- 16 Mayıs 2020
- 584
- 635
- 23
- Konu Sahibi birzerdali
-
Gerçekten durup olduğunuz yerde bir bilim dalına " kiytırık" diyecek kapasiteye sahipsiniz yani ? Siz hangi " kıytırık olmayan" bölümden mezunsunuz merak içindeyimSiz işler çirkinlesmeden teşhis koymayı reddettiginiz icin zaten bu ülkede bu kadar cok deli var. Tüm klinik calismalarinizi gözden gecirmeniz lazim. O kadar cok borderline bipolar var ki teshis konulmamis. Adam intihar ediyor ölmezse koyuyosunuz teşhisi. Kıytırık bölümünuzun diplomasini zaten yakinda bedava dagitacaklar merak etme :)
Siz de çok iyi bir okuyucu, iyi bir dinleyicisiniz, çok teşekkür ederim öncelikle. Haklısınız, bazı şeyleri fazla düşünüyorum. Özellikle sevdiklerimi kaybetme korkum çok üst seviyede. Zaten bu yuzden böyle hissediyorum sanırım. Bu konuda belki destek almalıyım. Hele ki bunun benden sebep olma ihtimali bile beni harap ediyordirekt okb diyen arkadaşları tebrik ediyorum, hepsine birer psikoloji diploması yolluyoruz şuan. biz psikolog camiası olarak böyle tek bir olaydan bu kadar çabuk ve net tanı koyamıyoruz,kusura bakmayın..
size gelince tövbe ettiğiniz halde hala bu kadar takmanızı abartılı buluyorum, insanlar ne yalan yeminler edip ne beddualar ediyor. bir şey olmaz. siz iyi niyetli birisiniz, belli.
Belki de yardım almam gerekir evet, sevdiklerimi kaybetme korkum çok yüksek. Bu sebeple bunu bu kadar düşünür oldum. Dine çok düşkün biri falan değilim de ayrıca. Sadece bu içimde korkuya sebep oldu, ihtimali bile çok korkutuyor. Bir de bir sürü hikaye okudum saçma sapan, yemin ettim, beddua ettim boyle oldu , şöyle oldu diye. Normalde düşünmezken iyice kaygı seviyeli arttirdim galibaaBende burda sizde okb olduğuna yemin edebilirim. Dini takıntılarınız çok yüksek. Düşünceler değil, kalpten gelen önemlidir. Bir uzman yardımı almalısınız.
Ameller niyetlere göredir. Sen bunu bile isteye yapmadın merak etme bir şey olmaz. Tövbe et yeterli. Zaten yalan yere de yapmamışsınBu durum bedduaya giriyor, araştırdım elbet. Zaten beddua etmiş sayıldığım için huzursuzum. Bedduam tutarsa diye
Yemin ettikten sonra o yeminin diyeti olsun diye uc gun oruc tutarm ben. İnsanoglu,akli ile kalbi iletisimi karistiriyor bazen. İstersen sen de oyle yap canm. Ancak soylemeden edemeyecgim bu tarz korkular yasaman senden anı yasama tadini alir yapma. Dunya hayati bu,herkes misafir.mutlaka her gece sakince! kendinde dahil tum sevdiklerinin bir gun gidecegini telkin et,kalbini buna ikna et,kabullen. İnsanin dunya gercegi budur zaten untma ! Yoksa ani bir durumda agir psikoljk durumlar yasarsinYorumun için çok teşekkür ederim öncelikle. Aslında sevdiklerimi kaybetme korkusu yaşıyorum. Yeminim tutar hemen demiyorum da bir gün gerçekten bunu yaşar mıyım diye korkuyorum. Sanırım sağlıklı düşünmekten uzaklaştım
Gerçekten durup olduğunuz yerde bir bilim dalına " kiytırık" diyecek kapasiteye sahipsiniz yani ? Siz hangi " kıytırık olmayan" bölümden mezunsunuz merak içindeyim
Sen o an için yemin etmişsin ve Allah içini biliyor. Sonuçta hisler de değişebilir. Yani bugün yemin edip sevdiğimi söylediğim birinden yarın soğuduğumda yalan yere yemin etmiş sayılmam bence. Bence bi abdest alıp sakince bir yerde bir süre kendinle başbaşa kal ve tüm samimiyetinle tövbe et. Tövbe kapısı her zaman açıktır ve bu konuları çok kafana takma. Senin muhattabın Allah ve o bizi bizden iyi biliyor, ettiğimiz duadan belki yarın pişman olacağımızı da biliyorHerkese merhaba,
İlk defa bu platforma bu denli ihtiyaç duyuyorum. Lütfen benden yardımlarınızı, tavsiyelerinizi, tesellilerinizi esirgemeyin.
