Yandım ben!

Kıyafet şu bu aldığımdan ne kadar eminsiniz. Aldığım parayı kullandigim şeylerde yanımdaydınız sanırım bu kadar kesin konuştuğunuza göre? Bence bilmediğimiz bir konuda bu kadar kendinizden emin konusmayin. Söyledikleriniz mantıklı ama benim durumumun yakınından geçmiyor söyledikleriniz.

Bu konuyla ilgili ben de başıma geleni anlatayım. 2012de mezun oldum 2014te ödeme başladı taksitleri 2015te yatırmaya başladım hemen başlayamamıştım ödemeye. Sonra yapilandirma geldi ve biz borcu daha sistemli ödeyelim diye yapilandirdik taksit taksit oduyorduk. Ki biz borcun tamamını yapilandirdik diye biliyorduk. Sonra bundan 2 ay önce falan bize de tebligat geldi tabi şok olduk. Sonra eşim vergi dairesine gitti öğrenmek için. Meğer benim günü gelmemiş borçlarım o zaman yapilanmamis. Tabi bilmediğimiz için de ödemedik o yüzden de borç birikmiş. Yapilanmamis da 3bin civarı bi borç kalmış iki aydır onu da ödüyoruz önümüzdeki ay bitecek inşallah.

Zaten avukat eliyle takip edilen işlerde de avukatlar yapmıyor takip elemanları ya da stajyerler yapıyor yani süreç konusunda kimin yaptığından farklı bir şey yok hacizi koyduracak kişinin insiyatifinde takip kesinleştilten sonraki gün de koyabilir hacizleri 8 ay sonra daeelektronik tebliğ konusunda da fark yok zaten fiziki tebliğ ile plaka haczi direk yapılmıyor hesap ve tapu isteğe bağlı maaş hacizlerinde fiziki tebliğ oluyor bunlatr teknik mevzular ancak kesin olan şey o borcun daha fazla artmadan ödenmesi gerektiği

Ya pardon da bu nasıl bir üslup ilk önce beni tanımıyorsunuz ve benimle konuşurken çocuk azarlar gibi hadsizce konuşamazsınız çizginizi ve yerinizi bilin! Devletin her türlü imkanından faydalanipta nankörlük yapanlarla karistirdiniz beni sanırım hanımefendi! Altıma araba mı çektim yazmışım ben önce yazdigimi adam gibi okuyun ondan sonra konuşun. Konuşmak için konuşmayın. Ettiğiniz beddua da dilerim donup dolaşıp sizi bulsun Allahtan bulun.
Mune lütfen uslupsuzluktan ban yedim dün hanımefendiyi de aynı şekilde görmemezlikten gelmezseniz çok mutlu olurum. Kimse kimseyi tanımıyor burda ve herkes karsisindakiyle bu şekilde lakayitce ve terbiyesizce konuşamaz.

Borçtan kaçtığım sonucunu nasıl çıkardınız pes doğrusu 1 deli kuyuya 1 yaş atıyor diğerleri de peşinden gidiyor. Doğru düzgün okuyup anlamadan direkt saldırı modu. Ahireti düşünen bu şekilde konuşmaz diye düşünüyorum. Borcumu şuan ödeyemem diyorum bu 1.si 2.si araba babamın sadece benim üzerime yapmak zorunda kaldı diyorum. Kk daki bazı kadınların sırf bazen beğeni almak için yorum yaptığını düşünüyorum. Anlamadan yorum yapmakta güzel temiz kafa olmalı hanımefendi.

Her zaman her yorumumumda demişimdir. Toplumun kitap okuması lazım.
Son paragrafımı size akıl verenlere söylediğimi bile anlamamışsınız.

Zaten arabayı satmanıza gerek kalmayacak, devlet onu hacize koyacak haberiniz olsun.

Hayır acilen ödemeliyim düşünceniz yerine "devleti daha nasıl oyalayabilirim" tarzında yardım istiyorsunuz. Eliniz ayağınız tutuyor, zamanında da parayı yediniz. Eee?

