Ben zaten her isimi kendim yaptim. esim pek becerikli degil ne kadar yanimda olsa da burada oturdugumuz yerin merdivenlerini silmek zorundaydik sira bizdeydi o halde sildim. Ben yatiyim bana baksinlar degil benim derdim. Aile diyoruz kendimize ya ona sasiriyorum. Kemdilerini dunya iyisi saniyorlar. zoruma giden seyler oluyor haliyle. tipik kayinvalide problemleri diyelim o zaman. evime gelirler hep. pis birakamam. kayinpederim yerse sac gorse eliyle alir cok titiz. buyukler diye saygi orf adet diye geriniyorlar. ben de birinin kiziydim bir zamanlar. bu davranislari kabul edemiyorum sadeceyalnız olan sadece siz değilsinizki,binlerce kadın var,annesi kayınvalidesi olmayanlar napsın o zaman
bende hep yalnızdım,annem doğumumda 9 gün kaldı gitti
hamileliğimdede yalnızdım
doğumdan sonra hastalık bile geçirdim,tek başıma baktım çocuğuma
Allah razı olsun eşimde çok yardımcı oldu,ben nerdeyse 1 sene ev süpüremedim
evimi eşim süpürdü,sildi temizliğimi yaptı
çünkü gücüm yoktu yapamıyordum,çocuğuma yattığım yerden baktım
yemeklerimi mutlaka yapıyordum
çok şükür şimdi herşeyimi kendim yapıyorum
annelerden beklentiniz olmasın,zaten evde başka insanın olması sorun oluyor rahat olamıyorsun
ne güzel eşiniz yardım ediyormuş,en güzeli,eşiniz iyi olsunda
en zor zamanınızda eşiniz yardımcı oluyormu,ev işiniz yapıyormu tamamdır
yapamadığınız bişi olduğunda eşiniz yapsın,kimseden istemeyin bişi
azıcık aşım kaygısız başım demişler
kırgınlıklar olabilir üzülmüş olabilirsiniz
torununu görsün,ama siz görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin.
Bence bu sekilde dusunme ben guclu bi kadinim de bebegimi kendim buyutuyirum de boyle moral ver kendine.cocugun artik ele avuca gelmis cocuklu bayanlarla arkadas ol onlarin muhabbeti kendine getirir seni.bi de ben sunu gordum yasli kadinlar hamileligi bizim gibi abartmamislar dusunsene bazilari tarlada evde tek basina dogurmuslar o yuzden nazlandigimizi dusunup onemsemiyorlar.fazla hassasiyet iyi degil.ve torununu da sevmeye gelsin bosver engelleme.Gercekten biraz moralim düzelsin diye az önce siteye üye oldum. 8 aylik kizim var. Yurt disinda yasiyorum, evlenerek geldim ve burada kimsem yok. Kayinvalidem torununu sadece sevmek icin gelir bes dakika durup gider. Daha öncesini yazarak vakit kaybetmek istemiyorum fakat esimin ailesi cok soguk ve bencil davrandilar. Esimi de beni de cok üzdüler. Sezeryanla dünyaya geldi yavrum ve ilk iki hafta esim yardim etti sonra ise basladi. Kaynanam bir hafta evime yemek yapti yolladi o kadar. Geceleri uyumadim, ameliyat yerim sizlaya sizlaya temizligimi yemegimi yaptim. Insanlarin kalabalikta yalniz olmasi böyle birsey. Gözyaslarim icime akti hep. Güclü olmaya calistim kizim ve esim icin. Bes ay aserdim ve kaynanam ilgilenip hastaneye bile götürmedi evde oturdu. Esim isten gelip götürürdü hastaneye serum yerdim. 47 kiloya kadar düsmüstüm hamilelikte. Yatak carsaflarim kokmustu artik ama kalkip tuvalete gitmekten bile acizdim. Kaynanamla evlerimiz karsilikli binalarda olmasina ragmen hic yardimci olmadi. Üstelik huzursuzluk cikardi, esimi cagirip tartisirlardi. Hastayim diye yatardi, hep o hakli, hep o mazlum, neden hasta cünkü. Kizlar gercekten cirkin seyler yazmak istemiyorum. Cektigim bana kaldi zaten, merhamet görmedim. Yüregim daha da katilasti, simdi gözüm görsün istemiyorum. Sevmeye gelsin istemiyorum torununu. Kalbim cok kirik. Bununla nasil basa cikacagimi bilemiyorum. Benim durumumda olan arkadaslar, ne olur bir iki kelime söyleyin. Nasil toparlandiniz, icinizdeki aciyi nasil sindirdiniz? Yazacaginiz seyler belki bu acimi normallestirecek ve kendime bu kadar acimayacagim..
