Yalnizlik neden benim kaderim?

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.784
1.839
333
Selamlar,

Sizlere icimi dokmeye geldim. Sonda soyleyecegimi basta soyleyeyim; 9 aydir terapi aliyorum, duygularimi hep ucta yasadigimi farkettik. Baskalariyla ic ice gecmek isteyen bir kisiligim varmis.

Kendime baktigimda hep yalnizlik goruyorum. Yeni bir ortama girdigimde sosyallesemiyorum, arkadas edinmek bir kenara yuzeysel sohbet bile edemiyorum.

1 yil once yeni bir ise basladim, hatta buraya konu da actim yalniz kalma korkum hakkinda :) simdi donup bakiyorum yapayalnizim. Haftanin iki gunu universiteye gidiyorum, orada da yalnizim.

Insanlara cana yakin davransam da soguk davransam da bana yaklasmiyorlar, benimle olmak istemiyorlar. Sordugum sorulara gecistirmeli , gonulsuz cevaplar aliyorum sanki.

Bir ara is arkadasimla cok samimilestik, arkamdan bana is yikmaya calistigini ogrenene kadar. Su an konusmuyoruz ve ben tamamen yalnizim, hatta ise gitmek bile istemiyorum, cunku dislanmis hissediyorum. Hakli olan benim ama tavir yapilan da ben?! Acikcasi kendim ona gidip konusmak da istemiyorum.

Disarida samimi arkadasim var ama is, guc derken ara ara bulusuyoruz. Ben yuzeysel de olsa ortamlara girmek, sohbet edebilmek istiyorum.

Bunlari terapistim haricinde kimseyle konusamadigim icin size yazip, icimi dokmek istedim. Nedir bu? Cagimizin hastaligi mi? Benim gibi insanlara has bir sey mi?

En yakin zamanda sorun yasadigim is arkadasima bakiyorum; elimde olanlari paylastim, ona yardim ettim. Saatlerce konusurduk, onun icin bir sey ifade etmemis olmam beni dumur ediyor. Bir kahvenin kirk yil hatiri yok muydu? Nefret ediyorum dedigi insanlari alttan alirken ben bu muameleyi haketmiyorum.

Okul, iş çevresi pek samimi olmuyor genel olarak. Öyleymiş gibi yapsalar daha çok üzülür kazık yersin. Böylesi daha iyi. Ama hiç oturup çay kahve içmiyor muhabbet de mi etmiyorsunuz molalarda?

Ailen, kardeşlerin kuzenlerin yok mu? Anneni al yürüyüş yap, tek başına tiyatroya git farklı yerlerden çevre edinmeye calis, yaşadığın şehirdeki felsefe gibi etkinliklere kstil, dil kursları var oraya gidebilirsin. Önyargı oluşturma belki o gün modun düşüktü ondan öyle davrandılar. Vücut dilimiz çok önemli, sen nasılsın karsindaki de öyle davranıyor.

Okul, iş çevresi pek samimi olmuyor genel olarak. Öyleymiş gibi yapsalar daha çok üzülür kazık yersin. Böylesi daha iyi. Ama hiç oturup çay kahve içmiyor muhabbet de mi etmiyorsunuz molalarda?

Ailen, kardeşlerin kuzenlerin yok mu? Anneni al yürüyüş yap, tek başına tiyatroya git farklı yerlerden çevre edinmeye calis, yaşadığın şehirdeki felsefe gibi etkinliklere kstil, dil kursları var oraya gidebilirsin. Önyargı oluşturma belki o gün modun düşüktü ondan öyle davrandılar. Vücut dilimiz çok önemli, sen nasılsın karsindaki de öyle davranıyor.

Ailemle, kendi arkadaslarimla bir sorunum yok. Ama soyle bakiyorum etrafima insanlar cevresini genisletiyor. Girdikleri ortamlarda tanisiyorlar, yeni arkadaslar ediniyorlar. Ben ustune koyamiyorum hic.

