Yalvarıyorum Bu Durumdan Kurtarın Beni

Böyle basit bir sebep için bu kadar yeminler mi savurdunuz gerçekten neyse tevbe edin bir şey olmaz ama bir daha yapmayın tabii
Bir daha yapmak gibi bir şey söz konusu değil zaten. İnsan bazen kendine de hayret ediyor. Nasıl yaptım diyor. Öyle bir şey yaşadım. Tövbe ettim elbette sonra. Fakat içim rahata ermiyor, başıma gelir, söyledim beni bulur diye korkuyla yaşıyorum. Sağlıklı düşünemez oldum

Bugün oglunun üstüne yemin ettigini duydum bir adami. Ne kadar basit baskalari katip yemin ediyor insan bazen degil mi? Bir adam sizin sözünüze inanmiyorsa zaten yalnis adam. Yol verin gitsin
Böyle biri değilim aslında. İnsan bazen hiç istemediği bir anda bulur ya kendini öyle oldum. Çok duygusal bir anda ağzımdan dokuluverdi. Ne büyük hata. Çok korkuyorum, çok huzursuzum. Ya bunu yaşarsam diye düşünmekten yiyemez içemez oldum.

Yemin için bile şartlar var. Ki siz yalan da söylememişsiniz. Boşuna üzmeyin kendinizi
Yalan değil elbet ama dediğim gibi ne şekilde olursa olsun yemin etmek beni çok huzursuz ediyor. Gerçekten takıntı mi yaptım bilmiyorum. Bir gün tek tek tüm sevdiklerimin acısını görüp gidicem diye düşünüp kahroluyorum

İnsan bazen gerçekten kendini tanıyamaz halde bulabiliyor. Öyle bir anınızi düşünün o zaman beni daha iyi anlarsınız. Yaptığım hatanın farkındayım ve bir daha bunu yapmam ama tüm sevdiklerimin acısını göreceğim korkusu içimi sardı geçmiyor

Bakın yine söylüyorum. Doğru söylediğinizden eminseniz neden bu kadar evhamlanıyorsunuz anlamadım ki ?

Bakın yine söylüyorum. Doğru söylediğinizden eminseniz neden bu kadar evhamlanıyorsunuz anlamadım ki ?
Yine de yemin etmek insanı kötü etkiliyor. Bunun dışında konuda bahsettigim gibi arada sırada eskiyi, eski günleri düşünüp içimden geçirmem bile beni " acaba yalan mı söylemiş oldum" hissine götürüyor. Tüm bunların dışında yemin etmek, hem de böyle anlamsiz bir konu için beni korkutuyor

Sanırım kaygıya kapıldım. Niye böyle oldu bilmiyorum. Tüm sevdiklerimin acısını görüp öyle ölüp gidecekmiş gibi hissediyorum. Sanırım yemin ettiğim anda ki hislerim ve o duygu yoğunluğum buna sebep oldu. Bir de yemin ettim başıma şöyle felaket geldi boyle felaket geldi diye bir sürü şey okudum son günlerde buna takıldığım için. Resmen huzurum kaçtı, kilo verdim. Sanırım ruh sağlığım iyi değil ne yapmam gerek bilmiyorum bu fikirden uzaklaşmak için. Ayrıca nerdeyse 1 ay olacak. Maalesef bir iki günlük konu da değil

Abartmayin alt tarafi bi cumle her ettigimiz yeminin karsiligi oluyor mu.kaldi ki zorda kalmissiniz bende ne oldu sandim
Ah içimi nasıl rahatlattiniz, çok teşekkür ederim. Herkes abartıgimi söylüyor ama ben yine de bu konuyu düşünmeden edemiyorum. Yemin ettim başıma su geldi bu geldi diye bir sürü de şey okudum bu duruma takıldığım icin. İyice kötü düşünmeye başladım. Tüm ailemin sevdiklerimin acısını gorucem gibi hissedip kahroluyorum. Ruh sağlığım bozuldu sanırım

Abimde bağımlılık rahatsızlığı vardı. Babama ne yeminler etti senelerdir bilseniz. Yalan yere üstelik. Kimseye bir şey olduğu yok. Bence sizin bu durumunuzun temelinde başka bir sıkıntı olabilir. Böyle bir konuyu bu kadar takmanız kilo vermeniz vb. normal değil. Yardım alın

Bizler Allah'ın takdir ettiği kadar yaşayacağız ancak. Ne birilerin bedduası ömrümüzü kısaltır ne de duası ömrümüzü uzatır.

birdaha yapmayacağına tövbe etmekten başka çaren yok..birde ettiğin yeminin kefaletleri var onlardan birini yerine getirirsen zannedersem rahatlarsınız

Tövbe et zaten her yemin her söz tutacak olsaydı ohoo..

birdaha yapmayacağına tövbe etmekten başka çaren yok..birde ettiğin yeminin kefaletleri var onlardan birini yerine getirirsen zannedersem rahatlarsınız
Allah adına yalan yere yemin etmek kefaret gerektirir. Başka şeylerin üzerine yemin etmek geçersiz ve haramdır.

Bu yemin değil de beddua gibi olmuş belki o yüzden huzursuz oldun bu kadar. Yalan yere yemin etmediğin için kefarete gerek yok. İçinin rahatlaması için aklına geldikçe söylediğin şeyin pişmanlığı için tövbe et. Allah tövbeleri kabul edendir, bağışlayandır, merhamet edendir.

Abartma etmişsin geçmiş işte.Bir daha da kimseye karşı kendini böyle küçük düşürme yeminlerle

Yemine belki biraz olsun inanırım... ancak bu inancım kaynaklı degılde zaten sevmem ve etmem.. Basit kaçıyor cunku ozguvensızlik gıbı gelıyor birazda..Oglumada bunu aşılamısımdır sana inanmak isteyen yemınsız ınanacak ve asla yemin etmeyeceksin.. yalanda soylemez yeminde etmez Allahım esirgesin AMİNDua edin tovbe edin cokta takılmayın yalan yere edilmemiş zaten artık yapacak bisey de yok söz ağızdan cıkmış bir kere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…