Tatlı Tarifi Yalancı Krem Karamel-Resimli

ablacım çok teşekkür ederima.s. de,benim anlamadığım bir şey var;diğer resimlerde karamel çok fazla,muhallebi içinde kaybolmuş gibi,benim yaptığımda ise karamel üstte bir tabaka halinde duruyor...acaba benim karamelim az mı olmuş,yoksa biraz zaman sonra eriyecek mi?daha yapalı 1 saat falan oldu da...kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:

buzdolabında durunca eriyor canım ama birkaç saat durması gerekli

Hmmm acilen yapmam lazim..ya ben emziren bi kadinim canim cekti simdi uffff.

yakında olsan gönderirdim güzelim,hem süt de yapar ne güzel :ecrin_bebek:...dolaba dizildiler boncuk gibi vallahahihoyyyt...bu tarifle 8 kase çıkardım ben,baya pratik yani...misafire falan ikram etmek için çok uygun,keşke daha önce görseymişiz...cokacimcoook
bu arada ben de emziren kadınım,bebişlerimize süt de olacak barçman abla sağol...a.s.
çilek denizin uyuyunca 15 dakikada yap canım,çok kolay oluyor valla:1hug:

Son düzenleme:
bende nihayet denedim tarifi gerçekten de çok güzel oldu çok sağolun
ancak benim başka bi derdim var karameli azcık yaktım şimdi bu leke nasıl çıkcak ki hem kaplardan hemde tencereden ((((

demiştim ancak gözümde büyütmüşüm
su koymam yeterli oldu şekerlerin çıkması için
şeker eriyip gitti su koyduğumda kaplara

Son düzenleme:
bende nihayet denedim tarifi gerçekten de çok güzel oldu çok sağolun
ancak benim başka bi derdim var karameli azcık yaktım şimdi bu leke nasıl çıkcak ki hem kaplardan hemde tencereden ((((

canım kapları ve tencereni çamaşır suyuyla beklet ancak o şekilde çıkar

karamelle ilgili bişey sorcaktım.. şekeri eritirken içine limon sıkılmıyor mu?ben öyle biliyorum da..
ya da bir iki damla limon sıksak nasıl olur ki acaba?

canım kapları ve tencereni çamaşır suyuyla beklet ancak o şekilde çıkar

çok sağolun ben sonradan kapların içine su koydum sadece o bile yeterli oldu çıkmasına ben gözümde büyütmüşüm kaydirigubbakcemile3
hatta mesajı da düzelticektim unutmuşum
çamaşır suyuna gerek bile kalmıyor zaten eriyip gidiyor hemen şeker su koyunca
tekrar teşekkürlera.s.

yaptım,şuan ters çevirmek için karamelin erimesini bekliyorum,yapalı üç saat oldu,tam erimedi daha,bazı yerler erimiş...heralde akşama anca erir..o zamana kadar bekleyelim bakalım..

canım benim anlamadığım şey bu muhallebiyi kaplara boşaltmadan önce kabı biraz ıslatıyomuyuz bide kaplara boşaltmadan yine öncesinde erittiğimiz şekerimi önce alta döküp sonra muhalleniyimi döküyoruz üzerine

hayır canım kabı ıslatmana hiç gerek yok karamelide muhallebinin üstüne üstüne muhallebide karamelde sıcakken döküyoruz buzdolabında bekleyince eriyor altta iniyor zaten

muhallebi kalıptan çıkardıktan sonra ozaman karamel üzerine dökülcek dimi yaww ay ben niye anlamadım yaaa

hayır canım baştan anlatayım muhallebini pişir kaplarına paylaştır hemen peşine karameli hazırla sıcak muhallebinin üstlerine birer kaşık karamel koy ılınınca buzdolabına koy iyice beklesin( bir gün evelden yapabilirsin) soğuyup karameli eriyince servis yapacağın zaman tabağa ters çevir umarım anlatabilmişimdir

bu muhallebinin ve karamelin fincana sıcakken dökülmüş hali...

Son düzenleme:
evveeeeet, bu da yemeye hazır hali...kızlar gerçekten deneyin..çok güzel oluyor ama karamel sevmeyenler kesinlikle beğenmcektir..ben karamel hastası olduğum için çok beğendim..teşekkürler barçman!!

süper süper süper bende karamelini böyle seviyorum biraz koyu renkli ama yanmamış onun ayarını çok iyi yapmışsın peki tadını beğendinizmi?

süper süper süper bende karamelini böyle seviyorum biraz koyu renkli ama yanmamış onun ayarını çok iyi yapmışsın peki tadını beğendinizmi?

teşekkür ederim barçman,tarif senin çünkü,ben de karameli biraz koyu seviyorum,böyle yerken karamel kokmalı.zaten bilerek biraz daha yaktım..etimekli tatlıyı da karamelli yaparım,daha güzel olur..çok beğendim gerçekten,özellikle sunumu çok hoş ve değişik..bu da tarif listeme eklendi..a.s.

bi de tarifi deneyenler genelde 8-9 tane çıktı yazmış,benim walla baya çıktı..sonuçta aynı tarif,şaşırdım yani..dur bi de resim ekliyim,bu tepsidekiler çıktı ama tepside kase de var..cokacimcoook
bu muhallebinin ve karamelin fincana sıcakken dökülmüş hali...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…