Molalarda bu son arkadasla birlikteydik ve cok guzel vakit geciriyorduk. Simdi birbirmizi gormezden geliyoruz ve ben cok yalniz hissediyorum. Digerleriyle konusurken sanki beni gecistiriyorlar, sordugum sorulara kisa gonulsuz cevaplar aliyorum ve haliyle benden hoslanmadiklarini dusunuyorum.

Selamlar,

Sizlere icimi dokmeye geldim. Sonda soyleyecegimi basta soyleyeyim; 9 aydir terapi aliyorum, duygularimi hep ucta yasadigimi farkettik. Baskalariyla ic ice gecmek isteyen bir kisiligim varmis.

Kendime baktigimda hep yalnizlik goruyorum. Yeni bir ortama girdigimde sosyallesemiyorum, arkadas edinmek bir kenara yuzeysel sohbet bile edemiyorum.

1 yil once yeni bir ise basladim, hatta buraya konu da actim yalniz kalma korkum hakkinda :) simdi donup bakiyorum yapayalnizim. Haftanin iki gunu universiteye gidiyorum, orada da yalnizim.

Insanlara cana yakin davransam da soguk davransam da bana yaklasmiyorlar, benimle olmak istemiyorlar. Sordugum sorulara gecistirmeli , gonulsuz cevaplar aliyorum sanki.

Bir ara is arkadasimla cok samimilestik, arkamdan bana is yikmaya calistigini ogrenene kadar. Su an konusmuyoruz ve ben tamamen yalnizim, hatta ise gitmek bile istemiyorum, cunku dislanmis hissediyorum. Hakli olan benim ama tavir yapilan da ben?! Acikcasi kendim ona gidip konusmak da istemiyorum.

Disarida samimi arkadasim var ama is, guc derken ara ara bulusuyoruz. Ben yuzeysel de olsa ortamlara girmek, sohbet edebilmek istiyorum.

Bunlari terapistim haricinde kimseyle konusamadigim icin size yazip, icimi dokmek istedim. Nedir bu? Cagimizin hastaligi mi? Benim gibi insanlara has bir sey mi?
Duyguları uçta yasamak ve baskalariyla iç içe geçmek bu ikisi bipolar bozuklukta görülüyor
Öyle bir tanı aldin mi herşey yolunda mı

Ailemle, kendi arkadaslarimla bir sorunum yok. Ama soyle bakiyorum etrafima insanlar cevresini genisletiyor. Girdikleri ortamlarda tanisiyorlar, yeni arkadaslar ediniyorlar. Ben ustune koyamiyorum hic.

Molalarda bu son arkadasla birlikteydik ve cok guzel vakit geciriyorduk. Simdi birbirmizi gormezden geliyoruz ve ben cok yalniz hissediyorum. Digerleriyle konusurken sanki beni gecistiriyorlar, sordugum sorulara kisa gonulsuz cevaplar aliyorum ve haliyle benden hoslanmadiklarini dusunuyorum.
İnsanlara çok özelini anlatma, sen de mesafeli ol isyerindekilerle.
Değerini başkalarının davranışlarına göre olcemezsin psikoloğun da söylemiştir bunu. O işyerindeki arkadaşınla ilgili bir durum herkesle öyle olmaz, biraz hassaslasmissin gibi.
Yarın sana iyi davransa iki gülse modun yukselecek. Bunlardan etkilenmeyecegin konuma getirmeye calis kendini uzgunum

Duyguları uçta yasamak ve baskalariyla iç içe geçmek bu ikisi bipolar bozuklukta görülüyor
Öyle bir tanı aldin mi herşey yolunda mı
Terapistim net bir tani koymadi henuz. Ben borderline dan supheleniyorum.

Nesne hakkinda konusuyoruz. Daha dogrusu ben yasadiklarimi anlatiyorum bana nesne seni kabul etmediginde buyuk bir kirilma yasiyorsun diyor.

Su ara her sey ustume ustume geliyor ve hic bir sey yolunda degil.

