yalancılık hastalığı.. mitomani.. sevgilim..

babam annemi aldatmıştı yakaladım hatta bir keresinde demişti.. buda yalan. ailesi namazında niyazında cok duzgun ınsanlarmış.
annem açıktı sonradan kapandı demişti. yalan annesı hep kapalıymış.
ben çok kötüydüm eskiden gece hayatı fln demişti. yalanmış. bi sigarası varmış onuda bıraktı zaten.
baska bı arkadasımıza sahne sanatları okudum tıyatroyla ılgılenıyorum demiş ki kendısı 2 yıllık elektrık elektronık mezunu.. lutfen burda kendıne gore bısey uydurmuş oyunculuk ona göre demeyin üzülüyorum :(

ben parası ıcın fln dıye dusunmedım. hatta cogu zaman aramızda bu kadar maddi fark var ailevi farklılıklar oluşur diye olumsuz baktım kaç aydır. ben öğretmen adayıyım zaten. ben sadece onu sevdim. hiç bu kadar romantik biriyle karsılasmamıstım. hosuma gıttı. hergun evımın onune guller bırakıyordu. minik hediyeler.. çok mutlu edıyordu beni.. agzından guzel cumleler hiç düşmezdı. hayatımda ilk kez biri beni bu denli mutlu ediyordu. para pul değil kızlar beni bu yıktı. evlenmeyı istedim onunla. çok mutlu olacaktım. ama yıkıldı işte.

belki haklısınız. hasta olduguna ınanmak ıstıyorum. hasta olsun ki iyileşsin. ben yine sevebileyim onu istiyorum. çokmu kötü bi düşüncedeyim. belkide evet. ama haklısınız bu iş bitmeli.. zaten su an gorusmuyorum bitti dedim ona ama ne bilim bi tarafım hala onunla..

çok acı bişey bu.. yalanlarıyla kocaman bi dağ inşa etti benide onun üstünden attı

ben farkında olmaz olurmuyum. farkındayım. ama üülüyorum onada üzülüyorum işte :( çok seviyor beni biliyorum. bu aralar söyleyecektim diyor. bı kac kere seninle bişey konusmam lazım demişti hatta sonra yok oylesıne dedim diyordu :( ben sadece iyileşsin istiyorum değer verdim ona böyle kalmasın :(

bazen dıyorum babasının durumu ıyıyken bırden ıflas edincemi böyle psıkolojısı bozuldu.. cunku bu dogru 1996 gıbı varmış bi şirket ama iflasetmiş 2006da.

inanılmaz yalanlar daha neler neler.. bunlar villada bi erkek kardseyle asıyor sanıyordum. yok ailesi fln burdaymıs. o soyledıgı vıllada en yakın arkadasının eviymiş. şu anda bi firmada pazarlama müdürü olarak çalışıyomuş.

bu bi hastalık cnm.. normal bir yalancılık degıl bu. yalan oldugunu bıle bıle söylerlermiş bu tur ınsanlar. mitomani hastalarının basına sureklı bi iş gelirmiş yanı uydururmuş. en basıtınden bu tür insanlar mutfaga gıder bır bardak su içer, sonra odaya döner ve sana "oh buz gibi kola içtim iyi geldi" dermiş. böyle basit konularda bile yalan soylerlermiş. kendılerını alamazlarmış :(

Nasıl bu kadar eminsin :26:

Bu adam yalancının önde gideni ama hastalık diyeceksek bir dr bu teşhisi koyar ve tedavi olur.. Ama şu anda hastalık değil, aşağılık kompleksi bence.... :ssz:

yaşadığı hayattan utanıyor, istediği,hayalini kurduğu hayatı da yalandan kurmuş,çevresini ve kendini kandırıyor... Kimsenin tedavisi olmayın lütfen, durduk yere böyle misyon yüklenmeye çalışanları da hiç anlamıyorum :19:

yarın zenginlik takıntısından çok eşli yaşama takıntısına dönerse o zamanda zavallı hasta aşkım benim diyebilecek misin? :ssz:

şirket binasının fotosu vardı nette. bide araştırdık ya öğrendik yani o sayede.. şu an iflas edip küçülmüş bir durumda küçük bir dükkan haline gelmiş.. babası işletiyor orayıda..

