Yalnız kalmak isteyen eş

dunyayaenyakinyildiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
12
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Ben 4 senelik evliyim, 9 aylık bir çocuğumuz var. Evliliğimiz en başından beri çok süper sayılmazdı. Eşimle bol bol kavga ederiz, kısa süre sonra da barışırız. Bu artık sürekli bir hal aldı.

Eşim özünde iyi bir insandır ancak çok asabidir. Ayrıca eski kafalı tabiri caizse kadını arka planda olması gerektiğine inanan (her ne kadar belli etmesede) bir kocadır.

Ben de otoriter bir bayanım, ama katı değil duygusal otoriterlerden. Şimdi o nasıl oluyo diyeceksiniz, hem otoriterim ama çok da hassasımdır aynı zamanda.

Eşimle olan sorunlarımızın temelinde ne yazık ki maddi açıdan benim üstün olmam yatıyor şöyle ki ona göre ben maddi açıdan üstün olduğum için sorun çıkarıyormuşum

Hani insan kendini eksik hissettiğinde hep acaba karşımdkai bundan mı bana böyle davranıyor diye düşünür ya eşiminki de o cinsten. Aslında hiç ilgisi olmadığı halde, kendi kendine nedense öyle düşünüyor. Hem kavgayı kendi başlatıyor, sonra neden alttan almıyorsun diyor, sonra da bunu maddi açıdan benim üstün olmama bağlıyor ve bunu da yüzüme söylüyor. Halbuki hiçbir zaman ben ona maddi açıdan üstünlüğümü hissettirmemişimdir. Sadece aşık oldum, haa bu bana maddi açıdan denk mi diye bakmadım , evlendim. Diyorum ya duygusal bir insanım.

Son dönemde ortaya çıkan diğer önemli sorun da eşimin fazla özgürlükçü olması. Bebekten önce böyle değildi çünkü o dışarı arkadaşları ile çıktığında ben de çıkıyordum. Yani o abartırsa benim de abartma hakkım vardı.
Şimdi 9 aylık bebekle nereye çıkıyorsun, şartlar değişti. Ben eve tıkıldım. Ama o arkadaşları ile 2 haftada bir veya haftada bir mutlaka çıkar , her hafta sonu birkaç saatliğine oraya buraya gider. Bunları da bana sorar gideyim mi diye sağolsun. Ama son dönemde dediğim gibi herşeyi tek yapma heveslisi. Evli çocuklu adamsın nedir bu özgürlük tutkun..

Bana diyor ki sen avrupalı değilsin, tam anadolu kadını gibi davranıyorsun. Beni tek başıma bir yere salmak istemiyorsun, beni biraz rahat bırak diyip duruyor. Başkalarına bakıyorum öyle erkek tek başına oraya buraya gezmeye gidecek karısı olmadan, pek öyle bir tip yok. Bir bizimki var. Hani öyle gece barlara çıkıp sabah gelme durumu yok Allahtan. Ama bizimki de sürekli ona baskı yaptığımı , çok dominant olduğumu filan söylüyor. Ama bir plan yapıyor mesela, hep kendi başına planları. Beni çok nadir dahil ediyor veya önceliği kendi başına yapmak oluyor o planı.

Geçen gün çok fena delirdi, aslında normal olanı adama anormal geliyor. Bıraksam sürekl yalnız takılacak biliyorum. Neden böyle sizce ?
Size sorarım şimdi sizin eşleriniz böyle yalnız takılma meraklısı mı yoksa karısı olmadan hiçbiryere gitmeyen türden mi ?

Son düzenleme:
Bebiş küçük olduğu için böyle bir sorun yaşamanız normal. zamanla düzelir. erkeğin maddi imkanlarının az olması erkeği yıpratır kadın farkına bile varmaz bu baskının. toplumumuz böyle bir yargıya sahip. bunu da inşallah yıkacağız.
bizim evde işler sizden biraz farklı. ben yay burcuyum gezmeyi çok severim. eşim de evde oturmayı sever. birlikte yaptığımız programlar ayda 1 falan oluyor ya da çok bunaldıysak çocuğu biyerlere bırakıp başbaşa vakit geçiririz dışarıda. eşim haftada 1 ya da 2 kez arkadaşları ile dışarı çıkar. o çıktığında ben oğlumla vakit geçiririm. ben hr hafta sonu bir gün mutlaka arkadaşlarla takılırım bazen çocuklu bazen çocuksuz. hafta içi de birkaç defa çıkabilirim duruma bağlı.
geçen komik bir olay yaşadım bu yüzden. eşimin arkadaşları ben pek evde durmam diye genelde bize gelirler. erkek erkeğe takılırlar. en yakın arkadaşı her gelişinde ben evde olmayınca geçen beni yolda durdurdu....... hanım siz nerelerdesiniz hiç evinize uğramıyorsunuz. iş haricinde biryerlerde mi çalışıyorsunuz dedi ne diyeceğimi şaşırdım. abarttı aslında ama seviyorum eşimle arkadaşlarımla oğlumla gezmeyi. İnşallah sen de eşinle ortak planlar yapar ve bol bol gezersin.

