Yazarken benim icin onemli sebepler vardı gibi hicbirsey yok.
7yil calistigim halde odemedim. Ablamda öyle.
Bu tarz cumlelerden keyfiyet gibi duruyor.
Evet sizinkiler odenemeyecek durumda olmanızı açıklıyor, geçerli sebepleriniz varmış.
Eşiniz tam zamanında yetişmiş sıkıntılı zamanlariniza çok geçmiş olsun size de
Amin çok sağolun inşallah öyle olur :)aynen oyle oldu çok teşekkür ederim :)
size de Allahtan ödeme kolaylığı diliyorum .
inşallah çabucak bitirirsiniz
haklısınız anlatımdan kaynaklı yanlış anlamış olabilirsiniz . ödemeyen herkesin kendince sebepleri vardır . konu sahibininde endişelenecek bişey olmadığını anlaması için o şekilde yazdım. :)
Keşke öyle bir ımkanim olsa ama araba babamın. Sadece benim üzerime yapmak zorunda kaldı yoksa üzerinde hiç bbir söz hakkım yok. Babam da onu benim için asla satmaz. Öyle destek olacak bi baba değil malesef. Arkadaşta geçen gün vergi dairesine gidersen adam akıllı cevap bile vermezler dedi ben de anlamadım bi türlü nereye gideceğimi
Işın garip tarafı geçen gün aklıma geldi. Bundan 3 5 ay önce e devletten borcumu sorgulamak için girip bi bakmıştım. Ancak borcum görünmüyordu hatta kardeşime söylemiştim bu borç neden görünmüyor e devlette diye. Yanı aklımdan çıkmadı borcum hiç bir zaman ama yakın zamana kadar edevlette görünmemesi de enteresanVergi dairesine giderseniz bilgi alırsınız. Arkadaşınız sallamış. Ayrıca arabayı şu aşamada devrederseniz devlet hileli satış nedeniyle satışın iptalini talep edebilir.
Ben ödemedim kimsede sormadı diyenlere kulak asmayın çünkü o borç unutulmaz. Muhtemelen yoğun vergi dairelerine denk gelmişlerdir. Süre uzar ama borç karşınıza mutlaka çıkar hemde faiziyle birlikte katlanmış olarak gelir.
Gelir idaresinin internet sitelerini denetlediğini ve burada yazılanların ihbar kabul edilerek işlem yapıldığını söyleyeyim. Eğer tespit edilirse oyalayın diyenlerde, ödemiyorum diyenlerde ve satış yapacağım diyen sizde zor günler yaşarsınız.
Peki borç vergi dairesine intikal ettikten sonra bir süreliğine borcumuzu ertelettirebiliyor muyuz bu konuda bi bilginiz var mı?bizde eşimle kredi almıştık okurken. maddi zorluk geçirdik bir dönem 10 yıl bekledi ödeme, geçtiğimiz sene kredi borçları için yapılandırma haberi çıktığında yapılandırdık. o kadar senede çokta bir faiz çıkmadı yada yapılandırmada düşürüldü.
şuan bu uygulama devam edyormu bilmiyorum. vergi dairesine gitmeniz gerekiyor. size evrakları çıkarıyorlar borcunuz şu kadar faiz bu kadar yapılandırma evrakları filan. biz hızlıca halletmiştik. eninde sonuda alıyorlar diye artık aradan çıksın dedik.
Teşekkür ederim çok sağolunbu konuda bir bilgim yok, vergi dairesini telefonla aradığınızda bile sizi güzelce yönlendiriyorlar.
Ben burslu okudum okulu erken bitirdim son bursum krediye dönmüş 2 sene sonra bir girdim baktım bir aylık borca 90 tl faiz falan şok oldum ben bakmasam ne olacaktı acaba hiç bir evrak vs gelmedi tek taksite bu faiz de fazla benceKızlar ben 2014 çıkışlıyım üniden ve çoğu insan gibi geri ödemeli burs almıştım. Bugün sabah gözümü postacının elime tutuşturduğu kâğıt ile açtım ve bütün uykum açıldı. Ödeme emri geldiZarfı actigim anda dedim yandın sen bari şunu hapis cezasına çevirelim de devlette rahatlasın ben de rahatlayım
Şuan çalışmıyorum ama ara ara çalışıp sigortalı göründüğüm dönemler var. 7 gün içerisinde borcunuzu ödeyin ya da mal bildiriminde bulunun o da yoksa bildirin diyor. Ne yapicam ben şimdi. Sabahtan beri napicam diye düşünmekten kafayı yicem. Bu durumla karşılaşan benim gibi hala hiç ödemeyenler var mı??
Acilen bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Internetten araştırmak istedim ancak istediğim şekilde cevaplar bulamadım.