İnsanlara çok özelini anlatma, sen de mesafeli ol isyerindekilerle.
Değerini başkalarının davranışlarına göre olcemezsin psikoloğun da söylemiştir bunu. O işyerindeki arkadaşınla ilgili bir durum herkesle öyle olmaz, biraz hassaslasmissin gibi.
Yarın sana iyi davransa iki gülse modun yukselecek. Bunlardan etkilenmeyecegin konuma getirmeye calis kendini uzgunum

tanisir tanismaz dost olmak istiyorum ve haliyle cok taviz veriyorum. :(

Dediginiz gibi olur da bu girdaptan kurtulurum umarim.

Selamlar,

Kimseye aşırı değer verip bağlanmadan arkadaşlık kurun. İletişim kurmuş halinizi bilmiyorum tabi özgüvensiz, çekingen görüyorlarsa sizi bu yüzden kullanıyor, geçiştiriyor olabilirler. Net olun. Ben üniversiteye ilk başladığım günü hatırlıyorum da çok tuhaf bir dönemdi :D ama tahmin edemeyeceğim kadar arkadaşlıklar kurdum, çevre edindim tabi ben bi o kadarda sosyal biriyimdir. Ama hepsi çok mu sevecen ya da gerçek hayır mesafemizi koruyup arkadaşlık kurduktan sonra hayal kırıklığına da uğramazsınız. Konuşmadığım arkadaşlarım için bile iyi ki tanışmışım diyorum.

tanisir tanismaz dost olmak istiyorum ve haliyle cok taviz veriyorum. :KK43:

Dediginiz gibi olur da bu girdaptan kurtulurum umarim.
Sanki esas sorun burada gibi.
Yeni tanıştığım biri benimle hemen samimiyet kurmak istese sınır çizerim açıkçası.
Biraz insanlara zaman verin.
Herkesi hemen çok onemsemeyin.
Çok kişiselleştirme de yapmayın her şey sizinle ilgili değil.
Zaman içerisinde dostluk gelişeceği varsa gelişir zaten gelismezse de insanlarla vakit geçirmeye bakın.
Siz teklif edin hadi bı kahve içelim hadi yürüyelim gibi gibi kimse gelmezse de herkese güler yüz gösterip ben bı yürüyüşe kahveye gidiyorum deyip çıkın.
İnsanlar kendi kendinize güzel vakit geçirdiğinizi görünce zaten sizinle olmak isteyeceklerdir.

Ayrıca terapiye gitmeniz çok güzel daha 9 ay olmuş.Benim pek çok davranisimi değiştirmem 2 yılı bulmuştu.

Kimseye aşırı değer verip bağlanmadan arkadaşlık kurun. İletişim kurmuş halinizi bilmiyorum tabi özgüvensiz, çekingen görüyorlarsa sizi bu yüzden kullanıyor, geçiştiriyor olabilirler. Net olun. Ben üniversiteye ilk başladığım günü hatırlıyorum da çok tuhaf bir dönemdi :KK70: ama tahmin edemeyeceğim kadar arkadaşlıklar kurdum, çevre edindim tabi ben bi o kadarda sosyal biriyimdir. Ama hepsi çok mu sevecen ya da gerçek hayır mesafemizi koruyup arkadaşlık kurduktan sonra hayal kırıklığına da uğramazsınız. Konuşmadığım arkadaşlarım için bile iyi ki tanışmışım diyorum.

Nokta atisi sanki. En basta hukmen maglup basliyorum ve haliyle beni sallamiyorlar sanki. Bakiyorum en nefret ettigi insanla bile iyi geciniyor, benim o kadar deger vermeme ragmen bana gelip ozur dilemiyor, iyi gecinme derdi soyle dursun konusmaya tenezzul bile etmiyor.

Ha su da var mesela gelip selam verincw ben almiyorum. Ortada kapanmamis bir hesap var, önce benden özür dilemeli, sonra benim sinirim gecince normale donebiliriz.

Dusuk dozda bir antidepresan falan bile almayi dusunuyorum su ara. Kimseyi sallamazsam belki biraz sayarlar.

