Yandım ben!

Ağzına sağlık. Onca şey yazdim hala kızgınlığım geçmedi. Allah devletimizi kurtarsın kan emicilerden. Sadece başa bela. Hak isteme noktasında dört dörtlük ama sıra hakkini hakkı olana vermeye gelince ne zeki oyunlar degil mi? Ah ülkemizde yokki mecburi sosyal görev. Ödeyemiyor musun? Peki gel o zaman haftada 2 gün hastanelerde, belediye işinde, huzur evlerinde vs. Vs. 2 sene sonra borç yok. Sen rahat ben rahat

Ben de genel olarak sizin gibi düşünüyorum ünide bir sürü arkadaşım vardı bu parayo aşıp sadece kıyafet için harcayan vs. Keşke geröekten sosyal devlet anlayışımız olsa gerçekten ihtiyacı olanlara ya da orta düzey olanlara farklı sırf fazladan para olsun diye alanlara farklı muamele yapılsa ancak her halükarda ortada önceleri şartları belli olan bir borç var ve ne kadar ödemesi gecikirse o kadar kötü konu sahibi süreç uzun sürüyor diye düşünmesin işlemi yapanın kafasına göre eğer 7 günlük mühlet biterse ertesi gün dahi arabaya tapuya hesaba vs haciz koyulabilir

Elinize tebligat ulaştığına göre haciz konusuda söz konusu olur. Mal bildirimi yapmazsanız bunun hapis cezasına kadar yolu var. Siz en iyisi borç erteleme yollarını araştırın. Buna bir bakın isterseniz.

Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca başvuru sonuçları da e-devlet kapısı üzerinden öğrenilebilecektir. Yüksek öğretim eğitimi süresince Kyk öğrenim ve katkı kredisi alan Öğrenciler üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra başlayan kredi geri ödemesini, iş bulamadığı için 1 yıl erteleme yapıldıktan sonraki yıl hala iş bulamamışsa ödemelerini 1 yıl daha uzatma talep ettiklerinde kyk kredi ödemeleri ertelenecektir. Kyk öğrenim ve katkı kredisi olan mezunların borç erteleme istekleri işsiz oldukları taktirde her yıl dilekçe ile beyan etmek kaydıyla 10 yıla kadar uzatılacak.

Bende mezun olduktan yaklasik 5 sene sonra odedim. Aslinda odemeyecektim af gibi birsey cikmisti yapilandirma yapip odemistim. Bana da odeme emri geldi ve vergi dairesine gittim. Odeme durumum yok dedim gorevli de bana uzerine kayitli mal varligin yoksa icra falan gelmez korkma ne zaman olursa odersin demisti. Senjn durumunu cogu kisi yasiyor rahat ol. Calismadigini beyan et sorun olmaz

Tamamıyla katılıyorum.Borcun,önce vicdanı rahatsız etmesi gerekir.3 çocuğum var,zaman ne gösterir bilinmez,belki onlarda faydalanacak bu imkandan...
Fakat çocuklarıma küçüklüklerinden beri birbirlerinden harçlıklarından borç almayı ve kuruşuna kadar geri ödemeyi öğretiyorum,aile içinde bile olsa,hediye başka,borç başka diyorum.
Her borç insan üstüne haktır,kuruşuna kadar ödenmesi gerekir,kesinlikle...

Yalnız konu sahibinin üzerine kayıtlı arabası varmış babası kullanıyormuş ama konu sahibinin üzerine,haciz gelir ona.

Yerken iyiydi de öderken mi sıkıntı?
4 senedir neden borcunuza sadakat göstermediniz?
Onu devlet size BORÇ olarak verdi BORÇÇÇÇ...
Şuan devlete borçlusunuz bile bile ödemiyorsunuz ama devletin imkanlarını sömüre sömüre kullanıyorsunuz maşallah!
Kusura bakmayın ya da bakın önemli değil;sizin gibi kan emiciler yüzünden ülke her geçen gün zarara uğruyor!
Bu 4 yılda maşallah altıa araba çekecek parayı bulmuşsunuz ama borcunuzu ödeyememişsiniz!
Umarım haciz gelir de o arabayı elinizden alırlar.
Bitti!

aklıma yabancı bir dizi izlemiştim o geldi.
18-19 yaşındaki kız borca batıyor bir şekilde, başı belaya giriyor ondan bundan borç alıyor, küçük kardeşlerinin kumbaralarını bile boşaltıyor.
aile öğreniyor, kıza borçlarını ödeme planı yapıyorlar, işe sokuyorlar falan.
diyorlar ki her şeyden önce kardeşlerinin borcunu ödeyeceksin, çünkü kendine saygını geri kazanma yolunda önce küçük kardeşlerinin saygısını kazanacaksın.

Öncelikle burs/kredi verilirken adil olunmadığı kanısındayım. Çok zengin tanıdığıma burs çıkarken bana kredi çıktı. Durumum da ortada.
Ama sizin gibi borcumu ödemekten de kaçmayacağım, ahiret boyutu başka ben utanmadan alan zenginlere de verenlere de hakkımı helal etmiyorum, ama borcum da borçtur. Gerekirse kasiyerlik yapar öderim. Çünkü imzalarken "borç" diye imzaladım, paşa paşa ödeyeceğim. Tıpkı sizin de ödeyeceğiniz gibi. Yoksa arabaya veda edin

Yani kendisinin arabası var, ama satıp devlete ödemiyor. Çünkü devlet enayi ne emici insanlarsınız. Devletin malı deniz yemeyen keriz dimi. Hala borcu değil arabayı düşünüyor güzel kafa.

