yalvarırım bana bir yardım edin

cileklihuptirik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
101
0
26
Burdur
arkadaşlar geçenlerde bir konu açmıştım çok çaresiz hissediyorum diye. bir kaç test yaptırdım negatif çıktı adet oldum bir hafta önce çok yoğun olmasada. bugun internetten online olarak bir doktora sordum testler negatif çıktı fakat ben karnım şişiyormuş gibi hissediyorum psikolojik olabilir mi diye bana dış gebelik olabilir dedi fakat benim ilişkimin üzerinden 2 ay geçti neredeyse. eğer böyle bir şey olsa ortaya çıkmaz mıydı ben ne olur ne olmaz gene eczaneden test alıp yaptım negatif çıktı. böyle bişey olabilir mi bir yardım edin ne olur çok bilgi sahibi değilim deliricem.

bu kadar kendine dert edicene
özel bi hastaneye gidip kan testi yaptırsana
tıp merkezleri falan olabilir cok pahalı bişey değil

Kan testi negatifse sorun yok. Dış gebelik de değil.
Zaten iki ay diyosunuz.
Dış gebelik öyle basit bişey değil.
Mutlaka semptomlar olacaktı.
Siz en iyisi bir jinekoloğa gidin.
ancak öyle rahatlayacaksınız.

kan tahlilinde çıkıyor.fakat sen yine bir doktora görün.dış gebelikten bahsediyorsun doktora görünmeden hiçbirşeyden emin olamazsın.git rahatla

sadece kan veya idrarda görünmez dış gebelik diğer bazı testler ve ultrasonla muayene de gerektirir.

Son düzenleme:
Canım yaklaşık 3 ay önce benzer olaylarla doktora gittim. Birsürü hormon testi..vs yapıldı. Adetimi yumurta çatlatan ilaçlar yardımıyla bir iki ay oldum. Sonra adetim kendiliğinden olmaya yeniden başladı.

Doktora sorduğumda nedir neden diye bana şunları dedi

"adet olmamanın, geç olmanın..vs çok fazla nedeni olabiliyor, sürekli kullandığın bir ilacı bırakmak (antidepresan, doğum kontrol hapları..vs), üzüntü- neşe, hayatında önemli değişiklikler, ani kilo alış ve veriş, mevsimler..." birçok neden. O yüzden telaşlanmayın dedi. Bu adet söktürücü ilacı birkaç ay kullanmanızda sakınca yok dedi, olacağınız günü 15 gün falan geçtiyseniz bu ilaca başlayıp bunun yardımıyla regl olabilirsiniz, dedi. Ben de aynen 2 aylık reglimi böyle suni yolla başlatmış oldum. Fakat sonra bir baktım kendiliğinden olmaya başlamıştım.

Ama o doktora daha gitmediğim ilk ay, ben de sizin gibi sorunlar yaşadım, çok değişik vücut faaliyetleri, sanki hamileymişim gibi sinyaller ve birsürü belirti sanki beni hamileyim sonucuna ulaştırıyordu. Eczaneden almadığım test kalmayınca, gittim bir de doktordan kan testi yaptırdım ve en sonunda muayene olup, ultrason çektirip, doktorun tavsiyelerine uyarak hayatım yoluna girdi.

Beni tahminimce üst üste yıllarca kullandığım doğum kontrol hapını bırakmam tetikledi bu durumlara. Sanki hamileymişim gibi de psikolojik durumlar yaşadım. Demekki oluyormuş böyle şeyler.

Böyle forumlarda yazışarak çözülmüyor tabi. Siz de benim yaptığımı yapın. Bir doktora gidin, hormonlarınızın sayısına..vs baksınlar, bir terslik yoksa, size de bana yazdığı ilaçlardan yazarlar. Ben de internetten çok araştırdım, hatta umutlandım o araştırmalarla hamileyim falan sandım. Bütün o günler yaptığım internet araştırmalarım boşunaymış. :)

bana bir özel mesaj atabilir misiniz size bir şey sormam gerkiyor sınırı geçmediğim için ben atamıyorum lütfen yardımcı olun

O nasıl doktormuş ki kan testi negatif değince dış gebelik olabilir diyor, hay Allahım ya ne günlere, ne doktorlara kaldık !!!

Dış gebelikte acayip yüksek bhcg değerleri olur, hatta çok gecikilirse tüp patlayabilir, öncesi de çok ağrılıdır.

Son düzenleme:
bunu diyen gerçek doktor mu yani tıp eğitim almış bir şahıs öyle mi?

kan testi de negatifse nasl dış gebelik oluyor acaba?! daha doğrusu dış da olsa normal de olsa nasıl bir gebelikten söz edebiliyor? Allah'ım sen akıl ver..

stresten karnın şişebilir ya da herhangi başka bir şeyden ama 2 ay geçmiş,adet olmuşsun,kan testin idrar testin negatif yani hamile olman olası değil.

boyle bi şey yoktur değil mi ben iki kez eczaneden test alıp yaptım bir kez doktora gittim kan testi yaptırdım sadece karnım şişiyormuş gibi hissediyorum emin de değilim üstelik bir on gün önce adetim bitti ilk başta kaverengi sonra normale döndü ama ilişkimi o adetimden önce yaşamıştım. yani tereddüt ettim adet kanaması değil miydi diye çok korkuyorum ya

olmaz........................................

dış gebelik dahi olsa kan testinde çıkardı değil mi?

bu kadar hızlı göbek şişermi yahu alacakaranlıktaki bellada vardı :)
dış gebelik geçirdiğimde 100lerde olması gereken değerim 4000lerde çıkmıştı
merak etme hamile değilsindir

Şişiyor gibi hissediyorum demişsin ya gerçekten şişiyor mu yoksa o senin kuruntun mu.
Bu kadar dertleniyorsun madem yıldızlı davetiye mi yollasın doktor sana gitmen için.
Git kontrolünü yaptır sende kurtul bu düşüncelerden.

emin değilim diyorum işte psikolojik olarak böyle hissediyor olabilirim fakat öyle hissediyorum. onun dışında dediğim gibi geçen hafta doktora gittim kan testi yaptı negatif çıktı fakat bugunku doktor beni korkuttu.

Jinekoloğa gitmelisin. Olanı biteni anlatırsın test yaptırdığını falan şiştiğimi hissediyorum dersin vs.
Ayrıca sen bunu hissediyorsun da kimse sana karnın şişmiş gibi bi yorum yaptı mı eskisinden farklı olsa herkes söylerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…