- 26 Eylül 2013
- 1.832
- 2.513
- 358
Uyuyan dev diye tabir etiginiz kurum zamaninda esinizin okumasi icin o parayi BORC olarak vermis bilmem farkinda misiniz? Esiniz ise girmemis calismamis ama bu surede para bulup evlenebilmis ve cocuk planlamasi bile yapmis. Haktir odenmesi gerekir. Isi yoksa nasil geciyorsunuz? Bir ise girince insanlar eline avucuna geceni once borcuna verir. Devlet takip etmiyor mu kocanin issizligini ? Kocan gerekli dilekceyi versin yetkili makama. Biz de hemen atanamadik ama atanamadigimiz sure boyunca ozel ders verdik ucretli ogretmenlik yaptik ben garsonluk yaptim yine de borcumu zamaninda odedim. Zahmet olmazsa iyi kotu bir ise girilip calisilip odenecek o borc. O aldigimiz parala babamizin parasi degildi. Onda tuyu bitmemis yetimin hakki var. Biraz duyarli olmaya davet ediyorum. Uyuyan dev tabiriniz cok cirkin...
Ağzına sağlık. Onca şey yazdim hala kızgınlığım geçmedi. Allah devletimizi kurtarsın kan emicilerden. Sadece başa bela. Hak isteme noktasında dört dörtlük ama sıra hakkini hakkı olana vermeye gelince ne zeki oyunlar degil mi? Ah ülkemizde yokki mecburi sosyal görev. Ödeyemiyor musun? Peki gel o zaman haftada 2 gün hastanelerde, belediye işinde, huzur evlerinde vs. Vs. 2 sene sonra borç yok. Sen rahat ben rahat
Tamamıyla katılıyorum.Borcun,önce vicdanı rahatsız etmesi gerekir.3 çocuğum var,zaman ne gösterir bilinmez,belki onlarda faydalanacak bu imkandan...Uyuyan dev diye tabir etiginiz kurum zamaninda esinizin okumasi icin o parayi BORC olarak vermis bilmem farkinda misiniz? Esiniz ise girmemis calismamis ama bu surede para bulup evlenebilmis ve cocuk planlamasi bile yapmis. Haktir odenmesi gerekir. Isi yoksa nasil geciyorsunuz? Bir ise girince insanlar eline avucuna geceni once borcuna verir. Devlet takip etmiyor mu kocanin issizligini ? Kocan gerekli dilekceyi versin yetkili makama. Biz de hemen atanamadik ama atanamadigimiz sure boyunca ozel ders verdik ucretli ogretmenlik yaptik ben garsonluk yaptim yine de borcumu zamaninda odedim. Zahmet olmazsa iyi kotu bir ise girilip calisilip odenecek o borc. O aldigimiz parala babamizin parasi degildi. Onda tuyu bitmemis yetimin hakki var. Biraz duyarli olmaya davet ediyorum. Uyuyan dev tabiriniz cok cirkin...
Yalnız konu sahibinin üzerine kayıtlı arabası varmış babası kullanıyormuş ama konu sahibinin üzerine,haciz gelir ona.Bende mezun olduktan yaklasik 5 sene sonra odedim. Aslinda odemeyecektim af gibi birsey cikmisti yapilandirma yapip odemistim. Bana da odeme emri geldi ve vergi dairesine gittim. Odeme durumum yok dedim gorevli de bana uzerine kayitli mal varligin yoksa icra falan gelmez korkma ne zaman olursa odersin demisti. Senjn durumunu cogu kisi yasiyor rahat ol. Calismadigini beyan et sorun olmaz
Tamamıyla katılıyorum.Borcun,önce vicdanı rahatsız etmesi gerekir.3 çocuğum var,zaman ne gösterir bilinmez,belki onlarda faydalanacak bu imkandan...
Fakat çocuklarıma küçüklüklerinden beri birbirlerinden harçlıklarından borç almayı ve kuruşuna kadar geri ödemeyi öğretiyorum,aile içinde bile olsa,hediye başka,borç başka diyorum.
Her borç insan üstüne haktır,kuruşuna kadar ödenmesi gerekir,kesinlikle...
