Yalvarıyorum Bu Durumdan Kurtarın Beni

Böyle bir şey için kendinizi harap etmeyin şuan binlerce çocuk bir lokma ekmek için dua ediyor ve aç bir şekilde ölüyor... gerçekten üzülmeyin allah içinizi biliyor hem zaten herkesin ölüm saati Bellidir ne ileri ne geri derler bilirsiniz yemininizde açıkça kandırma amaçlı olsanız bile olacağımı düşğnmüyorum bu yüzden.inancınıza göre pişman olabilirsiniz içten bir tövbe de işi çözer.

Bende burda sizde okb olduğuna yemin edebilirim. Dini takıntılarınız çok yüksek. Düşünceler değil, kalpten gelen önemlidir. Bir uzman yardımı almalısınız.
Aynisini dusundum , hic saglikli bir ruh hali degil bu
Ben yetiskinlik hayatımda hic yemin etmedim ama cocukken ederdik yani gercek olsaydi simdiye ohhoooo
Hayir yani bi de siz yemin ettiniz diye birileri ölecekse dunyada insan kalmazdi yeminle öldürürdu millet birbirini 🤦🏼‍♀️
Bu konuya bu kadar uzun yorum yaptigima inanamiyorum cidden :kızgın:

Herkese merhaba,

İlk defa bu platforma bu denli ihtiyaç duyuyorum. Lütfen benden yardımlarınızı, tavsiyelerinizi, tesellilerinizi esirgemeyin.
Bir süre önce hiç istemediğim ve nasil olduğunu anlamadığım bir konuda yemin etmiş bulundum.
Konu şöyle, erkek arkadaşım hiç alakası olmayan bir konuda bana eski erkek arkadaşıma yönelik bir ima da bulundu. Hâlâ ona karşı bisiler hissettiğimi ve içinde bulunduğumuz durumu bu sebeple yaptığımı ima etti. Daha doğrusu böyle mi diye sordu. Bunu düşünmesine sebebiyet verebilecek bir durum oluştu onun açısından. Ama benim aklımdan dahi geçmediği için sok geçirdim. Hiç aklimda yoktu, bir anda neye uğradığını şaşırdim ve hiç yapmadığım, hâlâ daha nasıl olduğunu anlamadigim bir şekilde ( çok ağlıyor ve aşırı duygusal olduğum bir anda) " eğer böyle dusunduysem, bu niyetle yaptıysam tüm ailemin, sevdiklerimin ölümünü göstersin Allah, öyle perişan olayım, gün yüzü görmeyeyim eğer bu niyetteysem " dedim.

Bunu nasıl dedim bilmiyorum. Nasıl bu kadar aptal, bu kadar güçsüz olabildim bilmiyorum. Hani insan bazen istemediği bir şeyi yapmış bulur ya kendini, tam olarak öyle oldum. Çok ağlıyor, çok şaşırmış bir haldeydim. Çıktı ağzımdan. Günlerdir yedim bitirdim kendimi.

Arkadaşlar ben etrafımda aklı başında biri olarak taninirim. Tutarsız , anlamsız davranışlarım, durup durup yemin eden bir halim yoktur. Nasıl dedim tüm bunları bilmiyorum. Kahrediyorum kendimi. Demek ki aklı başında sanıyordum ya da saniliyordum. Çünkü aklı selim kimse böyle bir şey demez.

Yemin ettiğim konuda samimiydim. Gerçekten aklımın ucundan geçmeyen bir konudan dolayı yargilanmistim. Erkek arkadasimi çok seviyorum ama hani bazen insan eskiye, eski günlere özlem duyar, bazen geçmişinde ki insanlara karşı içinden " ne günlerdi" der bir özlem duyarsın. Ya da bazen bir dönem hayatında olmuş birinin arkadaşlığını özlersin. Bu his zaman zaman geliyor ve diyorum ki yalan yere mi yemin ettim ?