Kimse benim yorumumu beğenmesin açıkçası umrumda değil ben kendi fikrimi açıkça yazarım.

Üzerime araba var sıkıntı olur mu ki
Ben onlısans aldım. 5 bıne ımza attım üç yıl sonra 7 bın odedım bısey olmaz dıye dıye beklettım bayagı faıze bınmıs. bence ımkanınız varsa yapılandırıp odeyın dıycemde yapılandırıncada nefes alamıyorsunuz. bır ay 2-3 taksıt bırden oduyorsunuz1 ay taksıt odemıyorsunuz 1 ay yıne 2 takst bırden vs deken baska ıhtıyacınızı karsılayamıyorsunuz. ablam da 5 bıne ımza attı o 6 yıl beklettı atanmamıstı bankacı oldu atandı kız suan 12 bın lıra oduyor.. yapılandırmada yapınca malesef ustumuze basımıza bısey alamaz olduk ya taksıt taksıt odeyeceksınz oda faıze bınıyor yıne. yada ypaılandırmayla odeyeceksınız.. devlet borcunu unutmaz salladıgın takdırde acısını cıakrtıyor sankı

ayrıca benm arkadasada hacıze geldıler o kız oduyordu 1 taksıt vermıs 2 yıl kadar veremmıs bıdaha 3 bın lıra hacız geldı calsıtıgı yerden toplu para aldı onla faizını kapattı

ben 7 sene ödemedim. çalıştığım işe girdigim halde ödemedim.
vergi dairesine verildim . borç katladı faizle ..
sonra vergi yapılandırması şeysi geldi. yapilandirdim faizin bi kısmı silindi . 2 ay da bir ödeme şeklinde ayarladım taksileri . eşim ödüyor şimdi . :)
korkulcak bişey yok ablamda sizinle ayni durumda ..
sadece adiniza kredi felan alamazsınız vergi borcunuz olduğu için .. ama yinede faize bulaşmadan ödeyin
yapılandırma gelirse kesinlikle yapılandıran
hatta peşin ödeme şansınız varsa vergi dairesine verildikten sonra epey indirim oluyor borcunuzdan :)

Bu aşağılama hakkını nerden buluyorsunuz? Konuşma tarzınıza dikkat edin lütfen. Araba benim olmadığı için devredicem 7 iş günü içerisinde de herhangi bir geri bildirim yapmazsam ancak o zaman haciz konulabilir. Evet nasıl oylayabilirim diye düşünüyorum çünkü şuan Ödeme yapicak gücüm yok artı olarak zamanında kazandıklarım da kendi keyfi giderlerim değil gitmesi gereken yerlere gitti. Anlicaginiz kafama göre çatır çatır yemedim onları da. Kimsenin yaşamını bilmeden hemen peşin hüküm surmeyin derim. Iddianiza göre çok kitap okuyan birisiniz ama okuduklarınızdan biseler kaparsanız da sizin hayırınıza olur. Kim için ne isterseniz Allah ta size onu verir bu kadar acımasız olmayin.

Yapılandırma yaparsam da hemen ödemeye başlamak zorundayım ama değil mi? Elime ne zaman para geçmeye baslar onu da bilmiyorum. Is başvuru yapıyorum ama geri dönüşte alamıyorum. Şuan evde bile iş yapmaya raziyim ama onunla ilgili bi iş ilanı da bulamıyorum

Öncelikle vergi dairesine gidin, en doğru cevabı onlar verirler. Faizli falan ama ödersiniz bir şekilde. Devlet bence de peşini bırakmaz paranın. Arabayı satıp ödeseniz bir kısmıyla?

Bütün öğrenciler okulun normal eğitim süresi bitiminden 2 yıl sonra kredi borçlarını ödemeye başlarlar. Ancak borçlarını ödeyemeyecek durumda olan öğrenciler herhangi bir yerde sigortalı olarak işe başladıkları tarihe kadar kuruma dilekçeyle başvuruda bulunmaları halinde borçlarını süre kısıtlaması olmadan erteleme hakkına sahiptir

İssizlik ndeniyle erteleme secenegi var, issiz oldugunu bildirirsen sigortali ise baslayana dek ertelemis oluyorsun.