Eşinin arada bir arkadaşları ile çıkmasından zarar gelmez.Ancak senin bebekten dolayı eve bağlı olmanı fırsat biliyorsa bunu kısıtlayabilirsin sanırım.Belki baba olma fikrine alışamamıştır,yalnız çıkınca kendini bekar hissediyordur,sorumluluktan böyle kaçıyordur.

Biz kadınlar bazen bebeğimizi fazla sahipleniyoruz,babalar dışarıda kalabiliyor.Eşine biraz bebekle ilgili sorumluluk vermeyi dene.Mesela bırak pusetle babası dışarı çıkarsın veya biberonunu baba versin.Bak senin kucağında rahat ediyor de,bebek huysuzlanınca babaya ver mesela.

İmkanın varsa bebeği bir yakınına bırakıp eşinle başbaşa bir program yapabilirsin.Ondan bekleme,sen bir program yapıp oldu bittiye getir.Pazar günü şuraya gidiyoruz dersin,cevap vermesine fırsat tanımadan coşkuya devam et,ne güzel olacak,ne zamandır gitmiyoruz,epeydir istiyordum gibi

Benim esim de sert mizacli ve asabi biridir ama bizi planina dahil etmedigi tek bir haftasonu ya da tatil olmadi. Aksine ben bazen kacacak delik arar, cocugu basina birakir kacarim. Ama esim isi dolayisi ile ulke ulke geziyor, yani tek basina da gecirdigi zaman oldukca fazla. Bu nedenle ona yetiyor olabilir. Esin surekli evdeyse onun da tek basina yapmak isteyecegi seyler olabilir. Bu isler amiyane tabirle kari-kiz isleri degilse cok ustunde durmamani tavsiye ederim. Sana gelince, 9 aylik da olsa cocugunu al cik mumkun oldugunca. Ya da bazen kendi arkadaslarinla program yapip cocugu inatla esine birak. Ben 6 ay kursa gitmistim haftasonlari, ogluma da esim bakti haftada iki yarim gun. Isteyince pekala bakabiliyorlar. Ayda bir de olsa kendini zorla, en kotu ihtimalle tek basina sinemaya falan git arkadaslarini ayarlayamiyorsan.
Erkeklere eve cok bagimli imaji vermeyeceksin, senin de bir hayatin oldugunu farkedecek.

Gözün üstünde olsun ama birazcık rahat bırak bence. Sen üstüne gittikce o seninle daha cok cekisecek ve yine istediğini yapacak. Havalarda ısınıyor zaten, biraz zaman gecsin bebeğinizle beraber program yapıp onu bos bırakmayın

Eşimin arkadaş cevresi çok ama asla onlara takılmaz ev kuşu ama ben ve kızım beraber takılırız kızım ergen küçükken beraber gezerdik

Eşinin "Anadolu kadını gibi davranıyorsun, hiç Avrupalı değilsin" demesini çok anlamsız buldum.
Avrupalı kadınların oturup evde çocuk bakıp, kocalarının yolunu beklediğini mi zannediyor acaba..

Aksine Avrupalı bir eşi var bence, çocuğun sorumluluğunu karı-koca birlikte paylaşmayı, kendine ve ilişkisine zamanlar,fırsatlar yaratmayı isteyen.

Oysa o bir Anadolu kadını beklentisi taşıyor. Farkında değil.

"Çocuk annenindir" diye bir mantık oluyor babalarda, elde değil, bunu yıkmak birkaç nesil alacak.. Böyle yetiştirildiler.

Maddi konularda da siz hissettirmeseniz bile kendini kötü hissedebilir, normalde tepki vermeyeceği bir sözünüzü, bir davranışınızı ters anlayabilir. İlişkilerde eğitim-maddiyat gibi konularda dengenin erkeğin aleyhine olması kesinlikle büyük bir sorun.

eşinizi bırakın istediğini yapsın gezsin tozsun hevesini alsın bir bakalım ama gözünüzüde üstünde bırakın....sizde çocuğunuzu birilerine emanet edip dışarıya çıkabilirsiniz...veya eşinize bugün sen bakacaksın çocuğu ben şunları bunları yapacam deyip çıkın gidin... çocuğu tek başınıza yapmadınız ya sizin olduğu kadar onunda çocuğu....

bizleri de sormuşsun biz eşimle hep birlikte vakit geçiririz hiç ayrı bir haftasonumuz olmadı.....bazen ben akşamları artık çok sıkılınca arkadaşlarımla takılırım hepside evli olduğu için ayda bir birinde toplanırız.....eşim benden daha az arkadaşları ile görüşür oda benim işim olduğu vakit...:)

eşim avrupalı kadınların daha serbest olduğunu düşünüyor ben de anadolu kadını gibi eşimle herşeyi yapmak istiyormuşum

ve bundan şikayetçi

benim karakterime aykırı sürekli dipdibe olmak diyip duruyor

mesela şimdi bebekten dolayı ben çıkamıyorum onun da çıkması bana saçma geliyor bence o da mümkün meretebe bizimle evde durmalı

ama ona göre öyle değil, o gezecek meydanı boş buldu hazır bahanesi de var sen çıkamazsın çocuk var diyor...e iyi de bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim, ben çıkamıyorsam onun da çıkmaması lazım değil mi sizce?

e sen de çık diyor ama bebek emiyor en fazla 1 saat uzaklığa gidebiliyorum..