Her şekilde yemin etmiş olmak beni kahrediyor. Arkadaşlar o günden beridir neredeyse doğru düzgün yemek yemiyorum, uyuyamıyorum. Annem babam kardeşlerimin tek tek acısını görürüm diye düşünüp kahroluyorum, öyle ya da boyle yemin etmiş olmak beni kahretti. Ruh sağlığım bozuldu. 3 haftada 4 kilo verdim. Çok kötü bir haldeyim. Bunu yaşayacağım korkusu, pişmanlığı beni almış durumda. Kabuslar görüyorum. Bana ne önerirsiniz ? Bu aptallığımdan nasıl kurtulur refaha ererim ? Erer miyim ?
Yani bu kadar helak olacağına bi araştırsaydın keşke. İnançlı bir kişi olarak inancını iyi öğrenmen gerekir. Öncelikle yemin sadece Allah için edilir, Allah adına olur. Böyle bir durumda yemin ettiğinde de kefareti gerekir. Ama senin yeminin yanlış bir yemin olduğu için kefaret gerekmez sadece tövbe etmen gerekir. Bunların haricinde de yeminini bozmak ya da yalan yere yemin etmek haramdır. Başına o söylediklerin gelmez ama günaha girmiş olursun. Sen tövbe et yeterli anlayacağın 😊

Yani bu kadar helak olacağına bi araştırsaydın keşke. İnançlı bir kişi olarak inancını iyi öğrenmen gerekir. Öncelikle yemin sadece Allah için edilir, Allah adına olur. Böyle bir durumda yemin ettiğinde de kefareti gerekir. Ama senin yeminin yanlış bir yemin olduğu için kefaret gerekmez sadece tövbe etmen gerekir. Bunların haricinde de yeminini bozmak ya da yalan yere yemin etmek haramdır. Başına o söylediklerin gelmez ama günaha girmiş olursun. Sen tövbe et yeterli anlayacağın 😊
Bu durum bedduaya giriyor, araştırdım elbet. Zaten beddua etmiş sayıldığım için huzursuzum. Bedduam tutarsa diye

Yemine belki biraz olsun inanırım... ancak bu inancım kaynaklı degılde zaten sevmem ve etmem.. Basit kaçıyor cunku ozguvensızlik gıbı gelıyor birazda..Oglumada bunu aşılamısımdır sana inanmak isteyen yemınsız ınanacak ve asla yemin etmeyeceksin.. yalanda soylemez yeminde etmez Allahım esirgesin AMİN🙏Dua edin tovbe edin cokta takılmayın yalan yere edilmemiş zaten artık yapacak bisey de yok söz ağızdan cıkmış bir kere.
Benim de böyle bir huyum yoktur. Nasıl oldu hiç anlamadım. Çok huzursuzum. Yemin değil beddua sayılıyormus. Zaten bundan dolayı çok tedirginim. Bedduam tutarsa diye

Bu yemin değil de beddua gibi olmuş belki o yüzden huzursuz oldun bu kadar. Yalan yere yemin etmediğin için kefarete gerek yok. İçinin rahatlaması için aklına geldikçe söylediğin şeyin pişmanlığı için tövbe et. Allah tövbeleri kabul edendir, bağışlayandır, merhamet edendir.
Evet tam olarak bu yüzden bu kadar huzursuzum. Bedduam tutarsa diye. Bunu düşünmekten alamıyorum kendimi. Pişmanlığım için tövbe de ettim, bu vesile ile bir aileyi de sevindirdim ama yine de korku içimi bırakmıyor

Erkek arkadaşını seviyor olabilirsin ama iliskinde mutlu da değilsin diye anlıyorum.Zihnini yaşadığın ilişkiyi değerlendirmeye yogunlastir. Eger sana mutluluk vermiyorsa,yetmiyorsa,huzurlu olduğun bir ilişki içinde değilsen de surdurme derim.

Dini konulara girmek istemem ama yemine bu kadar inanan bir insanın, inançlı olduğunu varsayarak, onu yaratan gücün affediciliğini, edeceği tövbeyi ciddiye alacağını düşünememesi de ne abes. Haftalarca bu halde olmanız ettiğiniz yeminin büyüklüğünden değil sizin psikolojinizin normal olmamasından kaynaklanıyor, kabul edin. Yeminle bu kadar kafayı yiyene kadar, sadece güçsüz bir anımda saçmaladım, zira insanım, beni yaratan da gerçek niyetimi biliyordur diye düşünemiyor musunuz? Cidden ben var anlamamak.