Bir süre önce hiç istemediğim ve nasil olduğunu anlamadığım bir konuda yemin etmiş bulundum.
Konu şöyle, erkek arkadaşım hiç alakası olmayan bir konuda bana eski erkek arkadaşıma yönelik bir ima da bulundu. Hâlâ ona karşı bisiler hissettiğimi ve içinde bulunduğumuz durumu bu sebeple yaptığımı ima etti. Daha doğrusu böyle mi diye sordu. Bunu düşünmesine sebebiyet verebilecek bir durum oluştu onun açısından. Ama benim aklımdan dahi geçmediği için sok geçirdim. Hiç aklimda yoktu, bir anda neye uğradığını şaşırdim ve hiç yapmadığım, hâlâ daha nasıl olduğunu anlamadigim bir şekilde ( çok ağlıyor ve aşırı duygusal olduğum bir anda) " eğer böyle dusunduysem, bu niyetle yaptıysam tüm ailemin, sevdiklerimin ölümünü göstersin Allah, öyle perişan olayım, gün yüzü görmeyeyim eğer bu niyetteysem " dedim.
Bunu nasıl dedim bilmiyorum. Nasıl bu kadar aptal, bu kadar güçsüz olabildim bilmiyorum. Hani insan bazen istemediği bir şeyi yapmış bulur ya kendini, tam olarak öyle oldum. Çok ağlıyor, çok şaşırmış bir haldeydim. Çıktı ağzımdan. Günlerdir yedim bitirdim kendimi.
Arkadaşlar ben etrafımda aklı başında biri olarak taninirim. Tutarsız , anlamsız davranışlarım, durup durup yemin eden bir halim yoktur. Nasıl dedim tüm bunları bilmiyorum. Kahrediyorum kendimi. Demek ki aklı başında sanıyordum ya da saniliyordum. Çünkü aklı selim kimse böyle bir şey demez.
Yemin ettiğim konuda samimiydim. Gerçekten aklımın ucundan geçmeyen bir konudan dolayı yargilanmistim. Erkek arkadasimi çok seviyorum ama hani bazen insan eskiye, eski günlere özlem duyar, bazen geçmişinde ki insanlara karşı içinden " ne günlerdi" der bir özlem duyarsın. Ya da bazen bir dönem hayatında olmuş birinin arkadaşlığını özlersin. Bu his zaman zaman geliyor ve diyorum ki yalan yere mi yemin ettim ?
Her şekilde yemin etmiş olmak beni kahrediyor. Arkadaşlar o günden beridir neredeyse doğru düzgün yemek yemiyorum, uyuyamıyorum. Annem babam kardeşlerimin tek tek acısını görürüm diye düşünüp kahroluyorum, öyle ya da boyle yemin etmiş olmak beni kahretti. Ruh sağlığım bozuldu. 3 haftada 4 kilo verdim. Çok kötü bir haldeyim. Bunu yaşayacağım korkusu, pişmanlığı beni almış durumda. Kabuslar görüyorum. Bana ne önerirsiniz ? Bu aptallığımdan nasıl kurtulur refaha ererim ? Erer miyim ?
öncelikle küçük bir konu ve kendi niyetinizi ispat etmek adına büyük bir yeminde bulunmuşsunuz.eğer böyle dusunduysem, bu niyetle yaptıysam tüm ailemin, sevdiklerimin ölümünü göstersin Allah, öyle perişan olayım, gün yüzü görmeyeyim eğer bu niyetteysem " dedim.
Bu kadar rahatsız olduysanız dini açıdan yemininiz bozup kefaretini ödeyebilirsiniz. İçiniz rahat eder.Her şekilde yemin etmiş olmak beni kahrediyor. Arkadaşlar o günden beridir neredeyse doğru düzgün yemek yemiyorum, uyuyamıyorum. Annem babam kardeşlerimin tek tek acısını görürüm diye düşünüp kahroluyorum, öyle ya da boyle yemin etmiş olmak beni kahretti. Ruh sağlığım bozuldu. 3 haftada 4 kilo verdim. Çok kötü bir haldeyim. Bunu yaşayacağım korkusu, pişmanlığı beni almış durumda. Kabuslar görüyorum. Bana ne önerirsiniz ?
