- 31 Mayıs 2019
- 311
- 920
- 23
- Konu Sahibi limonluekler
-
Beni sevmeyen insanlar çok eğlencelisin bizimle takılsana diyodu, dünyanın en suratsız kızıyla arkadaş oldum bana her gün gülmekten çenem ağrıyor derdi adnfsfdxBenzer olaylari yasiyoruz. Bende eskiden cok üzülürdüm ama sonra insanlarin ikiyüzlülügünü gördükce yalnizligimdan cok mutlu olmaya basladim. Sosyal hayata sessiz insanlar degilde, cok konusanlar tercih ediliyor.
Ama ben fark ettim ki sosyal hayatta biraz daha avantajli konuma gelmek istiyorsan, dis görünüsüne dikkat etmen lazim.
Yani markali güzel kiyafetler giymek ve en önemlisi güler yüzlü olmak sana kapilari acabilir.
Bu durumun çok basit bi çözümü var aslında. İnsani bi ilişkide yalnız kalmış, yer edinememiş hisseden birinin kendi kendine sorup samimiyetle cevaplaması gereken tek bi soru var. Yazarken kulağa komik ve hafif şizofrenik gelebilir ama gerçekten işe yarar.Artık bu yalnızlıktan gına geldiHiç arkadaşım yok,çocukluğumdan beri kimse oyunlarına almaz,arkadaş olmazdı benimle. Bende çok çekingen bir insanım zaten. Çevrem çok geniş ama gerçek arkadaşım yok diyen insanlardan değilim cidden arkadaşım yok. Konuşacak kimsem yok,gezelim diyebileceğim kimsem yok. Arkadaşlarım olsun,sevgilim olsun istiyorum ama olmuyor
Gerçekten durum böyle. Yani lisede ve üniversitede toplamda 4 arkadaşım vardı. Daha doğrusu var zannediyordum ama sonra hakkımda dedikodu çıkardıklarını duydum.Liseden, üniden kalma da mı kimse kalmadı anlamadım yani okulda hep tek başınıza mı otururdunuz bir yemek yiyecek demi kimse olmadı?
Eğer öyleyse ciddi üzülürüm bak.
Gerçekten durum böyle. Yani lisede ve üniversitede toplamda 4 arkadaşım vardı. Daha doğrusu var zannediyordum ama sonra hakkımda dedikodu çıkardıklarını duLiseden, üniden kalma da mı kimse kalmadı anlamadım yani okulda hep tek başınıza mı otururdunuz bir yemek yiyecek demi kimse olmadı?
Eğer öyleyse ciddi üzülürüm bak.
Aslında çok güler yüzlüyümdür. Evet genelde çok konuşkan,girişken kişiler daha çok tercih ediliyor. Bende cıvıl cıvıl olmak istiyorum ama sanırım yapamıyorum. Kendimi yetersiz hissediyorum artık. Bu kadar insanda aynı anda sorun olamayacağına göre bendedir sorun benceBenzer olaylari yasiyoruz. Bende eskiden cok üzülürdüm ama sonra insanlarin ikiyüzlülügünü gördükce yalnizligimdan cok mutlu olmaya basladim. Sosyal hayata sessiz insanlar degilde, cok konusanlar tercih ediliyor.
Ama ben fark ettim ki sosyal hayatta biraz daha avantajli konuma gelmek istiyorsan, dis görünüsüne dikkat etmen lazim.
Yani markali güzel kiyafetler giymek ve en önemlisi güler yüzlü olmak sana kapilari acabilir.
Katılıyorum aile en önemlisi ama artık ailemde beni suçluyor. Niye arkadaşın yok,niye kimse seni sevmiyor diyeBeni sevmeyen insanlar çok eğlencelisin bizimle takılsana diyodu, dünyanın en suratsız kızıyla arkadaş oldum bana her gün gülmekten çenem ağrıyor derdi adnfsfdx
İnsanlar bizim ne kadar iyi biri olduğumuza fedakarlığımıza bakmıyor nerde enerjileri yüksekse, kahkaha atıyorlarsa oraya kaçıyorlar.
Daha mutsuz, çevresini daraltan biri olduğumdan beri sürekli beni şunla tanıştır, nosunu ver, aramızı yapgillerden hiçbir arkadaşım kalmadı sadece beni olduğu gibi sevenler kaldı. Gerçek arkadaşım çok azmış ama haberim yokmuş. İnsanlarla gezin eğlenin ama o kadar anlam yüklemeyin kırılırsınız boş işler hepsi aileniz yanınızda olsun yeter gerisi yalan
Çevrem onlarla dolu. Bir yandan dış görünüş olarak beni çok beğendikleri söylüyorlar, bir yandan da aşağılıyorlar. Bende yalnız kalmamak için onlardan kopamıyorumBol bol kitap okumanızı ve film izlemenizi tavsiye ederimFeriha1 in dediği gibi güler yüzlü olun ve giyiminize dış görünüşünüze dikkat edin Siz kendinizi beğenir onaylarsanız başkaları da onaylar ki onaylamazlarsa da çok takılmayın. Önceden benim de çevrem çok genişti bir sürü dostum var sanırdım ama baktım birçoğu gerçek dost değil yakın arkadaş kategorimi baya düşürdüm. Size tavsiyem size yukardan bakan insanlarla yalnız kalsanız da arkadaşlık yapmayın yaparsanız da haddini bildirin
Ben kendimle arkadaş olmak isterdim çünkü çok sadık,vefakar bir arkadaşım. Özgüvene gelirsek hayattaki belki de tek eksiğimBu durumun çok basit bi çözümü var aslında. İnsani bi ilişkide yalnız kalmış, yer edinememiş hisseden birinin kendi kendine sorup samimiyetle cevaplaması gereken tek bi soru var. Yazarken kulağa komik ve hafif şizofrenik gelebilir ama gerçekten işe yarar.Siz sormamışsınız madem kendinize, ben size sorayım. Siz ister miydiniz kendinizle arkadaş olmak?