Aynen goha,insan kendine olan saygısını kaybeder bir defa.Kızımın okuluna gitmiştim toplantıya,şarjım bitmişti ve bir hastadan haber bekliyorduk her an aranabilirdim.Öğretmenden izin alıp şarja taksam dedim.Sonra dedim ki,öğretmen kimin malını kime verecek,o elektrikte tüm milletin hakkı var,hangi birinden helallik isteyeceğim,koşar adım o civarda bazen gittiğim pideciye gidip rica ettim de şarj etti telefonumu.aklıma yabancı bir dizi izlemiştim o geldi.
18-19 yaşındaki kız borca batıyor bir şekilde, başı belaya giriyor ondan bundan borç alıyor, küçük kardeşlerinin kumbaralarını bile boşaltıyor.
aile öğreniyor, kıza borçlarını ödeme planı yapıyorlar, işe sokuyorlar falan.
diyorlar ki her şeyden önce kardeşlerinin borcunu ödeyeceksin, çünkü kendine saygını geri kazanma yolunda önce küçük kardeşlerinin saygısını kazanacaksın.
Şöyle anlatayım bende farklı bi kurumda icra memuruyum. Kurum alacaklarında işleyiş daha farklı. Avukat aracılığıyla yapılan hacizler İcra Müdürlüklerince oluyo. Maliye ve Sgk gibi kurumlardaki işleyiş anlattığım gibi avukat aracılığıyla yapılmaz. İcra memuru eliyle yapılır. Öğrenim harç kredileri, prim alacakları icra memuru eliyle takip edilir. Bizde de vardır kurum avukatı ama o daha farklı boyutta bakar. Haciz işlemleri icra memurları aracılığıyla olur. Yani tebligat masrafı falan olur ekstradan ki bunlarda çok bi meblağ değildir. Yani arkadaşın konusundaki sıralama ödeme emriyle başlamış ki bu borcun tebliğ edilmesi demek. Ödeme emri teliğ edildikten sonra bi hafta süre var bu süre içerisinde mal bildirimi yapılması gerek varsa da yoksa da Kuruma bildirilmesi gerek. Eğer bu bir hafta içerisinde herhangi bi ödeme girişimi olmadıysa elektronik haciz araç haczi tapu haczi maaş haczi şeklinde devam eder. Ama borçlu taksitlendirip ödeyebilir.İcralık olduktan sonra söz konusu hacizleri koydurmak için yine avukatın duruma göre taleplerinin işlenmesi gerekmiyor mu yanlış anlamayın sadece borca ilişkin özel bir farklılık mı var diye merak ettim sonuçta hacizler otomatik koyulmayacak avukat talep sorgu haciz diye gidiyor normalde ama normal icra gibi düşünmeyin demişssiniz merak ettim buradaki işleyişi
10 yıldır ödemeyenlere hala nasıl işlem yapılmamış ben ona hayret ettimBu konuyu okuyunca hayret ediyorum.
Parayı alırken belli değil miydi ne zaman,ne şekilde ödeneceği?
Hadi 2 sene geçti ödeyemediniz,gidip sormuyorsunuz bile "ne yapabilirim şu an ödeyemiyorum,erteleme şansım var mı vs"diye.
Evlenip çoluk çocuğa karışıp ta ödemedim diyene zaten diyecek birşey bulamıyorum.
Borç bu adı üstünde yahu,nasıl rahat uyuyorsunuz anlamıyorum.
Odemicegimi söylemedim ki şuan da ödeyemem ve bunun için de ne yapılabilir nasıl bir yol izlemem gerekli o yüzden yazdım. Yoksa rahat olduğum söylenemez buna emin olabilirsiniz
Malesef hiç bir şekilde bise gelmemişti bana ilk kez geçen gün geldi2014 çıkışlıysanız size 2016 senesinde yazı gelmiş olmalı ödeme planı ile ilgili. Herhangi bir işlem yapmadıysanız vergi dairesine bilgileriniz verilmiştir. Af gelir umuduyla görmezden gelmeyin devlet o parayı alır sizden faiziyle.
Ben 4500 almıştım zamanında ödememe rağmen 7000 geri ödemesi olmuştu. Eşim zamanında ödememiş evlendikten sonra zorla ödedik ama bitti Allah a şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?