E devletten erteleme basvurusu yapabilirsin
https://www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odeme-erteleme-basvuru

Burdan işlemin nasil yapildigini inceleyebilirsin
https://www.google.com.tr/amp/s/www.neoldu.com/service/amp/kyk-borc-erteleme-30382h.htm

Arac mevzunu da avukat arkadaşıma sordum, baglama vs olmuyormus sadece satisini yapamazmissin bu surecte, ki henuz haciz durumun yok , yukarda yazdigimi yaparsan zaten hacizlik durumunda olmayacak, sevgiler

Son düzenleme:

Calismaya baslamaniza rağmen 7 yil neden odemediniz?
Birde ballandira ballandira anlatiyorsunuz.
Pes doğrusu
Sizin nasıl bir gerekceniz var sizin paranında gitmesi gereken daha önemli yerler mi vardi?

Öncelikle vergi dairesine gidin, en doğru cevabı onlar verirler. Faizli falan ama ödersiniz bir şekilde. Devlet bence de peşini bırakmaz paranın. Arabayı satıp ödeseniz bir kısmıyla?
Keşke öyle bir ımkanim olsa ama araba babamın. Sadece benim üzerime yapmak zorunda kaldı yoksa üzerinde hiç bbir söz hakkım yok. Babam da onu benim için asla satmaz. Öyle destek olacak bi baba değil malesef. Arkadaşta geçen gün vergi dairesine gidersen adam akıllı cevap bile vermezler dedi ben de anlamadım bi türlü nereye gideceğimi

Aldığım en samimi cevap cevap çok teşekkür ederim. Peki yukarıdaki yazdiginizi yaparsam arabayı devredebilir miyim? Çünkü babam o arabayı satış yapmak için almıştı yani kalıcı bi araba değil ve yarın bir gün o arabanin muhakkak alıcısı çıkacak ve babam benden satış isticek

aynen ödemen gerek .
zaten yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitleri yatirman çok önemli .

gerisini bilmiyorum düzenli ödediğimiz için sorun olmuyor

Calismaya baslamaniza rağmen 7 yil neden odemediniz?
Birde ballandira ballandira anlatiyorsunuz.
Pes doğrusu
Sizin nasıl bir gerekceniz var sizin paranında gitmesi gereken daha önemli yerler mi vardi?

evet benim kadar zor zamanlar geçiren çok az kişi vardır eminim .

üniversite bıraktım ben çalışmak zorundaydım. diyalize giren hasta bi kardeşim var. ailemin durumu iyi olmadığı için dershanelere gidemedim boş beleş okuyamdim maalesef . sonra 2 yıl bekleyip kendi çabamla 2. üniversiteyi kazandım ..
dersten çıkınca çalışmaya giderdim . harç paramı kendim yatırırdım . okulum çok uzaktı günlük 5-6 otobüs değiştirirdim yol paramı kendim kazanmak zorundaydim .
çalıştığım yerde hazırlandım vizelere finallere.
aynı zamanda bende diyalize adayım sağlık problemlerim var
hasta hasta çalışmak zorundaydım .

çok şükür eşimle tanıştım çalıştığım yerde.
bana bırakırdı işi yorulmuyorum artık
evdeyim kpss ye hazırlanıyorum ..

daha fazla detay var ama anlatamam ..

duzeltme : üçüncü actigim konuya bakarsanız yalan söylemediğimi anlarsınız.

Eşiniz tam zamanında yetişmiş sıkıntılı zamanlariniza çok geçmiş olsun size de

Yazarken benim icin onemli sebepler vardı gibi hicbirsey yok.
7yil calistigim halde odemedim. Ablamda öyle.
Bu tarz cumlelerden keyfiyet gibi duruyor.
Evet sizinkiler odenemeyecek durumda olmanızı açıklıyor, geçerli sebepleriniz varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…