Ettim, bir aileye bu bahane ile yardımda da bulundum ama asamiyorum bunu. Gerçek olur korkusu var içimde. Çok içli ve çok duygulu bir şekilde bir anda söyledim. Nasıl pişmanım.

Senin durumun obsesif düşüncelere kendini kaptırıyor olman..
İçinden gelerek yemin ettikten sonra acaba öyle değil mi demene sebep bazı düşünceler aklına gelmiş ama bunlar zihninin kafa karışıklığı sadece
En baştaki samimiyetine inan
Tövbe edebilirsin
Bir daha da her şey için yemin etmemeye çalış
Sevgilin artık her şeyde yemin etmeni isteyecek onu buna alıştırma

Herkese merhaba,

İlk defa bu platforma bu denli ihtiyaç duyuyorum. Lütfen benden yardımlarınızı, tavsiyelerinizi, tesellilerinizi esirgemeyin.
Bir süre önce hiç istemediğim ve nasil olduğunu anlamadığım bir konuda yemin etmiş bulundum.
Konu şöyle, erkek arkadaşım hiç alakası olmayan bir konuda bana eski erkek arkadaşıma yönelik bir ima da bulundu. Hâlâ ona karşı bisiler hissettiğimi ve içinde bulunduğumuz durumu bu sebeple yaptığımı ima etti. Daha doğrusu böyle mi diye sordu. Bunu düşünmesine sebebiyet verebilecek bir durum oluştu onun açısından. Ama benim aklımdan dahi geçmediği için sok geçirdim. Hiç aklimda yoktu, bir anda neye uğradığını şaşırdim ve hiç yapmadığım, hâlâ daha nasıl olduğunu anlamadigim bir şekilde ( çok ağlıyor ve aşırı duygusal olduğum bir anda) " eğer böyle dusunduysem, bu niyetle yaptıysam tüm ailemin, sevdiklerimin ölümünü göstersin Allah, öyle perişan olayım, gün yüzü görmeyeyim eğer bu niyetteysem " dedim.

Bunu nasıl dedim bilmiyorum. Nasıl bu kadar aptal, bu kadar güçsüz olabildim bilmiyorum. Hani insan bazen istemediği bir şeyi yapmış bulur ya kendini, tam olarak öyle oldum. Çok ağlıyor, çok şaşırmış bir haldeydim. Çıktı ağzımdan. Günlerdir yedim bitirdim kendimi.

Arkadaşlar ben etrafımda aklı başında biri olarak taninirim. Tutarsız , anlamsız davranışlarım, durup durup yemin eden bir halim yoktur. Nasıl dedim tüm bunları bilmiyorum. Kahrediyorum kendimi. Demek ki aklı başında sanıyordum ya da saniliyordum. Çünkü aklı selim kimse böyle bir şey demez.

Yemin ettiğim konuda samimiydim. Gerçekten aklımın ucundan geçmeyen bir konudan dolayı yargilanmistim. Erkek arkadasimi çok seviyorum ama hani bazen insan eskiye, eski günlere özlem duyar, bazen geçmişinde ki insanlara karşı içinden " ne günlerdi" der bir özlem duyarsın. Ya da bazen bir dönem hayatında olmuş birinin arkadaşlığını özlersin. Bu his zaman zaman geliyor ve diyorum ki yalan yere mi yemin ettim ?

Her şekilde yemin etmiş olmak beni kahrediyor. Arkadaşlar o günden beridir neredeyse doğru düzgün yemek yemiyorum, uyuyamıyorum. Annem babam kardeşlerimin tek tek acısını görürüm diye düşünüp kahroluyorum, öyle ya da boyle yemin etmiş olmak beni kahretti. Ruh sağlığım bozuldu. 3 haftada 4 kilo verdim. Çok kötü bir haldeyim. Bunu yaşayacağım korkusu, pişmanlığı beni almış durumda. Kabuslar görüyorum. Bana ne önerirsiniz ? Bu aptallığımdan nasıl kurtulur refaha ererim ? Erer miyim ?
Pişmansan tövbe et. Kafamda ekmek kır derler. Bilmiyorum yeminden dönmek için 3 gün oruç da tutuluyor. İçini biraz olsun rahatlatacaksa.

