"yangın varrrrrr" diye bağırmak istiyorum..

Bende annenin haklı olduğunu söyleyeceğim...

Bizim adetlerimizde kız tarafına takılanlanlar kızın ailesinde kalır.. Erkek tarafında takılanlarda erkek tarafında kalır..

Annen çok haklı diyenlere şaştım doğrusu
Tamam bir anne kızının iyiliğini ister herzaman ama altınlarını alıcam diye de 5 kere söylemez
Koca koca insanlarsınız siz bilemicekmisiniz altınlarınızı napacağınızı, neye harcayacığınızı
Gönlünüzce döşersiniz evinizi, sıkıntı çekecekseniz de beraber çekersiniz
Çünkü kendi kararınız, kendi seçiminiz..Sonuçlarına katlanacak olanlar da siz olacaksınız
Erkek annesi altınları almaya kalksa kıyamet kopar valla
Bence aileler bu kadar müdahale etmesin evlenmeye çalışan gençlere

Her yörenin adedi farklıdır... Benim bildiğim ve gördüğüm iki ailede üzerine düşen görevi yapar ve evlenecek olan kişilerin evlerini A'dan Z'ye herşeyini düzerler ... Evli olanlar borç ödemezler yani... Erkek tarafınında kız tarafında alacağı şeyler bellidir zaten... Bu sebeplede altınlar ailelerde kalır.. Çünkü borca giren onlar ve bu altınlarlada o borçları kapatırlar...

canım sıkışmışsın arada ya ama sadece annen değil nişanlında haksız
soradan çıkma adetlere bakma sen o takı ve altınlar eş olarak size ait aslında
senin ailen vermesse kaynananlarda vermez o zaman size ne kalacak canım
sen üzme kendini yoluna girer herşey
yalnız evde olan şeyleri nişanlına anlatama nişanlınla olanlarıda ailene anlatma
yoksa daha çok arada kalırsın

hangi altinlari vermem diyor anneniz,sizin kendi memleketinizde yaptiginiz kina ya da vs kiz tarafinda yapilan altinlari mi?

yani istemzse vermez aslinda,ama anneniz vermem demiyor heralde bozdurmayin istiyor tabiki böyle

birsey olmaz...nisanliniza keske vermem diyor demeseydinizde,annem altinlari ev yada araba alirken bozdurun diyor desedyiniz

degisen birsey olmazdi ama nisanliniz annenize karsi ön yargisi olmazdi belki..

bu devirdi cok sahane durumlari olanlarin disinda borcsuz dügün mü yapiliyor..

kimi erkek ailesi,kiz ailesi karsiliyor herseyi borc olmasin diye ama artik zaman öyle degil..

sakin kafayla konusun..bu yüzden dolayi neden dügün sizin orada olmayacakmis,

aslinda söyle bakinca bazi erkek aileleride hemen pat diye aliyor herseyi,

ama erkeklerin o zaman pek sesi cikmiyor bence ikiside hos degil..neden insanlar en güzel zamanlari kendi cocuklarina zehir ediyorlar

anneniz tamamen haksız. altınlara neden karışmaması lazım

sizde nişanlınıza anlatmakla hata yapmışsınız, erkeklere her şey anlatılmaz

biliyorum hep uyuglamaya çalışıyorum, olabildiğince söylememeye çalışıyorum ama bi noktada kopuyorum artık zaten çok güçlü bi insan sayılmam bir de bu durumlar oldukça geriyor beni :18:

Güç zamanla kazanılan bir şey, yaşadıkça böyle durumları idare etme becerisi kazanacaksınız.

Annenizin gönlünü kırmayın, fevri davranmış olabilir ama bunu hassasiyetine verin, biricik evladı yuvadan uçuyor, ne endişeleri vardır onun.

Nişanlının yapısında biraz kısasa kısas var gibi görünüyor, ne kadar sinirlense de bu olaydan sana zarar verecek,seni üzecek bir sonuç çıkmamalıydı. O bizim büyüğümüz elbet sakinleşir diyebilmeliydi. O kadar çözümsüz bir konu değil bu bence, her konuda size böyle böyle bir fatura mı kesecek, olmaz olmamalı diye düşünüyorum

Annen haklı veya haksız ne yaparsa yapsın bunu kocan dahil kimseye şikayet etmemelisin
en iyisi yarın öbür gün başına kakacak

Sende bir "anne " olsan,kıznın evlendikten sonra rahat etmesini istersin..
Borç ödemesini istemezssin..
Annen de haksız bi taraf göremedim.
İyi niyetli fakat belkide seni inciticek şekilde söylemiş olabilir.
"Paranız yoksa,düğünü erteleyin" demesinde hiç bir çomak göremedim sizin tabirinizle.
Altınlarıda sizi düşündüğü için el koyup,ev alamk isityor size.
Tabi sizin bunları düşünmeniz gerekir,o altınlar sizin ama bunları tatlı bir dille anlatabilrdin annene.
Oda kendince haklı.
Nişanlınıza gelince,tepkisi,davranışları çok itti beni..
Helede nişanlılık döneminde erkek taranının böyle,altın,para,eşya,düğün mezsu yapması ben geriyo.
Çok yanlış konuşmuş.
İncinmekte haklısınız..

Son düzenleyen: Moderatör:
annen haksız

nışanlın haksız

sende haksızsın

hepınızın hatası var bu konuda

annen kımın altınını kımden alıyor? Madem borç ıçınde olmanı ıstemıyor, altınların sende durması gerekır

bu devırde kım borçsuz yuva kurabılır kı?

