Kıyafet şu bu aldığımdan ne kadar eminsiniz. Aldığım parayı kullandigim şeylerde yanımdaydınız sanırım bu kadar kesin konuştuğunuza göre? Bence bilmediğimiz bir konuda bu kadar kendinizden emin konusmayin. Söyledikleriniz mantıklı ama benim durumumun yakınından geçmiyor söyledikleriniz.Ara ara çalıştığnıız dönemde neden ödemediniz bu sizin borcunuz sonuçta ama nasılsa arayan soran isteyen yok diye önemsememişsiniz şimdi de vah ne yapıcam diyorsunuz keşke kıyafet şu bu harcamalarınızdan evvel çalışıp borcunuzu ödeseydiniz değil mi yaptırım olmalı bence de aldım kulandım ödememe yollarını arayayım ödeyenlere haksızlık değil mi sonuçta bir dönem çalışmışsınız.
Şöyle anlatayım bende farklı bi kurumda icra memuruyum. Kurum alacaklarında işleyiş daha farklı. Avukat aracılığıyla yapılan hacizler İcra Müdürlüklerince oluyo. Maliye ve Sgk gibi kurumlardaki işleyiş anlattığım gibi avukat aracılığıyla yapılmaz. İcra memuru eliyle yapılır. Öğrenim harç kredileri, prim alacakları icra memuru eliyle takip edilir. Bizde de vardır kurum avukatı ama o daha farklı boyutta bakar. Haciz işlemleri icra memurları aracılığıyla olur. Yani tebligat masrafı falan olur ekstradan ki bunlarda çok bi meblağ değildir. Yani arkadaşın konusundaki sıralama ödeme emriyle başlamış ki bu borcun tebliğ edilmesi demek. Ödeme emri teliğ edildikten sonra bi hafta süre var bu süre içerisinde mal bildirimi yapılması gerek varsa da yoksa da Kuruma bildirilmesi gerek. Eğer bu bir hafta içerisinde herhangi bi ödeme girişimi olmadıysa elektronik haciz araç haczi tapu haczi maaş haczi şeklinde devam eder. Ama borçlu taksitlendirip ödeyebilir.
Ya pardon da bu nasıl bir üslup ilk önce beni tanımıyorsunuz ve benimle konuşurken çocuk azarlar gibi hadsizce konuşamazsınız çizginizi ve yerinizi bilin! Devletin her türlü imkanından faydalanipta nankörlük yapanlarla karistirdiniz beni sanırım hanımefendi! Altıma araba mı çektim yazmışım ben önce yazdigimi adam gibi okuyun ondan sonra konuşun. Konuşmak için konuşmayın. Ettiğiniz beddua da dilerim donup dolaşıp sizi bulsun Allahtan bulun.Yerken iyiydi de öderken mi sıkıntı?
4 senedir neden borcunuza sadakat göstermediniz?
Onu devlet size BORÇ olarak verdi BORÇÇÇÇ...
Şuan devlete borçlusunuz bile bile ödemiyorsunuz ama devletin imkanlarını sömüre sömüre kullanıyorsunuz maşallah!
Kusura bakmayın ya da bakın önemli değil;sizin gibi kan emiciler yüzünden ülke her geçen gün zarara uğruyor!
Bu 4 yılda maşallah altıa araba çekecek parayı bulmuşsunuz ama borcunuzu ödeyememişsiniz!
Umarım haciz gelir de o arabayı elinizden alırlar.
Bitti!
Borçtan kaçtığım sonucunu nasıl çıkardınız pes doğrusu 1 deli kuyuya 1 yaş atıyor diğerleri de peşinden gidiyor. Doğru düzgün okuyup anlamadan direkt saldırı modu. Ahireti düşünen bu şekilde konuşmaz diye düşünüyorum. Borcumu şuan ödeyemem diyorum bu 1.si 2.si araba babamın sadece benim üzerime yapmak zorunda kaldı diyorum. Kk daki bazı kadınların sırf bazen beğeni almak için yorum yaptığını düşünüyorum. Anlamadan yorum yapmakta güzel temiz kafa olmalı hanımefendi.Öncelikle burs/kredi verilirken adil olunmadığı kanısındayım. Çok zengin tanıdığıma burs çıkarken bana kredi çıktı. Durumum da ortada.