direkt okb diyen arkadaşları tebrik ediyorum, hepsine birer psikoloji diploması yolluyoruz şuan. biz psikolog camiası olarak böyle tek bir olaydan bu kadar çabuk ve net tanı koyamıyoruz,kusura bakmayın.. :(

size gelince tövbe ettiğiniz halde hala bu kadar takmanızı abartılı buluyorum, insanlar ne yalan yeminler edip ne beddualar ediyor. bir şey olmaz. siz iyi niyetli birisiniz, belli.

Herkese merhaba,

arkadaşım kendine gel rica ediyorum. aaa şok içinde okudum son paragrafı.
yemin etmek söz vermek evet mühim şeyler ama, sen böyle yaparsan resmen kendine çekersin kötüyü.
oldu bitti geçti gitti de içini rahatlat kaldı ki, yalan yere de etmemişsin yani..
enerji diye bir şey var, lütfen kötüyü düşünerek felaketleri üstüne çekme ve kendine eziyet etmeyi bırak....

direkt okb diyen arkadaşları tebrik ediyorum, hepsine birer psikoloji diploması yolluyoruz şuan. biz psikolog camiası olarak böyle tek bir olaydan bu kadar çabuk ve net tanı koyamıyoruz,kusura bakmayın.. :KK43:

size gelince tövbe ettiğiniz halde hala bu kadar takmanızı abartılı buluyorum, insanlar ne yalan yeminler edip ne beddualar ediyor. bir şey olmaz. siz iyi niyetli birisiniz, belli.

Siz işler çirkinlesmeden teşhis koymayı reddettiginiz icin zaten bu ülkede bu kadar cok deli var. Tüm klinik calismalarinizi gözden gecirmeniz lazim. O kadar cok borderline bipolar var ki teshis konulmamis. Adam intihar ediyor ölmezse koyuyosunuz teşhisi. Kıytırık bölümünuzun diplomasini zaten yakinda bedava dagitacaklar merak etme :)

ablacim sen ,
Allah benim belami versin falan diyeydin,
anani bacini ne katiyorsun isin icine.
hani bir sey olacagindan degil de, insan agzina hakim olmali diye diyorum.

ayrica kendini yemin ederek kanitlamak durumunda kaldigin iliskilerden de uzak dur,
hayatimda hic bu sekilde yemin etmedim,
ama bir sey diyorsam bunun dogrulugunu sorgulamaz esim, belki bir ihtimal yanlis hatirliyorsun falan olayina gireriz tabi ki de.

arkadaşım kendine gel rica ediyorum. aaa şok içinde okudum son paragrafı.
yemin etmek söz vermek evet mühim şeyler ama, sen böyle yaparsan resmen kendine çekersin kötüyü.
oldu bitti geçti gitti de içini rahatlat kaldı ki, yalan yere de etmemişsin yani..
enerji diye bir şey var, lütfen kötüyü düşünerek felaketleri üstüne çekme ve kendine eziyet etmeyi bırak....
Cok haklısın, sanırım bu durumu takıntı yaptım. Bedduaya girer diyorlar, bundan korkuyorum. Böyle saçma sapan hikayeler de okudum. Yemin ettim, beddua ettim başıma şu geldi bu geldi diye. İyice kendi kendimi kötü ettim. Teşekkür ederim yorumunuz için

ablacim sen ,
Allah benim belami versin falan diyeydin,
anani bacini ne katiyorsun isin icine.
hani bir sey olacagindan degil de, insan agzina hakim olmali diye diyorum.

ayrica kendini yemin ederek kanitlamak durumunda kaldigin iliskilerden de uzak dur,
hayatimda hic bu sekilde yemin etmedim,
ama bir sey diyorsam bunun dogrulugunu sorgulamaz esim, belki bir ihtimal yanlis hatirliyorsun falan olayina gireriz tabi ki de.
Keşke hiç etmeseydim diyorum. Nasıl dedim bilmem. Hıc huyum değil. Resmen boş bulundum, saçmaladım.

Back
X