- 17 Ağustos 2016
- 1.603
- 1.392
- 133
- 32
- Konu Sahibi Denizkizi2425
-
Kimseden birseyi zorla almadk hatta almyorduk zorla verdiler..kardeşlerine verdiler ama siz de oturuyorsunuz bu durumda size de verilmiş oluyorlar.. yani evet, minnet duymanız gerekiyor eğer eşitlik istiyosanız o zaman görümcelerinizin payını verin herkes eşit olsun..
Beni onlara baglayan tek etken kardeşinin karısı olmam.. İşlerine gelince el kızı gbi görüp yüZüme gülüp arkamdan atıp tutmayi bliyorlarZorla diyen yok zaten. Kimse bana zorla bişey veremez. Yediğin hurmalar varya o hesap!! Ev mezusu olmasa kızları varmış sanane baksınlar derdim. Durum böyleyken denmiyor malesef..
Ki
Kimseden birseyi zorla almadk hatta almyorduk zorla verdiler..
Çenesi düşük cekil ez biriyse karsımdaki beni el gbç görüyorlarsa bende el kızıyım ve kimseye katlanamam o zaman tamammı..ha şununda altını cizeyim ben böyle bir konu paylaştm diye yapmadgım anlamına gelmesin.. Kesinlkle bu devirde bi çok kişinin yapmayacagı şeyi yapıp nelere nelere eyvallah ettim ne laflar sözler yuttum mecburmuyum ? Tabiki hayır !
Sadece kim için yaptıgım niyetim bellydi o yüZden katlandım.. Şimdide görümcemlerin tavırlarının içnden cıkamaynca oaylastim.. Empatiye dacet edyorum.. Szin bazı yazılarınızı okuyorum ve szin gbi bi karaktere hiç uymuyor bu
Aileden ne kadar çok maddi destek alınırsa aile ile o kadar çok muhattap olunur ve doğal olarak ailenin beklentisi o kadar çok olur. Kaşıkla verilip sapıyla çıkarılır.İyi de kız hasta bakıcı mı? Ev parası karşılığı babalarına baksınlar diye tutmuşlar sanki. Eşi baksın madem? Gelini niye zorluyorlar. Ha vicdanen bakmak ister bakar ona katılıyorum da para verdiler diye bakmak zorunda düşüncesi de hoş değil bence. Sonuçta kardeşleri de kendi rizalariyla vermis parayı. Ay yazık ya bu anne babalara.
Gelinsen arkandan konuşurlar kaçarı yok. Bizde durum tam tersi,görümceme biz belli konularda yardımda bulunduk ona rağmen arkamdan konuşuyor :)Beni onlara baglayan tek etken kardeşinin karısı olmam.. İşlerine gelince el kızı gbi görüp yüZüme gülüp arkamdan atıp tutmayi bliyorlar
Belki ben hala bu düşünceyi kendi içimde kabullenememiş olablirim..yo tam tersi ben her zaman aynı doğrultuda yorum yazıyorum.. yazınızı ilk paragrafta bırakmış olsaydınız size yapacağım yorum kesinlikle konuşun, her hafta biriniz bakın demek olurdu ama size bir ev vermişler.. yani yıl 2016 hiçbir şey karşılıksız değil ve evi de sizi sevdikleri için vermedikleri açık.. belli ki bakmanızı istiyorlar.. hem o evde oturup hem bakmam derseniz yarın çık o evden derler size, o yüzden kardeşlerin payını verin ya da evi satıp paylaştırın.. daha sonra da konuşup bakım işini ayarlarsınız..
O da güzelmiş :)Gelinsen arkandan konuşurlar kaçarı yok. Bizde durum tam tersi,görümceme biz belli konularda yardımda bulunduk ona rağmen arkamdan konuşuyor :)
Sizi onlara bağlayan tek etkenle sizde o evde yaşıyorsunuz.
İşte gorumceler evi verince sorumluluğu atmışlar üstlerinden. Öyle oluyormuş demek ki.Yani şu durumda hiçbir şey verilmediği zaman ev ,araba vs bakma zorunluluğu yok!öyle mi?
böylemi oluyor.. Artık insanlar yaşadıkları gibi inanmaya basladılarİşte gorumceler evi verince sorumluluğu atmışlar üstlerinden. Öyle oluyormuş demek ki.