Ama sizin gibi borcumu ödemekten de kaçmayacağım, ahiret boyutu başka ben utanmadan alan zenginlere de verenlere de hakkımı helal etmiyorum, ama borcum da borçtur. Gerekirse kasiyerlik yapar öderim. Çünkü imzalarken "borç" diye imzaladım, paşa paşa ödeyeceğim. Tıpkı sizin de ödeyeceğiniz gibi. Yoksa arabaya veda edin
Yani kendisinin arabası var, ama satıp devlete ödemiyor. Çünkü devlet enayi ne emici insanlarsınız. Devletin malı deniz yemeyen keriz dimi. Hala borcu değil arabayı düşünüyor güzel kafa.
Hee bir de burda uyanık geçinenler var ödememiş de bir şey olmamış da. Nasıl akıl veriyor bakın hele. Bu da bir çesit dolandırıcılıktır. Kendinizi kandırmayın.
Maliye bakanlığına IP adresi vermek lazım.
Her zaman her yorumumumda demişimdir. Toplumun kitap okuması lazım.Borçtan kaçtığım sonucunu nasıl çıkardınız pes doğrusu 1 deli kuyuya 1 yaş atıyor diğerleri de peşinden gidiyor. Doğru düzgün okuyup anlamadan direkt saldırı modu. Ahireti düşünen bu şekilde konuşmaz diye düşünüyorum. Borcumu şuan ödeyemem diyorum bu 1.si 2.si araba babamın sadece benim üzerime yapmak zorunda kaldı diyorum. Kk daki bazı kadınların sırf bazen beğeni almak için yorum yaptığını düşünüyorum. Anlamadan yorum yapmakta güzel temiz kafa olmalı hanımefendi.
banada çok ödeme emri geldi hala ödemiş değilim herhangi birşey yok şimdilik... çalışmıyorsunuz işe başladığınızda yapılandırma yaparsınız... korkmayı birşey olmaz. en fazla hesabınız varsa bloke konulur... benim 9 yıldır beklemede
Ben onlısans aldım. 5 bıne ımza attım üç yıl sonra 7 bın odedımÜzerime araba var sıkıntı olur mu ki
ayrıca benm arkadasada hacıze geldıler o kız oduyordu 1 taksıt vermıs 2 yıl kadar veremmıs bıdaha 3 bın lıra hacız geldı calsıtıgı yerden toplu para aldı onla faizını kapattıBorçtan kaçtığım sonucunu nasıl çıkardınız pes doğrusu 1 deli kuyuya 1 yaş atıyor diğerleri de peşinden gidiyor. Doğru düzgün okuyup anlamadan direkt saldırı modu. Ahireti düşünen bu şekilde konuşmaz diye düşünüyorum. Borcumu şuan ödeyemem diyorum bu 1.si 2.si araba babamın sadece benim üzerime yapmak zorunda kaldı diyorum. Kk daki bazı kadınların sırf bazen beğeni almak için yorum yaptığını düşünüyorum. Anlamadan yorum yapmakta güzel temiz kafa olmalı hanımefendi.
Bu aşağılama hakkını nerden buluyorsunuz? Konuşma tarzınıza dikkat edin lütfen. Araba benim olmadığı için devredicem 7 iş günü içerisinde de herhangi bir geri bildirim yapmazsam ancak o zaman haciz konulabilir. Evet nasıl oylayabilirim diye düşünüyorum çünkü şuan Ödeme yapicak gücüm yok artı olarak zamanında kazandıklarım da kendi keyfi giderlerim değil gitmesi gereken yerlere gitti. Anlicaginiz kafama göre çatır çatır yemedim onları da. Kimsenin yaşamını bilmeden hemen peşin hüküm surmeyin derim. Iddianiza göre çok kitap okuyan birisiniz ama okuduklarınızdan biseler kaparsanız da sizin hayırınıza olur. Kim için ne isterseniz Allah ta size onu verir bu kadar acımasız olmayin.Her zaman her yorumumumda demişimdir. Toplumun kitap okuması lazım.
