Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

Milky Way

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
236
277
123
Herkese merhaba,
Tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Yurtdisinda yasiyorum, 25 Haziran'da kuzenim esi ile birlikte Turkiye'den 10 gunlugune bize gelecek, beraber gezecegiz, hasret giderecegiz vs. Kendisini de esini de cok severim.

Ancak dun beni sok eden bir mesaj atti, en yakin kiz arkadasi onlarla buraya gelmek istiyor ve kuzenim "onunla gelirsek sorun olmaz degil mi" diye sordu. Cevap veremedim cunku kuzenimi incitmeden nasil "hayir" diyebilirim bilemiyorum.
Kizi hayatimda gormedim ama hep adini duydugum biriydi... Esime soyledigimde "hic tanismadigim bir insanin gelip evimizde kalmasi diye birsey olamaz, sacmalamasinlar, aileden olsa hadi neyse" dedi.

Baska semtte oturuyor olsam bana cay icmeye gelirken yaninda arkadasini getirse tabi ki agirlardim ama bu boyle birsey degil ki; baska ulkede 10 gun bizimle kalacak, bizimle gezecek, huyunu suyunu bilmedigim, hicbir muhabbetimin olmadigi bir insandan bahsediyoruz.

Ne mesaj yazacagimi sasirdim, yazip yazip sildim, ne denir ki simdi?
(Evet kuzenime ayri kizginim boyle birseyi cekinmeden sorabildigi icin - ben asla boyle birsey teklif edemezdim kimseye...)

Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Herkese merhaba,

Yurtdisinda yasiyorum, 25 Haziran'da kuzenim esi ile birlikte Turkiye'den 10 gunlugune bize gelecek, beraber gezecegiz, hasret giderecegiz vs. Kendisini de esini de cok severim.

Ancak dun beni sok eden bir mesaj atti, en yakin kiz arkadasi onlarla buraya gelmek istiyor ve kuzenim "onunla gelirsek sorun olmaz degil mi" diye sordu. Cevap veremedim cunku kuzenimi incitmeden nasil "hayir" diyebilirim bilemiyorum.
Kizi hayatimda gormedim ama hep adini duydugum biriydi... Esime soyledigimde "hic tanismadigim bir insanin gelip evimizde kalmasi diye birsey olamaz, sacmalamasinlar, aileden olsa hadi neyse" dedi.

Baska semtte oturuyor olsam bana cay icmeye gelirken yaninda arkadasini getirse tabi ki agirlardim ama bu boyle birsey degil ki; baska ulkede 10 gun bizimle kalacak, bizimle gezecek, huyunu suyunu bilmedigim, hicbir muhabbetimin olmadigi bir insandan bahsediyoruz.

(Evet kuzenime ayri kizginim boyle birseyi cekinmeden sorabildigi icin - ben asla boyle birsey teklif edemezdim kimseye...)

En sevmediğim durumlardan biri, ev pek müsait değil de bence .. Kuzeninin sana hakkı yok böyle birşey için kırılmaya ..

Herkese merhaba,

yurt disinda bu tarz seylere biraz daha aliskin oluyo insan,
bizimde evimizde ilk kez tanistigimiz bicok insan geldi kaldi,
esimin arkadasi ilk defa tanistigim esi,
arkadasin arkadasi falan :)
ama sizinki 10 gunmus, bir gece iki gece tamam da, gerisi cok bencede.
bide sizinle gezcek devamli falan.
kuzen arkadasiyla gezmeye geliyo sizide otel olarak kullaniyo gibi.
evim musait degil diyebilirsin, eger degilse.
sonucta ucu ayni odada kalamayacagina gore, ayri odan yoksa evin musait degildir.

canım maalesef tanımadığım birini 10 günlüğüne evime alamam denir.

kuzeniniz çok ayıp etmiş. ben olsam bu kadar da kibar söylemem bunu onu da söyleyeyim kırmak istemiyorum dediniz diye böyle yazdım.
aynen bende çok sert konuşrdm gelcek olan da gelmezdi kesin ama gerçekten saçma sapan bi istek. sert konuşulmayı da hakediyor söz konusu kuzen.

Mesajlariniz icin cok tesekkur ederim, bugun yarin bi cevap vermem lazim..
Sanirim "sizin basimizin ustunde yeriniz var ama uzgunum hic tanimadigim arkadasini yatili misafir edemeyecegim, anlayisla karsilamani umut ediyorum" diyecegim...
Of of neden beni bu duruma dusuruyor ki hala anlamiyorum, arkadasi bunu soylediginde "ben ona boyle birseyi nasil teklif edeyim sen olsan kabul eder misin" diyemedi mi yani pes :o
Bu kadar rahatlik fazla yani...

Gece yıl hiç unutmam
Ankara ya gezmeye gittik eşimle.
Ankarada arkadaşı vardı. evliydi.
gitmeden görüşmek için haber etmiştik.
gittigimizde eşim tekrar aradı cvp yok. watsapdan yazdı cvp yok.
evinde kalıcak değiliz zaten. otel ayarlamıştık.
en azından dıaşrda bi kahve icebilme nezaketinde bile bulunmadı.
Ankaradan ayrılınca. bize mesaj yazdı. işte biz eşimle evlenirken karar aldık.
yabancıları eve yatılı kabul etmicez :KK57:

tabi ben şok. ben dumur :süslü:
her gün eşimle konuşan arkidiş başkasıydı :kahve:

paylaşmak istedim :KK70:

Kusura bakma yanlis anlama ama evim musait degil de.
Kendileri gelmis hos gelmis.
Ama kiz arkads ne ya. Bu millet nasil rahat olabiliyorlar. Tanimadigim kisinin evinde 10 gun kalmayi birak ben sohbet etmekten sıkılırım.
Bence kabul etme. Olmaz de acik acik. Senin kocan var. Kuzeninin kocasi var bi kiz tek basina ne alaka?

aynen bende çok sert konuşrdm gelcek olan da gelmezdi kesin ama gerçekten saçma sapan bi istek. sert konuşulmayı da hakediyor söz konusu kuzen.

ben kuzenimle eşine de posta koyardım sizde gelmeyin der kestirip atardım ama konu sahibi daha ılımlı o yüzden bişey demedim.
tanımadığım bi insanı evime 10 gün alamam ne niyetle geliyor ayrıca milletteki genişliğe de hastayım yani insan tanımadı birinin evine 10 günlüğüne gidip nasıl kalır ya? bu kız kabul etse o hatun gelip tatil yapacak ohh ne ala..
sanki ev değil otel.

Back
X