"yangın varrrrrr" diye bağırmak istiyorum..

busecik23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
81
0
36
Balıkesir
daha önce ki konularımdan bazılarınız hatırlar belki. "annem" faktörü yine gündemde, nişanlıyım. annem en başından beri çomak sokup duruyor falan filan konuşa konuşa sözler bitti tükendi neyse bu seferki konumuza gelelim 2 eylülde düğünüm var, beyaz eşyalarımız alındı şuan ev bakma aşamasındayız, mobilyalarmızı da eve göre alırız diye planladık ve düğün gelinlik damatlık balayı ev mobilyalar herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruz. dün bir mobilyacıdan baktık onda da ekimde ödemeye başla diye bir seçenek de mevcut, bizim içinde iyi olacağına karar verdik. ve ben bunu anneme anlattım ,sırayla yazıyorum aldığım cevapları: " ben size demedim mi düğünden sonraya borç bırakmayın diye, ben kızımı bor.ç ödesin diye vermiyorum, paranız yoksa erteleyin ozaman, anne diyorum taksit yaptık, yok olmazmış, takılan altınları da vermicem zaten siz harcarsınız, bozdurursunuz, ben sizin için biriktirir, ev alırken size veririm" olur mu öyle şey dedim ozamaan dedim, biz hiç istemiyoruz o altınları al hepsi senin olsun dedim ve kapattım. nişanlımı aradım (bu altın davası 5. kez çıktı, hepsinde gizledim ama yetti gari), dedim ki annem böyle diyor, altınları vermicek, olur mu öyle şey dedi(ağlıyorum tabi ben bu arada) vermiyorsa senin memelekette düğün yapmak yok ozaman dedi. bende : altınlar için mi düğün yapıyoruz? ben eşimle dostumla eğlenemk istiyorum xdedim. hayır yapmıyoruz kesinlikle diye çok bağırdı. ben ağlıyorum tabi bu arada, ozaman hiç yapmıyoruz düğün dedim, tamam iptal herşey dedi ve kapattı. şuan bütün telefonlarım kapalı hiç birinin sesini ile duymak istemiyorum. biri altınlarım diye tutturdu öbürü altın yok die düğünün iptal etti. ve benim elimde kalan gözyaşlarım...

Anneler duygusal oluyor böyle konularda ; onun aklında şimdi neler var, kızı sıkıntı çeker mi, bir şeyden mahrum kalır mı, gözünün bebeği evladı damat el üstünde tutsun, sensizliğe nasıl alışacak uzar gider böyle ... Haklıdır, kolay değildir o boya getirip, al oğlum sen ne yaparsan yap demek.

Ama devasa bir hata yapmışsın; annen ne derse desin, ne söylerse söylesin asla kocan olacak insana anlatmayacaksın, anneni düşman bilmeyecek. Nişanlılık zaten gergin zamanlar, siz arayı düzeltirsiniz ama o ömür boyu annen şöyle yaptı böyle yaptı der ve kafasındaki kötü imaj değişmez. bir daha ikisini bir kareye sokmakta zorlanabilirsin.

Nişanlınla karşılıklı hırs yapmışsınız, bu kadar gerilmemeye çalışın, barışırsınız bir zaman sonra

Ama dediğim gibi, bunu kendinize kural edinin; kimsenin lafını kimseye söylemeyin, sebebi ne olursa olsun. Yoksa aile ile eş arasındaki denge nasıl sağlanır.