Son paragrafımı size akıl verenlere söylediğimi bile anlamamışsınız.
Zaten arabayı satmanıza gerek kalmayacak, devlet onu hacize koyacak haberiniz olsun.
Hayır acilen ödemeliyim düşünceniz yerine "devleti daha nasıl oyalayabilirim" tarzında yardım istiyorsunuz. Eliniz ayağınız tutuyor, zamanında da parayı yediniz. Eee?
Kimse benim yorumumu beğenmesin açıkçası umrumda değil ben kendi fikrimi açıkça yazarım.
Yapılandırma yaparsam da hemen ödemeye başlamak zorundayım ama değil mi? Elime ne zaman para geçmeye baslar onu da bilmiyorum. Is başvuru yapıyorum ama geri dönüşte alamıyorum. Şuan evde bile iş yapmaya raziyim ama onunla ilgili bi iş ilanı da bulamıyorumben 7 sene ödemedim. çalıştığım işe girdigim halde ödemedim.
vergi dairesine verildim . borç katladı faizle ..
sonra vergi yapılandırması şeysi geldi. yapilandirdim faizin bi kısmı silindi . 2 ay da bir ödeme şeklinde ayarladım taksileri . eşim ödüyor şimdi . :)
korkulcak bişey yok ablamda sizinle ayni durumda ..
sadece adiniza kredi felan alamazsınız vergi borcunuz olduğu için .. ama yinede faize bulaşmadan ödeyin
yapılandırma gelirse kesinlikle yapılandıran
hatta peşin ödeme şansınız varsa vergi dairesine verildikten sonra epey indirim oluyor borcunuzdan :)
Yapılandırma yaparsam da hemen ödemeye başlamak zorundayım ama değil mi? Elime ne zaman para geçmeye baslar onu da bilmiyorum. Is başvuru yapıyorum ama geri dönüşte alamıyorum. Şuan evde bile iş yapmaya raziyim ama onunla ilgili bi iş ilanı da bulamıyorum
ben 7 sene ödemedim. çalıştığım işe girdigim halde ödemedim.
vergi dairesine verildim . borç katladı faizle ..
sonra vergi yapılandırması şeysi geldi. yapilandirdim faizin bi kısmı silindi . 2 ay da bir ödeme şeklinde ayarladım taksileri . eşim ödüyor şimdi . :)
korkulcak bişey yok ablamda sizinle ayni durumda ..
sadece adiniza kredi felan alamazsınız vergi borcunuz olduğu için .. ama yinede faize bulaşmadan ödeyin
yapılandırma gelirse kesinlikle yapılandıran
hatta peşin ödeme şansınız varsa vergi dairesine verildikten sonra epey indirim oluyor borcunuzdan :)
Keşke öyle bir ımkanim olsa ama araba babamın. Sadece benim üzerime yapmak zorunda kaldı yoksa üzerinde hiç bbir söz hakkım yok. Babam da onu benim için asla satmaz. Öyle destek olacak bi baba değil malesef. Arkadaşta geçen gün vergi dairesine gidersen adam akıllı cevap bile vermezler dedi ben de anlamadım bi türlü nereye gideceğimiÖncelikle vergi dairesine gidin, en doğru cevabı onlar verirler. Faizli falan ama ödersiniz bir şekilde. Devlet bence de peşini bırakmaz paranın. Arabayı satıp ödeseniz bir kısmıyla?