Borç ıçınde olmanızı ıstemıyorsa yardım etsın...

Nışanlınıza da hayran kaldım, adam hemen kestırıp atmış düğün yok ozaman dıye

bu kadar basıt mı yanı? Altın ıçın mı

merak etme altınların kımsenın alacağı yok yastığının altına koycam deseydın ..

Üzgünüm ama, sende haksızsın...

Keşke nışanlına bu durumu anlatmasaydın, ana-kız arasında hallederdınız

ama anlıyorum senıde, bı anlık sınırle söylemışsın, keşke olmasaydı

şımdı bence annenle tekrardan sakınce konuş, borçsuz evlenmenın mümkün olmadıgını anlat

hem ıkınızde çalışıyorsunuz, taksıt taksıt ödersınız..

sonrada telını aç, nışanlın merak etmıştır, olaylar daha fazla büyümesın

arkadas senınkı de degısık durum.sen hıc ıcınde saklayamaz mısın? tamam anlıyorum patladın ama sonucta annen.ayrıca borc kalma konusunda hak vermedım de degıl ama altınlarını almaya hakkın yok.bır sey merak ettım gercı su an belkı nısanlın naz yapıyor da olabılır ama sen ewlenecegın ınsanın dogru ınsan olduguna emın mısın?

canım benım bız kızlar ıcımızde pek bısı tutamayız sende hemen nısanlına anlatmıssın kotu olmus bundan sonra hersıyı anlatma benım bı nısanlı arkadımda boyledı annesı aksı bısı soyledıgınde hemen nısanlısına soyluyodu cocuk artık anneden nefret eder duruma geldı bızede valla bı ewlenıım anasıyla gorusturmucem falan dıyodu neyse ozetle herseyı nısanlına anlatma uzgunum ama annecıgınde herseye cok mudahele etmesın

anneyle nısanlı arasında kalmak cok zor oluyor bılırım.. benım annemde maddıyatcıdır... ben atlattım allahıma sukur.. ama annenın yaptıgı cok ayıp.. daha kızım sen rahat ıcınde yasa altınlarıda satın boorcunuz kalmasın demesı lazım...nısanlınada hak verdım acıkcası.. 2 tane dugun yapacak.. bır dugun en az 10 mılyara patlıyo adam 2 tane yapıcak ve annen altınları vermıycek.. nıye dugun yapsın kı orda madem... tamma sende arkadaslarınla eglenmek ıstıyorsun ama nısanlınada cok yuk bınıyor. bu kadar olmaz ama..

bi anlik sinirlede olsa keske nisanlina söylemeseydin..
ilerde bisey oldugunda sen coktan unutmus olsan bile, esin birgün isitip önüne 'annende böyle demisti' sunabilir..
altin icin dügün yok ne demek.. tek derdi altinmis mi nisanlinin.. niye falan diye sormadan ..

Benim bir arkadasim var nisanliyken oda annesiyle tartismalarini nisanlisina 'bi anlik' sinirle anlatmisti..
simdi sagolsun esi birsey oldugunda isitip hep önüne koyuyo, hic güzel durumlar degil bunlar..
anne kiz arasinda olur böyle seyler.. kimseye anlatmamani tavsiye ederim..

cocukluk etmissiniz hepinizde var hata.. bence bu dügün stressinde verdigi bir gerginlik.. is büyümeden cözmeye bakin sakince konusup..

Anneniz ne demiş ya? Borç içinde evlenmeyin demiş. Okumuyormusunuz Allah aşkına şu forumu insanlar neler çekiyor evlendkten sonra borç öderken. Dışarı çıkıp daha yeni evlililer eşleriyle bir sinemaya gidemiyorlar ya. hadi o aranızda ne demek eşe anlatmak... Ne diyim baştan aşağı yanlış yaptıklarınız. Hem eş adayının altın yüzünden düğünü iptal etmesi de ayrı bir hikaye. Ben size diyim bu adamdan 50 yıl dinlersiniz senin annen böle yaptı şöle dedi maddiyatçı laflarını...

yaptığın hata 1 değil ki hangi birini sayayım
annen haklı.. borçla harçla düğün mü yapılır? saçma bişey zaten bu
doğru düzgün herşeyinizi alın ödeyin ondan sonra evlenin
paşaya kelle mi yetiştiriyosunuz

annelerin hakkı nasıl ödenir ki?
bugün çomak sokma tabiriyle yad ettiğin kadına, evlenip evinde sorun yaşayınca ayaklarına kapanacaksın..
annene saygısızlık etme

üçüncüsü, velev ki annen altın konusunda yanlış bişeler söyledi
marifet mi bunu gidip nişanlına söylemen?
ne kadar saçma bir hareket
ileride nişanlın annene düşman olduğunda ne yapacaksın?
sen 2 gün sonra unutacaksın olayları da o adamın gözünde annenin yeri hep paragöz kalacak
neden aralarını bozdun?

daha çok hatan var da, şimdilik bunlara yoğunlaş..

bir çok kişi sırf anneliğin verdiği bir dürtüyle yazmış annen sıkıntı çekmeni istemiyor diye bence açık açık annen kızını çabuk evlendirmek istemiyor biraz daha kalsın diye diretiyor oda kendince haklı tabi nişanlın sende anne kızmışsın diye öyle söylemiş tepki olarak yoksa ikiside bence art niyetli değil iyisimi bir daha nişanlına asla anneni şikayet etme kafanı toparla herşey düzelecek Allah şimdiden mutlu mesut etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…