Sorunuzun cevabı evet isterdim ise sosyal çevrenizi, hayır istemezdim ise kendinizi değiştirin. Görün bakın her şey çok daha iyi olacak.
Tabi ben bu soruya hangi kriterlerle cevap verecegim, konuya o kadar yabancılaştım derseniz aklıma gelenleri yazayım ben aşagıya;
İnsanlar size ilk baktıklarında ne görürler mesela? Güler yüzlü biri misiniz? Sıcak mısınız? Özgüvenli misiniz? Herkes her an girişken ve samimi olmayabilir ama bi mahçup ve gergin vardır bi de mahçup ve neşeli? Siz hangisisiniz?
Eğlenceli, bilgili ya da kültürlü müsünüz sonra? İnsanlar keyif alır mı sizinle sohbet etmekten? Anlatacak şeyleri olan biri misiniz?
İlla atomu parçalamaktan söz etmenize gerek yok ama kiminin güclü bi mizahı vardır mesela, kimi zeki ve bilgilidir, kiminin kültürü ve estetik zevkleri gelişmiştir. Biri popüler kültüre o kadar hakimdir ki en hipster geçinen tipler bile gundemden amma uzak kalmısım neler oluyomus diye ilgiyle dinler. Kimi de pek anlatamaz ama cok iyi ve cok icten dinler, yargılamaz, o kadar güzel duygusal destek sunar ki herkes öyle bi kötü gün dostu ister yanında.
Kendinizi ne kadar seviyorsunuz sonra.. bu da önemlidir mesela. Kendini ezik, yalnız, çaresiz ve tereddütler icinde hisseden insanlar hemen hemen herkesi gerer. Pek istemeyiz bu haldeki insanların yanında olmak.
Gelip geçici durumları degil genel durumunuzu düsünün ama bu sorulara cevap verirken. Yani genel olarak mutlu olan ve mutlu eden bi insan mısınız, degil misiniz?
Bunları bi düsünün. Sonra da yukarıda dedigim gibi ya degisin ya da degistirin.
Yalniz kalmak böyle insanlar ile muhatap olmaktan iyidir. Sizi asagliyan insanlar ile takilmaya devam ederseniz piskolojiniz bozulur. Özgüvenizi tamamen kaybedersiniz.Çevrem onlarla dolu. Bir yandan dış görünüş olarak beni çok beğendikleri söylüyorlar, bir yandan da aşağılıyorlar. Bende yalnız kalmamak için onlardan kopamıyorum
Evet çalışıyorum. Makyaj çok nadir yaparım ama temiz ve bakımlıyımdır. Havalı giyim olarak da genelde elbise,pantolon-tişört giyerim. Fiziğimi gösterecek şekilde giyerim. Parfümsüz ve ojesiz asla gezmem gibiYalniz kalmak böyle insanlar ile muhatap olmaktan iyidir. Sizi asagliyan insanlar ile takilmaya devam ederseniz piskolojiniz bozulur. Özgüvenizi tamamen kaybedersiniz.
Benim dis görünüsten kastim yüz güzelliginden ziyade kiyafetleriniz di. Yani bakimli ve havali giyinmek.
Calisiyormusunuz ?
O zaman muhabetiniz sarmiyor demeki. Ya fazla donuksunuz veya fazla entelektuell takiliyorunuz.Evet çalışıyorum. Makyaj çok nadir yaparım ama temiz ve bakımlıyımdır. Havalı giyim olarak da genelde elbise,pantolon-tişört giyerim. Fiziğimi gösterecek şekilde giyerim. Parfümsüz ve ojesiz asla gezmem gibi
Belki de çok belli ediyorumdur dediğiniz gibi. Arkadaşlık konusunda çok hevesli davranıyorum belki de bu insanları itiyorO zaman muhabetiniz sarmiyor demeki. Ya fazla donuksunuz veya fazla entelektuell takiliyorunuz.
Is ortaminda arkadas edinmek aslinda en basiti, sonucta her gün gorüyorsun.
Insanlara arkadas olmak istediginizi cok belli etmeyin, diksiyonunuzu düzeltmek yani daha akici konusmak icin kurslara katilabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?