- 30 Ekim 2020
- 271
- 295
- 23
- 25
- Konu Sahibi Mutsuzum41
-
Uyku arkadasi aramiyorum buna ihtiyac duyma hissinden kurtulmak ya da ayni durumu yasayan varsa ne yaptiklarini bilmek istedimBence sizin uyku arkadaşına değil de... bir psikiyatri hekimine ihtiyacınız var
Çözümleriniz günü kurtarmaya odakli olmamalı. Sorunu ortadan kaldırmaya odaklı olmalı.
Ben yaşamadım. Ama yaşayanların ortak çözümü doktora gitmek. Buna inanın. Çok faydasını göreceksiniz.Uyku arkadasi aramiyorum buna ihtiyac duyma hissinden kurtulmak ya da ayni durumu yasayan varsa ne yaptiklarini bilmek istedim
Ailem cok endiselenicekBen yaşamadım. Ama yaşayanların ortak çözümü doktora gitmek. Buna inanın. Çok faydasını göreceksiniz.
Bipolar hastaligini cok iyi biliyorum annemin 16 yasinda baslamis onun genetik ama bende yok eminim cunku ataklarim yok gecen sene kotu seyler yasadim olsa o zaman ataklarim baslardi zaten. Depresyon doneminde de degilim tek sorunumun geceleri korkmakAsıl annem bipolar hastasıysa bir an önce psikolojik destek alırdım ben olsam. Malesef psikolojik rahatsızlıkların temelinde çoğunlukla genetik yatkınlık var. Ve tedavi edilmediği müddetçe biri birini doğuruyor.
Gecen sene ilacsiz cozulur gibi oldu ama tekrar basladiDevletten psikiyatri randevusu alin.ailenize soylemek zorunda degilsiniz.Yillarca yasasim aynisini halada yasiyorum.inanin bir sure sonra biriyle uyumakta bi ise yaramiyor.herkez uyuyor bu saatte ben uyaniğim cok zor.titreme korku hepsi bendede var.ilac kullanmak gercekten cozum.su an baska nedenlerden dolayi doktora gidemiyrum.ama bende mutlaka gideceğim.bu da bi hastalik tek cozumu doktora gitmek malesef
Sagolun.. su odevlerim hafiflesin kafami dagitmak icin bir seyler yapicam duzelmezse dogru doktoraSadece uyurken mi oluyor bu panik hali? Ailenize söylemeden doktora gidip muayene olun bence ne olduğunu öğrendikten sonra ailenize açıklarsanız daha az panik olurlar diye düşündüm. Sanırım psikiyatri ve nörolojiye gitmelisiniz. 1 yıl uzun bir süre çok zor olmalı ama eminim bir çaresi vardır kendinize boşuna eziyet çektiriyorsunuz belki de. Uyumadan önce bitki çayı içmek meditasyon yapmak gibi şeyler mutlaka aklınıza gelmiştir ben yine de hatırlatmak için yazayım. Umarım kalıcı bir çözüm bulabilirsiniz
Ben de buna ihtiyac duyuyorum iste ama mumkun degil bundan kurtulmak lazimBende tek uyuyamıyorum. Gece evde tek bile yaşayamam. Ama korkularımın sebebini biliyorum. Tek kaldığımda titreme falan olmuyor sadece daralma hissi var. Kafamı boşaltmaya çalışıyorum. Dinleyerek bir şeyler uyuyorum. Ama genellikle tek uyumuyorum zaten. Uyumak için bir kişinin benle aynı odada olması yeter.
Cok dogru soylediniz tam olarak oyle birsey. Bu gece erken giricem yatagaBana bir travman var gibi geldi bilinçaltında.. ve uykuya dalmak istemiyosun kontrol elden gidecek hissi var. Uyku saatlerini düzenlemen lazım.. saat 10 gibi insanın uykusu gelir hormonlar bunu sana hissettirir,tam o anda uyuman lazım, eşiği aşarsan bir daha uykun gelmez
Anladım bipolar olabileceginizi veya depresyonda oldugunuzu vurgulamak istemedim zaten. O yüzden psikolojik rahatsızlıklar ve biri birini doğuruyor diye genelledim. Yani sadece geceleri korkmak gibi küçük bir şey büyük bir soruna gebe olabilir. Ya da altında travmatik bir hikaye yatıyor olabilir. Ailede de bipolar öyküsü olunca genetik yatkınlık da ele alınabilir. Vs. Vs. Bunları demek istedim.Bipolar hastaligini cok iyi biliyorum annemin 16 yasinda baslamis onun genetik ama bende yok eminim cunku ataklarim yok gecen sene kotu seyler yasadim olsa o zaman ataklarim baslardi zaten. Depresyon doneminde de degilim tek sorunumun geceleri korkmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?