Son düzenleme:

bebekli bayan zaten fazla gezemez zaten durum geçici fazlada üzülmeyin, bunu bütün bayanlar yaşıyır anne olmak böyle bişey erkekte zaten asla annalık yapamaz

canım çok fazla üstüne gitme eşine güven bırak biraz yalnız takılsın ne var bunda biz kadınlar hergün arkadaşlarımızla gezeriz adamlarda haklı işten gel sürekli evde çıkarsanda karınla biraz bunalmıştır.senin maddi anlamda ondan güçlü olmandan dolayı özgüveni azalmıştır eksik görüyodur kendince.bu geçici bi durum bence.bırak o kendini bi adım önde hissetsin benimkide bayılır ben erkeğim ne dersem o olur demeye.bende ben bilmem beyim bilir diyoruminanıyo zavallım halbuki alttan alttan çaktırmadan ben yönetiyorum.sende öyle yap bırak yalnız takılsın biraz egosunu tatmin etsin hevesini alsın hem kötü dememiş tabiki bebek olunca anneler eskisi gibi gezemezler kızmana gerek yok sende çocukla hergün gezmeye kalksan sana da zor olacak çocuğun düzeni değişecek .bence ortada sorun olacak bişey yok ikinizde biraz hassaslaşmışsınız sadece .ılımlı olmaya çalışın ortada kötü bi durum yok boşuna yıpratmayın birbirinizi

biz bu anlamda çok iyi idare ederiz eşimle birbirimizi.canı istediğinde arkadaşlarıyla takılır istediği saatte döner maça gider asla arayıp rahatsız etmem.çünkü ona güveniyorum nereye gidip kimlerle takılacağını bilir.aynen bende öyle.oda beni sıkmaz bende onu. birliktede çok gezeriz.bi insanı çok sıkarsan dahada dışarı itersin bırak biraz hevesini alsın.

benim eşim bensiz asla bir yere gitmez en kısa zaman larda bile bebeği anneme bırakalım yemeğe gidelim bebeğide alalım alışveriş merkezine gidelim der bebekle gidilmez doğru ama o zaman oda bizle evde oturur sizsiz olamam der birde çok samimi arkadaşlık kuran biri değil iş yerinde sadece görüşür çok uzun aralarla birine yemeğe gideriz birileri bize gelir yani arkadaş çevresi geniş erkek zor oluyor herhafta maç oynamaya gider onu bile istemem çokmu kötüyüm...

Son düzenleme:

avrupalı kadın daha serbest diyor da istediği kendine serbestlik.sen evde oturacaksın o gezecek. Avrupalı olacaksın böylelikle, çok iyi ya.
çocuğun 9 aylık olmuş nasılsa ek gıda alıyordur.bırak gez 5-6 saat bile gezsen ek gıdalarla durur çocuk.gelince emzirirsin bol bol.çoğunlukla eşine bırak gez.bazen başkasına bırak ikiniz gezin.bazen de sen bak kocan gezsin.ancak o zaman durumlar adil olur.sizde Avrupalı aile standartlarına yükselirsiniz.

avrupalikla alakasi yok yaw
bizde buyuduk multi kultur karmasasinda
esim cikmaz etmez gezmez
ve ben hamileyim ve evli oldugumuzdan beri
nadir bir sekilde "askim bunaldin sen otur otur, cik hava al" derim :)
empati yapip onu dusunuyorum guya
o'da cikmaz ama yarin bir gun bebek dunyaya geldiginde
cikmaya baslarsa hic hos olmaz
onada soyledim zaten
"umarim bebek oldugunda aktiviteler bulmazsin tek basina " diye

bence etraftaki insanların yaşayış tarzlarından çıkarımlar yapma..
yazdıklarından anladığım kadarıyla uyumlu ve sakin bi insansın..
eğer bu durumdan rahatsızlık duymuyorsan bi izle bakalım..
alışkanlık olmayacak kadar tabi..

sizinkiler nasıl diyesormuşsun;
benim eşim tam tersi asla bi yere çıkmaz bensiz..
iş yerinin faliyetlerine bile sokuşturmaya çalışır..
uluslararası kongre vs vs illa yanında taşımak ister..
bu arada benimde 2buçuk yaşında oğlum var..

ama babam tam tersi dünyayı dolaştı annemsiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…