Dün konyanın adetlerini öğrenmek için konu açtım acaba gerçekten bize anlatılan gibi mi yoksa bizimi kandırıyorlar diye olay dönmüş dolaşmış nerelere gelmiş ve iyice saptırılıp kapanmış her halde fikir alış verişi yapamayacağız artık her şeyde tartışma!!!
Keske yine tutsaydin kendini.
kiplemeyin yahuuu ceza almayım yine.konyalılara felan lafım yok sadece genel bir görüş.böyle davranan herkese diyorum
Dün konyanın adetlerini öğrenmek için konu açtım acaba gerçekten bize anlatılan gibi mi yoksa bizimi kandırıyorlar diye olay dönmüş dolaşmış nerelere gelmiş ve iyice saptırılıp kapanmış her halde fikir alış verişi yapamayacağız artık her şeyde tartışma!!!
Ben masumun seker siz konyanın adetlerini sordunuz bende kendi adetlerimizi yazdim birkez daha yazayim belki yardimci olurum.
Kız tarfı bizde,buzdolabi,çamasir makinesi,bulasik,makinesi,firinli ocak,alir ayrica mutfak halısı,perdesi mutfak masası mutfagın bütün ıvır zıvırlarını alır sonracigama,oturma odasına oturma grubu,televizyon,oturma odasına halı,perde,sehpa alır bunun yanısıra bir sürü halı,perde,nevresim takımlari,dantaller,örtüler alırız.bebek odasıda bizde evlenmeden önce kız tarafı tarafından yapılır.Besigi,yatagı,yorganı karyolası vs vs bir sürü yatak yorgan yapılır eger kız tarafının maddi durumu uygunsa evlenmeden önce kıza ev alınır kız tarafı tarafından bunun yanı sıra bir sürü ceyiz verilir yine.Yazmayı unutmusum elektrik supurgesi mini firin,gibi elektronik esyalarıda kız tarafı alır
Erkek tarafında salona oturma grubu,yemek takımı,perdesi,yatak odası takımı,halısı perdesi alınır bizde aynı kız tarafında oldugu gibi erkek tarafıda yatak-yorgan ceyizlik esyalar verir bizim sulaledeki adetler böyledir tek olmayan sey kac gram altın vereceksin olayı yok bizde isteyen istedigi miktari takar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?