sekiz aydir bakiyorum da. cok sukur ne agri ne sizi kaldi. ama yasadiklarim cok taze oldugu icin atamadim uzerimden hala o depresyonu. esim de bende nefret ettik ama yaptiklari yuzunden. kizimi evlerine goturmuyorum onlara vermiyorum ayrilamiyorum diye kavga ettiler. nasil olurmus. kizimi merak ediyorum ayrilamam daha cok kucuk neden vereyim. simdi gezdirmek istiyolar ama hamileyim dedigimizde hic sevinmediler bile. bunun gibu bircok sey var hani yardim konusu cok goze carpmis. zaten ona muhtac oldum ya bir daha cocuk da istemiyorum muhtac olacagim diye. kac ay sadece serumla yasadim cunku hastanelerde yattim. kendim basacikabilsem zaten kafama dahi takmam. insanlar tanimadigi kisilere bile merhamet eder halbukiBenim görümcem sizden daha kötü durumda kendi annesi ilgilenmedi ne kızıyla ne de torunuylaYazlığa çağırdı kv bu yaz kızını bebeğini sonra huysuzluk çıkarıp 40 günlük bebekle vapur yolculuğu yaptırdı kıza. Beterin beteri var kız 5 aydır çocuğuna tek bakıyo sizde yapabilirsiniz kimseye minnet etmeyin.
Sevgiler
Oyle eltiler var miymis yaaa ne guzelAnnem hayatta değil kvdem uzak doğuma eltim geldi yanıma allah var inkar edersem gözüme dizime durur kadın 25 gün pamuk gibi baktı bana ama ben yine de birçok işimi kendim hallettim sezeryan ile doğum yaptım aynı gün ayaklandım allahım güç verdi kızıma ve kendime kendim baktım güç sende güzel kardeşim kendi annen bile olsa kimsenin yardımını bekleme ha yardım ederse kaçırma ama özellikle bir şey beklersiniz üzülürsünüz. Allah sağlık versin size inşallah kendi kendinize yetin. Allaha emanet olun..
yalnizim derken gercekten yalnizim. oturup kimseyle konusmuyorum. baslarda gittim diye kv sorun cikarsi onla gidecegim diye. gidince beni konuaturmaz. neyse serken eve kapandim iyice. canim benim zaten ben abartmak istemiyorum. nazli gibi geliyor ama gercekten yataktan kalkamadim ayaga kalktigim gibi midem bos oldugu icin safra cikariyordum . muhtac olmak baska Yardim istemek baska. tabi kurtuldum ama simdi ikinci cocugumu bile yapmak istesem de yapamamBence bu sekilde dusunme ben guclu bi kadinim de bebegimi kendim buyutuyirum de boyle moral ver kendine.cocugun artik ele avuca gelmis cocuklu bayanlarla arkadas ol onlarin muhabbeti kendine getirir seni.bi de ben sunu gordum yasli kadinlar hamileligi bizim gibi abartmamislar dusunsene bazilari tarlada evde tek basina dogurmuslar o yuzden nazlandigimizi dusunup onemsemiyorlar.fazla hassasiyet iyi degil.ve torununu da sevmeye gelsin bosver engelleme.
iyi gorunmeye calisanm aileler gibiyiz iste. yaptiklarini bilmiyor gibi hala neden ona gitmiyorum aramiyorum diye arada tartisma cikariyor. ilk aylarda kizim geceleri hic uyumazdi. gunduz o uyurken uyumaya calisirdim. neden telefonu acmiyorum diye kavga cikardi. yemek yapacak zamani bile zor cikariyordum. bir anne nasil boyle dusuncesiz okur.Bu insanlara karşı yüreğini yumuşatmaya çalışma. Kendileri bilirler. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Sende elini eteğini çek, yardım etme hiçbir konuda. Yoluna bak canım.
