Yani var ya bravo size...!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sekr

GardolabımızEfLaTuN Olsun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
214
8
318
Ankara
Dün konyanın adetlerini öğrenmek için konu açtım acaba gerçekten bize anlatılan gibi mi yoksa bizimi kandırıyorlar diye olay dönmüş dolaşmış nerelere gelmiş ve iyice saptırılıp kapanmış her halde fikir alış verişi yapamayacağız artık her şeyde tartışma!!!

münakaşaya girmeden fikir belirtmek cok zorlaştı. netten olunca cok rahat davranıyoruz . fevri davranabilioruz.

not: Bu arada konu dışı olacak ama özel mesajına yanıt veremiyorum burada yanıt vereyim.
Onun adına cok sevındım seker =). evet cok haklar var bu konuda. devletimiz cok calısıor bizim gibiler icin .)
mesaj sayımı doldurunca cevap verebilirim ancak.

Ben masumum
Öyle bi adet yok , görümcemde konyalılarla nişanlandı nişanı bizimkiler yaptı dedim.
Artık kafasına göre birşey uydurup 'bizde adet bu' demek moda, yersen

Canim burasi biraz da boyle bir yer, sonradan bu hale geldi aslinda.
"Allah bir" desen yine kavga cikar yani. Malesef, icinden isine yarar yorumlari alcan, kavgacilara direk kotu icerik yapacaksin. Bu durumdan sikayetci tek sen degilsin, ama bunun onunu alamiyorlar malesef.

Tartışma adetlerin kişilerin aç gözlülüğünden değil
bölgeye , şehre mal edilmesiyle başladı takip ettiğim kadarıyla.

Hep söylüyoruz ayıplar, sıfatlar insana , yapana aittir diye.
Ama Konya'lılar, Konya'lılar diye yazılmaya devam edilince
bir kaç arkadaş tepki gösterdi haliyle tartışma çıktı.
Takip ettiğim kadarıyla..

ben kendimi tutmuştum ama şimdi yazayım.alın kızınızı münasip bir yerinize sokun demek gerekiyor böyle aç gözlu sömürücülere.böyle yuva mı kurulur.

konuyu okudum çalışan bayan çalışmayan bayan, konyalılara laf atma atmamam konusuna gelmiş...
bizler yardımcı olalım dedik..neden millet biribirine laf sokma cabasındaki..
dayınlarda herhangi bir gelişme varmı merak ettim :44::44:

olur böyle şeyler boşver. klavye delikanlılığı yapan çok olduğundan konular saptırılabiliyor..
sen cevap alabildin mi, önemli olan o.

Konu sahibi, burasi biraz boyle. Sanirim sorularinin cevabini aldin. Konya'lilarin boyle bir adeti yokmus. Bu konuyu acmani gereksiz buldum. Soru su ki; bundan sonra ne yapacaksiniz. Bu kizi istemeye devam mi, yoksa gule gule mi diyeceksiniz.

Keske yine tutsaydin kendini.

Son düzenleme:
Ben masumun seker siz konyanın adetlerini sordunuz bende kendi adetlerimizi yazdim birkez daha yazayim belki yardimci olurum.

Kız tarfı bizde,buzdolabi,çamasir makinesi,bulasik,makinesi,firinli ocak,alir ayrica mutfak halısı,perdesi mutfak masası mutfagın bütün ıvır zıvırlarını alır sonracigama,oturma odasına oturma grubu,televizyon,oturma odasına halı,perde,sehpa alır bunun yanısıra bir sürü halı,perde,nevresim takımlari,dantaller,örtüler alırız.bebek odasıda bizde evlenmeden önce kız tarafı tarafından yapılır.Besigi,yatagı,yorganı karyolası vs vs bir sürü yatak yorgan yapılır eger kız tarafının maddi durumu uygunsa evlenmeden önce kıza ev alınır kız tarafı tarafından bunun yanı sıra bir sürü ceyiz verilir yine.Yazmayı unutmusum elektrik supurgesi mini firin,gibi elektronik esyalarıda kız tarafı alır

Erkek tarafında salona oturma grubu,yemek takımı,perdesi,yatak odası takımı,halısı perdesi alınır bizde aynı kız tarafında oldugu gibi erkek tarafıda yatak-yorgan ceyizlik esyalar verir bizim sulaledeki adetler böyledir tek olmayan sey kac gram altın vereceksin olayı yok bizde isteyen istedigi miktari takar.

