Yalancı mı???(Hostes Hanım)

melomis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
811
812
133
Öncelikle sizinle paylaşmak istediğim konu bir dert değil ama merak ettiğim bir şey. Hostes hanımlar ve bu konu ile ilgili bilgisi olanların olduğunu biliyorum burada o yüzden sormak istiyorum çünkü birkaç gün önce hosteslik ile ilgili birtakım mevzular olmuştu. Eşimle hostes bir tanıdığımız var 20 li yaşlarda. Kendisi hem yurtiçi hem yurt dışı hosteslik yaptığını söylüyor. Fakat bana saçma gelen şu ki henüz bu hosteslik okulunu ya da eğitimini tam olarak bilmiyorum. orayı bitireli bir yil bile olmadı. Daha bu meslekte yeni. Yurt dışı uçuşlara daha tecrübeli hostesler verilmiyor mu?Eşime sabah bu konunun gıybetini bayağı bir yaptım. Yurt dışı seyahatlerimizde benim uçaklarda gördüğüm hostes hanimlar hep otuzlu yaşlarda tecrübeli hosteslerdi.Hiç 20 lik hosteslere rastlamadım.belki bana denk gelmedi. Ayrıca Instagram'da resmen otu çöpü çekip paylaşan bir insan yurt dışı uçuşlarında görev yapsa hiç gittiği yerlerde bir kare bile poz çekilip koymaz mı. Sonuçta uçakta uyumuyorlar. En azından havaalanından çıkıp gittikleri otelin orada ,sokakta vs.. bir kafede bile fotoğraf yok. Hem Yurtiçi hem yurtdışı karışık uçuşları oluyormuş muş. Ya Yurtiçi görevlisindir ya yurtdışı görevlisindir. Yani mantıken düşündüğüm de öyle gibi geliyor tam bilmiyorum bu işleri. O yüzden bilenlere soruyorum. Bu kızın ikide bir yurt dışına gidiyorum bilmem ne diye söylediği şeyler yalan mı. Gerçi yalansa da kendine yalan yapar ama yine de bizi keriz yerine koyup saçma sapan hava attığında lafı ağzına vermek için emin olmak istedim...

Valla benim hostes arkadasim var 26 yasinda. Gayette ilk girdiginden beri yurtdisina da ucuyor. Benim hic sorgulamak gelemdi aklima. Gerci yurt disinda envayi cesit yerde fotografi var. Inanmamak mumkun degil ama olmasaydi da sorgulamazdim herhalde.

Bu kadar kısa sürede eğitimlerin tamamlanacağını düşünmüyorum. Biraz atmış bence yalandan kim ölmüş kafasında

Eğitimler max 3 ay falan sürüyor ve direkt uçuşa çıkabiliyorlar. Yurtdışı-yurtiçi uçuş ayrımı yok. Deneyim vs de gerekmiyor. Zaten deneyimli kabin amiri kabin memurlarına eşlik ettiği icin Yen'i başlayan biri de istediği yere gidebilir. Sabah Kayseri'den İstanbul'a gider. Öğlen İstanbul-Amsterdam uçuşu yapar. Şehirde fotoğrafının olmaması da mümkün cunku yatısız uçuyordur yani gittiği yerde kalmadan direkt dönüyordur. yatısız yurtdışı ucuslar da oluyor.

Hostes arkadaşım var tam zamanını bilmiyorum ama yurtdışına gidiyor devamlı,yurtiçide oluyor bazen.gittiği heryerde fotoğrafı var. Emin olun onunda olurdu fotoğrafı ama bundan size ne ki ? Eşimle oturup bi kızın dedikodusunu yapmam heralde ilginçsiniz sizde.

Ya hu egitimi ne kadar ki bunun?

Ben hatirlamiyorum sureyi ama arkadasim thy ye hostes olduktan sonra cok gecmeden yurtdisi fotograflarini gorur olduk.

Gerci kendisi turizm ve otelciligin 4 yillik fakultesinden mezun ve ingilizcesi cok iyiydi kabul edildiginde zaten.

kuzenim hostes bazen direkt donuyorlarmıs ama herzaman dgil kızın gitmedigi yer kalmadı fotolarda cabası

Hahahahaha.. ..hıç güleceğim yoktu evet biraz ılgınç biriyim sanırım.bebek olduktan sonra biraz asosyal bir hayat durumu olunca çeneye vurdu benim.adamin kafasını yiyorum.gıymetmatik oldum resmen

Teşekkürler çok açıklayıcı oldu.fesatligimi anlamış oldum

Bizim tanidigin kizida hostes 22 yasinda surekli yurtdisi ucuyorlar.

Selamlar,
Bir havacılık şirketi çalışanı olarak cevap vereyim. Eğitimler yaklaşık 3 ay sürüyor. THY'de ingilizce yeterlilik sınavını verenler yurt içi, yurt dışı karışık uçuyor. İngilizce dışında bildiği bir dil varsa, ona göre de uçuş ayarlanıyor. Mesela Japonca biliyorsa oraya giden uçakta görev yapıyor gibi.
Başka bir arkadaşın dediği gibi yatı olmayabilir. Bazen direkt başka uçuşa devam ediyorlar. Ya da gezdiği yerleri milletin gözüne sokmak istemiyor da olabilir. Ben paylaşmıyorum sosyal medyada mesela.

1990 dogumlu bir tanidigimiz var. 5 yildir taniyorum surekli belcika almanya italya falan paylasimlardan goruyorum. Kiz wn az 22 yasindan beri yurtdisi ucuyor demekki. Oncesini bilmiyorum.

Sizi neden ilgilendirdi bu konu bu kadar?

Hosteslik egitimi yurtdisinda 3 hafta suruyor. Yurtdisi yurtici aralarinda fark yok..yani yurtdisinda hosteslik yapmak icin ozel egitime gerek yok. Ayrica bazi sirketlerde fotoraf konulari yasak veya kisitli ..o yuzden fotoraflari olmayabilir.

Madem bu kizla cok alakalisin egitim aldigina dair belge sertifika falan iste kendisinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…