Yalnız bırakılan köpek

Papua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
372
685
103
Evime yakın bos arazide zincirle baglı bir golden köpek var. Kulube de yapmıslar. Gecen arabayla gecerken zinciri uzundu sanırım, heyecanlanıp yola kadar cıktı.
Bugun yine ordan gectim, maması suyu vs de var kontrol ettim. Azcık sevdim bu sefer zinciri de kısaltmıslar max 1 metre gidip gelebiliyor. Yola cıkamayacagı sekilde azcık daha uzattım biraz daha gezsin diye.
Ben ordan ayrılırken cok agladı. Cok sıkılmıs belli. İlgilenildigini sanmıyorum, cunku haftalardır orda oldugunu goruyorum. Goldenlar da cocuk gibi ilgi oyun isteyen köpekler icim sızladı bi basına butun gun yatıyor, gelen gecen olunca heyecanlanıp yanlarına gitmeye calısıyor😢
Bugun biraz gunes vardı kulube de gunesin altındaydı, simdi yaz gelecek bu cocuk o sıcagın altında kötü olur diye dusundum.
Sahibi kim bilmiyorum bombos arazide bir kopek, karsısında bi suru apartman var ama sahibi orda mı bilgim yok.
Bu köpegin orda bi basına durması icimi acıttı. Belediye vs arayamam barınakların durumu daha fena.
Napsam bilemedim, fikir almak istedim.

Zincirliyse ve maması suyu varsa sahibi de vardır diye düşünüyorum. Sahibine ulaşabilseniz keşke

Çok üzüldüm. Ne yapılır mı bilmiyorum. Belki
sahibini bulup güzel bakacak birilerine vermeyi teklif etseniz?

Öncelikle bir kaç saat o mekanda bekle sahibi gelirse konuşmayı dene belki dilinden anlar. Hayvanlara çok acırım yüreğim sızlar bu dünyayı yakarsa mazlumun ahı yakarmış. Bende çoluk çocukları görüyorum keyif için şiddet uyguluyorlar yüreğim sızlıyor onların gözlerinde kaybettiğim aile bireylerimi, çocuğumu, annemi, babamı görüyorum. Her tüyünde milyon tane mucize ve mükemmellikle yaratılmış olan canlıları aşağılayanları hor görenleri görünce daha çok insanlardan uzaklaşıyorum.
Senin şuan yapabileceğin sahibiyle konuşmak olabilir.

Zincirliyse ve maması suyu varsa sahibi de vardır diye düşünüyorum. Sahibine ulaşabilseniz keşke

Sahibi kesin var, kulubesi derme catma degil baya guzel bi sey. Mama da normal kuru köpek maması artık yemek vs degil. ne zaman ordan gecsem orda tek basına, yanında kimseyi gormedim. Tasmasında telefon da yok. İnsallah bi gun sahibiyle karsılasırız

Öncelikle bir kaç saat o mekanda bekle sahibi gelirse konuşmayı dene belki dilinden anlar. Hayvanlara çok acırım yüreğim sızlar bu dünyayı yakarsa mazlumun ahı yakarmış. Bende çoluk çocukları görüyorum keyif için şiddet uyguluyorlar yüreğim sızlıyor onların gözlerinde kaybettiğim aile bireylerimi, çocuğumu, annemi, babamı görüyorum. Her tüyünde milyon tane mucize ve mükemmellikle yaratılmış olan canlıları aşağılayanları hor görenleri görünce daha çok insanlardan uzaklaşıyorum.
Senin şuan yapabileceğin sahibiyle konuşmak olabilir.
Gun icinde 4-5 kez geciyorum ordan hic rastlayamadım insallah karsılasırız. Ben de cok uzuldum cok mazlum bir cocuk

Tek yapabileceğiniz sahibine ulaşmak ve rahatsızlığınızı dile getirmek olabilir. Kulübesinin üzerine görülebilecek bir şekilde not bırakabilirsiniz. Bunun dışında ara sıra ziyaret edip ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Sizin yerinizde olsam köpeği kurtarırım. Belli ki sahibi salak, Golden sosyalleşme, arkadsşlık arayan bir tür tanımadan almayın şu hayvanları kardeşim. Başka sahip arayın bence.
Benimle bile bes saniyede oyun kurdu köpek. İnsan arıyo etrafında. sahibi olacak insan insallah mutsuzlugunun farkındadır

Sizin yerinizde olsam o kopegi ordan alırım. Kimselerede vermem. Bir kere sahibi ona kıymet verse orada bir başına bırakmazdı alınacağından korkardı. Malum bu köpekler değerli. Belli ki eşi annesi her kimse köpeği atmasını söylemiş o da böyle bir çare bulmuş. Bence al o köpeği ordan sen bak. Ya da başka bir sahip bul ve alıp gitmesini sağla.
O gerizekali sahibi de aradim dursun. Konuşmayı bile haketmiyor çünkü

Benim muhabbet kuşum var tatilde bir hafta teyzem bıraktım kuş hayata küsmüş teyzem ne kadar iyi baktığı halde. Konuşuyordu geri aldigi de ötmedi bile haftalarca küsmüş bana. Çok şükür çabuk atlattı eskisi gibi konuşuyor şimdi. Hayvanlar böyle ışte onlarında duyguları var. Sahibi o köpeği haketmiyor

Tek basınıza köpeği oradan alıp kaçırmayın. Sonra bi de anlaşılırsa üstünüze iftira atarlar çaldı satti vs bir sürü şey diyebilirler. Köpeğin durumunun fotoğrafını çekin ve bulunduğunuz şehirde gönüllü hayvanseverlerle ya da derneklerle iletişime gecerek iş birliği yaparsaniz bu işi çozebilirsiniz belki.

İki kuruş para verip bekçi tutmayip bu zavallı hayvanlara eziyet ediyorlar pes gerçekten pes

Back
X