Son düzenleme:

Ben geçen Mayıs ayında evlendim, Konyalıyız. Sana neler yaptığımızı anlatayım sende ona göre değerlendir canım. Biz evde söz yaptık sadece ikramları erkek tarafı getirdi zaten kalabalık değildi ben nişan istemedim ayrıca. Kınayla nişan gibide salonda yaptık onun masrafları ortak oldu. Zaten düğünde istemedik eşim tarafı pek hoşlanmıyor sadece salonda nikah yapıldı.
Çeyizde de yatak odası ve mutfak bize aitti. Buraların halısı perdesi de tabi ki.Ayrıca bulaşık makinesi, ocaklı fırın, elektrik süpürgesi, ütü, mini fırın hepsini biz aldık.
Eşimler oturma odası ve salonu aldı birde çamaşır makinesi ve buzdolabını aynı şekilde perde ve halılarda onlara aitti bu odaların.
Bir Tv eksikti onu evlenince biz aldık. Burada Mehir var, eger boşanma olursa takdıklarını altınlar, evin eşyaları mehir olarak kıza veriliyor bizim anlaşmamız öyleydi. Yani evlenirken biz herşeyi ortak almış olduk. Çok eskiden kız evi sadece çeyiziyle gelirmiş ama o adet yok genelde ortak oluyor artık siz yabancısınız diye abartmışlar galiba.
Hayat şartları zor insanlar birbirlerine anlayış göstermeliler.

Konunu okudum.
Çok güldüm inan.

Konyalı ve adet diye birşey yoktur.
Ben iljez duydum.
Bu resmen kandirmacadir.

Bu tekniği benim kv'dede bir şekilde kullanmıştı. Oysa kendisi Doğu tarafından.
Google'a baktığımda, öyle bir adet olmadığını anlamışdim. Yok neymiş birde, gelin kaynana derse onu yaparmişmiş!

Konya adetinde;
Kina ve nişan kiz tarafina ayittir.
Eşya olarak, yatak odası ve sanirim beyaz eşyada kiz tarafina ayittir. .

Takı ya gelince, kesinlikle bir şart yokdur..

bütün adetler bir birine benzer.
Konyalı olmalarıyla bir alakası yok! siz zadece tesadüfen dengesiz bir evin kapısını çalmışsiniz:)

Işin içinde para olunca, bazı insanlar 40 takla atıyor

canım benim çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun tabi diğer arkadaşlarda :) akşam kuzenime tek tek söyledim ve kızdan baya soğudu şimdi ikilemde kaldı kızada demiş kız demiş gelin burda konuşun anlaşın ama anlaşılacak durum yok demiş ne konuşulacak gelsekte her şeyi bize yıkacaksınız oda evet demiş konyanın adetini anlatmış o da demiş bizim burda böyle demiş bakacaz artık hayırlısı

evelsi gün bir derdimi yazmıştım kadının birinin memleketimiş
kadın bana öyle bir kinlenmişki
özelden bana mesaj yazmış
ne diyeyim klavye kabadayılığı diyorum başka bir şey diyemiyeceğim

bencede bu konuya gerek yoktu ama siz bilirsiniz gene kapanıcak benden söylemesi

Kızlar Konya Adana Ankara İstanbul hatta yurtdışında yaşayan Türklerde dahil kimin biyerlerine geline birşeyler almaya zor gelince bizim yörelerde yok böyle adetler deyip kesip atıyorlar mesala kayınvalidem bizde ev düzme yok dedi hemde aynı memleketliyiz sanki uzaydan geldi kendisi ama kızlarını nişanladığında koca liste yazmışlar bide almasalardı ...... Verirdik kızlarımı dedi kayınpeder neymiş aynen lafımın arkadsındayım mesele yöre değil insanlıkta

Canım sana k3ndimden bir örnek vereyim.biz hatayliyiz konyayla bir ilgimiz yok fakat bu işler biraz da maddiyata bakıyor.ablam evlenirk3n erkek tarafı bize adettendir yatak odası mutfak size ait dediler ılımlı kabul ettik ve yaptik.ben evlenirken eşimin ailesi herşeyi biz alicaz dediler bizde peki dedik karismadik.eskiden hatayda hersey erkek evine aitmiş annem anlatırdı.fakat simdi durumlar degisti.bu bence artık maddiyatlada ilgili gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…