Ay canım sen nasıl bir ortama düşmüşsün ama bence bütün bunlar düğünün insanlara verdiği stresten olsa gerek. Kusura bakma ama annen biraz fazla abartmış altın konusunu sonuçta o altın sen ve sevgilinin hakkı ister harcarsınız ister saklarsınız annen buna asla karışamaz. Bence telefonunu kapatmakla en iyisini yapmışsın bi müddet beklersen hem stresin kızgınlığın geçer sevgilin aradığında da sakin kafayla düşünüp cevap verebilirsin ama yine de sıkma canını her şey düzelir umarım :)

biliyorum hep uyuglamaya çalışıyorum, olabildiğince söylememeye çalışıyorum ama bi noktada kopuyorum artık zaten çok güçlü bi insan sayılmam bir de bu durumlar oldukça geriyor beni :18:

evet telim kapalı ama dürüst olmak istiyorum, bu işin biteceğinden çok korkuyorum nişanlımı öok seviyorum çünkü ama altınlar yok diye iptal demesi beni çok incitti, ya bende çalışıyorum ben de elde edebilirim tüm o altınları, inan şukadarcık gözüm yok ben sadece mutlu olmak istiyorum

annen kendince haklı hatta bence çok haklı. evlendikten sonra borç ödemek ne kadar da durumunuz müsait olsa da çok zor oluyor gerçekten. bu işten vazgeç dememiş annen sanırım biraz erteleyin demiş. ben nişanlının tutumunu hoş karşılamadım ama düğün stresi, maddi yük vs. onu bu şekilde konuşturmuş olabilir.

[SUB][/SUB]

Nişanlın mantıklı bir yol aramış.Haliyle annenin söylediklerinden senin de hoşnut olmadığını düşünerek söylemiş bunu.. Annen nişanlına karşı mı ? %90 gibi büyük çoğunlukla kızın annesi damat adayını sevmemiş ise o evlilik nadiren 1 seneyi görüyor. Bak demedi deme..

anneniz son derece haklı kızının rahat etmesini sitıyo 500 tl odemek zor değil demişsiniz ama evlendikten sonra o 500 olacak 1000 o zamn ne yapacaksınız hersey cok zor olacak evlenmeden hersyi yapaıp evlenmek daha mantıklı içinizde neden ukte kalsın bunu alamadım diye yavas yavas yapmalisiniz nişanliniza anlatmaniz son derce ynlış nişanliykken bazı seyleri dusunemeyıp herseyi anlatırız ama anltmamk en guzeli onun sizin ailenize karsı tepkili olmasına sebeb oluyorsunuz ara bozulmus gibi oluyo insanlar kırılıyor sakin kafa ile düsünmenizi tavsiye eder,m

herşey bi yana annenizin söylediği herşeyi tutup nişanlınıza söylemeniz olmamış netiecede arada kalıp üzülecek olan sizsiniz daha mantıklı davranmalıydınız

ah be canım niye hemn nişanlına söledin ki sen.. annen iyiliğiniz için kunuşmuş haksızda değil.. :44: hem altınları falan almazdı kızgınlıktan söylemiştir..aranızı düzeltmeye bakın nişanlınla..

Canım bence sen biraz hata etmişsin nişanlılık dönemi zor bir süreçtir.

İki taraf arasında tampon bölge sen olmalisın ve kesinlikle;

bir tarafın söyleklerini karşı tarafa anlatmayacaksın ki;başın ağrımasın.

Ayrıca annen güzel düşünmüş altınlar konusunda eğer çalışıyorsanız taksitle ödeyin altınları mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın.

Ve anneni de hoş gör seni seviyor,rahat etmeni istiyor ve seni bırakmak ona şuanda çok zor geliyor inan senin bu yaşadığın sürecin aynısını birebir ben de yaşadım tekrar söylüyorum annenle ne konuştuysanız hiçkimseye anlatma hele nişanlına ASLA!