öncelikle iyi günler. asıl ben güzel cevabınız ve sözleriniz için teşekkür ederim:) başka bir konuya okb ile ilgili bir şeyler yazmıştım. izninizle onu buraya kopyalayacağım, umarım faydalı olur. (alıntı vs yapılabilir mi nasıl olur bilmiyorum, yeni üyeyim.)Siz de çok iyi bir okuyucu, iyi bir dinleyicisiniz, çok teşekkür ederim öncelikle. Haklısınız, bazı şeyleri fazla düşünüyorum. Özellikle sevdiklerimi kaybetme korkum çok üst seviyede. Zaten bu yuzden böyle hissediyorum sanırım. Bu konuda belki destek almalıyım. Hele ki bunun benden sebep olma ihtimali bile beni harap ediyor
Burda bir sürü psikolog olduğunu zanneden kişi var, komikler işte ne diyelim. Hele biri de size cevaben" kıytırık" bölümunuz yazmış. Bir bilim dalına kıytırık diyecek bir kişinin yorumu da ne denli ciddiye alınmalı bilmiyorum. Kendisi hangi " kıytırık olmayan" bölümden mezun acaba merak içerisindeyim
öncelikle uslubunuz gereksiz yere ofansif. gerek var mıydı? bence hayır. sanırım bir kuyruk acınız var ancak nedeni de muhatabı da ben değilim. ruh sağlığı bozuk insanlardan bahsederken "deli" demeniz bu konudaki seviye ve farkındalığınızı gösteriyor yine de nacizane birkaç açıklamada bulunacağım.Siz işler çirkinlesmeden teşhis koymayı reddettiginiz icin zaten bu ülkede bu kadar cok deli var. Tüm klinik calismalarinizi gözden gecirmeniz lazim. O kadar cok borderline bipolar var ki teshis konulmamis. Adam intihar ediyor ölmezse koyuyosunuz teşhisi. Kıytırık bölümünuzun diplomasini zaten yakinda bedava dagitacaklar merak etme :)
öncelikle uslubunuz gereksiz yere ofansif. gerek var mıydı? bence hayır. sanırım bir kuyruk acınız var ancak nedeni de muhatabı da ben değilim. ruh sağlığı bozuk insanlardan bahsederken "deli" demeniz bu konudaki seviye ve farkındalığınızı gösteriyor yine de nacizane birkaç açıklamada bulunacağım.
öncelikle kıytırık dediğiniz psikoloji tüm dünyada kabul gören saygın bir bilim dalı ve meslektir. alanındaki en yüksek puanlı bölümlerden biridir, örneğin ben beğenmediğiniz kıytırık bölümüme üniversite sınavında Türkiye derecesi yaparak girdim. keza sınıf arkadaşlarım da öyle.
psikoloji yeni bir bilim dalıdır, bilim olarak incelenmeye başlamasının üzerinden 200yy bile geçmemiştir. dolayısıyla eleştirilecek noktalar illaki vardır ancak sizin eleştirileriniz bunlara dahil değil, sadece cahilce söylemler. örneğin ortada pek çok bipolar var diyorsunuz. açıp okursanız dünyadaki verilere göre bir toplumda bipolar hastalık görülme oranı %1-5 arasında olduğunu görürsünüz. bunu ben demiyorum, deneylere dayanan bilimsel makaleler diyor, tüm psikoloji camiasının kullandığı tanı el kitabına bu bilgi girmiş ve tüm dünyada kabul görüyor. yaygınlığı en fazla %5 ise nasıl her yerde bipolar hastaları olabilir aklnız alıyor mu bunu? bipolar ve borderline hastalıklarının hiç alakasının olmamasına girmeyeceğim bile. birisi kişilik bozukluğu birisi duygu durum bozukluğu...
bir başka yanlışınız da şu, Türkiyede psikologlar hastalık tanısı koymaz/koyamaz. biz bir ruhsal bozukluktan şüphelenirsek o kişiyi psikiyatriye sevk ederiz. hatta şüphelenmeyi geçtim tanıdan emin olsak dahi psikiyatriye yönlendiririz. çünkü tanıyı HEKİM koyar ve gerekirse terapi için bize geri yönlendirir. bizler etik anlayışı gelişmiş, kendi mesleğine ve doktorluk mesleğine saygısı olan psikologlar olarak, sizin aksinize, doktorculuk oynamıyor, sınırları aşmıyoruz. birisine sende okb var demek çok kolay. ancak okişiyi nasıl etkileyeceğini bilemezsiniz. görüyorum ki bunun sonuçlarını değerlendirme yetisinden de yoksunsunuz.
kıytırık diplomanızı bedavaya dağıtacaklar demişsiniz, neyi kastettiniz anlamadım. ben devlet üniversitesi mezunuyum, diplomayı zaten bedavaya aldım:)
Ettim, bir aileye bu bahane ile yardımda da bulundum ama asamiyorum bunu. Gerçek olur korkusu var içimde. Çok içli ve çok duygulu bir şekilde bir anda söyledim. Nasıl pişmanım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?