Anladım belki de o sebepten bilemedim ama zaten bunu ancak bir uzman anlar :31:

hadi erkek arkadaşınız öyle de aylarca bunun koca bi yalan olduğunu siz hiç mi anlamadınız?cebinde o kadar parası olan insan nası yaşar, etrafında nası insanlar olur, üstü başı nasıldır,altındaki araba nedir, muhabbeti nedir bunların hepsinden kolayca anlaşılır birinin nası bi hayat yaşadığı..

sizi de hayali parası falan etkilemiş bence."onla evlenmeyi düşünüyodum çünkü çok istiyodu" yazmışsınız da.bütün muhabbet de para pul üstüne dönmüş zaten..

hadi erkek arkadaşınız öyle de aylarca bunun koca bi yalan olduğunu siz hiç mi anlamadınız?cebinde o kadar parası olan insan nası yaşar, etrafında nası insanlar olur, üstü başı nasıldır,altındaki araba nedir, muhabbeti nedir bunların hepsinden kolayca anlaşılır birinin nası bi hayat yaşadığı..

sizi de hayali parası falan etkilemiş bence."onla evlenmeyi düşünüyodum çünkü çok istiyodu" yazmışsınız da.bütün muhabbet de para pul üstüne dönmüş zaten..

güzelce tüm yazılanları okusaydın bu yorumu yazamazdın zaten.

Herkesin yapısı farklı
Ben birinin en ufak bi yalanın da bile hemen soğuyorum
Bırak evlenmeyi arkadaşlığımı bile sonlandırırdım ben olsam şu durumda
Sorun zengin ya da fakir olması değil, yalan dünyasının bu kadar geniş ve kolayca söyleyebiliyor olması

Başkası bu kadar katı olamaz diyelim
Ama o zaman da bir çaresine bakmalı
Bence şundandır bence bundandır ondan böyle demeyle olmaz
Gidersin bi uzmana gösterirsin, onlar bu bi hastalık derse o zaman ikna olurum..

güzelce tüm yazılanları okusaydın bu yorumu yazamazdın zaten.

cnm kaç yıldır şirketleri otelleri olan bi adamın transporter a bineceğine inandın mı :)

benim senin yazdıklarının birine sahip olan arkadaşlarım, yani sadece bi oteli olan tanıdığım insanların bile bmwsi,mercedesi ve audisi var.sen de yan kanmayı seçmişsin ya da baya safsın.

tamam ben anladım.. kimileriniz güzel bir dille anlattı söyledigini.. kimininz kötü bir üslupla.. ama çıkarmam gereken sonuç şu sanırım hasta da olsa olmasada o bir yalancı uzak dur..

Ya canim benim sadece bana soylemedi bu yalanlari diyorsun bir arkadasina da soyledi belki sana dogruyu aktarabilcek biriydi ondan ona da soyledi.
eger senin dedigin gibi gercekten hasta olsaydi bir sirkette calisabilirmiydi onlara da yalan soylemezmiydi insanlar bunu farketmezmiydi.ailesi farkedip tedavi ettirmezmiydi.
Ne yazikki bence sadece sana ve senin cevrene ve sana ulasabilcek insanlara soylenmis yalanlar gibi geldi uzgunum birde bu yonden dusun :(

Benimde böyle bir arkadaşım vardı.

Adı ayşe diyelim ama o herkese kendini farklı tanıtmıştı mesela ırmak, hatta hala çoğu kişi öyle bilir. :31:
Nişantaşında bir tasarım kursuna gitmeye başlayınca değişti, maddi durumları iyidir ama öyle süper lüks bir yaşam sürmezler, hatta köy gibi bir yerde ailesi yaşar, 7 kardeş arkadaşlarına farklı söylemiş, daha az.
Babası serbest meslek erbabı, o çok farklı bir şey söylemiş müsteşar diyim siz anlayın şimdi aklıma gelmiyor.
Her gün farklı bir semtte inip bir sokağa dalıp evim diye bir kapıya girip zile basar gibi yapıyormuş, onlar gidince de doğru kendi semtine..
Sevgilisi öğrendi her şeyi ama ilişkileri bitmedi, bırakmadı çocuk..
Hoş eskisi gibi de değilmiş araları.. :ssz:

Son düzenleme:
bunları okuyunca aklıma bununla ilgili bir dizi vardı, adını feriha koydum hani kız ne yalanlar söyluyodu o geldi.. Vay be adına üzüldüm ciddi bi hastalık, ileriyi görebiliyorsan sevgilinin yanında ol bence..

Son düzenleme:
düzelmez benim yakın akrabam öyle aksine dahada ilerliyor.. bana dün 4 5 defa seni aradım açmadın der ama cep telefonumda böyle bir arama yok ki benim tlfnum hep yanımdadır..

var böyle yalan söylemeden duramayan insanlar.
benim bir arkadaşım maalesef böyle
ıvıra zıvıra,zırta pırta yalan söyler.
usandık vallahi,yalan söylemezse ölecek sanki
tabiki seninki biraz daha farklı.kandırmış seni çok üzücü.umarım yalansız yaşamayı öğrenir.

Back
X