Sanki esas sorun burada gibi.
Yeni tanıştığım biri benimle hemen samimiyet kurmak istese sınır çizerim açıkçası.
Biraz insanlara zaman verin.
Herkesi hemen çok onemsemeyin.
Çok kişiselleştirme de yapmayın her şey sizinle ilgili değil.
Zaman içerisinde dostluk gelişeceği varsa gelişir zaten gelismezse de insanlarla vakit geçirmeye bakın.
Siz teklif edin hadi bı kahve içelim hadi yürüyelim gibi gibi kimse gelmezse de herkese güler yüz gösterip ben bı yürüyüşe kahveye gidiyorum deyip çıkın.
İnsanlar kendi kendinize güzel vakit geçirdiğinizi görünce zaten sizinle olmak isteyeceklerdir.

Ayrıca terapiye gitmeniz çok güzel daha 9 ay olmuş.Benim pek çok davranisimi değiştirmem 2 yılı bulmuştu.

Seanslarda farkettik bunu. Ortamdaki herkes en cok beni sevsin, hemen sevsin istiyormusum. Mesela bu ilk bulusmada olmazsa kendimi kapatiyorum:)

Adiniza cok sevindim. Bir seyi merak ediyorum; degismeniz nasil oldu? Yaptiginiz davranislar birden kesildi mi yoksa kendinizi surekli kontrol edip, mesela “ su an durumu abartiyorum, kisisel algiliyorum” diyip davranisinizi degistiriyor musunuz?

Seanslarda farkettik bunu. Ortamdaki herkes en cok beni sevsin, hemen sevsin istiyormusum. Mesela bu ilk bulusmada olmazsa kendimi kapatiyorum:)

Adiniza cok sevindim. Bir seyi merak ediyorum; degismeniz nasil oldu? Yaptiginiz davranislar birden kesildi mi yoksa kendinizi surekli kontrol edip, mesela “ su an durumu abartiyorum, kisisel algiliyorum” diyip davranisinizi degistiriyor musunuz?
Bende çok sevilmek onaylanmak isteyen biriydim.
Aslında içten içe hepimiz bunu isteriz.
Ama sosyal çevrede her şeyin bı sınırı olmalı diye düşünüyorum.
Bazı şeyler kolay oldu bazı şeylerde hala zorlanıyorum.
Mesela romantik ilişkilerde hala zorlandığım şeyler var.
Ama iş çevresi ya da arkadaş çevresinde daha iyiyim net sınırlar cizebiliyorum alınganlıgim epey azaldı her şeyi kişisel algılamıyorum.
Sorunuza net bir cevap veremem açıkçası bazen pat diye fark ettim çünkü bazen olayda. Günler sonra fark edip aa bunu niye böyle yaptım ki dedim.

Nokta atisi sanki. En basta hukmen maglup basliyorum ve haliyle beni sallamiyorlar sanki. Bakiyorum en nefret ettigi insanla bile iyi geciniyor, benim o kadar deger vermeme ragmen bana gelip ozur dilemiyor, iyi gecinme derdi soyle dursun konusmaya tenezzul bile etmiyor.

Ha su da var mesela gelip selam verincw ben almiyorum. Ortada kapanmamis bir hesap var, önce benden özür dilemeli, sonra benim sinirim gecince normale donebiliriz.

Dusuk dozda bir antidepresan falan bile almayi dusunuyorum su ara. Kimseyi sallamazsam belki biraz sayarlar.
Tabi dönemin verdiği etkilerde var. Yani bizde kimse çekinmez arkadaşlık kurardı. Selam verip nasılsın demek utandırıcı bir durum değildi. Ben Besyo fakültesine gidip müdüre bir konu hakkında bilgi almak için gitmiştim müdürün odasında iki kız vardı çıktığımda ise hemen arkamdan gelip '' istersen biz sana yardımcı oluruz hayırlı olsun bu arada okulun ben sana numaramı vereyim iletişimde kalalım '' dediğini hatırlıyorum :D Kalmıştım öyle. Başka bir derse ek olarak girdiğimde kızlar benimle konuştuğu gibi aynı gün fotoğrafçılık kulübüne katılmıştık asdfghj ışık hızıyla gerçekleşti her şey. Ben Antalya'ya gitmeden kimseyle arkadaşlık kuramam deyip bir ayda 15 kişiyle tanışmış o etkinlik benim şu gezi senin geziyorduk. Burada seninde aktifliğin, güler yüz ve samimiyetin önemli tabi. Soğuk bulsalar belki de yaklaşmazlardı. Ama şimdi evet biraz daha zor arkadaşlık kurmak. Siz bence ne aşırı tepki verin kin tutup benden özür dileyecekler diye düşünmeyin ne de çok samimi olun. Biraz ne denir cool olun :D nasıl söylenir bilemedim :D