Bence annen ciddi söylememiş ki yanlış mı anlamışım :26: Annenle konuş eğer ciddi değilse nişanlınla tekrar konuştuğunda annenin ciddi olmadığını anlat. :26:

Son düzenleme:
Bir çok arkadaşın aksine ben anneni asla haklı bulamıyorum malesef. Eğer kızının evlendikten sonra sıkıntı çekmesini istemiyorsa kendisi yardım etsin size. Böyle bir seçenek sundunuz mu ona?
Kaldı ki, düğüne az zaman kala neden huzursuzluk çıkarıyor ki. Altınlarını alıp vermemesi hususunda ise arkadaşlara çok şaşırdım. Eğer bunu aynı niyetle erkek annesi söyleseydi burada kıyametler kopar taş üstünde taş kalmazdı.
Düğünde takılan altınları her ne amaç için olursa olsun gelin ve damada bırakmayan ailelere sinir oluyorum.
Buyurun olanlara bir bakın. Anneniz güya sizi düşünmüş ama şu anda siz çok mutsuzsunuz, nişanlınız mutsuz. Kızım evlendikten sonra sıkıntı çekmesin dedi ama evlenmeden önce sizi sıkıntıların ortasında bıraktı.
Bence, siz annenizi karşınıza alın ve nişanlınızı sevdiğinizi, bu zamanda borçsuz ve taksitsiz evlenemeyeceğinizi, evliliğinizdeki maddi olayları nişanlınızla birlikte halledeceğinizi ve mümkün olduğunca buna karışmamasını söyleyin. Günahıyla sevabıyla her şeyi kabul ediyorum diyin.
İnşallah her şey gönlünüzce olur.

açıkcası ben annenize hak vermiyorum.
Düğünde takılan altınlar bence annenizi alakadar etmez nişan da takılanlara ne oldu ? saklayacaksa onları saklasın.Nişanlınız size düğün takılarıyla borç öderiz diye de birşey dememiş.
500 tl borçta ödenir herkez borçla evleniyor ve borçlar birşekilde ödeniyor.

Annenizin verdiği tepkiyi kayınvalideniz verse eminim tepkiniz daha farklı olurdu.
Nişanlınızda herşey iptal demesinide o anki sinirine baglıyorum bence de haklı yani

Kesinlikle seni kıran şeyin bu olduğu çok belli ama sevgilinin acısından düşünürsen oda haklı bence bi anlık kızgınlıkla öyle tepki vermiş olabilir. Annenin onu istemediğini ya da düğünü bozmaya çalıştığını düşündüyse eğer oda çok üzülmüştür. Sevgilin altınlara değer verebilecek biri olduğunu düşünmüyorum çünkü öyle bişey olsa siz bunu anlardınız ve sadece mutlu olmak isteyen birinin böyle birşeye izin verebileceğini sanmıyorum. Aynı zaman da bu bence küçük bi olay yani bu kadar güzel birşeyin bitmesini sağlayacak birşey değil ama tek çare annenizin ikna olması bence onu gerçekten ne olursa olsun mutlu olacağınıza ikna ederseniz anne yüreği dayanamaz sonuçta oda sizin iyiliğin için bu şekilde davranıyor.

benim duydugum bı soz vardı evlenmeden once hep kulagıma kupe olmustur '' ne ailenle yaşadıgın seyleri eşine nede eşinle yaşadıgını ailene anlatma'' bizler olanları unutuyoruz ama anlattıgımız kişiler unutmuyor içten içe düşmanlık besliyorlar içlerinde... nişanlın bence sinirlenipte sana öyle şeyler demiştir tatlım bu evlilik üstü çok şey yaşanıyor hem çok güzel hemde stresli zamnlardır düzelir inşallah...

Ben de diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Eşin ne kadar iyi olursa olsun, kendi ailenle ilgili herşeyi paylaşma. Sen ailen olduğu için,zamanla bazı şeyleri tolere edebilir,unutabilirsin ama , eşler malesef sadece unutmuş gibi yapıyorlar. Altın meselesine gelince, ben kız tarafına böyle şeyleri yakıştıramıyorum. Evlenen çiftten saklama yönùnde talep gelirse tamam da, diğer türlü emrivaki yapmak, olmaz

Neden hemen anneni nişanlına şikayet ediyorsun?Hatalısın..

Biraz sakin olmayı dene ve eşin ve ailen arasında laf taşıma sakın çünkü üzülen sen olursun kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…