türevleri mevcut eşiniz bu şekilde bir şeyler içebilecek birisi mi?

Adamin üzerinde dinleme cihazı mi var ?
Nasil kayıt aldın gitti yerdeki konusmalarini ?
Alkolik olduğuna dair endişe mi taşıyorsun?
Ayrıca geçmişi siiliyorsa,akşam geç saatlere kadar gelmiyorsa,ilgisini ve alakasını kaybetmiş ise bu bir arkadaş grubundan ziyade başka bir kadın gibi geliyor.
Tamam, 4*4'luk bir imla kuralları beklemiyoruz ama yazdıkların anlasilmiyor.En azından bana anlatımin çok karmaşık geldi.
Hayır telefonunun ayarında var oradaki konuşmaları değil aramalarını kayıt ediyor.Alkolik değil ama içip içmediğini anlayamıyorum.Gelince uyuyor zaten

Eşimle 1haftadir küsüm konuşmuyorum.Alkol alan arkadaşları var tamam seslenmiyirum gidiyor geliyor içmiyorum diyor onada eyvallah ama eve vakit ayirmayipta arkadaşları ile gece 12ye kadar kalıyor çocuklar haliyle üzülüyor.Tq ki bugüne kadar seslenmedim.İcmiyorsan ne işin var dedim iki güne bir gidilmezki annemde kalacağım demiştim ona sonra düşündüm eve geldim.Oda bende annemde kalırım demişti.Neyse eve geldi😡 oda yemek yedi aradan zaman geçti çıkiyorum dedi gelince tartıştık.Bunun telde aramayı kaydediyor baktım o icenlerle konuşmalar silinmiş.Uykum kaçtı sabahı bekliyorum işe gitme saatini sorcamsiz ne düşünürsünüz ne yaparsınız akıl verin ne olur hiç çevremde alkol alan yok ne gibi belirtileri olur bilemiyirumda geçen yine gittiler ses kaydını dinlemiştim onda biri diyor ki o sesler ne iciyinuz mu bu da sadece var diyor sordum geçen giderken çay içeceğiz demişti yok dedi yemin et dedim etti.ne yapayım
O icenler diye ayırmak:D
Alkol alanda belirti aramak flaan:)
Nasıl bir alkol algısı var kafanızda:)
Yani siz icmesine mi karsısınız?Gece cıkmasına mı?Anlyamadım
Alkol güzellemesi yapmyacagım burda tabiki ,ama evine kendine ,ailesine maddi manevi zarar vermediği sürece,kimse kimseye alkol alıyor diye karısamazz
Eğer eve gec gelmesiyle ilgili sıkıntınız varsa alkolü ortaya sunmayın ters teper.
Ben kadın olarak esim alkol kullanmadıgı halde(cünkü namazlarını kılıyor Allah kabul etsin)arada alkol alıyorm.
Sisesini de esime actırıyorm :)Mantarlı olanları acamadıgımdan:)
Esim buna karısamaz,karısmaz.Her koyun kendi bacagından asılır cünkü.

O icenler diye ayırmak:KK70:
Alkol alanda belirti aramak flaan:)
Nasıl bir alkol algısı var kafanızda:)
Yani siz icmesine mi karsısınız?Gece cıkmasına mı?Anlyamadım
Alkol güzellemesi yapmyacagım burda tabiki ,ama evine kendine ,ailesine maddi manevi zarar vermediği sürece,kimse kimseye alkol alıyor diye karısamazz
Eğer eve gec gelmesiyle ilgili sıkıntınız varsa alkolü ortaya sunmayın ters teper.
Ben kadın olarak esim alkol kullanmadıgı halde(cünkü namazlarını kılıyor Allah kabul etsin)arada alkol alıyorm.
Sisesini de esime actırıyorm :)Mantarlı olanları acamadıgımdan:)
Esim buna karısamaz,karısmaz.Her koyun kendi bacagından asılır cünkü.
Hayır bana yalan söylüyor çay içeceğiz diyor dinlediğimde başka arkadaşıyla konuşmasında alkolmu aliyonuz diyor karşısındaki , bizimki var diyor sorduğumda alkol mu aldılar dediğimde yok dedi yemin et çocuklarının üstüne dedim yemin etti buna kızdım bilmiyormus gibi davrandım yalanini.Yoksa ben anlayışsız bir insan değilim ya beni mazur gör ben bugün arkadaşlarla takilacagim alkol alacağım yada alacaklar yanlarında gideceğim dese eyvallah ama ailesine vakit ayirmayipta hemen hemen işi bahane edip iki güne bir gidip 12de gelip onlarla vakit geçirmesine kızıyorum elbette.

Hayır bana yalan söylüyor çay içeceğiz diyor dinlediğimde başka arkadaşıyla konuşmasında alkolmu aliyonuz diyor karşısındaki , bizimki var diyor sorduğumda alkol mu aldılar dediğimde yok dedi yemin et çocuklarının üstüne dedim yemin etti buna kızdım bilmiyormus gibi davrandım yalanini.Yoksa ben anlayışsız bir insan değilim ya beni mazur gör ben bugün arkadaşlarla takilacagim alkol alacağım yada alacaklar yanlarında gideceğim dese eyvallah ama ailesine vakit ayirmayipta hemen hemen işi bahane edip iki güne bir gidip 12de gelip onlarla vakit geçirmesine kızıyorum elbette.
E belli yalan söylüyor bariz. O da yatsıya kadar sürmüş zaten yakalamışsınız. Asıl sorun bu yalanı bile bile nereye kadar? Büyür büyür dağ olur. Patlar o volkan

Hanımefendi bir konu dikkatimi çekti. Mesela eşimin alkol kullanıp kullanmadığını nasıl anlarım yada bir üyenin yazmış olduğu sigara türevi bir madde kullanıyor olabilir mesajına karşılık ne olabilir diye yazmışsınız. Belli ki bu konular hakkında çok bir bilgiye sahip değilsiniz. Bu konular ile ilgili yazılar yada videolar izlemenizi tavsiye ederim.
Narkotik maddeler ve alkol kullananlarda bariz kokular olur mesela alkol alan kişinin anason kokması veya narkotik madde kullananların fiziksel ve ruhsal durumlarında bariz değişiklikler gibi.

Konuya gelecek olursam eşinize çocuklar ile ilgili iş bölümü teklif edin. Gitmek istediğiniz yerin planını siz yapın gibi

Back
X