Anneler duygusal oluyor böyle konularda ; onun aklında şimdi neler var, kızı sıkıntı çeker mi, bir şeyden mahrum kalır mı, gözünün bebeği evladı damat el üstünde tutsun, sensizliğe nasıl alışacak uzar gider böyle ... Haklıdır, kolay değildir o boya getirip, al oğlum sen ne yaparsan yap demek.
Ama devasa bir hata yapmışsın; annen ne derse desin, ne söylerse söylesin asla kocan olacak insana anlatmayacaksın, anneni düşman bilmeyecek. Nişanlılık zaten gergin zamanlar, siz arayı düzeltirsiniz ama o ömür boyu annen şöyle yaptı böyle yaptı der ve kafasındaki kötü imaj değişmez. bir daha ikisini bir kareye sokmakta zorlanabilirsin.
Nişanlınla karşılıklı hırs yapmışsınız, bu kadar gerilmemeye çalışın, barışırsınız bir zaman sonra
Ama dediğim gibi, bunu kendinize kural edinin; kimsenin lafını kimseye söylemeyin, sebebi ne olursa olsun. Yoksa aile ile eş arasındaki denge nasıl sağlanır.
Ay canım sen nasıl bir ortama düşmüşsün ama bence bütün bunlar düğünün insanlara verdiği stresten olsa gerek. Kusura bakma ama annen biraz fazla abartmış altın konusunu sonuçta o altın sen ve sevgilinin hakkı ister harcarsınız ister saklarsınız annen buna asla karışamaz. Bence telefonunu kapatmakla en iyisini yapmışsın bi müddet beklersen hem stresin kızgınlığın geçer sevgilin aradığında da sakin kafayla düşünüp cevap verebilirsin ama yine de sıkma canını her şey düzelir umarım :)
annen kendince haklı hatta bence çok haklı. evlendikten sonra borç ödemek ne kadar da durumunuz müsait olsa da çok zor oluyor gerçekten. bu işten vazgeç dememiş annen sanırım biraz erteleyin demiş. ben nişanlının tutumunu hoş karşılamadım ama düğün stresi, maddi yük vs. onu bu şekilde konuşturmuş olabilir.[/QUO
bor.ç ödemeden nasıl tüm evi düzeceğiz, beklemenin ne anlamı var onu da bilmiyrum, ya 500 lira taksidi ödemek niye sıksın ki insanı, hiçbirinde minicik bile haklılık bulmuyorum tek yaptıkları düşüncesizlik ve bencillik
Nişanlın mantıklı bir yol aramış.Haliyle annenin söylediklerinden senin de hoşnut olmadığını düşünerek söylemiş bunu.. Annen nişanlına karşı mı ? %90 gibi büyük çoğunlukla kızın annesi damat adayını sevmemiş ise o evlilik nadiren 1 seneyi görüyor. Bak demedi deme..
ah be canım niye hemn nişanlına söledin ki sen..daha önce ki konularımdan bazılarınız hatırlar belki. "annem" faktörü yine gündemde, nişanlıyım. annem en başından beri çomak sokup duruyor falan filan konuşa konuşa sözler bitti tükendi neyse bu seferki konumuza gelelim 2 eylülde düğünüm var, beyaz eşyalarımız alındı şuan ev bakma aşamasındayız, mobilyalarmızı da eve göre alırız diye planladık ve düğün gelinlik damatlık balayı ev mobilyalar herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruz. dün bir mobilyacıdan baktık onda da ekimde ödemeye başla diye bir seçenek de mevcut, bizim içinde iyi olacağına karar verdik. ve ben bunu anneme anlattım ,sırayla yazıyorum aldığım cevapları: " ben size demedim mi düğünden sonraya borç bırakmayın diye, ben kızımı bor.ç ödesin diye vermiyorum, paranız yoksa erteleyin ozaman, anne diyorum taksit yaptık, yok olmazmış, takılan altınları da vermicem zaten siz harcarsınız, bozdurursunuz, ben sizin için biriktirir, ev alırken size veririm" olur mu öyle şey dedim ozamaan dedim, biz hiç istemiyoruz o altınları al hepsi senin olsun dedim ve kapattım. nişanlımı aradım (bu altın davası 5. kez çıktı, hepsinde gizledim ama yetti gari), dedim ki annem böyle diyor, altınları vermicek, olur mu öyle şey dedi(ağlıyorum tabi ben bu arada) vermiyorsa senin memelekette düğün yapmak yok ozaman dedi. bende : altınlar için mi düğün yapıyoruz? ben eşimle dostumla eğlenemk istiyorum xdedim. hayır yapmıyoruz kesinlikle diye çok bağırdı. ben ağlıyorum tabi bu arada, ozaman hiç yapmıyoruz düğün dedim, tamam iptal herşey dedi ve kapattı. şuan bütün telefonlarım kapalı hiç birinin sesini ile duymak istemiyorum. biri altınlarım diye tutturdu öbürü altın yok die düğünün iptal etti. ve benim elimde kalan gözyaşlarım...
evet telim kapalı ama dürüst olmak istiyorum, bu işin biteceğinden çok korkuyorum nişanlımı öok seviyorum çünkü ama altınlar yok diye iptal demesi beni çok incitti, ya bende çalışıyorum ben de elde edebilirim tüm o altınları, inan şukadarcık gözüm yok ben sadece mutlu olmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?