Yandım ben!

haklısınız anlatımdan kaynaklı yanlış anlamış olabilirsiniz . ödemeyen herkesin kendince sebepleri vardır . konu sahibininde endişelenecek bişey olmadığını anlaması için o şekilde yazdım. :)

Yok mesela sizin sebepler evet gayet gecerli.
Ama keyfiyettende odemeyen erteleyen bir sürü insan var.
Ha simdi sorsak herkesin bir sebebi var. Ancak suc insanlardada değil, birine erteleme var birine yok. Biri ise girer girmez ödeyecegim diye ilk ise basladigi kısıntili maasin bir kismini buraya yatırıyor, kimide sallamiyor bile.
Ha ben almadim bile. Ben erken ödedim onun amacinada yazmıyorum.
Alirken ayni alan, oderkende ayni sartlara sahip olsun.
Iyi forumlar

Ne utanmazlar var ya, burada devleti nasıl dolandırdığını, oyaladığını, yani sözün özü hırsızlığını ballandıra ballandıra anlattığı yetmiyormuş gibi, bir de akıl diye veriyor! Hırsızlık işte bu ya, bildiğin. Rezalet, okurken ben utandım.adam kaç yıldır işsiz ama evlenip çocuk yapmaya para bulmuş ne hikmetse. Uyuyan dev uyusunmuş. Hırsızlar sizi, haram zıkkım olsun boğazınızdan geçen yetim hakkı.

Vergi dairesine giderseniz bilgi alırsınız. Arkadaşınız sallamış. Ayrıca arabayı şu aşamada devrederseniz devlet hileli satış nedeniyle satışın iptalini talep edebilir.
Ben ödemedim kimsede sormadı diyenlere kulak asmayın çünkü o borç unutulmaz. Muhtemelen yoğun vergi dairelerine denk gelmişlerdir. Süre uzar ama borç karşınıza mutlaka çıkar hemde faiziyle birlikte katlanmış olarak gelir.
Gelir idaresinin internet sitelerini denetlediğini ve burada yazılanların ihbar kabul edilerek işlem yapıldığını söyleyeyim. Eğer tespit edilirse oyalayın diyenlerde, ödemiyorum diyenlerde ve satış yapacağım diyen sizde zor günler yaşarsınız.

bizde eşimle kredi almıştık okurken. maddi zorluk geçirdik bir dönem 10 yıl bekledi ödeme, geçtiğimiz sene kredi borçları için yapılandırma haberi çıktığında yapılandırdık. o kadar senede çokta bir faiz çıkmadı yada yapılandırmada düşürüldü.

şuan bu uygulama devam edyormu bilmiyorum. vergi dairesine gitmeniz gerekiyor. size evrakları çıkarıyorlar borcunuz şu kadar faiz bu kadar yapılandırma evrakları filan. biz hızlıca halletmiştik. eninde sonuda alıyorlar diye artık aradan çıksın dedik.

Işın garip tarafı geçen gün aklıma geldi. Bundan 3 5 ay önce e devletten borcumu sorgulamak için girip bi bakmıştım. Ancak borcum görünmüyordu hatta kardeşime söylemiştim bu borç neden görünmüyor e devlette diye. Yanı aklımdan çıkmadı borcum hiç bir zaman ama yakın zamana kadar edevlette görünmemesi de enteresan

Peki borç vergi dairesine intikal ettikten sonra bir süreliğine borcumuzu ertelettirebiliyor muyuz bu konuda bi bilginiz var mı?

bu konuda bir bilgim yok, vergi dairesini telefonla aradığınızda bile sizi güzelce yönlendiriyorlar.

Ben burslu okudum okulu erken bitirdim son bursum krediye dönmüş 2 sene sonra bir girdim baktım bir aylık borca 90 tl faiz falan şok oldum ben bakmasam ne olacaktı acaba hiç bir evrak vs gelmedi tek taksite bu faiz de fazla bence

nasıl evlendiniz işi gücü yoksa, bir de bebek bekliyorsunuz.
Bu tarz borçlar bekletildikçe ödemesi daha güç oluyor maaleswf, Allah kolaylık versin.

Bakmasaydın muhtemelen bi süre benim gibi evine kağıt gelirdi :) anapara bile az buz değilken o faizlerin fazlalığı gerçekten çok can yakıcı. Allah herkesin yardımcısı olsun. Hayatımdaki ilk borcum bu ve son borcum olacak. Zaten hiç sevmem borç harç olayını bu olayla iyice nefret ettim.

Aynı şekilde bana da ödeme emri geldi 3 4 gün önce. Vergi dairesine gittim ve ödeme gücum olmadığını söyledim. Eğer hesabınız falan varsa en fazla e haciz uygular hesaplarınıza bloke koyarlar para cekemezsiniz dedi. Bir hesabımda gelirimde yok. Başka bir işlem yapmadım. 3 4 ay içinde ise gireceğim o şekilde ödemeyi dusunuyorum. Eve haciz gelme olayı falan olmaz değil mi ödemediğiniz sürece faiz işlemeye devam eder sadece dedi.

benimde vardi bir zamanlar si sure sonra yapilandirma yaptim ve bir gunden bozulmuştu yapilandirma bi kac ay sonrada maasimi cekmeye bi gittim ne goreyimm ehaciz ee tabi mecbur el mahkum odedim de onlar benden ben onlardan kurtuldum

Üzerineze araba varsa o borcu ödeyecek kadar da maddi durumunuz vardır. Siz odemezseniz o odemezse bu ülke zaten aşağı yukarı böyle bir ülke oluyor çok şaşırmayın. Arabanıza haciz koyarlar, başkasinin üzerine de geciremezsiniz

Bu kadar cimri bi baba arabayi da uzerine yapmaz. Kacirmiyorsa tabi..

Valla ödemedikçe üstüne faiz biniyor diye duydum millet senelerce ödemiyor size bir şey olmaz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…