Tabi dönemin verdiği etkilerde var. Yani bizde kimse çekinmez arkadaşlık kurardı. Selam verip nasılsın demek utandırıcı bir durum değildi. Ben Besyo fakültesine gidip müdüre bir konu hakkında bilgi almak için gitmiştim müdürün odasında iki kız vardı çıktığımda ise hemen arkamdan gelip '' istersen biz sana yardımcı oluruz hayırlı olsun bu arada okulun ben sana numaramı vereyim iletişimde kalalım '' dediğini hatırlıyorum :KK70: Kalmıştım öyle. Başka bir derse ek olarak girdiğimde kızlar benimle konuştuğu gibi aynı gün fotoğrafçılık kulübüne katılmıştık asdfghj ışık hızıyla gerçekleşti her şey. Ben Antalya'ya gitmeden kimseyle arkadaşlık kuramam deyip bir ayda 15 kişiyle tanışmış o etkinlik benim şu gezi senin geziyorduk. Burada seninde aktifliğin, güler yüz ve samimiyetin önemli tabi. Soğuk bulsalar belki de yaklaşmazlardı. Ama şimdi evet biraz daha zor arkadaşlık kurmak. Siz bence ne aşırı tepki verin kin tutup benden özür dileyecekler diye düşünmeyin ne de çok samimi olun. Biraz ne denir cool olun :KK70: nasıl söylenir bilemedim :KK70:

Masallah okuyunca sosyal bir kelebek canlandi gozumde.

Bilemiyorum bu ara duygularim yine cok yogun, her seyi, herkesi sorguluyorum.

Intikam duygusunu da cok yogun yasiyorum. Zaten benim derdim su anladigim kadariyla; bu arkadasla cok samimiydik guya, sonra bana kazik atti, haliyle ofkelendim bitirdim. Onu tanidigim kadariyla gelip ozur dilemesi, kendini affettirmeye calismasi gerekiyordu. Bunlari yapmayinca ben kendimi su an cok degersiz hissediyorum.

Dedigin gibi cool durup bunu ona sezdirmemem lazim.

Masallah okuyunca sosyal bir kelebek canlandi gozumde.

Bilemiyorum bu ara duygularim yine cok yogun, her seyi, herkesi sorguluyorum.

Intikam duygusunu da cok yogun yasiyorum. Zaten benim derdim su anladigim kadariyla; bu arkadasla cok samimiydik guya, sonra bana kazik atti, haliyle ofkelendim bitirdim. Onu tanidigim kadariyla gelip ozur dilemesi, kendini affettirmeye calismasi gerekiyordu. Bunlari yapmayinca ben kendimi su an cok degersiz hissediyorum.

Dedigin gibi cool durup bunu ona sezdirmemem lazim.
İntikam duygusundan kurtulun önce böyle kininiz artar daha çok sıkıntı yaşarsınız. Emin olun hemen hemen herkesin yaşadığı bir durum bu. Bu anlattığım güzel sosyal hayatın içinde tabi ki benden nefret edende vardı bana aşkım der yakın arkadaşıma '' çok sinir bozucu bi kız '' diyende vardı güldüm geçtim sadece :D Birde kin tutup duygularımda gereksiz yer kaplamasına izin veremezdim. Ama olan ona oldu tabi. İşte cool olmak budur diyim bende :D Yani hiçbir şey olmamış gibi davranın. Özür dileyecek insan sizi kazık atmaz zaten :)

Back
X