Hee bir de burda uyanık geçinenler var ödememiş de bir şey olmamış da. Nasıl akıl veriyor bakın hele. Bu da bir çesit dolandırıcılıktır. Kendinizi kandırmayın.
Maliye bakanlığına IP adresi vermek lazım.

Aynen goha,insan kendine olan saygısını kaybeder bir defa.Kızımın okuluna gitmiştim toplantıya,şarjım bitmişti ve bir hastadan haber bekliyorduk her an aranabilirdim.Öğretmenden izin alıp şarja taksam dedim.Sonra dedim ki,öğretmen kimin malını kime verecek,o elektrikte tüm milletin hakkı var,hangi birinden helallik isteyeceğim,koşar adım o civarda bazen gittiğim pideciye gidip rica ettim de şarj etti telefonumu.
Şarjdan ne olacak diyenler olacaktır,ama hak her türlü haktır bence,kimsenin içine sinmemesi gerekir...

Bu konuyu okuyunca hayret ediyorum.
Parayı alırken belli değil miydi ne zaman,ne şekilde ödeneceği?
Hadi 2 sene geçti ödeyemediniz,gidip sormuyorsunuz bile "ne yapabilirim şu an ödeyemiyorum,erteleme şansım var mı vs"diye.
Evlenip çoluk çocuğa karışıp ta ödemedim diyene zaten diyecek birşey bulamıyorum.
Borç bu adı üstünde yahu,nasıl rahat uyuyorsunuz anlamıyorum.

Şöyle anlatayım bende farklı bi kurumda icra memuruyum. Kurum alacaklarında işleyiş daha farklı. Avukat aracılığıyla yapılan hacizler İcra Müdürlüklerince oluyo. Maliye ve Sgk gibi kurumlardaki işleyiş anlattığım gibi avukat aracılığıyla yapılmaz. İcra memuru eliyle yapılır. Öğrenim harç kredileri, prim alacakları icra memuru eliyle takip edilir. Bizde de vardır kurum avukatı ama o daha farklı boyutta bakar. Haciz işlemleri icra memurları aracılığıyla olur. Yani tebligat masrafı falan olur ekstradan ki bunlarda çok bi meblağ değildir. Yani arkadaşın konusundaki sıralama ödeme emriyle başlamış ki bu borcun tebliğ edilmesi demek. Ödeme emri teliğ edildikten sonra bi hafta süre var bu süre içerisinde mal bildirimi yapılması gerek varsa da yoksa da Kuruma bildirilmesi gerek. Eğer bu bir hafta içerisinde herhangi bi ödeme girişimi olmadıysa elektronik haciz araç haczi tapu haczi maaş haczi şeklinde devam eder. Ama borçlu taksitlendirip ödeyebilir.

10 yıldır ödemeyenlere hala nasıl işlem yapılmamış ben ona hayret ettim

Tebligat bana da geldi calistigim halde 5 taksit ödeyememistim sıkıntılar yüzünden geldiği gün babam aradı ve mal bildirimi ile ilgili tebligat geldiğini söyledi. Telefonu kapatır kapatmaz vergi dairesine gidip borcumu yapılandırdım ve paşa paşa ödemeye devam ediyorum. Riske atmayın ve ödemeye bakın derim mutlaka bir çözümü vardır...

Odemicegimi söylemedim ki şuan da ödeyemem ve bunun için de ne yapılabilir nasıl bir yol izlemem gerekli o yüzden yazdım. Yoksa rahat olduğum söylenemez buna emin olabilirsiniz

Borcu ödeme niyetiniz olsa çalıştığınız dönemde bir çözüm arar, icralık olana kadar beklemezdiniz
İnsanlar genel olarak öğrenim kredilerini ödememe peşinde, çevremde de çok görüyorum
Gerekiyorsa ailenizden destek isteyin, taksitlendirin, çoluk çocuğun hakkı var o parada

Merhaba, benim eşim de 2009 mezunu, kredisini ailesi yapılandırıp ödüyordu. Geçen ay arabasını satması için bir yakınımıza vekalet verdik. Vekalet verme işinde bir sıkıntı çıkmadı fakat araba müşteri tarafından alınacağında hacizli olduğu ortaya çıktı. Ailesi de biz de çok şaşırdık, meğer kredi borcuyla ilgiliymiş, eşim faize bulaşır diye kredi kartı bile kullanmaz normalde, epey korktu ve üzüldü. 3 milyar kadar borcu kalmış, onu ödeyince sorun halloldu. Direk gelip mal varlığınıza el koymasalar bile devir, satma vb. İşlemlerde sorun yaşanır. Umarım Allah bir kapı açar, sorunsuz şekilde halledersiniz.

9 yil odemedim diyenler milattan once mi unv okudu acaba
Ben 2009 mezunuyum, 2011 de kapima dayandilar.
Ben 2010 yilinda evlenip ulke degistirdigim icin tamamen unutmustum.
Geciktirmeyin, faiz biniyor.
Ilerde ev kredisi vs cekmek isterseniz bu sorun onunuze cikar, bazi bankalar bu yuzden kredi vermiyor

Malesef hiç bir şekilde bise gelmemişti bana ilk kez geçen gün geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…