birebir yaşadım inan ki, yıllar da geçse gene buruk olacaksın. ama bak burdan şunu anlaman lazım 'ben güçlü bir kadınım, kendi başıma herşeyi yaparım'. ayrıca göstermek bile istemiyorum diyosun ya çocuğuna kendi sorunun yüzünden haksızlık etmiş olursun, ne olursa olsun onlar babaanne ve dede, çocuğunun onların sevgisini de görmesi lazım. sen gene içinden affetme istersen
Evet haklısın bu hayatta ne olursan ol merhametin yoksa hiçbişeysin katılıyorum sana. Ama ne yapabilirsinki bu da merhametsiz biri neden diye yok yere üzülmemelisin çünkü cevabı yok bu sorununsekiz aydir bakiyorum da. cok sukur ne agri ne sizi kaldi. ama yasadiklarim cok taze oldugu icin atamadim uzerimden hala o depresyonu. esim de bende nefret ettik ama yaptiklari yuzunden. kizimi evlerine goturmuyorum onlara vermiyorum ayrilamiyorum diye kavga ettiler. nasil olurmus. kizimi merak ediyorum ayrilamam daha cok kucuk neden vereyim. simdi gezdirmek istiyolar ama hamileyim dedigimizde hic sevinmediler bile. bunun gibu bircok sey var hani yardim konusu cok goze carpmis. zaten ona muhtac oldum ya bir daha cocuk da istemiyorum muhtac olacagim diye. kac ay sadece serumla yasadim cunku hastanelerde yattim. kendim basacikabilsem zaten kafama dahi takmam. insanlar tanimadigi kisilere bile merhamet eder halbuki
o onsekiz gun diyorsunuz ya. o ne kadar fark eder. bu da bir yardimdir. yardimci da tutardim ama burada bulamazsiniz. bulsaniz da gercekten cok ama cok pahali olur. ben dogdugu andan beri kendim baktim zaten esim ilk iki hafta yataktan kalkmama yardim etti elinden geldigince. kambur yurudum ilk zamanlar hep. sevsinler ama kuru sevgi. zor zamanda da sevmeli sevmek isteyen. oglene kadar uyur kendisi. insan ister istemez soguyorBeklenti içinde olduğunuz için kötü hissediyorsunuz bence.
Ben de hamileliğimin son haftalarına kadar zor şartlarda çalıştım. Eve haftada bir yardımcı geldi ama günlük işler bendeydi işten geldikten sonra. Kaç kere de yatılı misafir agirladim. Hamileliğim de tam anlamıyla berbatti.
Doğumda da kv bir haft sonra, annem 18 gün sonra gitti. Bulundugumuz şehirde tek basimizayiz.Annem rahatsız olduğu için onunla ben de iş yaptım. Çocuğun bakımını zaten ilk günden beri kimseye bırakmadım. Hala da boyle gider.
Velhasili dediğim gibi beklentin olamayınca kirilmiyorsun da.
Çocuğunun babaanne sevgisine de ihtiyacı var, çocuğuna iyi gelen bir şeyolduğu için sana batmamasini düşünebilirsin.
Adiniza cok uzuldum ama soyle dusunun hersey geride kaldi daha da kalacak siz esinize ve cocugunuza sahip cikin gerisi bos...bu dunyada kimseden yardim beklemican her isini kendin yapcan oldugu kadar..herseyi unut tum olumszluklari sadece esinin sevgisini senin sevgini cocugunuzu onu nasil buyuteceginizi bunlari dusunun hersey iyi olacktr ve hicbir zaman sunu unutmayin ki hickimse sze annenizin deger verdigi gibi deger vermez..eger o kotuluk yapmissa onla allahin arasnda sz caninizi sikmayn saygilar...
kayinbabam da karsi cikar. o zaman annen yapar derler. rezil gibi olur mu derler cok sacma gelir. bu turde bir baski oldugu icin kimseden birsey istemiyorum.. onlara kalsa kv cok iyi. yardim etmek istemez tembel oldugunu biliyorlar ama huzuru bozdugu icin sussun diye onu savunioar kp. yoksa birsey desem depresyona girip yemek yapmiyor evde. kocasi calisiyor kizlari var etkileniyor. bana da hep idare et diyorlar.sizi çok iyi anlıyorum. çok doluyum bu konuda. sadece allaha havale ediyorum. başka bişey elimden gelmiyor. boşverin güçlü olun siz.
ama bende '' kv temizlikçi almama zaten izin vermez'' lafınıza çok takıldım. benim için kv izin mercii değildir. karışamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?