• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan binadaki komşumu covid den kaybettik 😭

Kronik hasta idi zaten ev sahibimiz oluyor ev karantinasındayken vefat etti dün yan binamda oturuyordu.Bir temasımız olmadı geliş gidiş yoktu sadece aynı bahçe kapısını kullanıyorduk ama eldivenle kapıları açardık ya da ellerimizi dezenfekte eder dikkat ederdik evde vefat ettiği için dün evini ilaçladılar eşyalarını çıkardılar kişisel eşyalarını yaktılar bugün de belediyeden bahçeyi ve evleri ilaçlamaya geleceklermiş benim evi de ilaçlarlar mı?Belediyenin bu hizmeti var mı ? İlaçlandığında kaç gün eve giremem ? İlaç dediğim dezenfekte işlemi. Gece hiç uyuyamadım psikolojim bozuldu çocuklarının bağırışları eşinin bağırışları kulağımdan gitmiyor yorganını her şeyini yakmaları psikolojik olarak çöktüm resmen hala kendime gelemiyorum evde yalnız kalamıyorum nasıl düzeleceğim ?
Çok kötü birşey ,ben daha koronalı birinede görmedim. Ondan hastalığın ciddiyetini anlayamadım ama böyle okuyunca çok ciddi . Napacağız, nasıl kurtulacağız hep bunları düşünüyorum. Allah hepimizi korusun. Galiba ilaçlarlar sizin evide. Keşke bir iki hafta o bölgeden uzaklaşma şansınız olsa. İyi gelirdi sizede.ailede varsa sizede bulaşmasın

Çok üzüldüm.Allah mekanını cennet eylesin inşallah. Yani böyle bir ölümü kı mse haketmıyor ama malesef elimizden gelen bırsey yok. Allah ailesine sabır versin. Sizde gidin bır kaç gün bir yerlere tek kaldıkça sureklı aklınıza gelecek. Daha kötü.

gazıantepde yanı bulundugum sehırde esım her ay beledıyeden talep edıyor dezenfekte ıslemını ofısıne , belırlı ucret karsılıgında yapılıyor bulundugunuz sehırde nasıl bılmıyorum ama ıcınıze sınmıyorsa dezenfekte ettırmek ıstıyorsanız bır sorun derım

Ağır durumdaki hastayı bile eve yolluyorlarsa bitmiş her şey :( Başınız sağolsun. İnşallah bu durum son bulur artık. Bu sene neydi böyle felaketler silsilesi ya.

Kronik hasta idi zaten ev sahibimiz oluyor ev karantinasındayken vefat etti dün yan binamda oturuyordu.Bir temasımız olmadı geliş gidiş yoktu sadece aynı bahçe kapısını kullanıyorduk ama eldivenle kapıları açardık ya da ellerimizi dezenfekte eder dikkat ederdik evde vefat ettiği için dün evini ilaçladılar eşyalarını çıkardılar kişisel eşyalarını yaktılar bugün de belediyeden bahçeyi ve evleri ilaçlamaya geleceklermiş benim evi de ilaçlarlar mı?Belediyenin bu hizmeti var mı ? İlaçlandığında kaç gün eve giremem ? İlaç dediğim dezenfekte işlemi. Gece hiç uyuyamadım psikolojim bozuldu çocuklarının bağırışları eşinin bağırışları kulağımdan gitmiyor yorganını her şeyini yakmaları psikolojik olarak çöktüm resmen hala kendime gelemiyorum evde yalnız kalamıyorum nasıl düzeleceğim ?
İnsanın yakınlarında birini kaybetmesi normalde az çok bi tramva oluşturur ama onlar da yakarak iyice abartmış bence. Allah ailesine sabır versin.
Dezenfeksiyon işlemi yapıldıktan sonra yarım saat girilmiyo sonra kullanabiliyorsunuz

Ben hiç istemiyorum ilaçlama falan temasımız gidiş gelişimiz yoktu çünkü.Eşimin işgüzarlığı muhtarı aradı evimin dezenfekte olmasını istiyorum dedi iyi güzel de insan bemi de düşünür eve giremezsek k.validemde kalacağız karnım burnumda halimle evden çıkasım yok hiç bir yerde rahat edemiyorum zaten eşimin pimpirikliliği o öyle yaptıkça ben daha fazla etkileniyorum
Evleri ilaçlamaya gerek yok ki. Normal yüzey temizleyicilerle yerlerI, kapıları vs silebilirsiniz.

Bu kadar ağır hasta neden hastanede değildi, bunu sormak lazım.
Yakmak, ilaçlamak kendilerinin talebi miydi yoksa görevliler mi yaptı?
Başınız sağolsun...
Yorgan, eşya yakmak saçma değil mi? Makineye atıp 60-70 derecede deterjanla yıkanınca virüs kalmaz ki.

Yorgan, eşya yakmak saçma değil mi? Makineye atıp 60-70 derecede deterjanla yıkanınca virüs kalmaz ki.
Bana da anormal geldi gerçekten.
Pandeminin ilk zamanları bile böyle şeyler yapılmadı.
Sadece definleri ceset torbası ile oldu diye biliyorum ama gözümle görmedim, iddia edemem.
Çiçek hastalığına tutulmuş gibi, o ne öyle...

Başınız sağ olsun. Anlamadığım kronik hastalığı olanları da mı eve gönderiyorlar ölüme terk etmek gibi bir şey değil mi bu? ki öyle de olmuş..

Bu kadar ağır hasta neden hastanede değildi, bunu sormak lazım.
Yakmak, ilaçlamak kendilerinin talebi miydi yoksa görevliler mi yaptı?
Başınız sağolsun...
Neden hastanede değildi sorusunun cevabını ben de merak ediyorum doğrusu.Cenaze yıkamaya araç geldi rahmetli bir yorganın içindeydi ben de pencereden gördüm yorganla birlikte araca koydular sonra yorganı yakınları almak istedi görevliler dokunmayın yakılacak o nevresimi üzerinden çıkanlar her şey dediler dokunamadılar sonra baktım ateş yakmışlar bir kenarda yaktılar köyde yaşıyoruz yakma imkanı var diye mi yaktılar hep mi böyle bilmem bizzat aşağı inip yakınlarıyla konuşmadım zaten

Başınız sağ olsun. Anlamadığım kronik hastalığı olanları da mı eve gönderiyorlar ölüme terk etmek gibi bir şey değil mi bu? ki öyle de olmuş..
Bulunduğumuz şehirde de vakalar az yani hastanelerde yer olmaması gibi bir ihtimal inandırıcı gelmiyor neden evdeydi bilmiyorum

Bana da anormal geldi gerçekten.
Pandeminin ilk zamanları bile böyle şeyler yapılmadı.
Sadece definleri ceset torbası ile oldu diye biliyorum ama gözümle görmedim, iddia edemem.
Çiçek hastalığına tutulmuş gibi, o ne öyle...
Bana da ilginç geldi yakıldığını bilmiyordum gerçi coronadan vefatların çoğu hastanede oluyor evde durum daha mı farklı bilmem bir de köydeyiz biz yakmaya alan da var apartmanda vs olsa şehrin göbeğinde nerede yakacaklar

Başınız sağolsun şuan ağlıyorum bende astım hastasıyım normalde geceleri nefesım zorlar birde korona olursam ölürüm cocugum daha 3 yaşında off bitsin artık bu hastalık

Back
X