Yanılma mi

smiley04

Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
637
200
133
Tecrübeli aarkadaşlar lütfen cevap verirmisiniz ben 14+2 günlük hamileyim bugün komtrole gittim doktora çok ısrar ettim %70 kız olabilir bacaklarını kapamış pek birşey göremiyorum ama bacağının arasını gördüğüm kadarıyla birşey yok dedi 18, 20 hafta arası netleşirmiş acaba yanılma payı olabilir mi 18 haftada gittiğim de erkek falan der mi ? Benim için kız yada erkek farketmez sağlığı yerinde çok şükür bunu sorma amacım ikilem arasında kalmadan bebişim için hazırlık yapabilmek şimdiden teşekkürler.

Kesinleşince yapın hazırlığınızı, acele etmenize gerek yok. Çok heves ettiyseniz kıza da erkeğe de uygun şeyler alın.

bir tanıdığıma doğuma kadar kız dediler, bebek erkek doğdu
hastanede , odada her yer pembeydi .

Allah'ın takdiri kimse %100 diyemez zaten.
az daha bekleyin hazırlık yapmak için.

yanlış anlama doğmamış çocuğa don biçme çok erken daha doktorun ısrarla 9 ay boyunca erkek dediği komşumuzun çocuğu kız doğdu,risk her zaman var sıfırlanamaz..o yüzden 16 haftayı atlatana kadar cinsiyete yoğunlaşmayın hazırlık için çok erken.Allah sağlıcakla doğmayı nasip etsin

Hazirlik icin gercekten cok erken. Ben iki hamileligimde de son ay yaptim alisverisimi, hatta doktor 12 haftalikken ikisinin de cinsiyetinden o kadar eminken. Zaten hazirlik dedigin elinde para varsa bir gunluk alisveris, sonrasi eve gel yika ütüle. O zamana kadar para biriktirin bence. Hem ben cok erken alinmasi taraftari degilim.

bir tanıdığıma doğuma kadar kız dediler, bebek erkek doğdu
hastanede , odada her yer pembeydi .

Allah'ın takdiri kimse %100 diyemez zaten.
az daha bekleyin hazırlık yapmak için.
Yazik cocuk hayati boyunca pembe bi erkek olacak

Bebeklerde renk takintisini cok abartiyo insanlar bazen.

Pembe giyen erkek bebisin biyeri mi eksiliyo? Mavi giyen Kizin biyiklari mi cikiyo nedir yani?

Ben cocugum olursa her renkren giydiririm valla,

(tabi kizima mavi etek ogluma pembe pijama bulabilirsem )

işin aslı aslında farklı asıl olan işi gelenek göreneğe çevirenler bizleriz...

Yüzyıllar önce insanlarda, şeytani güçlerin, bebeklerin veya küçük çocukların odalarında dolaştıklarına, onların vücutlarına girmek için fırsat kolladıklarına ilişkin ortak bir inanç varmış. Ve bu şeytani güçlerin mavi renk tarafından kovulduğuna inanılırmış. Mavinin gökyüzü rengi olmasından kaynaklı olduğu düşünülüyor. Hatta günümüzde bile hala Ortadoğu’da şeytanı kovmak için bazı evlerin kapıları maviye boyanır.

O dönemlerde, sülalenin devamı için erkek bebeklerin önemi daha fazla olduğundan, şeytan korkar da gider diye erkek bebeklerin ve küçük erkek çocukların giysilerinin mavi olması adet haline gelmiş ve günümüze kadar devam etmiş. Bence bundan vazgeçilecek gibi de görünmüyor. Nazar boncuğunun mavi olması da bundan kaynaklı sanırım.

Çok sonraları nihayet kız bebekler de erkek bebekler kadar önem kazanınca, onların giysilerine de bir renk verilmesi ihtiyacı doğmuş ve çiçeklerin en güzeli olarak düşünülen gülün rengi verilmiş: pembe…

Gerçi her renk gül var ama herhalde o dönemde pembe gül daha yaygındı

edit şeytanı kovar diye kapıların mavi olmasının sebebi daha farklı aslında..yılanlar mavi rengi su sanıp yaklaşmadıklarından evlerin kapısı mavi olurmuş köylerde kasabalarda

ama maalesef o ayrımı yapmak zorunda kalıyoruz unisex çok ürün yok maalesef kızıma lacivert-krem bir takım buldum hiç düşünmeden aldım

cinsiyet yanıltıcı olabilir bu haftalarda; alışveriş için de çok erken daha...

Her şeyden önce sağlık tabi ama kızlar hep geç gösterir derler...
Hep de öyle olmuştur.
Erkekler hemen öğreniliyor ama kızların 5. ayı bile buluyor.

ama maalesef o ayrımı yapmak zorunda kalıyoruz unisex çok ürün yok maalesef kızıma lacivert-krem bir takım buldum hiç düşünmeden aldım
Bu bebekler buyudugunde erkekler strec kot, kirmizi pantolon v yaka dar badi ...... gayet guzel giyiyolar ,

yani artik erkek olmalari gereken vakit bi haller oluyo simdiki nesile

Bazi erkekleri de goruyorum dikkatli bakinca kız çıkıyolar
,
bebekken mavi olmus pembe olmus bos yani

Bebek yarın doğmayacak ki hazırlık için acele ediyorsun.
Evet erkek çıkma ihtimali de var bacakları kapalıysa.
4 hafta daha bekle sonra başla hazırlıklarına.

Canim ben yasadim. Acele etme derim daha yeni yasamis biri olarak. Ikizlerime hamileyim.
Dr. 14. Haftada biri erkek digerini goremiyorum dedi
16. Haftada israrla gostermiyor kiz buyuk ihtimal dedi
18. Haftada diger dr.um (birbirlerinden habersiz) kesin kiz dedi hatta kendince ka it olarak biyerlerini gosterdi yarik vs. Diye
Ammaaaaa
20. Haftada ayrintili ultrasonda perinatolog ikisi de erkek dedi
22. Haftada en bastaki dr.a teyid ettirdik ikisi de erkek
simdilik dermisim

KK hatunları doktor mu olmuş yine

Hayırlısıyla kucağınıza alın inş

Benim arkadaşıma da ilk seferinde doktoru %80-90 civarı kız demiş, farklı bir sağlık sorunundan dolayı (bebekte sıkıntılar olabileceği söylenmişti) başka doktora görününce doktor bebeğinizin cinsiyetini biliyor musunuz deyince arkadaşım evet kız dediler demiş. Doktor bebeğin kız değil, erkek olduğunu söylemiş. Sonra asıl doktoru da erkek olduğunu onaylamıştı.

Yanılmalar her zaman oluyor bencede, o yüzden acele etmemenizde fayda var, heves etmişsinizdir alın elbette bişeyler ama hem kız, hemde erkek bebeğin kullanacağı şekilde alın o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…