Lütfen yardımcı olun hanımlar
nasıl evlendiniz işi gücü yoksa, bir de bebek bekliyorsunuz.Vallahi bu kyk borclari konusunda resmen kafalarina göre davraniyorlar. Ne yaptiklari belli degil. Esim 2015 çıkışlı. Hesaplarina bloke kondu. Siz sanslisiniz en azindan uyari gelmis. Bize iki yil ne uyari geldi ne bir sey. Bir sabah dedigin gibi eve zarf getirdi postaci hesaplariniza bloke konmustur diye. Hala ödemedik gerci. Nasil odeyelim. Devlet gormuyor mu bu cocuk aylardir issiz gucsuz? Memur olup atansa neyse istemekle hakli derim. Ya da duzenli maas aldigi bir isi olsa da devlet istiyor parasini derim. Mezun olali iki yil olmus, bu iki yilin bir yili zaten askerlikte gecmis geldi gitti vs.. ile. Ne yaptiklari belli degil. Durumun varsa ode. Odeyecek durumun yoksa hic ses etme. Arama sorma hicbir yeri. Sen uatune düştükçe bunlar daha cok geliyor ustune. Esim mezun olunca odeyebilecek gibi gidip yapilandirma yapmis. Kirk kere denistim uyuyan devi uyandirma birak oldugu gibi kalsin diye. Simdi basimiza bela. odemiyoruz da . Yakinda eve haciz gelir heralde.
Bakmasaydın muhtemelen bi süre benim gibi evine kağıt gelirdi :) anapara bile az buz değilken o faizlerin fazlalığı gerçekten çok can yakıcı. Allah herkesin yardımcısı olsun. Hayatımdaki ilk borcum bu ve son borcum olacak. Zaten hiç sevmem borç harç olayını bu olayla iyice nefret ettim.Ben burslu okudum okulu erken bitirdim son bursum krediye dönmüş 2 sene sonra bir girdim baktım bir aylık borca 90 tl faiz falan şok oldum ben bakmasam ne olacaktı acaba hiç bir evrak vs gelmedi tek taksite bu faiz de fazla bence
Aynı şekilde bana da ödeme emri geldi 3 4 gün önce. Vergi dairesine gittim ve ödeme gücum olmadığını söyledim. Eğer hesabınız falan varsa en fazla e haciz uygular hesaplarınıza bloke koyarlar para cekemezsiniz dedi. Bir hesabımda gelirimde yok. Başka bir işlem yapmadım. 3 4 ay içinde ise gireceğim o şekilde ödemeyi dusunuyorum. Eve haciz gelme olayı falan olmaz değil miBende mezun olduktan yaklasik 5 sene sonra odedim. Aslinda odemeyecektim af gibi birsey cikmisti yapilandirma yapip odemistim. Bana da odeme emri geldi ve vergi dairesine gittim. Odeme durumum yok dedim gorevli de bana uzerine kayitli mal varligin yoksa icra falan gelmez korkma ne zaman olursa odersin demisti. Senjn durumunu cogu kisi yasiyor rahat ol. Calismadigini beyan et sorun olmaz
banada çok ödeme emri geldi hala ödemiş değilim herhangi birşey yok şimdilik... çalışmıyorsunuz işe başladığınızda yapılandırma yaparsınız... korkmayı birşey olmaz. en fazla hesabınız varsa bloke konulur... benim 9 yıldır beklemede
Bu kadar cimri bi baba arabayi da uzerine yapmaz. Kacirmiyorsa tabi..Ne kadar ilginç. Arabasın i kızının üzerine yapan, yakiti alan ama çocuğunun okul masrafini ödemeyen ve öderse evladının başına kakacak bir baba. Ne günlere kaldik yarabbim. Şaka gibi.
Ayrani yok icmeye mi diyim...
Iskele babasi mi bu? Diyim bilemedim...
Valla ödemedikçe üstüne faiz biniyor diye duydum millet senelerce ödemiyor size bir şey olmaz benceKızlar ben 2014 çıkışlıyım üniden ve çoğu insan gibi geri ödemeli burs almıştım. Bugün sabah gözümü postacının elime tutuşturduğu kâğıt ile açtım ve bütün uykum açıldı. Ödeme emri geldiZarfı actigim anda dedim yandın sen bari şunu hapis cezasına çevirelim de devlette rahatlasın ben de rahatlayım
Şuan çalışmıyorum ama ara ara çalışıp sigortalı göründüğüm dönemler var. 7 gün içerisinde borcunuzu ödeyin ya da mal bildiriminde bulunun o da yoksa bildirin diyor. Ne yapicam ben şimdi. Sabahtan beri napicam diye düşünmekten kafayı yicem. Bu durumla karşılaşan benim gibi hala hiç ödemeyenler var mı??
Acilen bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Internetten araştırmak istedim ancak istediğim şekilde cevaplar bulamadım.
Lütfen yardımcı olun hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?