Aldığım en samimi cevap cevap çok teşekkür ederim. Peki yukarıdaki yazdiginizi yaparsam arabayı devredebilir miyim? Çünkü babam o arabayı satış yapmak için almıştı yani kalıcı bi araba değil ve yarın bir gün o arabanin muhakkak alıcısı çıkacak ve babam benden satış isticekBütün öğrenciler okulun normal eğitim süresi bitiminden 2 yıl sonra kredi borçlarını ödemeye başlarlar. Ancak borçlarını ödeyemeyecek durumda olan öğrenciler herhangi bir yerde sigortalı olarak işe başladıkları tarihe kadar kuruma dilekçeyle başvuruda bulunmaları halinde borçlarını süre kısıtlaması olmadan erteleme hakkına sahiptir
İssizlik ndeniyle erteleme secenegi var, issiz oldugunu bildirirsen sigortali ise baslayana dek ertelemis oluyorsun.
E devletten erteleme basvurusu yapabilirsin
https://www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odeme-erteleme-basvuru
Burdan işlemin nasil yapildigini inceleyebilirsin
https://www.google.com.tr/amp/s/www.neoldu.com/service/amp/kyk-borc-erteleme-30382h.htm
Arac mevzunu da avukat arkadaşıma sordum, baglama vs olmuyormus sadece satisini yapamazmissin bu surecte, ki henuz haciz durumun yok , yukarda yazdigimi yaparsan zaten hacizlik durumunda olmayacak, sevgiler
Yapılandırma yaparsam da hemen ödemeye başlamak zorundayım ama değil mi? Elime ne zaman para geçmeye baslar onu da bilmiyorum. Is başvuru yapıyorum ama geri dönüşte alamıyorum. Şuan evde bile iş yapmaya raziyim ama onunla ilgili bi iş ilanı da bulamıyorum
Calismaya baslamaniza rağmen 7 yil neden odemediniz?
Birde ballandira ballandira anlatiyorsunuz.
Pes doğrusu
Sizin nasıl bir gerekceniz var sizin paranında gitmesi gereken daha önemli yerler mi vardi?
Eşiniz tam zamanında yetişmiş sıkıntılı zamanlariniza çok geçmiş olsun size deevet benim kadar zor zamanlar geçiren çok az kişi vardır eminim .
üniversite bıraktım ben çalışmak zorundaydım. diyalize giren hasta bi kardeşim var. ailemin durumu iyi olmadığı için dershanelere gidemedim boş beleş okuyamdim maalesef . sonra 2 yıl bekleyip kendi çabamla 2. üniversiteyi kazandım ..
dersten çıkınca çalışmaya giderdim . harç paramı kendim yatırırdım . okulum çok uzaktı günlük 5-6 otobüs değiştirirdim yol paramı kendim kazanmak zorundaydim .
çalıştığım yerde hazırlandım vizelere finallere.
aynı zamanda bende diyalize adayım sağlık problemlerim var
hasta hasta çalışmak zorundaydım .
çok şükür eşimle tanıştım çalıştığım yerde.
bana bırakırdı işi yorulmuyorum artık
evdeyim kpss ye hazırlanıyorum ..
daha fazla detay var ama anlatamam ..
duzeltme : üçüncü actigim konuya bakarsanız yalan söylemediğimi anlarsınız.
evet benim kadar zor zamanlar geçiren çok az kişi vardır eminim .
üniversite bıraktım ben çalışmak zorundaydım. diyalize giren hasta bi kardeşim var. ailemin durumu iyi olmadığı için dershanelere gidemedim boş beleş okuyamdim maalesef . sonra 2 yıl bekleyip kendi çabamla 2. üniversiteyi kazandım ..
dersten çıkınca çalışmaya giderdim . harç paramı kendim yatırırdım . okulum çok uzaktı günlük 5-6 otobüs değiştirirdim yol paramı kendim kazanmak zorundaydim .
çalıştığım yerde hazırlandım vizelere finallere.
aynı zamanda bende diyalize adayım sağlık problemlerim var
hasta hasta çalışmak zorundaydım .
çok şükür eşimle tanıştım çalıştığım yerde.
bana bırakırdı işi yorulmuyorum artık
evdeyim kpss ye hazırlanıyorum ..
daha fazla detay var ama anlatamam ..
duzeltme : üçüncü actigim konuya bakarsanız yalan söylemediğimi anlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?