Benim bildiğim tam tersi oluyor bu işler. Yani hali hazırda bakan kardeşe, sağolsun bakıyor babamiza ev de ona kalsın denir mesela. Ama önden evi verip biz size verdik öyleyse bakacaksiniz demek çıkarcılık oluyor. Demek ki herkeste farklı bu durumlar.Aileden ne kadar çok maddi destek alınırsa aile ile o kadar çok muhattap olunur ve doğal olarak ailenin beklentisi o kadar çok olur. Kaşıkla verilip sapıyla çıkarılır.
Oğlu baksın babasına tamam.Bunu konu sahibi eşine söylesin bakalım,gerçi gelecek tepkiyi az çok tahmin edebiliyorum ya.
CalKüçük kızı yemeğini yapıyormuş
Yılda 2 defa büyük temizlik yapılıyorsa
Sen en fazla süpür, toz al falan yapıyorsun anladığım kadarıyla.
Bunun içinde her gün gitmiyorsundur zaten.
Bu zamanda borçsuz ev sahibi olmuşsunuz.
Kardeşlerin hakkından feragat etmesi bence çok değerli.
Biz evi verdik sende bak kafasında olduklarını sanmıyorum.
Bu mesele olmasa bile arada bir gidip kontrol etmek
Üstten bir elden geçirmek
Çok zor değil gerçekten.
Çalışıyor musun?
yeni calsmaya basladimKüçük kızı yemeğini yapıyormuş
Yılda 2 defa büyük temizlik yapılıyorsa
Sen en fazla süpür, toz al falan yapıyorsun anladığım kadarıyla.
Bunun içinde her gün gitmiyorsundur zaten.
Bu zamanda borçsuz ev sahibi olmuşsunuz.
Kardeşlerin hakkından feragat etmesi bence çok değerli.
Biz evi verdik sende bak kafasında olduklarını sanmıyorum.
Bu mesele olmasa bile arada bir gidip kontrol etmek
Üstten bir elden geçirmek
Çok zor değil gerçekten.
Çalışıyor musun?
Cal
yeni calsmaya basladim
kv vefat ettı kp yalnız yasıyor yaş 89 ama kendı ısını kendısı gorebılecek durumda, 2 kızı 2 oğlu var görümcemler yemek çamasır vs ıslerı ıle ugrasıyor haftada ıkı gun eve temızlıkcı gelıyor saatlık olarak...kpnyalnız yasıyor arkadaslar iki kızı var onların evi benden daha yakın benm ev biraz uzak..
Kp kimi görse baskı yapıyor nie gelmyorsunz hiç gelmyorsunz gbisinden..kızları başından beri onun işleriyle ilgilenmek evin gelini olduğum içn bnm görevimmiş gbi lanse edyorlar.. Yakın olan kızının biri yemeğini gönderiyor diğeri hiç ilgilenmiyor..
Bnde gdip ev işleriyle ilgilenyorum..genel temizlik için senede iki defa temzlkçi tutuluyor.. Neyse kp biraz nankör yaşlılıgındanmı desem yoksa huyumu bilmem ama ne kadar sey yaparsam yapayım kızlarının yaptgı ufak tefek seyleri bana anlatr gecmişi anlatr hep onların iyilklerni nisbet eder gbi.. Birde gtmeye cesaret edemyorm ğzermde olusturduğu baskı yüzünden nie gelmyosnz falan diyor..yalnz yasyor anlyorum ama braz tuhaf işte..ayrıca birde kpnin bir evi vardı o satıldı ve bütün kardeslerin durumu iyi oldgu içn haklarnı esime verdiler.. Bzde ev aldk..
Braz borclu hssedyorum o yuzden kp ile ilglenmeye mecbur gbi hssedyorm ama öte yandanda kardeslerne verdler diyorm kafam çok karısık szce ne yapmalıyım nasl düşünp nasl davranmalıyım..evliliğim 1 seneyi gecti hala aşamadim bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?